PvdA’er steelt

Straatkrant.

Zo zeg, dan val je als PvdA’er even door de mand! Stelen, van de Straatkrant nota bene!

Het Utrechtse PvdA-gemeenteraadslid Bert van der Roest is opgestapt. Hij heeft zo’n 40.000 euro verduisterd van de daklozenkrant in Utrecht. Van der Roest was daar penningmeester.Van der Roest heeft toegegeven dat hij fraude heeft gepleegd en zegt in een verklaring dat hij het in hem gestelde vertrouwen heeft geschonden.

Bert van der Roest gaat alles binnen twaalf maanden terug betalen aan de Straatkrant. Er zal dan geen aangifte tegen hem worden gedaan. Zijn zetel is hij in ieder geval wel kwijt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. iMachia

  Meneer Van der Roest heeft niet gestolen! Hij is wat slordig geweest. Dit is na Krol al de tweede politicus deze week die het allemaal niet zo bedoeld heeft…

 2. Oet_Grunnen

  De daklozenkrant is een project dat draait op gesubsidieerde stukjesschrijvers, gesubsidieerde drukkers, gesubs. papier, drukinkt, etc. . De daklozenbegeleiders zijn gesubsidieerde  welzijnswerkers. De echte opbrengst van de verkoop mogen de verkopers houden, NAAST hun bijstandsuitkering, omdat ze zo hun best doen.

  Ik kan me voorstellen dat Van der Roest heeft gedacht: Ach, graaien we niet allemaal uit dezelfde grote ruif?

 3. Jansma

  Een cirkel is rond, een PVDA’er steelt. What else is new?

   

  Van lieden die het bezit van onderdanen primair als te vorderen staatsbezit beschouwen, valt op andere gebieden natuurlijk geen andere moraal te verwachten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.