Advies: 'Geef je over aan overvallers!'

Geen categorieokt 16 2013, 10:14
Wat een mazzel dat we ontwapend zijn he?

Overvallers gebruiken vaak pas fysiek geweld als slachtoffers zich verzetten. Om geweld te voorkomen is het verstandig overvallers geen strobreed in de weg te leggen en het hen zelfs zo makkelijk mogelijk te maken de overval snel af te handelen. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).

Uit dat onderzoek blijkt namelijk dat 45% van de overvallen geweldadig zijn als het slachtoffer zich niet verzet, terwijl dit percentage tot 84% stijgt als het slachtoffer wél voor zijn eigendommen wil strijden. Daaruit concludeert de politie dat u uzelf, uw gezin en uw bezittingen niet moet beschermen.
Sterker nog, je moet je niet alleen niet verzetten tegen een overval, je moet de overvallers zelfs een handje helpen:

Om de kans op geweld te verkleinen is het aan te raden om zo veel mogelijk te voldoen aan de eisen van de overvaller. Dit advies komt overigens overeen met de instructies die het winkelpersoneel nu al krijgt.

Ik citeer de onderzoekers:

"Voorkom zelfs de schijn van verzet. Laat duidelijk zien dat je bereid bent mee te werken aan een snelle afhandeling van de overval.”

Het is nauwelijks te bevatten dat Nederland zo diep is gezonken dat het NSCR mensen vertelt dat ze actief moeten meewerken aan aan een beroving op zichzelf. Dit alles met dank aan de staat die ons vertelt dat we ons niet mogen bewapenen, maar tegelijkertijd te incompetent is om ons vervolgens te beschermen.
En nog steeds is er geen enkele politicus in Den Haag die opstaat en zegt: 'Zo kan het niet langer!' Nog steeds hoor ik niemand pleiten voor een einde aan het vuurwapenverbod voor gewone mensen. Criminelen lopen zwaar bewapend rond en dringen ons huis binnen wanneer ze willen, maar wee je gebeente als je je gezin probeert te beschermen. Dan ben jij opeens de verdachte. 
Ook het NSCR durft de voor de hand liggende conclusie niet te verbinden aan zijn onderzoek. In plaats van voor zelfbescherming te pleiten, vertelt deze club ons dat we onze spullen maar alvast in dozen moeten zetten zodat we (toekomstige) dieven kunnen helpen onze eigendommen snel en met weinig moeite in hun busje te laden.
Het ergste van dit alles? Zowel Den Haag als het NSCR schamen zich hier niet eens voor. Ze vinden dit alles werkelijk volkomen normaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten