Polderjihadisten betrokken bij gruwelijkheden Syrië

Volgens inlichtingenbronnen zijn polderjihadisten betrokken bij de vreselijkste misdaden tegen de menselijkheid.

De Telegraaf komt vandaag met het bericht dat polderjihadisten die vechten in Syrië, betrokken zijn bij allerlei soorten gruwelijkheden, waaronder standrechtelijke executies van gevangenen en onthoofdingen. Dat vertellen verschillende inlichtingenbronnen aan de krant van Wakker Nederland.

Zoals één van hen uitlegt:

“Wij hebben stevige aanwijzingen, zoals verklaringen, beelden en verhalen, dat ook Hollandse jihadisten erbij betrokken zijn, erbij aanwezig zijn. Ze hinten er ook naar, gaan er prat op. Hun eigen verklaringen daarover zijn beslist geen grootspraak. Polderjihadisten staan midden in de gruwelijkheden. Op grote schaal”.

In totaal vechten op dit moment zo’n 100 Nederlandse extremisten mee aan de zijde van de extremisten. Zij worden eerst getraind en vervolgens op pad gestuurd. Dit houdt niet alleen in dat ze soldaten van dictator Bashar al-Assad om zeep helpen, maar ook dat ze hele regio’s terroriseren.

Het begint vrij gematigd met gewone gevechtsacties. Daarna worden de jihadisten echter steeds gewelddadiger. 

“De hele Nederlandse groep jihadi’s schuift op naar het gewelddadiger spectrum”. Deskundigen hebben het over “een volgende fase”.

Dat is natuurlijk vreselijk, maar het wordt nog veel erger: die getrainde jihadisten komen vervolgens namelijk gewoon terug naar Nederland. De inlichtingendiensten en de overheid zelf vrezen steeds vaker dat zij hier vervolgens aanslagen zullen plannen. Heel raar is dat niet aangezien dat nogal bij dit soort verknipte, gewelddadige en radicale types past.

Instanties in Nederland zijn nu bezig om een heel netwerk rond deze jihadisten te bouwen dat moet voorkomen dat ze ook hier gewelddadige acties op touw zetten. Da’s leuk, maar niet voldoende. Dit soort extremisten mogen helemaal niet meer in Nederland wonen. Nou ja, dat mag wel, maar dan wel onder de voorwaarde dat ze in een sobere cel zitten waar ze niemand schade kunnen berokkenen. Maar terug bij papa en mama (een aanzienlijk deel van de jihadisten woonde nog bij de ouders voor de ‘jihad’ in Syrië)? Nee, dat dus echt niet.

Wanneer neemt de Tweede Kamer hier actie tegen? Wie kan en wil ervoor zorgen dat we helemaal geen rekening meer hoeven te houden met dit soort gasten omdat ze van hun levensdagen niet meer (vrij) kunnen rondlopen in Nederland?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. Cathja

  Deze mensen hebben hun rechten in Nederland verspeeld, door in Syrië mee te doen aan verschrikkelijke misdaden! Dit kunnen nooit meer onze mede-Nederlanders worden. Laat ze hun leven maar in Syrië slijten. Wij hebben een afkeer van hen die kicken op het doden van mensen.

   

  Tweede Kamerleden, laat eens glashelder van u horen! Sta aan de kant van het Nederlandse volk, maar hou de hand niet boven de hoofden van misdadigers!

 2. Kees E

  Ik roep het al tientallen jaren. Geef mij een klein groepje mensen (ongeveer 100) die we trainen in alle facetten van opsporing tot liquidatie en geef die groep de vrije hand om orde op zaken te stellen. Pas de wetten natuurlijk ook aan dat zware criminaliteit, zoals misdaden tegen de menselijkheid, met de doodstraf wordt bestraft. En ik garandeer u dat in no-time de kankergezwellen zoals zware criminaliteit en dit soort strijders uit Nederland zijn verbannen.

