Wie is Verene Shepherd eigenlijk?

Race hustler die herstelbetalingen eist voor slavernijverleden.

Verene Shepherd – VN topvrouw – is een radicaal linkse activist die wil dat we een schadevergoeding betalen aan Caribische eilandjes vanwege de slavernij.

Er is in Nederland gisterend woedend gereageerd op uitspraken van VN-rapporteur Verene Shepherd. Zij zei namelijk dat Zwarte Piet inherent racistisch is en dat het aan premier Rutte is om daar nu al iets aan te doen; Zwarte Piet moet worden afgeschaft.

Let wel, die uitspraken komen dus voordat de VN zijn onderzoek naar Zwarte Piet heeft afgerond. We weten dus al wat de uiteindelijke conclusie zal zijn.

Veel mensen reageerden niet alleen woedend, maar ook verbaasd; meen die dame dat nou? Hoe kan iemand zoiets zeggen over ons mooie kinderfeest?

Helaas komt het voor mensen die Shepherd kennen allerminst als een verrassing. Deze dame is namelijk één van de drijvende krachten achter een rechtzaak die onlangs is aangespannen tegen ons land. Doel ervan is om ons geld uit de zak te kloppen – 14 Caribische eilandjes (waaronder een paar belastingparadijsjes) eisen geld van ons als genoegdoening voor de slavernij. Als in: de slavernij waaraan 150 jaar geleden een einde kwam. We citeren deze VN rapporteur zelf maar eventjes:

“As the International Year for People of African Descent draws to a close, reparation for slavery seems to be the only way to improve relations between Europe, Africa and the Caribbean. An apology from the former colonies would be a start towards achieving justice, building goodwill and peace in the world and promoting high ethical standards.”

Let wel, er is een reden dat ze schrijft dat het een “goed begin” zou zijn. Zij en de Caribische eilanden in kwestie willen namelijk veel meer: we zouden ze ook schadeloos moeten stellen, wat inhoudt dat een paar miljarden van ons eisen. En ook wel meer dan een paar:

There is clear precedent. Professor Chinweizu noted in his plenary address at the First Pan-African Conference on Reparations held in Nigeria in 1993 that perhaps the most famous case of reparations was that paid by the German state to the Jews in territories controlled by Hitler’s Germany, and to individuals to indemnify them for persecution. In the initial phase, these included $2 billion to make amends to victims of Nazi persecution; $952 million in personal indemnities; $35.70 per month per inmate of concentration camps; pensions for the survivors of victims; $820 m on to Israel to resettle 50,000 Jewish emigrants from lands formerly controlled by Hitler. All that was just the beginning…

“Perhaps the most blatant example of historic reparation was that of Haiti where under an 1825 ‘agreement’ Haiti was forced to pay 150 M gold French francs (about US$21 billion in today’s money, according to deposed President Aristide) to France in exchange for recognising it as a sovereign nation, thereby ending the 21 year isolation from the international community it had faced for its ‘audacity’ in taking its freedom.
The second historic reparation case occurred in 1834, when at Emancipation enslavers argued that the freeing of enslaved people by British legislation was a violation of their property rights and demanded compensation. Britain paid £20,000,000 as compensation – over 1 billion pounds in today’s money.”

Hier kunt u het hele verlanglijstje van mevrouw Shepherd zien. De belangrijkste punten zijn:

 “[We want to create] compensation mechanisms that would contribute to the development of the claimant states. First of all, we want Europe to apologise, because so far they have issued statements about their regret, but no country has apologised. Then we want infrastructure for development: schools, health centres, roads, hospitals.”

Scholen, ziekenhuizen, wegen… allemaal van onze centen. Omdat mevrouw vindt dat wij ons schuldig moeten voelen over iets waar 150 jaar geleden al een einde aan kwam.

