VVD en corruptie: meer dan goede vrienden?

Ons dekt ons bij de VVD.

Het verhaal over het gewiste (dan wel verdwenen) telefoongesprek tussen Fred Teeven en de van corruptie verdachte Jos van Rey wordt met de dag gekker. Degene die namelijk politiek verantwoordelijk wordt voor het onderzoek naar de vraag wat er nou precies gebeurd is, is niemand minder dan Ivo Opstelten. 

Inderdaad, deze Ivo Opstelten:

VVD-minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie nam vorig jaar als eregast deel aan een fondsenwervingsdiner van de VVD Roermond, terwijl hij toen al wist dat Jos van Rey verdacht werd van corruptie.

In augustus 2012 ging Opstelten dus lekker borrelen met Van Rey, terwijl hij in maart van dat jaar al op de hoogte was gesteld van het feit dat er een strafrechterlijk onderzoek tegen hem liep. En nu mag diezelfde Opstelten dus laten onderzoeken wat er precies is gebeurd met het telefoongesprek tussen zijn collega-partijgenoot Teeven en borrelmaatje-(ex-)partijgenoot Van Rey. 

Wat zou daar nou uitkomen?…

Dit is natuurlijk een volstrekt ongeloofwaardige situatie. Om deze hele zaak hangt de kwalijke geur van bestuurlijke corruptie. De VVD lijkt niet te beseffen dat het erge aan deze zaak niet is dat Van Rey van zakelijke corruptie wordt verdacht, maar dat de partij van hoog tot laag alles in het werk heeft gesteld – en nog altijd lijkt te stellen – om dat schandaal onder het tapijt te vegen. 

Dit alles ongetwijfeld geheel in overeenstemming met de door VVD-partijvoorzitter Benk Korthals’ hoogstpersoonlijk medeopgestelde verdedigingsstrategie voor de omstreden Limburgse wethouder.

Kan de VVD hier nog zonder schade uit deze affaire te voorschijn komen? Nee, daar moeten we eerlijk over zijn, dat kan niet meer. Toch kunnen de liberalen de schade nog wel enigszins beperken, maar zelfs dat doen ze niet. Opstelten had de politieke verantwoordelijkheid voor dit onderzoek aan een onverdacht persoon moeten overdragen omdat hij er zelf te zeer bij betrokken is. Het feit dat hij en de VVD niet eens bereid zijn dat in overweging te nemen laat zien hoe ver die partij is gezonken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. JC

  Weekers en Rutte (Rutte I en II) verdienen m.i. ook nog een prominente plaats in dit rijtje van MvdG.

   

  Immers: Weekers en Jos van Reij kwamen samen al eerder in het nieuws. En Rutte is als pm ook eindverantwoordelijk voor deze 3 vvd bewindslieden (Weekers, Teeven en Opstelten).

   

  Het ziet er naar uit, dat de vvd volkomen aan het ontsporen is. 

 2. Leo KarelJan

  De meeste reageerders hier weten het nu wel: VVD en PvdA zijn politieke maffia. Helaas is er in NL een enorme kudde stomme, luie en onwetende koeien, die ervoor zorgt dat ze toch gewoon stemmen blijven halen.

 3. redactie TrefPuntEU

  ‘verdwenen’ fotorolletjes, verdwenen belastende dossiers (delen eruit) en ‘Hoge Omes’ zoals Demmink met overstelpend bewijs als zijnde uit de wind gehouden criminele pedofiel gewoon onbestraft, onberecht blijven, liegende Premiers, tendentieus berichtgevende SStaatsomroepen zonder politieke gevolgen blijven….. verbaast ons niets meer.

   

  Wij allen kunnen ons de broek / rok van de kont vechten, het VVD en PvdA gespuis, met de macht via de door de burger zelf ‘gespronsorde’ MSM aan hun zijde manipuleert de burger waarheen men wil.

   

   

   

   

   

   

 4. Knarsman

  Dat verdwenen telefoongesprek is natuurlijk geen enkel probleem, want iemand als Teeven, gesteund door Van Rey zijnde de andere gespreksdeelnemer, is natuurlijk best in staat te vertellen waar het over ging en wat hij zo ongeveer heeft gezegd. Ik kan me niet voorstellen dat ze, nu dat gesprek niet bewaard is gebleven (of gewoon gewist), allebei niet meer weten wat er besproken is. Bovendien kunnen ze altijd nog te rade gaan bij de NSA.

 5. staleo

  Het hoge gehalte van :wij van wc eend is hier nadrukkelijk aanwezig, maar ik kan niets anders meer verwachten van deze partij.

  Het is diep treurig dat zo’n partij  mede de Nederlandse regering vorm moet geven.

  Alle leden denken en doen hetzelfde, en daarom Ik hoop dat er behalve wat as niets meer van deze partij overblijft.

 6. VVD’er Verheijen declareert onterecht, vindt kwestie ‘redelijk opgeblazen’ – De Dagelijkse Standaard

  […] is weer eens zover bij de VVD. Kamerlid Mark Verheijen heeft tijdens zijn periode als bestuurder in Limburg ten onrechte voor […]

 7. De VVD is verrot tot op het bot – De Dagelijkse Standaard

  […] zo lang actief zijn in de politiek – en het al zo lang voor het zeggen hebben – dat ze in een totaal andere wereld leven dan wij. Een wereld waarin het niet netjes is als je onjuiste declaraties indient, maar meer ook niet. Zie […]

 8. sprx

  Als je je eigen politieke idealen en doelstellingen corrumpeert, dan zijn er geen morele grenzen meer, dan begaat men ook op andere gebieden faux pas.

 9. Natteaap

  En water is nat.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.