Gek, gekker, Geert

Terwijl policor Nederland zich druk maakt over anti-islamstickers, wil de PVV de rechtstaat afschaffen.

 

Kopvoddentaks, koranverbod, koranverbranding, Prinsenvlag, baardbelasting (o, was dat laatste nog niet voorgesteld?) De gratuite proefballonnetjes van de Partij voor de Vrijheid zijn inmiddels net zozeer een onderdeel van de Haagse volksdans geworden als de overdreven en hypocriete policorreacties die Wilders’ hersenscheten veroorzaken. En nu hebben we dus de anti-islamsticker, zucht.

De sticker toont de Saoedische vlag, alleen is de tekst van de sjahada vervangen door “De islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de Koran is vergif.” Een provocatieve tekst en uiteraard flauwekul. Natuurlijk is die hele islam bijelkaar gelogen, maar hetzelfde geldt voor ieder geloof. Alle religies zijn gebaseerd op onbewezen juiste en bewezen onjuiste verhaaltjes over niet-bestaande goden en (half-)verzonnen profeten. En de koran vergif? Ik heb hem van kaft tot kaft gelezen en het heeft mijn fysieke of geestelijke gezondheid niet beïnvloed, behalve dat ik mijn aan extreme saaiheid verloren uren nooit meer terugkrijg.

Even onzinnig is de uitspraak dat Mohammed een crimineel is. Om te beginnen is het nog maar helemaal de vraag of de man ooit heeft bestaan en als dat zo is, is hij in ieder geval al zo’n 1400 jaar dood. Eventuele misdaden lijken mij dus ruimschoots verjaard. Interessanter is de vraag of Mohammed – zo hij al heeft geleefd en als de verhalen over hem ook maar enigszins kloppen – een crimineel was. Op basis van de islamitische overlevering (andere bronnen zijn er niet) zou je dat kunnen concluderen, maar Mohammed was zeker niet wreder of misdadiger dan welke veroveraar ook: Julius, Karel, Alexander, alle Groten. Je kunt nu eenmaal geen omelet maken zonder een paar eieren te breken.

Ik zou zeggen: als die man graag stickertjes maakt, laat hem, maar deze zoveelste onnozele provocatie van Wilders leidde natuurlijk tot een storm aan overdreven reacties. Het wil bij velen maar niet vlotten met die vrijheid van meningsuiting. Een bende goed volk op Twitter vergeleek de “walgelijke” stickers met Verboden-voor-joden-stickers. Stelletje idioten, het enige walgelijke hier is niet de sticker, maar die vergelijking zelf. Zou Claudia de Breij zich net zo druk hebben gemaakt als de boodschap tegen het christendom in plaats van de islam was gericht? Kees van der Staaij en ik weten wel zeker van niet, net zoals het mij opvalt hoe stil het bleef toen een paar jaar geleden “antifascisten” stickers tegen Wilders uitdeelden.

 

Hypocriet

Het bleef niet bij hypocriete krokodillentranen op Twitter, ook de regering vond het nodig zich druk te maken om dit niemendalletje. “Walgelijk en beledigend”, meldde vicepremier Lodewijk Asscher (er wordt wat afgewalgd de laatste tijd) en ook Frans Timmermans wist niet hoe snel hij zijn excuses moest aanbieden (heeft onze minister van Buitenlandse Zaken dat eigenlijk al gedaan voor het Nederlandse jihadistentuig dat in Syrië moordt, plundert en verkracht?) Geen verrassing, dit vlees-noch-vis-kabinet buigt diep voor iedere buitenlandse machtshebber. Of die nu in Washington, Moskou of Riyaad zetelt.

Terwijl de anti-PVV’ers zichzelf en elkaar mentaal bevredigen met het afkeuren van dit bagatelletje, deze kinderachtige provocatie, deze natte hersenscheet, valt het mij op hoe weinig de Partij voor de Vrijheid opheeft met het prachtige principe uit haar eigen naam. Als antwoord op moslimextremisme wil PVV-kamerlid Joram van Klaveren “administratieve hechtenis” invoeren voor teruggekeerde Syriëgangers. Dit betekent het zonder proces vasthouden van personen die (nog) geen strafbare feiten hebben gepleegd, een soort Minority Report meets Guantanamo, dus.

Collega Michael van der Galien, toch nauwelijks een linkse jongen, torpedeerde gisteren op deze site al dit onzalige voorstel dat indruist tegen zo ongeveer alle beginselen van onze rechtsstaat (praesumptio innocentiae, habeas corpus, trias politica, om er maar eens wat juridisch Latijn tegenaan te gooien). Waarbij het mij opviel dat in de reacties PVV-aanhangers het voorstel van Van Klaveren en masse toejuichten. Zijn zij echt van mening dat de minister van Binnenlandse Zaken voortaan mag beslissen wie in de cel terecht komt? Ik wist niet dat Ronald Plasterk zo populair was onder rechtspopulisten.

Misschien wordt het eens tijd dat de PVV dat “vrijheid” in haar naam verandert in “veiligheid”. Dan zou zij in ieder geval wat afstand nemen van de hypocrisie die zij haar linkse tegenstanders verwijt. Niet dat deze naamsverandering veel eerlijker zou zijn, want zonder vrijheid is veiligheid een illusie, wist Benjamin Franklin al. Mooier dan hij kan ik dit knettergekke voorstel onze rechtsstaat af te schaffen niet onderuit halen:

“They who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”


 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

80 reacties

 1. Jansma

  Die cultuurrelativistische trek komt hij maar niet van af lijkt het…..Hoe een mens met een klein beetje gezond verstand het voor elkaar krijgt om Islam en het Christom gelijk te stellen als beide “onschuldige religies voor gekkies” is me werkelijk een compleet raadsel.

   

  Dat Bart de Koran heeft gelezen geloof ik wel, maar dat hij ook de Soenah en Hadith tot zich heeft genomen (nodig om uberhaupt enige logica en duiding in de Koran aan te brengen) kan hij mij niet wijs maken. Een zelfde tamelijk idiote reflex treffen we in zijn Mohammed vergelijk waarin hij stelt dat Mohammed niet wreder was dan welke veroveraar dan ook…..Alsof dit de agfrijselijke daden van massmoordenaar Mohammed (de perfecte man en voorbeeld voor iedere Moslim) ook maar enigszins rechtvaardigt. Ik vind het maar een vreemde snuiter, die Bart. Enderzijds Islamkritische artikelen schrijven, maar anderzijds door een GIGANTISCHE denkfout Islam op gelijke hoogte stellen met het Christendom.

   

  Ook tamelijk bizar dat Schut nota bene een gezegde van Franklin TEGEN de wenselijkheid van een rechtsstaat gebruikt om de kennelijke wenselijkheid van een dergelijk instituut te bepleiten……Absurd.

   

  Inzake de hypocrisie van de PVV ben ik het dan wel weer volkomen eens met Schut. Met vrijheid heeft deze partij werkelijk helemaal niets van doen en na dit voorstel begin ik me af te vragen of de PVV niet gewoon de meest extreem linkse partij van Nederland is…….Was het immers de SP die het voorstel had gedaan om de Staat de almacht te geven om burgers naar hartelust (slechts een stempel “mogelijk terrorist” volstaat) op te sluiten dan waren overal alarmbellen gaan rinkelen…..Ik herhaal daarom wat ik gisteren ook heb aangegeven: Dit is werkelijk een MONSTERLIJK voorstel van de PVV en laat haar totalitaire extreem linkse intenties glashelder zien.

   

  Al met al vind ik Schut maar een vreemde snuiter.

   

   

 2. rinus

  Interessant. Als je de columns van Bart leest, dan weet je dat hij het met 90% van de uitspraken op die stickers van Wilders eens is. Maar ja, wat moet je nu zeggen als die woorden van Wilders komen.

 3. AdriePVV

  In ieder geval is opnieuw duidelijk gemaakt dat de inhoud van de islam ter discussie staat, althans bij mensen die de moeite nemen om zelf enig onderzoek te doen en niet voetstoots de onzin aannemen die in de MSM wordt verspreid, ook door de groten der aarde zoals bv Bush en Obama die spreken over de “honourable islam” waaraan we zoveel te danken hebben en die het verband ontkennen tussen terreur en de opdracht daartoe die de islam zelf geeft. En nu ook weer een britse premier die ontkent dat de recente moord op een britse soldaat in Londen iets met de islam te maken heeft.

   

  http://blogs.spectator.co.uk/douglas-murray/2013/12/the-murder-of-lee-rigby-had-everything-to-do-with-the-worst-version-of-islam/

   

  Ik vind de islam ook niet iets om grapjes over te maken en wat mij betreft mag niet iedereen doen wat hij wil, zeker niet als het uit naam van die islam gebeurt. In de jaren dertig zou ook heel wat onheil voorkomen hebben kunnen worden als de zaken toen bij hun naam genoemd waren, maar toen mochten we bevriende staatshoofden niet beledigen.

   

  En voor de goede orde, ik besef dat we een stapje terug doen in het concept van de ideale rechtsstaat, maar het kan helaas niet anders.  

   

 4. Pierre Lebon

  Ja mag van die sticker denken wat je wil, maar voor de kostprijs van een stapel weggeef stickers, is Wilders all over de frontpages en breeduit in de media.

  Een eclatant PR succes zou ik denken.

 5. Chris Develing

  Weerleg de dingen die ik gezegd heb gewoon, dat lijkt me beter dan te verwijzen naar boeken uit de 21ste eeuw van politici.

 6. redactie TrefPuntEU

  ..

  totdat ook in Hollandistan de klap valt.

  Dat kunnen 20 heldhaftige Ome Ronalds 007’s van het Binnenhof niet meer voorkomen.

   

  Kijk om je heen, nadat je de situatie in die landen hebt vergeleken met 20 jaar geleden.

   

  Wie zoals Bart duidelijk niet weet WAT islam werkelijk is, dient zich ook van dit onnozele wegkijk kommentaar te onthouden.

   

  .

   

 7. Machteloze

  Onze zelfbenoemde ‘serieuze islamcriticus’ tracht weer eens de gulden middenweg te bewandelen, dat komt zo lekker verstandig over in deze gepolariseerde tijd, zo moet hij denken.

  Het enige probleem daarbij is echter dat hijzelf een ordinair links-gütmensch is, en dat laat zich niet zomaar even wegmaken met een paar obligate anti-polcor opmerkingen. 

  De essentie van het islamprobleem ontkent hij simpelweg. Meneer slaat zich op de borst de koran te hebben gelezen,  maar heeft daarin kennelijk geen oproepen tot haat en moord gezien. Ook is het hem kennelijk nooit opgevallen dat er best veel mensen vermoord worden in naam van Allah, zoals échte gelovigen wordt opgedragen in de koran. Nee hoor, het lezen ervan heeft z’n geestelijke gezondheid (lees de plaat voor z’n kop) niet beïnvloedt, dus is er kennelijk niets mis mee, concludeert deze serieuze nep-islamcriticus.

  Voor de rest worden alle bijzaken er weer bij gesleept, wat het artikel alleen maar nog warriger maakt.

  Het enige consequente nog is de haat jegens Wilders die er overal vanaf spat, en die onze serieuze islamdeskundige verder omkleedt met nogal kinderachtig gescheld.

  Tja, een echt Bart Schutje dus.

   

 8. reageerbuis

  Nou Chris, voor je hier je onzin uitkraamt, moet je je eerst maar eens verdiepen in de islam. En lees ook “Marked for death” maar eens. Wel eens van gehoord?

 9. schnoebel

  @ Rinus

  Duidelijk is dat Schut anti-Wilders is. Als je voorstander van “links” bent moet je WIlders haten, punt. Maar wat als blijkt dat WIlders, met zijn islamstandpunt, steeds meer het gelijk aan zijn kant krijgt? Wat staat je dan te doen? Enerzijds WIlders gelijk geven maar anderzijds roepen dat de koran 1400 jaar oud is en de profeet waarschijnlijk nooit bestaan heeft?? Daarmee omzeilend dat voor de “ware” moslim dat geen gegeven is? Voor hen geldt: de koran is het woord van allah en de profeet is de ware islamiet, m.a.w. dus navolging van Mohammeds daden is allah welgezind. 

 10. Leo KarelJan

  Overal ter wereld moordt de islam! Christenen en andersdenkenden zijn in de islamitische wereld hun leven niet zeker!

  Op tientallen plaatsen is de jihad bezig. En wat doen het Westen en NL ? Slijmen met islam en Arabieren en Israël treiteren.

  Die sticker vertelt drie waarheden, die staan als een huis!

  En die Jihadstrijders?

  Je bent onnozel en stom als je terroristen en jihadstrijders niet apart en speciaal behandelt. Als je deze aanpakt met die fijne NL wetten, dan zal je een hoge prijs moeten betalen. 

 11. Knarsman

  Het heeft geen zin op deze ‘stickermanier’ de islam in diskrediet te brengen, want de islam en veel van de aanhangers van die ideologie doen dat dagelijks zelf wel. Ik heb die sticker ook nog nergens gezien en ik denk dat het ook zo zal blijven. Ik heb ze zelfs nog niet gezien  op het rijdend blik van Henk en Ingrid en ik betwijfel dat benzinestations ze op voorraad zullen nemen in hun winkeltje van sinkeltje. Op de onbereikbare deur van de Wildersvleugel zal hij nog wel een tijdje zitten, tot een schoonmaakster uit een lagelonenland die in opdracht van de huishoudelijke dienst zal verwijderen.

  Het lastige is natuurlijk ook dat zovelen geen arabisch kennen laat staan kunnen lezen. Die krabbeltjes zijn voor mij volledig abacadabra en voor de meeste Berbers ook denk ik. Dus we moeten Wilders op zijn woord geloven in deze netelige kwestie. En dat is zwak.

 12. Theo Benschop

  De conclusie van het artikel over de permanent verontwaardigd verongelijkte stuurse stuurgroep

   

  “Herinvoering in de euro schulden- en vertrouwenscrisis in een dekoloniaal proces in het aan een grootheidswaanzin leidende Westen voor een mogelijke vrije val van de euro als gevolg van een in Maastricht door de toenmalige regeringsleiders in het toenmalige Europa van de twee snelheden in de euforie na de val van de Berlijnse muur overeengekomen muntunie zonder politieke afspraken, maar met vele op eurozone niveau,

   

  hier hoef je niet voor doorgeleerd te hebben, of Talmoed-, Bijbel-, Koran-, Midden-, Oost-, Zuid-Europa, hoofdkantoren in Brussel, Frankfort en Washington studies voor hebben gevolgd,

   

  door de deskundige brandweer met de door de soeverein hierbij betrokken lidstaten ter beschikking gestelde instrumenten en middelen voor zover dit althans in een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand wegens teveel schulden voor een vrije val van de euro op de valutamarkt nog mogelijk is te herstellen weeffouten van de gulden zodat wij in de “soevereine” lidstaat Nederland,

   

  het als het Griekenland van het noorden en o.m. om het woord “apartheid”, het via Urenco in Almelo weg laten lekken van atoomgeheimen naar Pakistan, diverse (filmrolletjes) doofpotaffaires, de politieke ondersteuning van niet door de VN gemandateerde militaire acties van de US and A, de verreweg sterkste politie-agent van de wereld, met verreweg de meeste hamburgerzaken, atoombommen en voor een financiële afgrond met een slechts door The Sky begrensd schuldenplafond verrreweg de meeste gesloten overheidskantoten, behalve die van het altijd paranoïde paraat staande leger

   

  in de wereld bekend staande land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner en grotendeels met artikel 1 van de grondwet strijdige vertoningen in de Tweede Kamer, de schulden tenminste in de tradionele gulden kunnen terugbetalen, omdat Sinterklaas en de traditionele Zwarte Piet dit uiteraard niet voor ons in naam van de vrijheid tussen een godsdienstoorlog met ca. 1,5 over 1 kam te scheren Moslims door gaat doen,

   

  waar niemand in de Eurozone en daarbuiten zolang onze gulden op de valutamarkt is in te wisselen bezwaar tegen kan hebben, zodat wij die met de van boven verkregen wijsheid

   

  “Wake up, wake up, eigen volk eerst, vol is vol, regel is regel, wij willen met twee maten metend als dit ons in een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand beter uitkomt niets te maken hebben met een overeengekomen muntunie zonder politieke afspraken, maar met vele te herstellen weefouten omdat wij als Nederland transportland dat gebaat is met open grenzen alleen maar met het zonder devaluaties van de oorspronkelijke munteenheden van hot naar her vervoeren van bijvoorbeeld tulpen in de eurozone van de euro aleen maar last last hebben gehad, en wij dan ook in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren niets te maken willen hebben met het herstellen van weeffouten, of, nog erger, ‘eurofiele” partijen, omdat wij het woord euro in naam van de vrijheid niet meer willen horen,

   

  laat staan dat wij iets te maken willen hebben met de zakkenvullers in de hoofdkantoren in Brussel, Frankfort en Washington  die in hun ivoren torens in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren maar anderen zoals de te verketterenen linkse kerk met zijn dure hobbies en de alleen maar op het strand liggende en de belasting oplichtende Grieken van de getraumatiseerde, met een omgekeerde Marshallhulp als kip kaal geplukte “soevereine” lidstaat Griekenland, dat als bakermat van de Westerse beschaving niets meer te veliezen heeft de wet gaan voorschrijven, maar van ons moeten ze dus afblijven”

   

  in pacht met een ongekende angst voor ‘vreemdelingen’ in strijd met artikel 1 van de grondwet in de barre woestijn met permanent verontwaardigd verongelijkte, alles en iedereen verketterende, bevolkingsgroepen met vijandige taal tegen elkaar ophitsende zondebokken scorende oneliners

   

  in een zondebokken lynchende of kruisigende cultuur voor de achterblijvers op weg zijn naar het door de permanent verontwaardigd verongelijkte leider beloofde zondebokken vrije land achter een hoog zondebokken bestendig hek van een permanent verongelijkt verontwaardigd keizerrijk in de voormalige eurozone van een permanent verongelijkt verontwaardigde eenmanssekte dan ook al dan niet in de rijen van de gaarkeukens van andere landen die alle los en vast zittende spulletjes,

   

  zoals de ijsvrije havens van Rotterdam en Hamburg en de gasvelden rond Cyprus, voor een scorende bodemprijs op een presenteerbladje kregen aangeboden de vriendelijke groeten van de deurwaader kunnen krijgen en de doodstraf”

   

  is naar de mening en ervaring van velen in de Eurozone en daarbuiten zeer juist, 

   

  dit alleen al gelet op het feit dat de heer Brinkman

   

  – volgens volgelingen van deze eenmanssekte “de mol” –

   

  op de televisie had gezegd dat deze partij alles over 1 kam scheert, wat – uiteraard – velen in de Eurozone na een tot op de dag van vandaag over de “soevereine” lidstaat Nederland, vooralsnog een aan de Noordzee en niet in de woestijn waar de heilige boeken zijn ontstaan gelegen democratie

   

  – dat uiteraard begint met respect voor minderheden en eindigt met permanent verontwaardigd verongelijkte oneliners –  

   

  uit te storten permanent verontwaardigd verongelijkte zondebokken scorende oneliners die permanent in strijd zijn met voor het gebouw van de Tweede Kamer uitgebeitelde artikel 1 van de grondwet reeds jaren goed van op de hoogte waren,

   

  zodat de conclusie gerechtvaardigd is dat hoe meer stemmen deze zondebokken scorende eenmanssekte binnenhaalt, hoe eerder het voor het gebouw van de Tweede Kamer in graniet uitgebeitelde artikel 1 van de grondwet door een slopersbedrijf kan worden gesloopt en hoe eerder de democratie/rechtstaat Nederland onder het motto “Ieder land krijg de regering die het wil/verdient” in de voormalige eurozone voor de acherblijvers achter een hoog zondebokken bestendig hek al dan niet in de rijen van de gaarkeukens van andere landen in een permanente zondebokken lynchende of kruisigende cultuur met de doodstraf tot de orde van de dag van een permanent verongelijkt verontwaardigd keizerrijk van een eenmanssekte.

   

   

 13. rinus

  @Schnoebel 14.35u Ik wilde hetzelfde deel van de column net als nu ook gaan aanhalen. Ha, hoe toevallig.

   

  Ook bij mij valt dit namelijk op. Schut is het gewoon eens met Wilders dat Mohammed een crimineel was. Maar omdat Wilders dit zegt moet Schut blijkbaar op zoek om op een manier de draak te steken met die woorden.

   

  Schut gaat om dat te verhullen net doen alsof hij  een Vara (of Joop) caberatier is. Mo is namalijk al 1400 jaar dood en zijn misdaden zijn dus allang verlopen. Ook zegt hij dat Mohammed misschien helemaal niet geleefd heeft.

   

  Ik kan Schut het antwoord wel geven. En dat is dat ”Mo” nu in 2013 meer leeft dan ooit tevoren. Over de hele wereld is ”Mo” bezig om landen, bevolkingsgroepen, culturen en andersgelovigen uit te roeien.

   

  Ook komt Schut met een relativering want Mohammed is niet anders dan Julius, Alexander en Karel (en alle andere) Groten.

   

  Gelul natuurlijk!! Die hebben in deze barre tijden geen aanhangers meer in een religie van 1,5 miljard (en counting), waarvan een enorm deel het liefst onze seculiere samenleving wil afschaffen.

   

  Ik zie over driekwart van de wereld geen Karel De Grote-aanhang die hetzelfde zijn.

   

  Daarom zeg ik nu weer. Columnisten en journalisten vallen over elkaar heen in hun PVV-Wilders-bashing. Anderen die een ”goed” woordje voor Wilders over hebben, voegen daar vaak aan toe dat ze het ”natuurlijk niet echt eens zijn met de PVV-voorman”. Als de dood als ze zijn om als Wilders-vriendje neergezet te worden. Helden op sokken zijn het, allemaal!  Kijk naar het vraaggesprek van een NOS-”journalist” gisteren met Wilders over die stickers. Het leek wel of Pechtold of Slob daar de vragen stelde. Nou ja, vragen?? Het ging helemaal niet om een gesprek. Het ging puur om het verdacht maken van Wilders, verder niets.

   

  Geert had die journalist gelijk een wedervraag in zijn gezicht moeten smeren en vragen wie er tegenover hem zat. Was meneer een neutrale  ”journalist” of een D66 of PvdA-politicus. Want wilde die Marcel Gelauff nu een ”gesprek” of een debat. 

   

   

 14. Realist

  Jihadgangers hebben zeer waarschijnlijk misdaden begaan. Dat is de reden dat zij na terugkomst inderdaad vastgezet moeten worden, omdat ze per definitie verdacht zijn. Is vechten voor een vreemde mogendheid of (erger nog) voor al dan niet terroristische afscheidingsbewegingen als Nederlandse burger sowieso niet onwettig?

   

  Hoe dan ook, Syriegangers zijn verdacht van een misdrijf. En verdachten zet je voorlopig vast. Dat heeft niets met het afschaffen van de rechtstaat te maken. Wat een belachelijk grote woorden trouwens voor zo’n heel verstandig voorstel…

 15. Chris Develing

  Ik vind dit stuk heel goed op de punten waar het de hypocrisie en willekeur van mensen aankaart die Wilders zijn mening niet gunnen. Dat is op z’n minst intolerantie. Goed neergezet en dat moet vaker worden gedaan.

   

  De Islamkennis van Schut zit in dit artikel ook wel goed, naar mijn bescheiden mening, alleen het empathisch denken daar ontbreekt het nog aan.

   

  Schut haalt aan dat Wilders middels zijn nieuwe sticker Muhammad een crimineel noemt. Als tegenargument werpt hij daar zaken op die niets van doen hebben met de beschuldiging an sich:

  1. “Muhammad heeft misschien wel nooit bestaan.” Dat is geheel irrelevant vanuit het pespectief van Moslims gezien. Zij geloven dat hij bestaan heeft en dat de opgeschreven Sunnah echt gebeurd is. Sterker nog: voor vele Moslims is dat wat authentieke Sunnah is, een vorm van openbaring van God, naast de Koran.

  2. “Hij is al 1400 jaar dood, dus verjaard.” Dat heeft natuurlijk al helemaal niets te maken met de vraag of hij een crimineel was of niet. Bart Schut weet denk ik heel goed dat moslims vanuit de Koran worden opgedragen Muhammad te volgen in zijn daden. Dus of hij nou bestaan heeft of niet, ze volgen de figuur Muhammad.

   

  Verder vind ik de sticker van Wilders een onnodige belediging. Ik noem het Luie Kritiek. Wilders heeft bar weinig kaas gegeven van de Islam, en dat wat hij weet heeft hij, naar het zich laat aanzien, ook alleen maar gehoord van 1 van zijn onbekende handlangers. Daarom pleit ik er nog steeds voor dat de kritiek op de Islam eindelijk eens wordt voorzien van kennis en kunde. En dat houdt in dat we hele saaie inhoudelijke theologische debatten moeten gaan voeren over de bronnen van de Islam en wat die de moslims leren. Het is niet anders maar dat is de enige eerlijke manier. Doen we het op een andere manier, dan liggen demonisering, onterechte vervoling, zondebok-politiek en zelfs onderlinge volkshaat ons in het verschiet. Daar ben ik althans van overtuigd.

 16. Bob Fleumer

  Bart zet zichzelf voor Schut.

  Hij doet net of we niet in oorlog zijn met de islam, man kijk toch eens om je heen!!

 17. Niek Verheyen

   

  Tot heden is het nog steeds onmogelijk gebleken om ook maar een begin van een discussie over de islam op welke agenda dan ook te krijgen. Een discussie die imho brood -en broodnodig is. Kijk om u heen en zie alle ellende die wereldwijd en ook nationaal aan de orde is ten gevolge van de dwangmatige expansiedrift van deze religie/ideologie die islam heet. Alle koppen wenden zich af op momenten dat de PVV voor de zoveelste keer weer eens een inhoudelijk discussie of debat over dit onderwerp in de 2e kamer voorstelt. Ondertussen Wilders of andere PVV’ers bashend op uiterlijkheden zoals bijvoorbeeld door Pechtold cum suis bewust foutief geinterpreteerd woordgebruik. Zoals kleine kinderen andere kinderen kunnen jennen als hun spelletje weer eens niet loopt zoals ze graag zouden willen, de schenenschoppende helden.

   

  Wat Wilders doet is niets anders dan langs andere wegen toch deze discussie op gang proberen te krijgen. Waar u zo geweldig over zit te roeptoeteren is niets anders dan een ludieke poging broodnodig debat vlot te trekken. Keep on bashing, zou ik zeggen. Ooit zullen u de schellen nog eens van de ogen vallen.    