Nu is het merkwaardige aan dit verhaal dat we Suriname en Caribische eilanden sinds jaar en dag financieel ondersteunen. Zo hebben we Suriname bij onafhankelijkheid al een enorme zak geld gegeven. Sindsdien geven we nog steeds geld uit het budget voor Ontwikkelingssamenwerking (OS). Ook de Antillen hebben in de afgelopen decennia bakken met geld gekregen. Vreemd genoeg weten we alleen niet waar Antilliaanse leiders dat aan hebben uitgegeven.

Door een rammelende subsidieboekhouding van de Nederlandse Antillen is van 270 miljoen aan ontwikkelingsgeld niet te achterhalen of dat goed is besteed. Bovendien is met een deel van de subsidies gefraudeerd, meldt het AD. Het subsidiegeld ging naar stichting Sona (Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen), waarvan Wilbert Stolte tussen 2008 en 2011 penningmeester was. Stolte is nu de hoogste bestuurder van de Caribische eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Kortom, we hebben al betaald. Teveel zelfs.

Gezien haar normale werkzaamheden viel het te verwachten dat Shepherd de Zwarte Piet traditie in de context van haar eigen slavernijverhaal plaatst. Het overduidelijke doel is ons een schuldcomplex aan te praten zodat ze de kans te vergroot dat we bovenstaande slavernijzaak al bij voorbaat gaan schikken. Het gaat niet om Zwarte Piet zelf, maar om geld. Niets meer, niets minder.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

54 reacties

 1. Dick Kraaij

  “I am the good Shepherd, and know my black sheep, including those in Amsterdam, and am known of mine.

 2. corjova

  Uit de link blijkt dat Nederland formele stappen zet tegen die vooringenomen en ongeschikte mevrouw Sheperd.

  Ik hoop dat hierdoor haar verdere carriere op de klippen loopt, zodat ze nooit meer ergens de macht toebedeeld krijgt en zodat zij nergens meer enige invloed op heeft.

 3. bettina

  Snap niet waar deze vrouw het lef van daan haalt onze zwarte piet te verbieden.  Laat ze eerst eens naar haar eigen kleuurgenoten kijken. gisterenavond een “zwarte” film gezien en daar kiun je zien en horen hoe angloezen en congolezen elkaar haten en afmaken.. allebei zijn ze zwart. Dit is pas erg. Ik denk dat deze vrouw de plank wel heel erg mis slaat maar dikwijls komen ze er wel meeweg. Ik denk dat er toch wel ergere zaken zijn om zic h druk over te maken. Onze zwarte Piet moet gewoon blijven bestaan. 

 4. Bes Tolen

  Ondertussen plant Afrika zich al een eeuw met een jaarlijks percentage voort als in Europa bij lange na niet ooit in enig jaar het geval is geweest. Sinds 1935 is de bevolking van Afrika verachtvoudigd ondanks emigratie. Vreemd dat de VN nooit een punt maken van een bevolkingsgroei, die de economische mogelijkheden ver overschrijdt. Dat mee ten koste van de rest van de wereld. Laat de VN daar alle aandacht aan besteden.

 5. Johrij

  die nep professor Verene Shepherd begrijpt ook nog eens niets van een
  democratie. Wat nou dat Rutte het Sinterklaasfeest moet afschaffen. Zij weet in haar onmetelijke domheid niet dat een minister
  president in dit land niets te zeggen heeft over wat voor tradities dan
  ook; dat hij wel politiek verantwoording verschuldigd is aan de door burgers
  gekozen 2e en indirect gekozen 1e kamer. Dat ze dit niet snapt zegt
  natuurlijk alles over het dictatoriale gedachtengoed  van de leden van die,
  kuch, mensenrechtcommissie van de VN.

