Nederlanders willen juist méér steun aan Israël

Een opvallende uitkomst van een recente representatieve enquête onder de Nederlandse bevolking: een groot aantal Nederlanders vindt dat Nederland Israël meer steun zou moeten geven, meer dan aan de Palestijnen.

De enquête werd onder 4200 personen gehouden, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het CIDI en het afscheid op 11 november van directeur Ronny Naftaniel.

De meeste respondenten (33%) vinden dat Nederland beide partijen gelijk zou moeten behandelen. Toch vindt 16% dat Nederland meer steun moet geven aan Israël dan aan de Palestijnen. Slechts 9% vindt andersom, dat Nederland de Palestijnen meer moet steunen. Nog eens 36% vindt dat Nederland zich afzijdig zou moeten houden. Dit zet de plannen van de Nederlandse regering om juist Israël eenzijdig negatief te behandelen en zelfs te boycotten wel in een heel vreemd daglicht. Slechts 9% van de Nederlandse bevolking staat daar achter!

Ook blijkt dat een overgrote meerderheid vindt dat Israël erkend moet worden als Joodse staat, ook door de Arabische landen. Dat antwoordde 68% met ‘ja’ en slechts 11% met ‘nee’.

Van de Nederlanders vindt verder 59% de tweestaten-oplossing de beste oplossing, 14% denkt dat etnische zuivering van de Palestijnen – naar andere Arabische landen – vrede zal brengen, eveneens 14% vindt de eenstaat-oplossing de meest ideale oplossing, en 8% is voorstander van de volledige etnische zuivering van de Joden. Ongeveer hetzelfde percentage (6%) denkt negatief tot zeer negatief over Joden.

Alleen bij de vraag wie men als meer verantwoordelijk beschouwde voor het conflict noemde men Israël eerder dan de Palestijnen: 23% tegen 15%.

Maar ook bij dit antwoord is een pro-Israël trend zichtbaar, want het aandeel dat Israël verantwoordelijk noemde is gedaald van 29% in 2003 naar 23% nu, terwijl het percentage dat de Palestijnen noemde als verantwoordelijke voor het conflict juist is gegroeid van 12% naar 15%.

Gezien het subjectieve, anti-Israëlisch gekleurde beeld dat de Nederlandse ‘politiek-correcte’ media dagelijks schetsen zijn dit opvallende uitkomsten. Blijkbaar kijken Nederlanders daar toch doorheen of laten zij zich informeren door andere bronnen. Want als zij alleen naar het NOS journaal zouden kijken, zouden de Nederlanders moeten gaan denken dat alleen het bouwen van huizen voor Joden vrede op aarde tot een onmogelijkheid maakt.

Over de vele, dagelijkse Palestijnse gewelddaden wordt niet gerapporteerd. En evenmin over de officiële hersenspoeling van de Palestijnse jeugd met Jodenhaat. En al helemaal niet over het openlijke verlangen van Palestijnse leiders naar een tweede holocaust. De oproep om de Joden uit te roeien is regelmatig op Hamas televisie te zien en bijvoorbeeld ook Fatah leider Jibril Rajoub zei dit jaar op televisie: “Ik zweer dat als wij wel een atoombom zouden hebben, wij hem meteen vanmorgen gebruikt hebben.”

Slechts een heel enkele keer kunnen de media de officiële Palestijnse ophitsing niet helemaal vermijden, zoals bij de recente vrijlating van 26 Palestijnse terroristen. Toen werd wel vermeld dat Abbas hun vrijlating had geëist. Maar ook toen werd niet het hele verhaal verteld. Zoals dat alle 26 vrijgelaten terroristen vastzaten voor moord en dat Abbas hen allemaal persoonlijk had gekust en tot ‘helden’ had uitgeroepen. Zelfs de moordenaar van Jitschak Rotenberg. Dat was een van de slechts 59 Joden die er in slaagden om vernietigingskamp Sobibor te overleven, waar honderdduizenden vergast werden. Na zijn ontsnapping vocht hij met de partisanen tegen de nazi’s, en ook dat overleefde hij. Maar als 67-jarige werd hij uiteindelijk in Israël vanwege zijn Jodendom alsnog vermoord, met bijlslagen, niet door een nazi maar door een Palestijnse terrorist.

Een terrorist die daardoor dus door Abbas officieel tot ‘een held van de Palestijnse zaak’ werd verklaard.