 18. Robbie07

  Eerst ‘heeft onze minister van Buitenlandse Zaken dat eigenlijk al gedaan voor het Nederlandse jihadistentuig dat in Syrië moordt, plundert en verkracht?’ schrijven en daarna ‘administratieve hechtenis invoeren voor teruggekeerde Syriëgangers. Dit betekent het zonder proces vasthouden van personen die (nog) geen strafbare feiten hebben gepleit’ is misschien niet volledig tegenstrijdig maar je toont met dat eerste zinnetje wel de noodzaak aan van de introductie van een regeling die met deze buitengewone omstandigheden rekening houdt.

 19. Henk

  Sterke column van Bart Schut. Hoewel ik vermoed dat veel PVV-ers het er niet mee eens zijn. Ik stem ook op de PVV, maar dat is bij gebrek aan beter. Ik kan het in ieder geval niet over mijn hart krijgen om op een eurofiele partij te stemmen. Maar met zo’n stickeractie bereikt Wilders helemaal niets. Er is geen één moslim die door de stickeractie van Wilders zijn geloof vaarwel zegt (wat blijkbaar de bedoeling van die stickers is). Het is al net zo’n onzin als de kopvoddentax en het koranverbod. Door dit soort acties vervreemd Wilders mensen van zich die wel kritisch zijn over de EU en islamisering, maar niets te maken willen hebben met dit soort idioterie. Daardoor zal de PVV nooit uitgroeien tot een grote volkspartij en uiteindelijk met lege handen blijven staan en zullen de politiek correcten het voor het zeggen blijven houden in Nederland.  Zo jammer dit, hadden we maar een politicus van het gehalte van Nigel Farage.

 20. avander

  Elders op deze site noemde ik deze sticker al een onbezonnen kwajongensstreek, ondoordacht en schadelijk voor het toch al op alle fronten door de oppositie in het extreemrechtse fascisten-hoekje geduwde PVV imago.
  Verkeerd en schadelijk. Gisteren voelde ik plaatsvervangende schaamte, en nu nog steeds.

 21. Saeftinghe

  Bart, jongen, weer een stuk wat van onzin aan elkaar hangt.

  Het schiet niet op hè, de suggesties,  hier gedaan, om je wat te bekwamen in je broodwinning, allemaal in de wind geslagen.

   

  Ik heb je stukje 3 keer gelezen, maar kan er geen lijn in ontdekken, je hebt nog veel te leren.

 22. Jan Van

  Er is geen één moslim die door de stickeractie van Wilders zijn geloof vaarwel zegt (wat blijkbaar de bedoeling van die stickers is)”

  De mogelijk zou er kunnen zijn dat toch IEMAND eens zijn huiswerk doet en niet als een stel junkies achter een indoctrinatie aanlopen!

 23. Job

  Helemaal mee eens. De duivel uitdrijven met Belzebub is wat de PVV voorstaat, maar dan demoniseer ik natuurlijk weer.

   

  Gelukkig zijn er PVV- kiezers als Henk die niet meteen al na het lezen van de kop in de voorspelbare “Geert heeft altijd gelijk”-kramp schieten.

 24. MicMokum

  Je kunt het gek vinden, dat Wilders vindt dat Syriëgangers preventief opgesloten dienen te worden. 

   

  Je kunt het ook gek vinden dat dit niet reeds gebeurt met zgn. “Nederlanders” die de wapens oppakken om in Syrië de sharia in te voeren. 

   

  Bart hoort bij de eerste categorie, ik bij de tweede. 

 25. Frank Rijk

  Sterke column, Bart.

  Toch een paar opmerkingen mijnerzijds: vrijheid bestaat nooit in het luchtledige maar altijd in een bepaalde context.

  Zo betekende vrijheid nog niet zo lang geleden voornamelijk vrijheid van godsdienst. En ook die vrijheid was niet onbeperkt.

   

  Deze vrijheid van godsdienst betekende in de 16de eeuw, die van de protestantse eredienst. Aan het begin van de 19de eeuw omhelsde het de godsdiensten die hier al waren: Christelijke en de Joodse. En terecht, het waren beide  godsdiensten van burgers die hier al eeuwen leefden.

   

  In deze historische context is het mij echter een raadsel waarom deze vrijheid dient te worden verleend aan godsdiensten die hier niet waren toen deze consensus werd vastgelegd. Sterker nog: waarom zouden we de islam hier moeten tolereren in het licht van de intolerantie tegenover joden en christen in landen waar zij dominant zijn?

  Ik voel geen aandrang om in dat opzicht superieur te zijn.

   

  Wilders heeft met zijn PVV in zoverre gelijk dat de Islam op de middellange duur leidt tot minder vrijheid. Minder vrijheid voor christenen, voor joden en al helemaal voor niet-gelovigen.

   

 26. Two Ravens Black Kettle

  Er is maar één enkele reden waarom de machthebbers van dit land de jihadisten met open armen verwelkomen. Het probleem Wilders zou met één knal of houw kunnen worden opgelost.

  Daar hopen ze op.

  Onze ‘elite’.

   

  ps. anno 2013 zijn de rechters die de moord op Fortuyn gelegitimeerd hebben nog steeds op vrije voeten. De circel is rond.

 27. sprx

  Het toelaten van miljoenen islamieten in Europa, terwijl men wist dat overal waar de islam op iets anders stuit, het oorlog is, is zelfmoord gebleken.

  Je weet nooit wanneer ze last krijgen van hun sudden jihad syndrome, maar krijgen doen ze het, net als dolle valse honden.

  We komen dus in een permanente oorlogs situatie terecht, en inderdaad, dat ondemijnt de rechtstaat.

 28. Peter Selie 1

  De heer Geert Wilders heeft groot gelijk om met deze controversiële sticker de aandacht te trekken, het is een man met meer ballen dan menig burger die zich Nederlander noemt. Het jihadistisch tuig wat terug komt naar ons land wordt in de gaten gehouden door theedrinkende burgemeesters, het lijkt wel of de wil van de burger uitgeschakeld is en wachten is wanneer de erste auto’s voor de deur in brand worden gestoken en er een molotov-cocktail naar binnen wordt gegooit, droom maar lekker verder over een eeuwig durende vrede.

 29. cmsuijkerbuijk

  “De duivel uitdrijven met Belzebub is wat de PVV voorstaat, maar dan demoniseer ik natuurlijk weer.”

  Nee, het is véééél beter, die dolgedraaide jihadisten weer het land binnen te laten en vrij en blij rond laten huppelen, daarbij ongehinderd de mogelijkheid gevend om ik weet niet wat voor misdaden voor te bereiden en uit te voeren, of andere jongelui te ronselen voor de roof-, verkracht- en moordpartijen in Syrië.

  Nee hoor! Da’s véééééééél beter. Tót het moment, dat er écht wat gebeurt. Dán moet je ze eens horen! Wedden dat de AIVD dan de schuld krijgt? Leer mij links niet kennen!

 30. Two Ravens Black Kettle

  http://www.trouw.nl/tr/nl/7564/Opstand-in-Libie/article/detail/3565092/2013/12/19/Libie-ruilt-idealen-van-de-revolutie-in-voor-fatwa-s.dhtml

   

  Mohammed was trouwens niet alleen een crimineel maar ook een massamoordenaar die babies aan zijn kromzwaard reeg, andersdenkenden de kop afsloeg en kinderen verkrachtten.

  In NL wordt deze verkrachtende massaoordenaar en masse aanbeden. 

  Call me an atheïst maar volgens mij waren Jezus en die oosterse wijsgeren toch van een ander kaliber.

   

  Met de kopvoddentaks was ik overigens niet gelukkig. Maar de prinsenvlag ?

  Is de haat jegens onze voorvaderen zo groot ? Moeten we alle vlaggen van onze Hollandsche meesters nu ook anders inkleuren ?

   

  Inzake die Sticker actie. Tsja. Het gaat mij voorlopig om één ding; de staatsgreep die plaats heeft gehad in Brussel. Het verraad van de politieke en journalistieke ‘elite’. Dan neem ik kopvoddentaksen en sticker acties voor lief. Wilders is geen Fortuyn maar hij is wel een lichtjaar vooruit op de rest van het tuig. En dit tuig -vergeef mij deze Godwin- kun je -sinds hun verraad in Brussel- met recht NSB’rs noemen.Over prinsenvlag gesproken…

 31. Job

  Totdat diezelfde overheid haar bevoegdheid om mensen vast te zetten gebruikt om en andere tegenstanders van de regering vast te zetten wegens opruiing o.i.d. Wel lullig hoor, dat u dat dan overkomt, maar het is niet anders …

 32. Theo Benschop

  Beste heer Blom,

   

  Hetgeen wat u vermeldde over projecteren is in voor iedereen in de eurozone en daarbuiten duidelijke taal in de euroschulden- en vertrouwenscrisis in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren in de soeverein bij een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand betrokken “soevereine” lidstaat Nederland,

   

  het als het Griekenland van het noorden en o.m. om het woord “apartheid”, het via Urenco in Almelo weg laten lekken van atoomgeheimen naar Pakistan, het verlenen van politieke ondersteuning van niet door de VN gemandateerde militaire acties in Irak van de verreweg sterkste politieagent van  de wereld met verrweg de meeste hamburgerzaken, atoombommen en gesloten overheidskantoren voor een financiële afgrond van een slechts door The Sky begrensd schuldenplafond in de wereld bekend staande voormalige koloniale mogendheid die in een koloniale periode met het in de Max Havelaar beschreven onderdrukkende cultuurstelsel het grootste Moslimland van de wereld Indonesië bestuurde met in een dekolonisatieproces van het aan een grootheidswaanzin leidende Westen de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld,

   

  voor een mogelijke vrije val van de euro op de valutamarkt op 1 dag van ca. 70% wegens teveel schulden o.m. achter een computer op het internet na te lezen op de website

   

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Projectie_(psychologie)

   

  in bijvoorbeeld het gedeelte “Projectie is onder andere een term uit de psychologie. Van projectie kan sprake zijn wanneer men eigenschappen of emoties van zichzelf tracht te ontkennen, verbergen of verdringen door deze toe te schrijven aan iets of iemand anders.”

   

  Hoe dan ook, ik wens u prettige dagen en duurzaam hierna toe, waar ik het verder graag duurzaam bij wil laten,

   

  al is het alleen maar dat u in een vooralsnog aan de Noordzee en niet in de barre woestijn waar de heilige boeken zijn ontstaan gelegen democratie uiteraard in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren voor een mogelijke vrije val van de euro al dan niet in de rijen van de gaarkeukens van andere landen die alle los en vast zittende spulletjes zoals de ijsvrije havens van Rotterdam en Hamburg en de gasvelden rond Cyprus in de voormalige eurozone voor een scorende bodemprijs op een presenteerblaadje kregen aangeboden al dan niet als achtergeblevene met de in naam van de vrijheid in een zondebokken lynchende of kruisigende cultuur heringevoerde tradionele gulden om de schulden in de tradionele munteenheid terug te kunnen betalen en de cadeautjes voor het tradionele Sinterklaaskinderfeest met de traditionele Zwarte Pieten tenminste in deze tradionele munteenheid in de winkels te kunnen betalen, omdat Sinterklaas en zijn traditionele Zwarte Pieten dit om de simpele reden dat zij niet bestaan niet voor ons in naam van de vrijheid gaan doen en de invoering van de doodstraf de vrijheid heeft om er anders over te denken

 33. Theo Benschop

  “(…) Het voor het gebouw van de Tweede Kamer in graniet uitgebeitelde artikel 1 van de grondwet heeft in voor iedereen in de eurozone en daarbuiten duidelijke en hierdoor begrijpelijke taal bepaald dat  discrimineren door wie jegens welke groep met welke vermeende kenmerken dan ook in Nederland niet is toegestaan (…)”

 34. Theo Benschop

  Beste heer D.G. Neree,

   

  Het voor het gebouw van de Tweede Kamer in graniet uitgebeitelde artikel 1 van de grondwet heeft in voor iedereen in de eurozone en daarbuiten duidelijke taal bepaalt dat  discrimineren door wie jegens welke groep met welke vermeende kenmerken dan ook in Nederland niet is toegestaan, dus anders dan een permanent verongelijkt verontwaardigde eenmanssekte in permanent verongelijkt verontwaardigde, alles en iedereen met de van boven verkregen wijsheid in pacht verketterende zondebokken oneliners tussen het voeren van een de klok naar de bloedige kruistochten terugzettende godsdienstoorlog met ca. 1,5 miljard over 1 kam te scheren Moslims door doet.

   

  In het vertrouwen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben, wens ik u een prettig weekend toe 

 35. Theo Benschop

  “(…) dit naast de vraag hoe het mogelijk is dat een kamervoorzitter de aanwezige kamerleden niet even attendeert op het voornoemde in graniet voor het gebouw van de Tweede Kamer uitgebeitelde artikel (…)”

 36. Theo Benschop

  De door u gestelde vraag leeft bij velen in de eurozone en daarbuiten, dit naast de vraag hoe het mogelijk is dat een kamervoorzitter de aanwezige kamerleden attendeert op het voornoemde in graniet voor het gebouw van de Tweede Kamer uitgebeitelde artikel, en hoe het mogelijk is dat een kamervoorziiter het laat gebeuren dat wie dan ook op enig moment in naam van de vrijheid voor “miezerig, hypocriet mannetje” wordt uitgemaakt, welk “miezerige, hypocriete mannetje” slechts een vraag stelde aan een fractievoorzitter van een permanent verontwaardigd verongelijkte eenmanssekte,

   

  zodat iedereen in de eurozone en daarbuiten slechts kan denken dat dit in een grotendeels met artikel 1 van de grondwet strijdige vertoningen structureel niet meer goed kan komen, wat uiteraard het aanzien van de Tweede Kamer en het vertrouwen in deze kamer uiteraard in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren voor een mogelijke vrije val van de euro in de monetaire crisis van de euro schulden- en vertrouwenscrisis (uiteraard) niet doet toenemen, maar men zal in de eurozone en daarbuiten onder het motto ‘Ieder land krijgt de regering die het wil/verdient’ moeten roeien, er zit ook in de weekends niets anders op, met de roeien die in de Tweede Kamer van het vaderland al dan niet permanent verongelijkt verontwaardigd in strijd met artikel 1 van de grondwet aanwezig zijn. 

 37. D. G. Neree

  Theo Benschop: zou u in vijf (korte!) zinnen (U weet wel, met punten en hoofdletters en zo, de dingen die een tekst voor een lezer begrijpelijk maken) kunnen uitleggen wat u bedoelt?

 38. Theo Benschop

  Beste heer Saeftinghe,

   

  Het is op de ronde en niet platte aarde feitelijk zo dat hier in de democratie Nederland

   

  – een vooralsnog aan de Noordzee en niet in de woestijn waar de heilige boeken zijn ontstaan gelegen democratie die (uiteraard) begint met respect voor minderheden, en (uiteraard) eindigt met permanent verongelijk verontwaardigd bevolkingsgroepen met vijandige taal in naam van de vrijheid  tegen elkaar ophitsende zondebokken oneliners –

   

  artikel 1 van de grondwet over het in Nederland door wie of welke partij jegens wie of welke groep met welke vermeende kenmerken dan ook niet toegestaan zijn van discriminatie voor het gebouw van de Tweede Kamer feitelijk in graniet is uitgebeiteld, wat (uiteraard) in een burgeroorlog in Syrië feitelijk niet het geval is, waardoor miljoenen Syriërs op de vlucht zijn geslagen, van welke miljoenen mensen het vooralsnog niet in een burgeroorlog verkerende land Nederland genegen is, waar een klein land in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren voor een mogelijke vrije val van de euro groot in kan zijn, om wel 250 vluchtelingen op te nemen!

   

  Hoe dan ook, een prettig weekend toegewenst.

 39. Theo Benschop

  Het staat u uiteraard in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren in de democratie/rechtstaat Nederland, het land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld, voor een mogelijke vrije val van de euro tijdens de arbeid voor het vaderland – ook in de weekends – achter een computer geheel vrij om wat u winst noemt winst te noemen, hoewel uiteraard velen in de eurozone en daarbuiten anders over deze “winst” zullen denken.

 40. Theo Benschop

  Beste heer Blom,

   

  Het is feitelijk weekend,

   

  waar ik in een wifi achter een toetsenbord van een computer zonder spellingcontrole vreemdelingen in retorische zin door de lucht als reactie onder een artikel met een zeer juiste conclusie naar deze website heb verstuurd, bedoelde ik in de vooralsnog aan de Noordzee en niet in de woestijn waar de heilige boeken zijn ontstaan gelegen democratie Nederland in retorische zin ‘vreemdelingen’.

   

  Niets in mij zou op het geweten willen hebben dat ik u in het weekend in grotendeels met artikel 1 van de grondwet strijdige afleveringen van Debiteuren/Crediteuren in de Tweede Kamer zou willen vermoeien over permanent met artikel 1 van de grondwet strijdige, perrmanent verongelijkt met de van boven verkregen wijsheid in pacht over Nederland uit te storten, alles en iedereen in naam van de vrijheid in een permanente lynchen of kruisigende zondebokken met het vingertje aanwijzende cultuur verketterende, bevolkingsgroepen met vijandige taal tegen elkaar ophitsende zondebokken oneliners die kennelijk als “selfie” of “otofoto” op de aldus met het vingertje aangewezen zondebokken dienen te worden “geprojecteerd”.

   

  Ik wens u hoe dan ook een prettig weekend toe.  

   

 41. Michel108

  http://filantropius.wordpress.com/2013/12/20/wilders-en-de-walgelijke-en-kwetsende-sticker/

   

  https://twitter.com/RB54037524/status/414065424796762112/photo/1

   

  naar een helder artikel (de bovenste)

   

  en Geerts gelijk aangetoond (de onderste).

   

  ik persoonlijk vind het geen slimme zet van wilders,

  veel reageerds op de telegraaf gaven aan nu toch maar niet pvv te gaan stemmen,

  ondanks dat ze het eens zijn met geerts EU commentaren.

