Twee miljoen tegen nul: Pietendiscussie gesloten

Zelfs hulp van VN-vriendjes helpt niet.

Voor de zoveelste keer trapte een absolute minderheid van beroepsgekwetsten en antiracisten op de tenen van het overgrote deel van de Nederlandse bevolking. Gebouwd op argumenten die alleen nog opgeld doen op progressieve universiteiten en het centrum van Amsterdam, werd een grove aanval op zwarte piet ingezet. Negentig procent van de Nederlanders – het percentage dat de zwartepiet-traditie wil behouden – werd weggezet als racistisch. 

Rob Wijnberg legde op de Correspondent al uit dat het racisme-verwijt gebouwd is op een uiterste racistische kijk op de wereld. Lees vooral het hele artikel, maar een deel van zijn argument is als volgt:

(…) Een probleem dat niet in de laatste plaats is veroorzaakt door Quinsy Gario, de man die deze discussie dit jaar heeft aangezwengeld. Gario maakt bezwaar tegen de morele hiërarchie die de verhouding tussen Sinterklaas en Zwarte Piet volgens hem uitstraalt (iets waar ik een heel eind in mee kan gaan), maar beroept zich daarbij tegelijkertijd op precies dat essentialistische denken in categorieën die aan deze hiërarchie ten grondslag ligt: hij vindt Zwarte Piet een belediging van ‘zwarten‘ – een groep die hij ook nog eens aanduidt als ‘wij’. Voor een raciaal scepticus verraadt dit een vervelend soort hypocrisie: van het rassendenken afwillen en je er vervolgens op beroepen. 

Met een vrolijke precisie fileert Wijnberg vervolgens:

Dat Gario pleit voor meer empathie voor mensen die moeite hebben met Zwarte Piet als fenomeen, vind ik alleszins sympathiek. Jammer alleen dat hij die empathie andersom niet lijkt te kunnen opbrengen: mensen van het ‘andere soort’, uit naam van ‘jouw soort’ racisme aanwrijven die ze op geen enkele manier etaleren, enkel omdat ze een traditie vieren, is evengoed belachelijk. Vind je het gek dat zoveel mensen dan als door een bij gestoken reageren? En ‘moe’ van ‘die discussie’ worden?

Wijnberg sluit af met een korte sneer naar Verene Shepherd, die door de VN betaald wordt om racisme onder elke steen te zoeken. Voor Sylvain Ephimenco is Shepherd juist het vertrekpunt, als hij de balans opmaakt na een paar weken van felle gevechten rondom onze nationale traditie.

Het kantelmoment waarop het gapen in gebrul (van het Nederlandse volk, WJH) veranderde, wordt veroorzaakt door de hulp van buitenaf die de raciale activisten hebben ingeroepen. Door een groepje geestverwanten bij de VN te alarmeren, hebben de activisten een gevaarlijke grens overschreden. In de ogen van veel Nederlanders pleegden ze hiermee een soort verraad aan de gezamenlijkheid. De was zelf bevuild en buiten gehangen. De boosheid is nu diffuus, de wrok is van kamp veranderd: kom maar op met je buitenlandse huurlingen, maar aan mijn erfgoed, mijn culturele paradox en vooral het plezier dat mijn kinderen hieraan beleven, zul je niet komen.

Dat die laatste zin waar is, heeft de Pietitie keihard bevestigd. Het aantal likes is een Nederlands record, nooit eerder was een Nederlandse Facebook-pagina zo groot. Het is duidelijk dat het ‘verraad’ als lage streek werd ervaren. Meer dan twee miljoen Nederlanders tekenden de Pietitie (nog niet getekend? Dat doet u hier!), niet in de laatste plaats omdat de anticampagne laf de hulp van VN-vriendjes had ingeroepen. 

Gelukkig kunnen we constateren dat de huilers hebben verloren. De score is twee miljoen tegen nul en zwarte piet is weer een jaar veilig gesteld. 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

34 reacties

 1. brutebertus

   

  @ Oet Grunnen. 11.11 u.

   

  Hartstikke bedankt mien jong, hak wèl udacht !

 2. willemientje

  In navolging van de Pietitie hebben we op facebook gisteravond de pagina “genoeg is genoeg” geplaatst, we zouden graag  het aantal likes voor zwarte Piet overtreffen,  de achterliggende gedachte is, het volk is nu boos, laten we het ijzer smeden als het heet is, dus iedereen die facebook heeft kan deze pagina liken en delen

   

   

  niet geschoten is altijd mis

 3. corjova

  Daar is dus volkomen terecht van afgezien.

 4. Antivenin

  Hoogezand-Sappemeer – 

  Een geplande sinterklaasintocht met regenboogpieten in Hoogezand-Sappemeer
  gaat niet door. De initiatiefnemers van de rode, blauwe en groene Pieten zetten
  met hun plan zo veel kwaad bloed dat er zelfs doodsbedreigingen binnenkwamen

   

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22000480/__Geen_intocht_met_regenbootpiet__.html

   

  Alsjeblieft, zo doe je dat! Niet dat ik per se voor doodsbedreigingen ben, maar het wordt zo langzamerhand toch wel tijd dat de Nederlanders hun ergernis iets duidelijker laat blijken dan alleen door een reactie op de website van een krant of zo. Makke schapen eindigen bij de slachtbank!

   

   

 5. jan999999ud

  De strijd is al verloren. Hilversum is om en TV makers zullen systematisch door gaan met deze discussie en ruimte zoeken.Als je maar lang genoeg wrikt kan je alles kapot krijgen. Op 5 december komt ereen Journaal Item waarin Lidwien Gevers op reportage gaat over Sinterklaasvieringin Nederland en zal niet rusten tot ze die ene gekleurde piet gevonden heeft.
  Ze zal de volgende afsluitende zin uit spreken ”Nederland viert nog steeds Sinterklaas als vanouds met Zwarte Piet, of toch niet?” (inzoomend op degekleurde piet). Sinterklaas in voorbij, Nederland is moe gestreden. Zoals altijd hebben de drammers gewonnen. De strijd over de Kerstboom kan los barsten.

 6. Kees E

  Zo en nu een BAVARIA !!

 7. MicMokum

  Ik durf er geld op in te zetten dat we volgend jaar weer  gezeur over zwarte piet gaan hebben. 

   

  Haters zullen blijven haten en er alles aan doen om het beetje plezier van die “gemene blanke man” te verpesten. 

 8. nick

  Tevreden met dit snelle resultaat op facebook en petities.nl. We kunnen het wel, als iets ons echt raakt, dan staan we massaal op en beschermen onze cultuur/erfgoed….

  Jammer dat de aandacht afgeleid wordt van de werkelijke cultuurvernietigers, de zittende politiek, die samen met de EU ons land volledig aan het uitverkopen is. 

  Dit vreselijke feit is nog niet werkelijk doorgedrongen tot de massa, zoveel is nu wel duidelijk. 

  Bewijs wat de media doet met mensen…indien deze hun verantwoordelijheid zouden nemen en de waarheid zouden melden zou ons Nederland accuut in opstand komen…helaas, men is niet geinteresseerd, men denkt dat het wel meevalt, dat anderen wel voor ze zullen denken….het gaat pas doordringen als het te laat is. 

 9. Knarsman

  Gedaan!

 10. Maarten1

  Karina, denk je echt dat de schrik er in zit?
  Het lijkt er op dat ze een agenda uitvoeren.
  Wat er ook gebeurt. Hoeveel (nu 2.038.237 op 21:53 uur) ook hun Facebook stem verheffen.
  Het raakt ze niet.
  Nog steeds niet.

 11. Jos

  Voor mensen zonder FB (en mensen met FB)
  http://zwartepietmoetblijven.petities.nl/

  Die teller staat ook al op meer dan 260.000

 12. Knarsman

  Ruim 2 miljoen Facebookers, maar er zijn nog steeds mensen zoals ik die geen Facebook hebben en 100% instemmen met de Pietitie. Ook deze overbodige melding is gericht aan de Zwarte Professor uit Jamaica.

