Gek, gekker, Geert

Geen categoriedec 20 2013, 11:29
Terwijl policor Nederland zich druk maakt over anti-islamstickers, wil de PVV de rechtstaat afschaffen.
Kopvoddentaks, koranverbod, koranverbranding, Prinsenvlag, baardbelasting (o, was dat laatste nog niet voorgesteld?) De gratuite proefballonnetjes van de Partij voor de Vrijheid zijn inmiddels net zozeer een onderdeel van de Haagse volksdans geworden als de overdreven en hypocriete policorreacties die Wilders’ hersenscheten veroorzaken. En nu hebben we dus de anti-islamsticker, zucht.
De sticker toont de Saoedische vlag, alleen is de tekst van de sjahada vervangen door “De islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de Koran is vergif.” Een provocatieve tekst en uiteraard flauwekul. Natuurlijk is die hele islam bijelkaar gelogen, maar hetzelfde geldt voor ieder geloof. Alle religies zijn gebaseerd op onbewezen juiste en bewezen onjuiste verhaaltjes over niet-bestaande goden en (half-)verzonnen profeten. En de koran vergif? Ik heb hem van kaft tot kaft gelezen en het heeft mijn fysieke of geestelijke gezondheid niet beïnvloed, behalve dat ik mijn aan extreme saaiheid verloren uren nooit meer terugkrijg.
Even onzinnig is de uitspraak dat Mohammed een crimineel is. Om te beginnen is het nog maar helemaal de vraag of de man ooit heeft bestaan en als dat zo is, is hij in ieder geval al zo’n 1400 jaar dood. Eventuele misdaden lijken mij dus ruimschoots verjaard. Interessanter is de vraag of Mohammed – zo hij al heeft geleefd en als de verhalen over hem ook maar enigszins kloppen – een crimineel was. Op basis van de islamitische overlevering (andere bronnen zijn er niet) zou je dat kunnen concluderen, maar Mohammed was zeker niet wreder of misdadiger dan welke veroveraar ook: Julius, Karel, Alexander, alle Groten. Je kunt nu eenmaal geen omelet maken zonder een paar eieren te breken.
Ik zou zeggen: als die man graag stickertjes maakt, laat hem, maar deze zoveelste onnozele provocatie van Wilders leidde natuurlijk tot een storm aan overdreven reacties. Het wil bij velen maar niet vlotten met die vrijheid van meningsuiting. Een bende goed volk op Twitter vergeleek de “walgelijke” stickers met Verboden-voor-joden-stickers. Stelletje idioten, het enige walgelijke hier is niet de sticker, maar die vergelijking zelf. Zou Claudia de Breij zich net zo druk hebben gemaakt als de boodschap tegen het christendom in plaats van de islam was gericht? Kees van der Staaij en ik weten wel zeker van niet, net zoals het mij opvalt hoe stil het bleef toen een paar jaar geleden “antifascisten” stickers tegen Wilders uitdeelden.
Hypocriet
Het bleef niet bij hypocriete krokodillentranen op Twitter, ook de regering vond het nodig zich druk te maken om dit niemendalletje. “Walgelijk en beledigend”, meldde vicepremier Lodewijk Asscher (er wordt wat afgewalgd de laatste tijd) en ook Frans Timmermans wist niet hoe snel hij zijn excuses moest aanbieden (heeft onze minister van Buitenlandse Zaken dat eigenlijk al gedaan voor het Nederlandse jihadistentuig dat in Syrië moordt, plundert en verkracht?) Geen verrassing, dit vlees-noch-vis-kabinet buigt diep voor iedere buitenlandse machtshebber. Of die nu in Washington, Moskou of Riyaad zetelt.
Terwijl de anti-PVV’ers zichzelf en elkaar mentaal bevredigen met het afkeuren van dit bagatelletje, deze kinderachtige provocatie, deze natte hersenscheet, valt het mij op hoe weinig de Partij voor de Vrijheid opheeft met het prachtige principe uit haar eigen naam. Als antwoord op moslimextremisme wil PVV-kamerlid Joram van Klaveren “administratieve hechtenis” invoeren voor teruggekeerde Syriëgangers. Dit betekent het zonder proces vasthouden van personen die (nog) geen strafbare feiten hebben gepleegd, een soort Minority Report meets Guantanamo, dus.
Collega Michael van der Galien, toch nauwelijks een linkse jongen, torpedeerde gisteren op deze site al dit onzalige voorstel dat indruist tegen zo ongeveer alle beginselen van onze rechtsstaat (praesumptio innocentiae, habeas corpus, trias politica, om er maar eens wat juridisch Latijn tegenaan te gooien). Waarbij het mij opviel dat in de reacties PVV-aanhangers het voorstel van Van Klaveren en masse toejuichten. Zijn zij echt van mening dat de minister van Binnenlandse Zaken voortaan mag beslissen wie in de cel terecht komt? Ik wist niet dat Ronald Plasterk zo populair was onder rechtspopulisten.
Misschien wordt het eens tijd dat de PVV dat “vrijheid” in haar naam verandert in “veiligheid”. Dan zou zij in ieder geval wat afstand nemen van de hypocrisie die zij haar linkse tegenstanders verwijt. Niet dat deze naamsverandering veel eerlijker zou zijn, want zonder vrijheid is veiligheid een illusie, wist Benjamin Franklin al. Mooier dan hij kan ik dit knettergekke voorstel onze rechtsstaat af te schaffen niet onderuit halen:

“They who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”


Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten