Brussels Logbook: De anti-onzin brandweer

Ongeveer 50% van mijn werk in het Europees Parlement bestaat uit het bestrijden van onzin. Telkens komen er parlementsleden met hoogdravende resoluties met onderwerpen waarover de Europese Unie geen enkele bevoegdheid heeft. Vooral de commissie voor vrouwenrechten is een bron van onzin. Deze commissie voor gelijkheid – bestaande uit 30 vrouwen en 5 mannen (!) – diende in de Straatsburg-zitting van december een resolutie in die ‘lagere scholen verplicht tot seksonderwijs, op een holistische, rechten-gebaseerde, positieve manier’. Gelukkig werd het voorstel afgewezen met 334 tegen 327 stemmen. Rapporteur, de Portugese socialiste Edite Estrela, schold alle tegenstemmers uit voor ‘hypocrieten’.

De anti-onzin brandweer slaagde dus op het nippertje. De vrouwencommissie is de harde kern van radicaal feminisme waarvoor Alice Schwarzer of Gloria Steinem zouden terugschrikken. In Straatsburg draaide het dit keer vooral om de LGBT. Een nogal ingewikkelde afkorting voor de groep van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transseksuele medeburgers. Sinds kort is de afkorting uitgebreid tot LGBTI. De I staat voor interseks, waarbij ik moet erkennen geen idee te hebben wat het is. Mijn collega’s wisten het ook niet. Iedereen is tegen discriminatie, dus dat buskruit kan de vrouwencommissie niet meer uitvinden. 

Daarom vond de vrouwencommissie dat kinderen op de lagere school en het voortgezet onderwijs tijdens hun verplichte seksonderwijs kennis moeten nemen van LGBTI en ook de doelgroep zijn voor reclame over condooms en andere anticonceptiemiddelen. De Europese economie staat stil, de jeugdwerkloosheid in Zuid-Europa bedraagt meer dan 60 procent, de Oekraïne krijgt de laars van Putin in de nek gedrukt, maar links Europa is druk met ‘verplicht seksonderwijs’.

Seksonderwijs is een zaak van de ouders en van de school. De nationale overheid heeft ten hoogste een toeziende rol. Maar de EU heeft er niets mee te maken. Gelukkig zit er één verstandige vrouw in de vrouwencommissie: de 84-jarige Astrid Lulling uit Luxemburg. Tijdens haar politieke carrière in het Hertogdom bleek ze geen preutse vrouw. Ze is une femme libérée. Zij maakte een amendement dat de resolutie kon kelen: ‘deze materie behoort tot de bevoegdheid van de lidstaten’. Einde oefening. Haar amendement werd gesteund door de christendemocraten, de conservatieven – mijzelf inbegrepen – en uiterst rechtse parlementsleden. Opmerkelijk was trouwens dat UKIP van de Britse politicus Nigel Farage zich onthield. Tegen het amendement stemden: socialisten, groenen en liberalen. De links – rechts stemming eindigde in 327 versus 334. Dus 7 stemmen verschil van de 696 uitgebrachte stemmen.

Rechts juichte. Mijn buurman Peter van Dalen (ChristenUnie) sprong in de lucht en Poolse conservatieven, die gruwden van de resolutie, sloegen een kruisje. Links zat in zak en as. Estrela sprak het parlement verbitterd toe en kreeg een staande ovatie van haar fractiegenoten. Sophie in ’t Veld van D66 hield de handen voor haar ogen. De grote voorvechter van verplicht seksonderwijs, de Britse socialist Michael Cashman, bleek pardoes vóór het amendement Lulling te hebben gestemd. Hij bestookte zijn collega’s met e-mails om te melden dat hij ‘tegen’ stemde maar dat zijn stemmachine de stem verkeerd registreerde. De Duitse christendemocraat Elmar Brok had ook ‘verkeerd’ gestemd, maar hij valt wel eens vaker onverwachts in slaap. 

Ik was blij dat deze onzin werd gestopt. Als politicus, maar ook als ouder. De vrouwencommissie wilde als het ware opvoeding nationaliseren, of beter gezegd ‘europeaniseren’, vanuit Brussel. Onderwijzend personeel moet kinderen, die lekker willen spelen in de zandbak, ‘seksonderwijs’ geven en uitleggen wat ‘interseks’ is. Ik weet het zelf niet. En eerlijk gezegd, ik wil het ook niet weten. De Europese Unie telt 26,6 miljoen werklozen. De economische crisis is voorbij als Europese werklozen weer een baan hebben, en de 35 leden van de vrouwencommissie hun baan verliezen. 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. R. Hartman

  “Opmerkelijk was trouwens dat UKIP van de Britse politicus Nigel Farage zich onthield.”

  Dat mag zeker opmerkelijk heten. Waarschijnlijk hebeen de leden van UKIP geen idee waar deze drift tot ‘seks-onderwijs’ vandaan komt. Net zo min als alle andere EP-leden, inclusief Eppink, overigens. Het is ook niet aan de lidstaten, het is domweg niet aan de politiek. Het is aan ouders, en aan niemand anders. Maar dan moet je dus niet de samenleving debiliseren, zodat ouders hun verantwoordelijkheid nog nauwelijks (kunnen) nemen. Ze hoeven de consequenties toch niet te dragen.