 6. Ian

  En terwijl iedereen zich drukt maakt om een Jamaicaanse tante Es die een kinderfeestje aan het verzieken is, geven onze sinterklazen in Den Haag weer een paar miljoen extra aan de corrupte ongekozen eurocraten rupsjes in Brussel.

  http://langleveeuropa.nl/2013/10/eushutdown-afgewend-lidstaten-zwichten-betalen-27-miljard-extra/

 7. hulshagen

   

       NATUURLIJK ERG GENOEG WAT ER DOORHEEN HEEL DE GESCHIEDENIS GEBEURD IS

      IVM SLAVERNIJ

   

      MAAR WAAROM ALTIJD WIJ … WIE WAREN DE ORIGINELE SLAVENJAGERS IN AFRIKA …,

      DE ARABIEREN … DIE HUN SURPLUS VAN SLAVEN PRESENTEERDEN AAN DE KOOPVAARDERS …

   

      WAAROM AAN HUN GEEN COMPENSATIE VRAGEN ?

 8. jantje

  Daat de VN wat aan de echte slavernij doen die overal ter wereld nog welig tiert.

   

 9. Richard de II2

  Ach jongens, laten we toch eerlijk zijn, Zwarte Piet staat allang met z’n ‘white ass’ op het schavot. De Sinterklaas traditie gaat verdwijnen in de vergetelheid. Over 15 jaar kijken we er tegenaan als bij een traditie als palingtrekken en katknuppelen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwelspel

 10. Abkassiert

  Rutte moet nu echt het ontslag van die Shepherd eisen en met de portefeuille zwaaien. Wat ze ook zegt of zielig doet, eruit!

  Daar betalen we niet voor! Wij geen sinterklaas, zij geen geld.

 11. Pierre Lebon

  Het is dus waar? De VN doen een serieus onderzoek naar zwarte piet?

  Ik moest lachen.

  Weten ze al wie de chemische wapens in Syrië heeft gebruikt?

 12. Kees E

  Waarom voeren we de slavernij gewoon niet opnieuw in? De eerste slavin wordt zij: een hele eer toch!

   

  Dat mens is hartstikke gek en zo lopen er nog vele miljoenen van rond op deze aarde.

   

  Er is op facebook een site gisteren geopend, heet pietitie.nl en binnen 19 uur had deze site al meer dan een half miljoen likes -ongelofelijk veel !!!

 13. corjova

  Wij moeten voortdurend benadrukken wie de slavernij heeft afgeschaft en waarom. Wij hebben dat zelf gedaan, omdat wij uit onszelf tot de conclusie kwam dan men zo niet met mensen mag omgaan. Wij moeten daarom worden beschouwd als goede mensen, die het goede hebben gedaan. De bevrijde slaven en hun nazaten behoren ons daarom dankbaar te zijn en ons te prijzen voor onze spontane goedheid.

   

  Het is goed dat Michael van de Galien deze stereotypische negerin heeft ontmaskerd als iemand die een valse ideologie onderwijst in de vorm van schijnwetenschap. Iemand die haar positie misbruikt om persoonlijke wraakgedachtes te presenteren als objectieve feiten. Iemand die haar vooringenomen meningen aanziet voor en presenteert als feiten.

   

  Het is nodig dat de Nederlandse regering formele stappen zet bij de VN om deze mevrouw daar ontslagen te krijgen. Dit soort linkse wolven in wetenschappelijke schaapskleren behoort te worden bedolven onder hoon en spot en te worden getroffen met een levenslange verbanning uit het maatschappelijke discours. Daarbij hoort een formele en officiele ontkenning van enig moreel of academisch gezag.

 14. Ian

  Goed uitzoekwerk Michael, mevrouw wil zo’n € 200 miljard ‘slavernijvergoeding’ van Europa voor de Caribben. Je kan het altijd proberen natuurlijk, die idioten in Brussel sturen ook zomaar € 2 miljard naar een moslimbroeder en dezelfde idioten uit Den Haag staan al garant voor € 200 miljard in het allernieuwste slavernijsysteem, ESM.
  Misschien moet Verene toch haar schoentje zetten in december?