Ondanks de negatieve berichtgeving over Israel in de Nederlandse media beginnen Nederlanders echter gelukkig steeds meer in te zien dat het niet Israel is dat vrede tussen de Palestijnen en Israel zeer moeilijk maakt, maar de moordenaars-kussende president Abbas en de in Gaza residerende islamitische terreurorganisatie Hamas.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. VinceNzo

  De cijfers zijn sowieso nutteloos want ze gaan over de Joodse staat Israel waar het CIDI, die het onderzoek betaald heeft  sterk aan gelieerd is  Als het onderzoek was betaald door Palestijnen was zeer waarschijnlijk de uitslag tegenovergesteld geweest.

 2. marcel123

  Kijk dit is lekker wakker worden met zulk goed nieuws. Als er vanuit de berichtgeving die ons dagelijks door de strot wordt geduwd eens wat meer eerlijker nieuws aan ons allen wordt gegeven, dan gaan die positieve cijfers in zo’n enquete van zelf omhoog. Oke , nu weer verder met ons dagelijks leven en dan lezen en horen dat de hulpgoederen in de Fillipijnen toch goed aankomen en verder worden verdeeld! Ik heb anders ook begrepen dat het op dit moment helemaal niet gebeurt, vanwege de corruptie enz, ook dat er islamitische “vrijheidsstrijders” nu kans zien om de overwegend christelijke bewoners te verjagen en alles in te pikken! Maar ja dat heb ik niet “betrouwbare” bron. En ik denk dat de pot van 555 toch wel gevuld moet worden ter meerdere glorie van ons medeleven gevoel.

 3. Mas Rob

  Maar Manfred Gerstenfeld vindt dat Nederlanders een duivelse visie op Israel hebben. Zie: http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/03/nederlands-duivelse-visie-op-israel

   

   

 4. Mar

 5. Likoed Nederland

  Wat betreft de enquete die Gerstenfeld aanhaalt, is het enig mogelijke antwoord dat de Nederlanders blijkbaar niet zo consequent zijn in hun mening over dit conflict.

   

  Dat blijkt trouwens net zo goed in deze enquete. Want als 23% vindt dat Israel de hoofdschuldige is aan het conflict, zou het logisch zijn dat hetzelfde percentage meer steun aan de Palestijnen zou willen. Maar dat is dus slechts 9%.

   

  Waarschijnlijk redeneert die groep dat de Palestijnen ‘toch ook geen lieverdjes’  zijn.

   

 6. Saeftinghe

  Kort na de tweede wereldoorlog heeft de HELE wereld gestemd of- en waar een Joodse staat zou kunnen ontstaan.

  Zelfs de Arabieren stemden in, met de stemming, niet met een Joodse staat.

  Daar stemden ze tegen. Maar ze beloofden de uitslag te accepteren.

   

  De stemming viel, met een krappe meerderheid, uit ten gunste van een Joodse staat tussen de Jordaan en de Middellandse zee.

   

  Direct daarna bleek hoe betrouwbaar Arabieren zijn, ze bezetten zoveel als ze maar konden van het 2 x beloofde land.

  Het mag een wonder heten dat de Joden amper de helft van het beloofde grondgebied kregen.

   

  Maar in ruil voor vrede wilden ze genoegen nemen met de situatie.

   

  In de jaren 60 viel een meer dan honderdvoudige overmacht het strookje land van Israel aan, De Arabieren werden in 6 dagen in de pan gehakt.

   

  Dit zegt iets over het verschil in de kwaliteiten en intelect tussen Arabier en Jood!!!

   

  Israel dreef de Arabieren een heel eind terug. De gebieden die niet tot het oorspronkelijk beloofde land behoorden werden alle zonder probleem terug gegeven aan de oorspronkelijke landen, dit met uitzondering van de Golan. 

  Dit is volkomen begrijpelijk, gezien de strategische waarde hiervan. Het mag duidelijk zijn dat Israel zich beveiligen moet.

   

  Sindsdien hebben de Arabieren raketten op Israelische BURGERS afgevuurd en bomgordels laten ontploffen.

  Bij achtervolging door het Israelische leger verborgen de terroristen zich achter de rokken in de “vluchtelingen” kampen.

  Dat er dan zo nu en dan een vrouw sneuvelt die een terrorist verbergt lijkt me onvermijdelijk, Ze doen tenslotte ook mee met het terrorisme. Een bom onder de baby in de kinderwagen!!!

   

  Wanneer de Arabieren ophouden met terrorisme IS HET VREDE!!

   

  Israel heeft geen enkel belang bij oorlog of gebiedsuitbreiding, Maar het zal duidelijk zijn dat ze wèl een krachtig leger nodig hebben om Arabische tereur het hoofd te bieden.

   

  Waarom laat de hele wereld zich toch zand in de ogen strooien door die Arabieren. Wat bezielt het westen?

  Gaza ontvang hulp die daar helemaal niet nodig is, het gaat daar alleen maar over politieke corruptie, de Yassar Arrafat´s met hun Zwitserse bankrekeningen, geld wat onttrokken wordt aan de bevolking!!!

   

  Ik denk dat het feit(?) dat Israel de kernbom heeft een belangrijke bijdrage aan de vrede is. 

  Zolang de Arabische leiders denken dat deze bom, zonodig, zonder aarzelen gebruikt gaat worden zijn ze persoonlijk ook in levensgevaar.

  Dat is wel even wat anders dan in NL in het torentje zitten tijdens de strijd. En dan vele jaren later, als alles veilig is erheen gaan en kritiek leveren op de mensen die daar, veel te gering bewapend, hun leven riskeerden.

   

  Wanneer heeft het westen de moed om eens eerlijk de zaken te benoemen, alleen maar benoemen!!!

   

 7. E. Engels

  Sommige DDS’ers zijn ook niet zo consequent in hun mening. Vóór Israel en voor Front National? Vorige week moesten joden en het CIDI niet zo zeuren en nu hebben ze weer alle steun van de DDS’ers. Raar….

 8. VinceNzo

  Zonder partij te willen kiezen: Deze “representatieve enquete” is betaald door het CIDI. Dan bekruipt mij toch enigzins het Wc-eend gevoel.

 9. jantje

  @Cathja

  Als je het linkje klikt dan kan je lezen wat het betekend. Ik snap ook wel dat het een virtueel steuntje in de rug is, maar dat gun ik ze graag.

  @Frank

  Pleit je op deze site voor een dubbel paspoort 😉

 10. tippelaar

  Als de palestijnen de wapens neerleggen is er vrede. Als Israel de wapens neerlegt, houdt de staat Israel op te bestaan. Het is  beangstigend te moeten ervaren dat de NL.bevolking dagelijks wordt voorgelogen door de Pauw en Wittemans, c.s. die via de staatstv en radio en de door hen aangepaste kranten, het volk een rood rad voor ogen draaien door het verspreiden van leugens en verdraaing van de feiten. Dat noemen ze dan nieuws. Als je het niet met hen eens bent en daar publiekelijk voor uit komt, wordt je bedreigd, een rascist genoemd, enz.enz. Onze regering en volksvertegenwoordigers doen daar vrolijk aan mee. Stelletje labbekakken. Theo van Gogh werd om zijn mening vermoord. Pim Fortuin werd om zijn mening vermoord. Allemaal de schukd van de rooie indoctrinatie. Wie volgt. Nu Geert Wilders nog? De tijd zal het leren. Voorbij is de tijd dat je in nederland vrijerlijk je mening kon verkondigen. We lopen allemaal in de pas met de rode overheersing in NL. Voeg daarbij de angst voor de agressieve islam in NL en het verhaal is compleet. Daar zijn zelfs de rooie socialisten bang van en praten ze daarom naar de mond en geven ze hopen geld en invloedrijke politieke baantjes. De lafaards. Zij heulen met de vijand.

 11. MaartenBergen

  Waar en hoe deze enquête gehouden ? Zonder deze gegevens zijn de cijfers totaal nutteloos.

 12. Frank Rijk

  Fijn om te lezen dat de meeste Nederlanders zich een evenwichtig beeld kunnen vormen van dit conflict.

  Uit de enquête lees ik echter heel wat anders dan wat de titel van dit stuk suggereert, namelijk dat de meerderheid van de Nederlanders juist een evenwichtig danwel afzijdige houding wensen. Dus geen steun aan Palestijnen, noch aan Israël.

   

  Ik ben ook benieuwd hoe deze enquête door ons aller Manfred Gerstenfeld wordt gekoppeld aan de miljoenen neo-NSB-ers onder ons.

 13. Frank Rijk

  Wat is dit nu weer voor onzin, dat virtueel burgerschap?

  Lekker makkelijk voor toetsenbordtijgers, even online wat invullen en klaar is kees.

  Het echte Israëlische burgerschap is heel wat veeleisender, waaronder de dienstplicht in het leger.

   

 14. Cathja

  @ jantje  11:31

   

  Kun je mij kort uitleggen wat dit Virtueel Burgerschap inhoudt? Ik heb hier nooit eerder iets over gehoord of gelezen.

  Misschien niet intelligent, maar ik weet echt niet wat dit betekent.

 15. jantje

  Ik ben trots op mijn Virtueel burgerschap van Israël!

  http://israelforever.org/vci/

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.