   

  Lees ook dit even: Obama heeft dezelfde agenda in 2009 al geïmplemneteerd via zijn “Safe Schools Czar” Kevin Jennings: Fistgate II: High School Students Given “Fisting Kits” At Kevin Jennings’ GLSEN Conference

  Let ook op de functie-aanduiding: ‘Safe Schools’. Veel meer 1984 wordt het niet…

 2. cmsuijkerbuijk

  Ik vind dat de EU zich maar eens druk moet maken over de lengte van de meter. Alles devalueert, dus ook de “waarde” van de meter. Ik stel voor dat de EU voortaan 110 centimeters in de meter doet. Minstens!

 3. witwas

  … totdat je bedenkt dat ook in de Commissie Gelijkheid mensen zitten die meer taxpoet binnenharken dan onze eigen Minister President. En elke euro die hij vangt is er al één teveel. Ik kan wel janken.

 4. Antivenin

  De EUSSR krijgt steeds meer fascistische trekjes.

   

  En dit jaar betalen we er weer even 400 miljon extra voor… nettergek!

 5. Job

  Ik ben het volledig eens met het amendement-Lulling, maar wil wel aantekenen dat er niks onzinnigs aan is om het louter biologische feit te erkennen dat er mensen zijn bij wie het geslacht niet eenduidig is vast te stellen. Ik vind het dus nogal bekrompen van Eppink om hier niet van te willen weten.

  Sinds een maand is het in Duitsland mogelijk een pasgeborene aan te geven zonder geslacht, om zo een kind waarbij dit op puur biologische (!) gronden onduidelijk is, niet vast te pinnen op een keuze waarmee het later misschien niet gelukkig is.

  Ik denk echter wel dat het op school pas zinnig is aandacht aan te besteden aan een uitzonderingscategorie als interseksualiteit, hoe natuurlijk deze ook is, als een (zusje/broertje) van een klasgenootje hiermee te maken heeft, en dat het verder voldoende is kinderen aan te leren dat anders niet gek hoeft te zijn, zeker als dat anders zijn geen keuze is.

   

  Omdat links niemand wil uitsluiten, geeft het onnodig veel aandacht aan uitzonderingen, wat de acceptatie juist in de weg kan staan.

 6. avander

  Hoe gek kan het nog worden,
  een groep hemelbestormers, luchtfietsers en zelfbenoemde goden en godinnen in hun almacht voortdurend bezig de maatschappij te herscheppen willen dus nu tot in de nanometer bepalen hoe mijn kinderen sexueel opgevoed moeten worden.
  @cmsuijkerbuijk Uw meter is inmiddels nog ca 75cm, we moeten terug naar de 100cm

 7. baksteen

  Dit soort clubs stopt pas als er verplichte kinderkampen zijn waar de kinderen holistisch voorgelicht worden op alle voor de EU relevante terreinen. We kennen ze wel, daar zijn nog van die oude blije zwart-wit foto’s van. 

  Zomerkampen zijn met name heel populair, de Palestijnen bv organiseren ze ieder jaar voor hun kinderenen en zijn vernoemd naar hun beroemde terroristen die genoeg Joden hebben vermoord. Hoe ze dat financieren? dat weten we inmiddels, met ons geld, kwistig verstrekt door Brussel

 8. R. Hartman

  “Lukacs, who was considered the most brilliant Marxist theorist since
  Marx himself, said in 1919, “Who will save us from Western
  Civilization?” He also theorized that the great obstacle to the creation
  of a Marxist paradise was the culture: Western civilization itself.

  Lukacs gets a chance to put his ideas into practice, because when the
  home grown Bolshevik Bela Kun government is established in Hungary in
  1919, he becomes deputy commissar for culture, and the first thing he
  did was introduce sex education into the Hungarian schools.”
  http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/

   

  Sex’onderwijs’ is bedoeld om de westerse beschaving te vernietigen.

 9. bandini

  En bovendien, de bananen zijn nog steeds krom! Doe daar eens iets aan!

 10. louis-portugal

  Ik ga proberen het verhaal aan mijn vrouw uit te leggen.

 11. Krolll

  Het rapport over het tegengaan van stereotypen, afkomstig van dezelfde vrouwencommissie (FEMM), een commissie die overigens door een man-achtige persoon, Mikael Gustafsson, wordt geleid, gaat nog veel en veel verder. Uitvoering er van zou het onderwijs veranderen in een feministisch trainingskamp. En het is aangenomen. Met “dank” aan de Nederlandse Kartika Liotard.

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&language=EN&reference=P7-TA-2013-74

  Net zo effectief voor het feminisme is het overnemen van hele organisaties, zoals de GirlGuides (scouting, maar dan alleen voor meisjes) in het Verenigd Koninkrijk. Het creepy resultaat van de mars door de instituten.

   

  http://girlsattitudes.girlguiding.org.uk/video/girls_attitudes_video.aspx

 12. iMachia

  …”Ik was blij dat deze onzin werd gestopt. Als politicus, maar ook als ouder.”…

   

  Dat denk ik ds bij alles wat de EU wil opleggen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.