 15. Jos

  Is de in stand houding van een begroting voor Ontwikkelingshulp (of – samenwerking) niet al precies datgene waar mevrouw om vraagt? Er komt zoveel schuldgevoel kijken bij de voorstanders van voortzetting van grote bedragen voor OS (ook dit jaar meer geen enkele bezuiniging op die post, terwijl iedereeen schijnt te moeten bezuinigen), dat dit gelijk zou kunnen staan aan die “reperations”.

  Het westen werkt zich al decennia uit de naad om Afrika en vergelijkbare regio’s te helpen en te ondersteunen en het komt maar niet van de grond. Dus hoe zijn de verre nabestaanden van ‘slachtoffers’ van de slavernij geholpen met meer geld? Dan heb je er ook die veel geld betalen om uit Afrika te ‘vluchten’ om zich in het Westen te vestigen en daar een goed leven opbouwen (met een baan en anders wel via een uitkering).

  Wanneer is het nu eens genoeg? 

  En dan nog: zegt deze mevrouw nu echt “wij zijn ernstig gekwetst maar dat verdwijnt als wij geld ontvangen”?

   

  PS. Zwarte Piet gaat aanzienlijk beter gekleed dan ik en doet dat, zo blijkt uit hele oude prenten, al eeuwen. Dus hoezo “slaaf”?

 16. Jasterke

   

   

  chapeau Goldigger…we hebben uw reactie eh. gekaapt… 

  .

  http://jasterke.wordpress.com/

  .

 17. Oet_Grunnen

  Maar dan ook LETTERLIJK wiedergutmachung. We herstellen de situatie en transporteren (gratis!) de gehele zwarte bevolking van de Caribbean terug naar Afrika.

 18. Luctor-et-Emergo

  ik wil graag compensatie dat mijn verre verre verre voorvaderen, vast ooit lijfeigenen zijn geweest van de adel.

   

  ach mevrouw heeft een topfunctie ( waarschijnlijk gekregen omdat ze zo zielig was etc), daarnaast mevrouw was vast liever opgegroeid in mali, ivoorkust of het altijd zo rustige nigeria. want daar was ze vast geboren zonder dat haar verre verre voorouders naar de caraiben werdt gebracht. en daar had ze waarschijnlijk net zoveel rechten gehad als dat ze had op jamaica…. oh wacht……..

 19. trias politica

  Briljant

 20. Ian

  Mevrouw is al van haar paard aan het vallen, zakt door het dak, krijgt met de roe, onderuit de zak en mist de boot.

  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/10/Diplomaten-willen-vervanging-VN-onderzoeker-na-kritiek-Zwarte-Piet-1394947W/

 21. pietkremer

  Zwarten wordt in Nederland geen haar gekrenkt. Zwarten hebben hier niet te lijden onder blank geweld. Maar in Afrika hebben zwarten wel te lijden onder zzwart geweld. In NIgeria worden zwarte christenen vermoord door zwarte moslims. Waar waren de VN toen in Rwanda honderdduizenden Tutsi’s werden vermoord door Hutu’s ? Sheperd maakt van een mug een olifant door over zwarte Piet te klagen. Ze ziet wel de splinter in het blanke oog, maar niet de balk in het zwarte. .Zwarten in Afrikja mochetn willen dat ze in Afrika even veilig kunnen leven als zwarten in Europa. Die zwarten in de Cariben zouden ons wel mogen betalen uit dank voor het feit dat wij hun voorouders hebben overgebracht naar de Cariben. Anders had Sheperd nu in zo’n West-Afrikaanse poel van ellende gewoond. Ik ben dol op zwarten, maar door zulke malloten als Sheperd zou je er nog een hekel aan krijgen. 

 22. Frank

  Promoting high ethical standards, haha…..TNB zul je bedoelen.

 23. François

  “Come and take it”, Shepherd.

 24. Charles de Gaulle

  Eigenaardig dat hier kennelijk een foto uit de jeugd van mevrouw gebruikt is, ik zag haar gisteren op tv. (ik meen in het NOS Journaal) en daar zag ze er toch een stuk ouder en onappetijtelijker uit dan hier afgebeeld.