   

  Maar uiteraard moet ik loyale en dus betrouwbare mensen hebben en die scheep je dus niet af met een modaal inkomen. De beloning moet uitstekend zijn zodat ze onomkoopbaar zullen zijn. Aan mollen hebben we niets in een organisatie dat orde op zaken moet stellen.

   

  Maar zoals altijd zal de politiek dit nooit toestaan.Stel je voor dat er een club mensen is die het land vrijwaren van georganiseerde misdaad? Nee dat kan en mag natuurlijk nooit. We zijn toch een rechtsstaat roept dat kereltje dan meteen.

   

  Maar criminaliteit kun je alleen bestrijden door je zo te gedragen zoals die crimineel het van je verwacht: kil en medogenloos.

   

 3. Dick Kraaij

  Er staat minder dan een jaar op als je gepakt en berecht wordt. Nog. Geen. Jaar. Celstraf.

   

  Waar is een echt integere volkenrechtorganisatie als je haar nodig hebt? Wie roept onze D66-rechters tot de orde?

   

   

 4. Knarsman

  Pas na de eerste paar aanslagen en islamitische lustmoorden worden ze plots wakker geschud in politiek Den Haag. Verbaal heerst de moordlust al tijden onder bepaalde moslims, latent aanwezig heet dat. Alleen al het citeren uit de koran is het prille begin, de rest volgt dan vanzelf. Ook vandaag zat er weer een zwarte hoofddoek achter één van de kassa’s bij AH!

 5. Henri

  Als je ervoor kiest naar een dergelijk oord te gaan, waar het oorlog is, doe je dat meestal niet om de arme b.urgers te helpen, zoals van de week via de tv werd gezegd door een paar NLse jihadisten, per definitie moslims. Die komen ook en waarschijnlijk vooral voor die oorlog. Dat dit soort ook deelneemt aan allerlei bloedige excessen, is niet zo vreemd. Islam, die maakt meer kapot dan je lief is.

 6. Henri

  Als je ervoor kiest naar een dergelijk oord te gaan, waar het oorlog is, doe je dat meestal niet om de arme b.urgers te helpen, zoals van de week via de tv werd gezegd door een paar NLse jihadisten, per definitie moslims. Die komen ook en waarschijnlijk vooral voor die oorlog. Dat dit soort ook deelneemt aan allerlei bloedige excessen, is niet zo vreemd. Islam, die maakt meer kapot dan je lief is.

 7. Linkse Internetcrimineel

  Wat doen die mensen nu al terug?  Assad zit er toch nog? Er is nog alle mogelijkheid om te sneuvelen voor de goede zaak.

 8. Jaantje

  Wat is dit eigenlijk?verslaggeven is het niet.

  Blijf toch niet zo hangen in je mening want meer als een mening is het niet.

  MvdG draai een andere cd inplaats van je stokpaardje dictator.

  volgens mij is MvdG een oorlogspropagandist dat is zoiets als een polderjihadist maar dan met de pen.

 9. shrimpocat

  Nou, gewoon, nooit:

  De Kamer,

  gehoord de beraadslaging,

  overwegende, dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld;

  overwegende, dat diegenen die van elders naar Nederland zijn gekomen, alsmede hun kinderen en kindskinderen, een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, mits zij zich daarvoor inzetten en daartoe ook ruimhartig de kans krijgen;

  overwegende, dat maatregelen, en in het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen, gericht zijn op het uitbannen van misbruik en misstanden en niet mogen leiden tot ongelijkwaardige behandeling van mensen;

  verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,

  en gaat over tot de orde van de dag.

  Halsema

  Cohen

  Pechtold

  Roemer

   

 10. zomaar iemand

  Lieftinck fan 26 okt 13:21 uur ,

   

  en kregen deze vrijwilligers ook , een uitkering mee ?.

   

  en tevens hun naaste die hier achterbleven .