   

  zinninger voor de pvv en onze vrijheid lijkt het mij om zo snel mogelijk een zo groot mogelijke groep kiezers aan de kant van de pvv te krijgen. 

 42. Beroepsverbod

  Graag neem ik u mee naar de landen waar Artikel 1 niet gebeiteld staan in graniet. Doe eens echt gek, en ga mee naar het Midden Oosten, Egypte of Libie o.i.d. Neem eerst je haldolletje, en zie dan aan wat de diabolische uitwerking van de Islam betekent. Ik heb in mijn leven op vele plaatsen gewoond en gewerkt, vreemdelingenhaat is mij onbekend. Greet heeft het goed gezien, in zijn kibboets tijd. De islam brengt niets dan achterlijkheid, geweld en hersendood gedrag.

 43. Saeftinghe

  Mogelijk loop ik wat achter met wetswijzigingen, het is niet zo simpel om de huidige overheid te begrijpen .

   

  Volgens mijn kennis van de NL grondwet, bestaat er een artikel dat zegt dat iemand die in vreemde krijgsdienst gaat ,de Nederlandse nationaliteit ontnomen wordt.

   

  En of men nu vóór of tégen de PVV en/of Wilders is doet niet ter zake in deze situatie.

   

  Lieden die naar Syrie (of soortgelijke landen) afreizen doen dat niet om de turist te spelen, maar om in krijgsdienst of terrorisme te gaan meedoen.

   

  Een prachtige gelegenheid om deze misdadigers (moordenaars) af te schudden.

  Geen discussie nodig over een tweede paspoort, men verliest gewoon het nederlanderschap en wordt van ons grondgebied verwijderd.

   

  Zo zou het tenminste behoren te zijn wanneer de grondwet gevolgd wordt!!!!!

  En is de overheid er niet om de wet te handhaven???? Samson en Rutte waar zijn jullie nu???

   

  En zelfs wanneer dit geen argument zou zijn, dan is er altijd een aan zekerheid grenzend vermoeden dat ze daar gemoord hebben.

  OOK een reden om ze te berechten.

  EN in “voorlopige” hechtenis te nemen. Ze zijn als vuurwapen gevaarlijk aan te merken.

   

  Wanneer maken we eens schoon schip in het door NEDERLANDERS opgebouwde land.

  Afschudden die parasieten.

   

  We hebben meer mensen die hun leven lang op andermans zak leven dan we aankunnen.

   

  Laten we Wilders de kans geven om zich te bewijzen, en ophouden met bashen.

  Slechter dan wat wenu hebben is onmogelijk!!!!!!!!!!!!!!!

   

  Iedereen is gelijk voor de wet, OOK Wilders.

 44. Theo Benschop

  “(…) op te in strijd met artikel 1 van de grondwet alles en iedereen verketterende, bevolkingsgroepen met vijandige taal tegen elkaar ophitsende zondebokken oneliners op deze aldus met het vingetje aangewezen zondebokken als een soort “selfie” of met het inmiddels in de “soevereine’ lidstaat in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren in de euro schulden- en vertrouwenscrisis als gevolg van een in Maastricht oveeengekomen muntunie zonder politieke afspraken, maar met vele op eurozone niveau

   

  – voor zover dit althans met de door de soeverein hierbij betrokken “soevereine” landen ter beschikking gestelde instrumenten en middelen door de deskundige brandweer in een monetaire finncieel sociaal-economische crisis voor een mogelijke vrije val van de euro nog mogelijk is –

   

  te herstellen weeffouten bekende veel betere woord “otofoto” “projecteren”?”

 45. Evert Mouw

  @Bart Schut: complimenten, een mooi gebalanceerd artikel waarbij iedereen die zich al te veel mee laat voeren door dit toch wat speelse gedoe dan eindelijk een spiegel voorgeschoteld krijgt. Sommigen vinden dat kennelijk niet prettig.

   

  @Geert Blom: interessant, dank voor de informatie over Jung.

   

 46. Beroepsverbod

  Er is een koloniale bezettingsoorlog aan de gang. Vanuit Noord Afrika heeft de Islam inmiddels een zeer groot deel van Midden Afrika veroverd. In het Midden Oosten en Turkije heeft de Islam de totale hegemonie. Europa geeft zichzelf zondr slag of stoot over. En Bart Schut zeurt over het kinderachtige stikkertje van Greet. Lekker belangrijk, Bart. Gebruik je ervaringen met de allesvernietigende ideologie, in plaats van de PVV te bashen.

  PS: Benschop, het is weer tijd voor uw haldolletje.

 47. Theo Benschop

  Kunt u in retorische zin 1 voorbeeld geven waar mensen,

   

  die in een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden- en vertrouwenscrisis, waarvoor met de beste wil van de wereld in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren van een grotendeels met artikel 1 van de grondwet strijdige vertoningen van de Tweede Kamer van de “soevereine” lidstaat Nederland, een land dat “Nee” tegen de grondwet van de EU stemde, wat uiteraard niet wil zeggen dat deze “soevereine” lidstaat als het in de wereld als het Griekenland van het noorden bekend staande land met de hoogste (hupotheek)schulden per inwoner van de wereld met dit “Nee” dan ook maar gelijk een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand vrijblivend is opgezegd, geen schuldige is aan te wijzen, laat staan een zondebok in naam van de vrijheid, in een aaneenschakeling van krediet-, banken-, schulden- en vertrouwencrises,

   

  liever niet de vriendelijke groeten van de deurwaarder krijgen al dan niet in naam van de vrijheid met de van boven verkregen wijsheid in pacht “aan geketend” zouden moeten zijn. 

 48. Geert Blom

  Mij zou het een pareltje zijn wanneer ‘onze’ Karen Hamaker daar een voorwoord aan mag geven!

 49. Theo Benschop

  Als aangenomen wordt dat de aarde rond en niet plat is, dus dat het feit bij vele mensen ging doordringen dat schepen achter de horizon niet van de aarde vielen, wat in die tijden door al dan niet fanatieke geloofspredikers met de kennis van toen werd verkondigd, maar gevuld met allerlei specerijen uit een kolonie gewoon weer terug naar het land van vertrek terugkeerden, en dat niemand, geen geloof, politieke partij of wie dan ook, de hele tijd perfect is, al is het alleen maar dat niemand de wijsheid in pacht heeft gekregen:

   

  hoe verklaart u in retorische zin in een vergelijkend onderzoek naar geloofsrichtingen die mensen tussen hun oren geloven zonder “Onze god is de beste van de hele wereld gedoe” het simpele feit dat Nederland het grootste Moslimland van de wereld bestuurde, en daar voor eigen gewin de mensen zoveel mogelijk lieten geloven wat de mensen willen geloven. 

   

  Hiernaast wat moet iemand in de “soevereine” lidstat Nederland met uw constatering  “Omtrent wereldvrede: mede wanneer het nog steeds zo is in bepaalde landen dat meisjes van 12-15 jr. als huwelijksgeschenk worden ingeruild tegen een paar geiten, staan we daar nog zó ver vanaf. Alleen al m.b.t. geljkwaardigheid, pedofillie welke vrijspel heeft, kennelijk…. Bagatelliseren hiervan… lijkt mij niet realistisch.” 

   

  Wordt iemand in Nederland geacht om met een toverstokje alle landen er hetzelfde uit te laten als een aangeharkte winkelstraat met doorsnee Blokkervestigingen en hamburgerketens e.d. in Nederland, dan zal blijken dat dit weinig realistisch is (voor zover dit als ideaal voor een winkelstraat wordt gezien).

   

  Wat in ieder geval realistisch is, is het feit dat het inmiddels wel tijd is geworden om met het weekend te beginnen!

   

  Hoe dan ook, een prettig weekend toegewenst!

 50. Theo Benschop

  Beste heer Beroepsverbod,

   

  Als u in allesvernietigende ideologieën al dan niet met een ongekende angst voor vreemdelingen tussen uw oren gelooft, zou u een keer naar artikel 1 van de grondwet van Nederland kunnen kijken, die alle ellende van deze ideologieën al dan niet in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren van de grotendeels met artikel 1 van de grondwet strijdige vertoningen in de Tweede Kamer voorkomt.

   

  Tevens is het een feit dat reeds decennia geleden alle grote “ismen”, zoals kapitalisme, communisme, liberalisme en fanatisme, naar de mestvaalt van de geschiedenis zijn verwezen.

   

  Het staat u uiteraard in een democratie – dat begint met respect voor minderheden, en eindigt met permanent verongelijjt verontwaardigd bevolkingsgroepen met vijandige taal tegen elkaar ophitsende zondebokken oneliners – vrij om hier anders over te denken.

   

  Ik wens u hoe dan ook een prettig weekend toe.

 51. Rapunzel

  Ik stel vast dat Geert Wilders voor de tweede avond een topic op GeenStijl heeft met de sticker.

   

  Heel Nederland en daarbuiten heeft het over de sticker, de “tegenpartij” heeft een pas echt walgelijke sticker met een onthoofde Geert Wilders in omloop, immers geen argumenten maar geweld is daar de “oplossing”.