 25. Siphra

  Dat de voorouders van de uit Ghana afkomstige Nederlanders slaven hebben verkocht en dat de voorouders van veel ex-Surinamers en Antillianen gedwongen uit Afrika zijn gehaald en als slaven hebben geleefd, zal altijd in herinnering blijven. Maar mededogen zal dat niet meer opleveren, laat staan maatschappelijke of financiële credits.

 26. Marg

  Dan ben ik heel erg benieuwd of de juffer ook de afzonderlijke Afrikaanse stammen aan gaat pakken die mensen van rivaliserende stammen ontvoerden en verkochten als slaven……. Misschien hebben haar eigen voorouders er zelfs wel aan meegedaan, dan moet ze zelf ook maar dokken…..

 27. Witte de With

  Mevrouw hoeft helemaal niet naar Nederland te komen; er is nog volop werk op haar Jamaica. Laat ze eens gaan uitzoeken waar de vele miljoenen zijn gebleven die de vreselijk racistische witte Nederlanders hebben gestort na de orkaan die een deel van haar land verwoestte.
  Het geld is weg, maar van de wederopbouw is weinig terecht gekomen.

 28. Marg

  De Vlaming is duidelijk: VN-commissaris Verene Shepherd moet van Zwarte
  Piet én ons Sinterklaasfeest afblijven. Bijna 8.200 lezers namen
  woensdag deel aan een enquête rond het voortbestaan van het
  Sinterklaasfeest op onze website. En wat blijkt? U gaat bijna unaniem in
  tegen de tegenstanders.

  lees verder:

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20131023_00805494

 29. Marg

  Verene Shepherd, voorzitter van de werkgroep die
  het Sinterklaasfeest in Nederland onderzoekt, krijgt naast kritiek uit
  Nederland ook boze diplomaten uit New York en Geneve op haar dak.
  Volgens De Telegraaf zijn de diplomaten verbaasd over de vooringenomenheid van Shepherd. “Ze moet zich eerst maar eens beter inlezen.”

  Shepherd wordt nog eens extra op de vingers getikt, omdat ze in haar brief (link)
  Sinterklaas verwart met de Kerstman. Een ingewijde: “In haar brief
  haalt ze het Sinterklaasfeest en de Kerstman ook nog eens door elkaar.
  Het lijkt me niet de juiste vrouw op de juiste plaats voor dit
  onderzoek.”

  Naast dat het ‘onderzoek’ van Shepherd
  “alleen maar gedonder gaat geven”, willen andere VN-lidstaten hun
  vingers niet branden aan de kwestie. Ze zijn bang dat de Verenigde
  Naties zich dan ook met hun nationale feestjes gaat bemoeien.

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2013/10/amerikaanse-kritiek-op-hater-zwarte-piet

 30. Hans Roodenburg

  Bij joop.nl (of all places) een interessante column van de doorgaans zeer politiek correcte historicus Han van der Horst over de ideologische achtergrond van deze mevrouw: veel pseudo-wetenschap en foute blanke mannen. 

   

  Van een onbevoordeeld onderzoek door die VN-werkgroep kon dus op voorhand al geen sprake zijn.

   

  Zie: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/23515_zwarte_piet_en_de_zwarte_activisten/

   

   

 31. tippelaar

  Zwarte Piet, brave knecht van Sinterklaas, blijf jij maar mooi in onze eigen nl.traditie en cultuur. Je bent nog 1 van de weinige dingen die we over hebben in NL. De rest is al door links mensen verkwanseld aan allochtonen van velerlei kleur en ras onder het motto “weg met ons”.  Als het aan mij lag zette ik de hele surinaamse-  en caraibische club op de boot, retour (hun) vaderland. O ja, ik hield ook de uitkering in. Stelletje verwende engerds. Ik vraag dit jaar aan Sinterklaas een zwarte Vodo.pop waar je naalden in kan steken. Dat zal ze leren, ondankbaar volk.

 32. Jansma

  Kan iemand mij uitleggen waarom ik me schuldig zou moeten voelen voor iets waar ik geen ene moer mee te maken heb gehad? Laat staan waarom ik er een schadevergoeding voor zou moeten betalen?

   

  Inzake de VN had Wilders volkomen gelijk. Subiet afschaffen. No if’s, but’s or maybe’s. Acuut sluiten dit Marxistische rovershol.

 33. J. C. Th. Köhler

  Hulshagen:

   

  Zet die hoofdletters eens uit (Caps Lock).

   

  j.c.th.kohler@online.nl

 34. very amused

  dan schieten me er nog zo een paar te binnen. frankrijk, dokken! duinkerker kapers. algerije, barbarijse zeerovers. en somalie , heb ik het nog niet eens over. kijk, madam uit jamaica: wie kaatst, kan de bal verwachten. dit gaat steeds meer nergens over. gaap.

 35. Mar

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3532346/2013/10/24/Verenigde-Naties-doen-niets-tegen-sinterklaasfeest.dhtml

   

  ‘Alle heisa die de Jamaicaanse Shepherd heeft veroorzaakt met haar brief
  is niet meer dan een slechte zet in een spel van pressiegroepen in
  Nederland’, zegt de Belg. ‘De vier ondertekenaars van die brief behoren
  helemaal niet tot de bevoegde organen van Unesco, maar gebruikten papier
  met het briefhoofd van ‘de Verenigde Naties’, eigenlijk het Hoog
  Commissariaat van de Mensenrechten. Het zijn een soort consultants die
  een vooronderzoek voor eigen gebruik doen, maar dan wel quasi-officieel
  vragen stellen aan de Nederlandse Staat.’

   

   

 36. corjova

  Shepherd is een SCHIJNwetenschapper, ze is professor aan een universiteit in ‘studies’ inzake ras, geslacht en dergelijke. Wetenschappelijk is wat ze onderwijst volkomen irrelevant, net zoiets als vrouwenstudies in Nederland.

  De manier waarop ze haar persoonlijke meningen als feiten presenteert is typerend voor haar ‘vak’gebied. De mensheid zou veel beter af zijn als alle universiteiten dit soort propagandastudies zouden afschaffen, zodat dit soort vooringenomen idioten niet met ‘academisch’ ‘gezag’ zouden worden bekleed.

   

 37. Peter Pan

  Ha, Corjova, got you 🙂

   

  [De manier waarop ze haar persoonlijke meningen als feiten presenteert is
  typerend voor haar ‘vak’gebied. De mensheid zou veel beter af zijn als
  alle universiteiten dit soort propagandastudies zouden afschaffen, zodat
  dit soort vooringenomen idioten niet met ‘academisch’ ‘gezag’ zouden
  worden bekleed.
  ]

   

  Wat denkt u van religie enzo?

   

   

 38. Caroline

  Mijn voorouders willen helemaal geen excuses, die willen hun geld terug.

 39. hulshagen

  beste heer köhler,

   

  je hebt gelijk

  ik heb er ook al last van gehad

  ik ben geen specialist in verzenden berichten, maar zal je raad opvolgen ..

  dus geen hoofdletters meer (serieus)

   

  bedankt

  hulshagen

 40. Arwin van Wermeskerken

  Verene Shepard is al een hele tijd bezig met het bestuderen van de slavenhandel in de 18e en 19e eeuw. Zij heeft duidelijk last van wat in de psychologie ook wel ‘vicarious    victimization’  genoemd wordt. Het slachtofferschap van anderen wordt ook haar slachtofferschap. Een bekend fenomeen bij mensen die ernstige trauma’s van nabij hebben meegemaakt of mensen die langdurig in te maken hebben gehad met slachtofferschap. De VN doet er goed aan deze dame op een hele andere post te plaatsen en haar te laten behandelen, opdat zij van dit verschijnsel kan genezen.

 41. Rob30

  “Let wel, die uitspraken komen dus voordat de VN zijn onderzoek naar Zwarte Piet heeft afgerond.” Ze zijn nog niet eens echt begonnen. Te idioot voor woorden om voor of tijdens een onderzoek je zo uit te laten. Wel fijn in dit geval, weten we tenminste exact hoe objectief ze hier aan beginnen. 

 42. brutebertus

  Vraag is :

   

  Wie is Verene Shepherd eigenlijk ?

   

  Volgens mij is zij de grootmoeder van Zwarte Piet.

   

  Heel snel terugsturen naar haar hut in ’t oerwoud !

 43. Realist

  Alles, echt alles wordt in het werk gesteld om gratis geldstromen naar de ontwikkelingslanden te krijgen. Onder het mom van slavernijverleden, racisme, klimaat, kolonialisme, mensenrechten etcetera etcetera. Een grote nivelleerbende. 

   

  Terwijl het allemaal averechts werkt. Ontwikkelingshulp is contraproductief, lees Dambisa Moyo. Verschillen tussen rijke en arme landen worden niet alleen verklaard door geografie en historische lock-in (Jared Diamond & Ian Morris), maar vooral door burgeremancipatie, vrije handel en staatsvorming met accountability (David Landes, Matt Ridley, Francis Fukuyama). Nivelleren werkt voor geen meter, zie het EU debacle.

   

  Wat al die grote gratis geldstromen realiseert is despotisme, onvrijheid, afhankelijkheid, inactiviteit, verdere economische achteruitgang, en achteruithollende gevoelens van internationaal draagvlak en cohesie. 

   

  Er zijn genoeg voorbeelden van landen die het wel gelukt is om zich te ontworstelen aan armoede. China, Japan, Zuid-Korea, Maleisie, India, Indonesie. Dit is hen gelukt ondanks ontwikkelingsgelden, of juist dankzij het ontbreken er aan.

   

  Wat je hier echter ziet is het onbeschaamd uitputten van alle mogelijkheden om geld te peuren uit het rijkere westen. Geld, dat meer kwaad dan goed doet. Behalve voor de enkelen die er van kunnen profiteren. En die enkelen zijn als eerste de financiele instellingen, die goud geld verdienen aan al die transfers. Daarnaast zijn het de bestuurders en bestaande machthebbers die dankzij hun vriendjes en netwerken volop kunnen profiteren van die geldstromen, en hun eigen particuliere belangen voorop kunnen zetten bij het besteden van die middelen.

   

  De zogeheten ‘strijkstok’ van die ontwikkelingsgelden is de echte driver voor mensen als Shepherd om al chanterend, manipulerend, bedriegend en liegend geld los te troggelen van het rijke westen. Die hele roep om herstelbetalingen, ontwikkelingsgelden, klimaatreparaties en weet ik al niet meer is gewoon pure corruptie, pure diefstal van de arme en rijke bevolking. Het helpt alleen maar de concentratie van macht en rijkdom van de bestaande machthebbers te vergroten.

   

  Daarom is dit zo walgelijk. Onder het mom van morele superioriteit de gewone bevolking in armere en rijkere landen niet alleen welvaart ontnemen, maar daarbij ook nog eens eeuwenoude tradities op verkeerde gronden beschuldigen van racisme. Dieper kun je niet vallen.

 44. Johanna

   Verene Sheperd is een  zwarte Jamaicaanse dictator.

   Zij  heeft  een heel  groot salaris   en  rijdt  in een heel grote luxe auto met chauffeur.

 45. Bes Tolen

  We mogen denkelijk officieel niet eens een tegenmaatregel nemen. Zoiets als een zwarte lijst met Brenninkmeijer er als eerste op. De man is altijd al kwalijk onnozel bezig want hij is een steenrijk, verwend, naïef politiek correct gelovige en daarmee erg partijdig. Niet soms? Een aantal anderen komen ook dadelijk in aanmerking voor de bij voorbaat al verboden maar wel terechte lijst. Allemaal lieden, die posities van maatschappelijk belang bezetten. Ze schaden mensen en de samenleving tot in het bot. Brenninkmeijer? Arrogant. Betweter, Er zijn lieden, die zichzelf geen vragen, laat staan eindvragen over het leven in het ondermaanse durven te stellen en juist daarom ook zo vlak pollitiek correct gelovig zijn. Mijns inziens is Brenninkmeijer er zo één. Juist ingeschat? Ik kon wel eens een hekel aan de man hebben.