   

  ik dacht het niet , en niet vergeten toen kwamen deze dingen
  niet zo in het nieuws , je had nog geen internet , en de krant was voor vele onbetaalbaar
  !!!.

   

  dus men wist van niets (althans niet veel ), hoe anders is
  het nu , dat je kan lezen en zien wat deze Jihad strijders daar voor een
  rottigheid uitvreten , plus rijkelijk beloond worden uit onze welvaart pot  voor hun wandaden waar geheel links en Internationaal
  denkend Nederland achterstaat .

   

  deze gaan nu liever als bliksemafleider over wel of geen
  zwartepiet zitten lullen !!.

 11. Johannes N

  Onze regering vind het allemaal schitterend, en kan niet wachten op de eerste grote aanslag. Die zal gevolgd worden door relletjes, waarna de duimschroeven nog wat harder kunnen worden aangedraaid bij de oorspronkelijke bevolking.

   

  In Namibie was ik in een township. Er woonden drie stammen, en elke stam had een ander type huis: sommige uitermate armoedig, en sommige bijzonder luxe. Waarom? Omdat de stammen dan elkaar zouden haten en bevechten, en de regering met rust zouden laten.

   

  Onze regering organiseert met groot plezier allerlei activiteiten om ons bezig te houden, in de hoop dat we ons niet met het daadwerkelijke probleem bezig zouden houden: de regering zelf.

 12. mart

  Ik vraag mij net als mr Neree dit ook al enige tijd af.Als in het buitenland verblijvende gepensioeneerde,doet ”den haag” al het mogelijke om mijn gedeeltelijke pensioentjes te minizeren,wat ze aardig gelukt is.Maar ik ben ongevaarlijk en zit ver weg.Terwijl dat jihad getijsem op hun lip zit…..en daar zijn ze duidelijk bang van.

 13. D. G. Neree

  “… naar werk zoeken.” De officiele term is “beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt”.

 14. D. G. Neree

  Ik bedoel om te beginnen de uitkeringen. Toetreden tot een vreemde krijgsmacht betekent verlies van Nederlanderschap. Waarom wordt dat ook niet toegepast?

  Nogmaals: wat zit hier achter??? Welke vreemde kronkelwegen worden er bewandeld om deze mensen te ontzien en rechtsongelijkheid te introduceren?

 15. D. G. Neree

  Ik snap niet dat die uitkeringen niet worden stopgezet. Normaal moet je iedere werkdag aanwezig zijn in je gemeente, en naar werk zoeken. Het land uitgaan mag maar 3 weken per jaar en pas na vooraf de uitkeringsinstantie verwittigd te hebben. Waarom wordt dat bij deze mensen niet toegepast? Ze zijn anders wel superstreng.

   

  Wat zit hier achter???

 16. brutebertus

   

  En onze “grote leiders” hadden verwacht dat deze z.g. polderjongens zich zouden gaan bezig houden

  met het helpen van ouderen bij het oversteken van de weg.

   

  Niemand van die schreeuwers in Den Haag heb ik tot op heden enige afstand horen nemen van

  deze “slagers”, die door hun soortgenoten worden vereerd als waren zij “helden”.

   

  En Den Haag kijkt de andere kant op, heeft zelfs nog niet (ècht) overwogen om dat soort

  criminelen hun Nedl.paspoort af te nemen en ze tesamen met hun familie en/of gezin z.s.m.

  te verbannen naar het beloofde land t.w. Syrië.

   

  En wij, Nederlanders, laten het gebeuren mensen !!!!!

   

 17. Els

  Moeten we nu echt die oorlogsmisdadigers weer toegang geven tot NL?

  Ze hebben toch een dubbel paspoort. Onmiddellijk hun Nederlandschap afnemen. Ze worden immers niet statenloos.

  Stuur ze linea recta naar Marokko! Hier worden ze onmiddellijk uitgeroepen tot persona non grata.

  Uitkeringen? Moeten nú direct gestopt worden! We gaan ze toch niet betalen voor het vermoorden van mensen?

  Dan maakt onze overheid zichzelf medeplichtig!

 18. Michel108

  zullen we het niet moeten hebben..

  Rutte niet,

  samsom niet,

  Buma niet,

  Roemer niet,

  Slob, Staay en thieme niet,

  etc..

   

  Wie blijft er over?

  Juist: Wilders!

   

  Maar daar ligt een cordon omheen dus wat gaat er gebeuren?

  Niets!

  welkom thuis cultuurverrijkers:

  er wacht vast wel een woning op jullie na jullie angstaanjagende optreden in Sirie…

 19. HdK

  Al vaker betoogd: De NL regering wenst geen deel te nemen aan de discussie over polderjihadisten. Dat is vreemd, want het gaat hier om veiligheid vd staat en haar burgers. En dat is juist bij uitstek een zaak vd regering, die de machtsmiddelen heeft om onze veiligheid te verzekeren. De overheid heeft op het uitoefenen van geweld zelfs het prerogatief. De wetgeving helpt daarbij: Het is ten strengste verboden om deel te nemen in een niet-Nederlands leger op straffe van verlies Nederlanderschap (dus ook paspoort) en in oorlog zelfs strafbaar met de dood.


  NL kent nu zo’n 1,6 miljoen (=10%)  Islamieten waaronder Soenieten, Sjiieten, Walabieten, Salafisten, etc. Hun aanwas groet elk jaar. Deze groepen bestrijden ook elkaar. Betrokkenheid van NL jihadisten bij moordpartijen executies en wreedheden tegen de menselijkheid waren te verwachten en zijn dan ook inmiddels gerapporteerd.

  Door niet-ingrijpen vd overheid zal het aantal, de geoefendheid en de wreedheid van terugkerende jihadisten stijgen. Die rekening zullen we met zijn allen moeten betalen.


  Dat we kennis gaan maken met Islamietische wreedheden, lijkt zeker. De vraag is eerder ‘wanneer’?

  Overheid, doe uw plicht en bescherm ons!

 20. zomaar iemand

  citaat “die getrainde jihadisten komen
  vervolgens namelijk gewoon terug naar Nederland.”, erger nog zij zijn al
  terug !!!!.

   

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21986723/__Syriegangers_niet_vervolgd__.html

   

  en maken er een lul verhaal van , dat zij daar om humanitaire
  redenen hulp verleend hebben .

   

  waardoor zij natuurlijk een trauma opgelopen hebben , en
  hier door onze linkse broeders tot in hun graf vertroeteld moeten worden, en
  ach dat kost ons gemeenschapsgeld !!!.

   

  maar dat hebben onze linke linkse broeders er graag voor
  over , deze gelden komen immers toch niet uit hun zakken.

   

  evenmin als de uitkeringen die deze Jihadstrijders krijgen ,
  (ja, ja je leest het goed , zij kunnen over de Turkse grens even pinnen )   , en
  hun familieleden  zijn uiteraard hier goed
  verzorgd met bijstand en de nodige subsidies.

   

  wat een rijkdom heeft de Internationale Socialist ons toch
  gebracht  , (cq gegeven) , met de toestroom  van de islam , binnen ons eens redelijke  veilige samenleving .

   

  dit zal met der tijd anders worden , als deze Jihad
  strijders ook hier de Sharia in willen voeren , dan behoren moord en doodslag
  tot de orde van de dag !!, en loopt er geen westerling meer veilig over straat
  .

 21. Lieftinck fan

  Een paar maanden geleden bij de NCRV over Nederlandse vrijwilligers in de strijd tegen de fascisten in Spanje. De teneur was dat wij dat toen heel normaal vinden, en dat wij het nu niet normaal vinden als het om jihadisten gaat, terwijl dit twee vergelijkbare zaken zijn.

   

  Dus, gewoon doorlopen beste mensen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.