   

  Op The Post Online schreef Hafid Bouazza die meer schrijftalent in zijn pink heeft dan Bart Schut in zijn hele familie een geweldige column, de stickers zijn niet aan te slepen. Louter goed nieuws dus.

   

  En al worden moslims geen ex-moslims door de sticker, heel veel mensen realiseren zich dat ze zo’n sticker in ons zogenaamd vrije land niet op hun deur of auto durven te plakken. Daar zit de winst.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 52. Geert Blom

  Ik wil er even over nadenken als het mag en morgen over terugkomen. Ik ben heel erg moe en wil echt uw stukje op mij in laten werken eer ik antwoord geef.

   

  U praat nl. over vreemdelingen, deels een maar ook niet deels eens…..en dan gaan we de diepte in. Ik moet ff frips en fruitig zijn, mag dat?

 53. Theo Benschop

  Beste heer Blom,

   

  Slechts op de valreep voordat het weekend eindelijk echt kan beginnen:

   

  is het in retorische zin feitelijk niet zo dat het door u in uw uiteenzetting over Jung genoemde “projecteren” op de ronde en niet platte aarde die zijn rondjes door het heelal maakt  het fenomeen is waarin mensen om de een of andere reden bepaalde dingen bij zichzelf niet kunnen of niet willen zien, dus zeg maar de ‘balk in eigen oog’ niet zien,

   

  waardoor zij bepaalde dingen met ongekende onderbuikgevoelens en een ongekende angst voor ‘vreemdelingen’ op met een vingertje in een zondebokken lynchende of kruisigende cultuur aan te wijzen zondebokken “projecteren”,

   

  dus zeg maar in grotendeels met artikel 1 van de grondwet strijdige afleveringen van Debiteuren/Crediteuren in de Tweede Kamer van de “souvereine” noordelijke lidstaat Nederland

   

  – de in de wereld in een dekolonisatieproces van het aan een grootheidswaanzin leidende Westen als het Griekenland van het noorden en o,m, om het woord “apartheid”, het via Urenco in Almelo weg laten lekken van atoomgeheimen naar Pakistan, diverse onder de pet te houden (filmrolletjes) doofpotaffaires, het politiek ondersteunen van niet door de VN gemandateerde militaire acties van de US and A bekend staande land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld, dus hoger dan een gemiddelde Griek of Amerikaan van het land van The door vriend en vijand gewenste van krantenjongen tot miljonar American Dream – 

   

  met deze onderbuikgevoelens en ongekende angst voor ‘vreemdelingen’ in naam van de vrijheid met de van boven verkregen wijsheid “Wake up, wake up, eigen volk eerst, vol is vol, regel is regel, wij willen onder de permanent verongelijkt verontwaardigde leiding van de permanent stuurse stuurgroep

   

  “Herinvoering van de gulden en tussen het voeren van en de klok naar de bloedige kruistochten terugzettende godsdienstoorlog met ca. 1,5 miljard Moslims door invoering van de doodstraf”

   

  in pacht achter een hoog zondebok bestendig hek in de voormalige eurozone niets meer te maken hebben met Europa, laat staan met weeffouten van een in Maastricht overeengekomen muntunie zoner politieke afspraken, maar met vele op eurozone niveau te herstellen weeffouten, laat staan met de euro die ons alleen maar ellende heeft gebracht,

   

  wij willen in een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euroschulden- en vertrouwenscrisis voor een mogelijke vrije val op de valutamarkt wegens de overzichtelijke wet van vraag en aanbod dan ook de tradionele gulden herinvoeren,

   

  zodat wij als achtergeblevenen in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren naast onze schulden de cadeautjes voor het traditionele Sinterklaaskinderfeest met de traditionele Zwarte Pieten tenminste in de traditionele munteenheid weer kunnen betalen en de doodstraf kunnen invoeren,

   

  op te in strijd met artikel 1 van de grondwet alles en iedereen verketterende, bevolkingsgroepen met vijandige taal tegen elkaar ophitsende zondebokken oneliners op deze aldus met het vingetje aangewezen zondebokken “projecteren”?

   

  Hoe dan ook, een prettig weekend toegewenst!

 54. Geert Blom

  M.i. heeft Wilders last van plankenkoorts: he’s got to finish what he started! Ben ik van mening.

   

  Dat kan hij wel, maar daar gaan velen van ons hem aan helpen herinneren. Geen afleidingsmanoeuvres als stickers meer 🙂

 55. Geert Blom

  Ook ik ben daar ooit ingerold hoor en ken uit eigen ervaring het individuatieproces, maar was toen nog geheel ontwetend en afhankelijk van op geluk zoeken in de bibliotheek (18 tot 25 jr.). Ik heb heeeeel veel boeken gelezen hoor en niet alleen over psychologie, maar o.a. deze man, gezien zijn ‘tijd’ heeft mij geraakt. Een enorme geest, wat niet in iq testen gemeten wordt, helaas.

   

  Toen Jung begin vorige eeuw zich al waagde aan Animus en Anima en daar al boeken met zijn ondervindingen over schreef, was voor hem zo leuk, interessant alsmede deels bevestigend, dat vele jaren later de Naghammadi geschriften werden gevonden. En natuurlijk zal men vanwege religieuze belangen nooit toegeven dat het uit die tijd stamt, of desnoods een kopie van die tijd. Maar daarin stond o.a. letterlijk een citaat van De Christus, die zo mooi is. Jung werd als een van de weinigen gevraagd de teksten te verduidelijken samen met Gilles Quispel (Nederlander!!!!).

   

  De citaten zijn heel goed vertaald naar gelang en gelukkig deels spiritueel besef door Eric van Ruysbeek: google op:

   

   

  http://www.katinkahesselink.net/theosofie_nl/Thomas.html

   

   

  Bijv. vers 22:  Als men kennis heeft van het fenomeen van projecteren en het leerproces vanuit Animus en Anima, zo geweldig! Wat Jung al had uitgediept qua projecties tot in de diepte waarom mensen een relatie aangaan, man en vrouw, maar geldt ook voor homo’s of lesbiennes. En dan de Christus die dat al vertelde vanuit kennis van de Gnosis (kennis, zé  oud feitelijk al). Ook het bestaan van Christus willen mensen bagatelliseren uit gemak, maar er zijn te veel overleveringen ook op schrift dat dit ondoenelijk is. Kennelijk was m.i. Christus ook geliefd qua charisma en rethorisch vermogen in zijn tijd en stak daarom boven het maaiveld uit, denk ik. 

   

  Nu houd ik echt op, sorry mensen 🙂

 56. Evert Mouw

  @Geert Blom

   

  Nogmaals dank. Ik heb wel eens “Archetypen” van Jung gelezen. Het is geen lichte kost, wel erg interessant. Zelf heb ik niet veel kennis van de psychologie in het algemeen, dus durf ik daar ook niet veel uitspraken over te doen, maar ik zal eens nadenken over uw tekst.

 57. Geert Blom

  @ Evert Mouw,

   

  Bedankt: Jung is ook altijd gebagatelliseerd vanwege politieke doeleinden en bepaalde handelsbelangen. Nederland loopt wat zijn leer betreft heel erg achter, nog steeds, helaas. Wordt niet duidelijk vergoed vanuit verzekeringen.

   

  De man leeft al lang niet meer, maar ik heb zo een enorme bewondering voor deze man. Uit eigen ervaringen heeft hij zijn filosofie omgebogen naar een tak van psychologie, welke naast, daarboven, parallel aan de normale psychologie gebezigd (in zeker NL) staat. Is altijd vanuit politieke en andere belangen miskend geweest. Toch nu men via apparatuur in staat is deels hersenen af te lezen en waarvan ik nu in documentaires resultaten zie, denk ik wel eens: wat jammer dat die man niet meer leeft. Alleen maar om zijn gelijk te kunnen halen! Met zovele dingen op het rechte pad, en zo knap feitelijk, omdat men dat in zijn tijd niet kon… en toch heeft hij nu nog steeds met zoveel dingen het gelijk aan zijn kant. FYI: Einstein en hij kwamen wel samen…..

   

  Hij zei altijd: de generatie ná mij zal mij begrijpen, echter, het zijn pas vele generaties later, pas nu, behalve in Nederland. Je zal in Nederland maar te maken krijgen met het individuatieproces (héél erg zwaar proces): een neurobiologisch proces in de hersenen, dan nog steeds is men in NL in feite aan de goden overgeleverd qua hulp/begeleiding. Dit proces mag niet gestopt worden uit onwetendheid, of het plaatsen in een schaal van DSM of zomaar gesust worden met medicijnen. Omdat het proces in de hersenen voortgang dient te vinden, qua schakeling met verschillende hersendelen, overdrachten/vorming van. Stopt men dit, dan blijft men gevangen in een visuele cirkel  met bepaalde gevolgen van dien. Bij dit proces komt zoveel meer kijken. Sommige dingen die men meemaakt komen letterlijk overeen met bijna-doods-ervaringen. Waarbij ik dus die bijna-doods-ervaringen kenmerk, maar ook durf te bekritiseren.. Ik hou ermee op, want ik kan daar tegeltjes vol over schrijven.