 46. hulshagen

      ach jongens , stop ermee,

   

    geef dat mens toch geen aandacht (dat zoekt ze blijkbaar, voor welke rede, dan ook …meest waarschijnlijk   persoonlijk geldgewin) 

   

    is echt niet de moeite waard !

   

      er zijn vééééééél meer echt belangrijke onderwerpen…

 47. Linkse Internetcrimineel

  Toch lijkt ze wel een beetje op Zwarte Piet.

 48. Jasterke

   

   

  zou het er dan eindelijk tóch nog van gaan komen ?

 49. Den Heijer-Nootdorp

  Het gaat helemaal verkeerd aflopen, in dit land. De elite heeft te lang op ons gekotst, gescheten en gepiest. De affaire Zwarte Piet is de druppel. De geest is uit de fles. Knappe man/vrouw die ‘m er weer in krijgt. De multiculti’s hebben wind gezaaid, ze zijn bezig storm te oogsten. Houd m’n hart vast.

 50. J. C. Th. Köhler

  Verene Shepherd:

   

  “An apology from the former colonies…”

   

  De vroegere koloniën moeten volgens haar dus verontschuldigingen aanbieden.

   

  Lijkt me een goed plan. Verontschuldigingen voor het larenlange profiteren. Voor het jarenlange klaplopen. Voor het jarenlang trachten ons een schuldcomplex aan te praten over iets waar wij part noch deel aan hebben. Voor de arrogantie dat zij, met een gemiddeld veel lager IQ, toch denken ons de les te kunnen lezen.

   

  Een groot Amerikaans filosoof, “Dirty” Harry Callahan, heeft gezegd: “A Good Man Knows His Limitations.” Die bewoners van de voormalige koloniën kennen duidelijk hun beperkingen niet. Te zeggen dat ze dus geen goede mensen zijn gaat me te ver. Maar dat ze door hun gedrag ervoor zorgen dat je een zekere mate van antipathie voor hen krijgt, lijkt me voor de hand liggen.

   

  j.c.th.kohler@online.nl

 51. Antivenin

  Eigenaardig dat er niooit geld wordt gevraagd van de islamitische slavenvangers die “haar volk” oorspronkelijk uit hun dorpjes hebben ontvoerd, en aan de blanken hebben verkocht. Ik neem toch aan dat die er aardig aan hebben verdiend? O wacht, die hebben ook donkere velletjes, dus die staan buiten schot. Alleen whitey moet worden geplukt…

 52. de Bourgondiër

   

  Wie zichzelf nu nog als slachtoffer ziet van slavernij, zal altijd een slaaf zijn. De enige slaaf in dit verhaal is immers mevrouw Verene Shepherd. Zij is blijkbaar geketend en vastgeklonken aan haar ras, cultuur en etniciteit. Daarmee zal zij nooit meer zijn dan ras, cultuur en etniciteit. Zij is een beroepszwarte en heeft zichzelf daarmee gereduceerd tot ras, cultuur en etniciteit. Daarmee houdt zij iets in stand waar we al lang van verlost waren.

   

  Overigens is mevcrouw Verene Shepherd de best denkbare reden om het VN-rapport straks met een schalkse glimlach en ongelezen naast ons neer te leggen. Door haar hoeven we het rapport (en in mindere mate de VN) niet serieus te nemen. Mevrouw Verene Shepherd, dank daarvoor! 

 53. Papa Gaius

  Zonder Zwarte Piet gaan we ook niet voor Sinterklaas spelen, Verena.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.