 13. Karina

  Inderdaad Willem Jan….voor een jaar.  Hoeveel problemen wij weer kunnen verwachten in de toekomst weet ik natuurlijk niet, maar ik denk wel dat zelfs in Den Haag de schrik er goed in zit.

  Enfin….nu eindelijk een maandje rust tot de volgende acties van een andere groep verrijkers. Jullie raden het al….De Kerstboom wat niet samen gaat met de tere zieltjes van de Islamieten.

 14. Eline

  Ik heb geen facebook,maar kon gelukkig toch de petitie ondertekenen.

 15. Oet_Grunnen

  Samenstelling College van Hoogezand: pvda burgemester, 2 pvda wethouders, 1 d’66, 1 groenlinks, 1 malloot van een plaatselijke partij.

  Rest my case.

 16. Bes Tolen

  We heebn weer meer vrijheid nodig om ons onbekommerd te kunnen uiten. 

  Er moet juist op de hoogste niveaus veel veranderen want daar is het racisme dogmatisme en de politiek correcte liederlijkheid het grootst. De lieden aan wie de banen worden vergeven, zijn al bij voorbaat verdacht. Dat heeft men er wel naar gemaakt. Heel goed dat de Nederlanders duidelijk hebben gemaakt dat ze niet van onderdrukkers gediend zijn.

  Het viel op hoe apart Groen Linksers wel zijn. Het is geen wonder dat ze zo voor asielzoekers en illegalen zijn. Ze hebben de mentaliteit te denken dat ze hier zelf wel asielzoeker zouden kunnen worden. Een echte nog wel. Die kennis heb ik wel opgedaan. Blasé figuren. De zelfvoldane zelfbevredigers in de politiek. Ze hebben natuurlijk vaak een baantje in dubieuze circuits. Afbouwen dus.

 17. mart

  Surinamers e.a ”een intellegente hond bijt zijn baasje niet in zijn hand tijdens het voeren”.Waarom gingen jullie niet naar brazilië of venezuela  wat dichterbij….of wasdaar niks te halen?

 18. oudgediende

    Het is  duidelijk dat een extreme minderheidsgroep haar visie op het Sinterklaasfeest dwingend wilde opleggen aan alle Nederlanders. Het is even duidelijk dat het internet gefunctioneerd heeft als middel om deze dwingelanden duidelijk te maken dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders dat niet pikt. Zonder internet zou dit gezien de gezindheid van onze media nooit duidelijk zijn geworden.

  Internet heeft gewerkt als een medium voor een referendum over die belachelijke affaire.

  We moeten echter niet vergeten dat dergelijke kleine pressiegroepen continu proberen hun wil aan ons op te leggen en dat dat hun in vele gevallen met medewerking van onze linkse media (en ditto politici) helaas toch gelukt.

  Internet is de spreekbuis van de democratie, van de mening van diegenen die geweerd worden uit onze media. Zonder internet zouden  we helemaal overgeleverd zijn aan die tyrannie.

  Kijk naar de EU die nu ook kritiek op de EU als racistisch wil beschouwen. Nu moet ik toegeven dat eurofilen inderdaad een soort apart ras lijken te vormen. Maar om kritiek op hen als racistisch strarfbaar te stellen? We mogen al zo weinig zeggen van onze linkse puriteinen. Maar ons helemaal de mond te laten snoeren en ons alleen maar toestaan politiek correct te laten spreken (en dus denken) doet ons aan denken aan andere staatsvormen dan democratische.

 19. Tannenbaum

  En tegen die koffieboon moet daar een beetje vent zeggen: wijf ga liggen en doe je plicht.

 20. Tannenbaum

  VN is een proletenclub. Te laf om bij internationale conflicten in te grijpen en met een aan geildheid grenzend enthousiasme zich met ons volksfeest bemoeien.

 21. HdK

  Deze zeer linkse tante heeft een eigen agenda. Ze stuurde de NL Staat een brief: Ze wil bovenop de miljarden die al in 14 Caribische eianden zijn geplempt, nog ettelijke miljarden aan reparatiegelden vangen vanwege het slavernijverleden van NL 178 jaar geleden. 
  De Iraanse versie van Zwarte Piet is inmiddels (met haar medewerking) door de VN tot cultuurgoed verklaard! Iran en de grote slavenhandellanden (Spanje, Portugal, Engeland) hebben zo’n brief niet ontvangen. Maar ja, daar is niet zo gemakkelijk geld te halen als in NL.

  Verene Shepherd is bezig nog meer schaapjes op het droge te krijgen en Zwarte Piet moet daarbij helpen.

  Och zei Piet die dit beziet:
  Hypocrieter kan het niet!

  Positief: NL-ers laten zich niet alles meer afpakken!

 22. Den Heijer-Nootdorp

  @Zee-egel:”Nu de sfeer juist 180 graden omslaat naar pro-Wilders standpunten, zal deze zwarte Pieten discussie zeer snel uit de media verdwijnen.”

   

  Zeer met u eens. Mooiste voorbeeld is TROUW, de krant waarvan ik m’n abonnement net heb opgezegd. Zaterdag struikelden deze multiculti’s nog over hun benen om in een hoofdredactioneel artikel de weg vrij te maken voor gekleurde Pieten, en uiteraard kreeg ook het rapport van de Nationale Ombudsman veel aandacht. Maar vandaag? Op een enkele ingezonden brief na: geen woord over de Pieten-affaire. De stemming is, zoals u terecht schrijft, volledig omgeslagen, en nu durven de multiculturele lafbekken van TROUW hun vingers er niet meer aan te branden. Maar wij weten beter: TROUW heeft zich onder leiding van hoofdredacteur Schoonen, een geharnast eurofiel en dito multiculti, weer feilloos in het verkeerde kamp gemanoeuvreerd. Ephimenco (zie boven) en Drayer zijn de twee columnisten die TROUW nog een beetje te verteren maken. Voor de rest geldt: als je aan een buitenlander uit wilt leggen hoe politieke correctheid in Nederland eruit ziet, geef hem dan een paar exemplaren van TROUW, inclusief een vertaling.

   

  Benieuwd hoe ze de grootste demo uit de Nederlandse geschiedenis, morgen op het Malieveld, gaan verslaan. We gaan het zien!

 23. ruud.w

  http://comps.canstockphoto.com/can-stock-photo_csp7474034.jpg

  De camouflage piet. De oplossing voor volgend jaar.

   

 24. Zee-egel

  De hele PR van Zwarte Piet dacht men weer te kunnen gebruiken, zo vlak voor de verkiezingen in 2015, om een onaangenaam sfeertje tegen PVV te creeren.

  Nu de sfeer juist 180 graden omslaat naar pro-Wilders standpunten, zal deze zwarte Pieten discussie zeer snel uit de media verdwijnen.

  De gehele politiek correcte club was opgetrommeld. Ombudsman in Buitenhof, Europees rapport kwan toevallig nu net uit en wie verzorgde nu eigenlijk de aandacht voor dit onderwerp bij de VN???

 25. hendrik j.

  je zou bijna kunnen zeggen dat met deze aktie er een soort spontaan referendum is ontstaan, ongelofelijk.

  wellicht kan een dergelijk initiatief ook worden ingezet, wanneer die haagse idioten weer een , ik noem maar wat, een generaal pardon ,meer ontwikkelingsgeld, een slechte bank redden of god weet wat voor idioots (mali?) ze weer zouden willen.

 26. pietkremer

  Nederlanders zijn verre van onverdraagzaam. Denk aan al die talentenjachten zoals The Voice, dan zijn we even enthousiast over een zwarte zanger of zangeres als over een blanke. Ali B. is zelfs ongekend populair, weliswaar niet zwart maar licht getint. Niemand die bezwaar maakt tegen zwarte voetballers in het Nedeerlands elftal. Niemand die bezwaar maakt tegen een huwelijk tussen een blanke mejuffrouw en een zwarte Surinamer. In programma’s als Exotische Liefde gaan Hollandse meiden op zoek naar een partner uit Burkina Faso of Ghana. Wij doen niet moeilijk als onze dochter trouwt met een Marokkaan, maar Marokkanse ouders hebben wel bezwaar als hun dochter trouwt met een Hollander, zelfs als het een geschikte knul is. We zijn zo kwaad over die aanval op onze zwarte Piet, omdat we vrezen dat er meer aanvallen zullen volgen op onze tradities.

 27. Oet_Grunnen

  @ Brute Bertus.

   

  ’t Is allemoal import, mienjong. 🙂

 28. brutebertus

   

  Las het bericht over de subsidie van de GS van Groningen aan de Stichting Minimaclub Groningen.

   

  Laat ik nu altijd gedacht hebben dat Groningers vrij nuchter denkende mensen zijn, edoch……….

   

  moet ik nu mijn mening herzien of hebben er momenteel teveel niet-Groningers zitting

   

  in de genoemde stichting ?

 29. Karina

  Je hebt gedeeltelijk gelijk. Het woord ‘Schrik’ was een te groot woord. Wakker schudden zijn de woorden die ik had moeten gebruiken. Door de jaren heen heeft Den Haag het heel makkelijk gehad. Het Pietengebeuren zal hun zeker doen nadenken.

 30. Oet_Grunnen

  Het initiatief voor de regenboogpieten komt van de ” Stichting Minimaclub Groningen” , een 100%  door de provincie gesubsidieerde club gutmenschen. Als dank voor uw belastingdonatie willen ze u ongevraagd ook nog even hun wereldbeeld door de strot duwen.

  Vraag aan GS Groningen: is de subsidieverstrekking terecht, nu deze stichting activiteiten ontplooit die niets van doen hebben met datgeen waarvoor de subsidie verstrekt is?

 31. Altea-Hills

   

  Op de kleuterschool had je ook van die blêres,eerst zelf de boel aan het schijten brengen,en dan maar blêren als je je zin niet krijgt.

   

  Maar waarom gaat Gario niet te keer tegen de zwarten in het bos die zo nodig hun gezicht wit maken.

   

  Wij blanken zeggen niets,maar de zwarten hebben het altijd maar over discriminatie,en kijk eens naar Zuid Afrika wie anno 2013 daar worden gediscrimineerd.

   

  Nee,wie niet met onze cultuur kunnen leven,hebben niks te zoeken in ons eens zo mooie Nederland.

 32. Two Ravens Black Kettle

  De echte winnaars zijn de NL-haters, de betuttel-(lees ware)racisten van de staatsomroepen. Ze hebben wederom een storm gecreëerd. En dat allemaal met overheidsgeld. Want ook dit jaar wordt er nauwelijks gesneden in die eenzijdige Goebelliaanse propaganda. Au contraire, ze werden zelfs beloond door het Miezerige Mannetje en zijn knielknechtjes.

  Het geluk van de grachtengordel incest elite kan ondertussen niet op. In innige samenwerking met hun moreel voortreffelijke ons-ken-ons herauten P&W, Nieuwsuur, de Volkskrant, Trouw en bovenal de dagelijkse Haat-Radio 1 zijn ze er wederom ingeslaagd 95% van de NL’rs weg te zetten als minderwaardig racistisch volk.  Wat zijn ze toch ver boven ons verheven. Dit tuig. Dit tuig dat ons klakkeloos overlevert aan de EUSSR en na-oorlogsche fascistenjagers. Mussert zou zich geen betere staatsomroep kunnen wensen.

 33. Johannes N

  Ik moet nog zien of Zwarte Piet wel veilig gesteld is. Eerst maar eens kijken of er niet een intocht met multi-kleurige pieten of zo gevierd gaat worden; onze elite is er laf genoeg voor tenslotte.

   

   

 34. pierreofzo

   

  Meer dan 60% stemde tegen de zogenaamde Europese grondwet.

  Ging toch door.

  Twee miljoen boze burgers?

  Interesseert ons geen reet.

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.