   

  Zeer off-topic maar wel even van belang.

 58. nog_1

  Bart Schut zou zo langzamerhand moeten weten dat gemiddelde PVV-aanhanger die op internet rondzwerft, niet gecharmeerd is van kritiek op de Grote Leider. Ook niet als deze strikt inhoudelijk is, en al helemaal niet als er een kern van waarheid in zit.

   

   

 59. Theo Benschop

  de scorende boog voor het “soevereine” vaderland kan in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren voor een mogelijke vrije val van de euro al dan niet in de gaakeukens van andere landen al dan niet met de doodstraf in een zondebokken lynchende of kruisigende cultuur niet altijd gespannen zijn,

   

  zodat het nu weer tijd is om het weekend liefst  niet in een permanent verongelijkt verontwaardigde zondebokken lynchende of kruisigende cultuur in het “souvereine” vaderland op de een of andere manier zien door te komen, misschien voor de zoveelste keer op rij kerstkaarten met

   

  “Wie wil der een oliebol”

   

  versturen, of als het weer een beetje meezit een mooie wandeling met de familie in het “soevereine”‘  vaderland!

   

  We zien het allemaal in de euro schulden- en vertrouwenscrisis als gevolg van een overeengekomen, uiteraar niet zo maar met permanent verontwaardigd verongelijkte, bevolkingsgroepen met vijandige taal tegen elkaar ophitsende zondebokken oneliners in naam van de vrijheid vrijblijvend op te zeggen muntunie zonder politieke afspraken, maar met vele op eurozone niveau

   

  – voor zover dit althans met de ter beschikking gestelde instrumenten en middelen door de deskundige brandweer die hiervoor heeft doorgeleerd nog mogelijk is –

   

  te herstellen weeffouten in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren eventueel na het weekend wel weer hoe de schulden in welke tradionele, op de valautamarkt in te wisselen munteenheid dan ook (extreem) links- of (extreem) rechtsom met of zonder de vriendelijke groeten van de deurwaarder in een dekolonisatieproces van de verenigde soeverein bij een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand betrokken  “soevereine” landen van het aan een grootheidswaanzin leidende Westen worden terugbetaald, dus bijvoorbeeld in het “soevereine” vaderland, het als het Griekenland van het noorden en o.m. om het woord “apartheid” in de wereld bekend staande land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld, waar Sinterklaas en de traditionele Zwarte Piet dit uiteraard niet zal doen, al is het alleen maar dat Sinterklaas en de traditionele Zwarte Piet niet bestaan, maar op kinderfeesten n.a.v. de verjaardag van Sinterklaas net doen of zij bestaan, maar dit in de werkelijkheid in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren dus niet zo is, omdat in de werkelijkheid de ouders van de kinderen traditioneel voor de cadeautjes van de kinderen in de een of andere op de valutamarkt in te wisselen munteenheid betalen.  

 60. Jaantje

  Meneer Schut de rechtstaat Nederland is om precies te zijn officieel 1dag geleden afgeschaft.

  De ingebeitelde wetten die ons moesten beschermen hebben de afgelopen 40jaar een verandering ondergaan er zijn toevoegingen die uitzonderingen mogenlijk en in praktijk als heel gewoon bevonden gemaakt, niet in het graniet maar op papier alles in het kader van waar we nu aan geketend zijn.

  De Nederlandse grondwet is de afgelopen jaren aangepast tot de standaard EU wetten en grondbeginselen.

  Dus als u het heeft over de PVV wil de rechtstaat afschaffen zou ik me maar eens beter laten (her) informeren.

 61. Theo Benschop

  Beste Willemientje,

   

  Bedankt dat u de link naar Facebook over discussiërende medemensen en dat het uiteraard allemaal met de uiteraard niet allemaal over 1 kam te scheren Moslims die uiteraard tussen hun oren weer iets anders geloven dan iemand in de “soeveriene” lidstaat Nederland die in strijd met artikel 1 van de grondwet in naam van de vrijheid met de van boven verkregen wijsheid in pacht permanent verontwaardigd verongelijkt in de barre woestijn op weg is naar een zondebokken vrij keizerrijk van een eenmanssekte achter een hoog zondebokken bestendig hek in de voormalige eurozone qua Talmoed- Bijbel-, Koran-, Midden-, Oost-, Zuid-Europa studies in een permanente zondebokken scorende lynchen of kruisigen cultuur tussen het voeren van een de klok in naam van de vrijheid naar de bloedige kruistochten terugzettende zondebokken godsdienstoorlog met ca. 1,5 miljard over 1 kam te scheren Moslims, een burgeroorlog met de te verketteren linkse kerk met hun dure hobby’s, een oorlog met de als zakkenvullers te verketteren hoofdkantoren in Brussel, Frankfort en Washington en het in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren zonder weeffouten van een overeengekomen muntunie te herstellen terug betalen van de schulden in de een of andere op de valutamarkt in te wisselen munteenheid door

   

  – ga er immers zonder al te veel bloedvergieten maar aanstaan –

   

  helemaal niet meevalt.

   

  Hoe dan ook, een prettig weekend en prettige dagen toegewenst!

 62. Geert Blom

  Jeetje Bart Schut: ik ga ervan uit dat u de Engelse taal toch wel zo machtig bent dat u verder kunt zoeken op Internet. De Nederlandse taal is niet toereikend genoeg om alles te vertalen.

   

  Google: letters Muhammed vs Persia. Deze brieven zijn er, bestaan gewoon en zijn te vinden in een museum! De king of Persia toentertijd was helemaal niet gecharmeerd van Muhammed. Muhammed was echt geen lieverdje hoor, maar omwille uw geweten te sussen is bagatelliseren waarschijnlijk wel zo makkelijk (hij heeft waarschijnlijk niet bestaan: nou echt wel!). Omtrent wereldvrede: mede wanneer het nog steeds zo is in bepaalde landen dat meisjes van 12-15 jr. als huwelijksgeschenk worden ingeruild tegen een paar geiten, staan we daar nog zó ver vanaf. Alleen al m.b.t. geljkwaardigheid, pedofillie welke vrijspel heeft, kennelijk…. Bagatelliseren hiervan… lijkt mij niet realistisch.

   

  Wanneer u tevens Googlet op bijv.: Jung en zijn boek: ‘Antwoord op Job’ en de moeite zou nemen deze werkelijk te lezen, dan zou u erachter kunnen komen dat de Islam, mede als het Christendom hun stamvader Abraham was. Deze religies worden dan ook Abrahamistische Religies genoemd. Het grappige lerende bijkomende aspect van het lezen van Antwoord op Job, is dat men kan bevatten dat de Islam niet zo ver afwijkt van het oude testament met de daarbij behorende regels en leefwijze. Het zal mij niet verbazen dat Mohammed het Nieuwe Testament niet accepteerde en deels op de oude overleveringen is verder gegaan.

   

  Het klinkt niet aardig wanneer men wil bagatelliseren, maar toch: Carl Jung tijdens WW-II”; “we do not know whether Hitlers is going to found a new Islam; he is like Muhammed. The emotion in Germany is Islamic. Warlike and Islamic”. Hij draaide dat in feite om, maar begreep wel waar het over ging.

   

   

  U heeft de Koran misschien gelezen, maar bevat het een en ander in aller ernst waarschijnlijk niet. U vindt het misschien saai, maar he, uw leefwijze is anders en bent daar niet verplicht toe verbonden. U hoeft niet 6x per dag op de knieen om mantra’s in het onbewuste op te nemen, dag in, dag uit, wat daarna een automatisme wordt/kan worden,van daaruit de wereld zien (beeld) en de interacties. Het échte spirituele wordt steeds weer tenietgedaan door contraversies. In de Islam bestaat een groep welke Jung’s leer aanhangt: de Soefi’s (een kleine groep in het geheel)… maar ook zij hebben last van de extreme Islam óf van mensen die niet door de versies heen kunnen kijken om het spirituele te bevatten. Zoals dat ook bestaat in het Westen: het verschil niet kennende tussen New-Age (waaronder management en coaching daarop gebasseerd), Esoterie (spiritisme, het paranormale, etc.) en het echte spirituele: transpersoonlijke ontwikkeling ofwel individuatieproces. Er bestaan teksten in de Koran die daarop duiden, maar worden regelmatig weer tenietgedaan door contraversies.

   

  Neemt niet weg dat ik de sticker toch te ver vind gaan. Het mag als satire worden gezien. De Christenen hebben wat dat betreft al heel wat voor de kiezen gehad en kunnen daar doorheenzien. Of mensen die de Islamitische Religie aanhangen daar klaar voor zijn, weet ik niet. Misschien in het Westen, maar toch… ik zou deze sticker inderdaad niet op mijn auto plakken (zie Londen). Eigenlijk zegt dat al meer dan genoeg: vrijheid van meningsuiting is zo vanzelfsprekend nog niet; ook niet in Nederland (wel in aard, maar niet m.b.t. handelsbelangen).

   

   

   

   

 63. Saeftinghe

  Ik zou durven stellen dat het grootste deel van de mensheid, dus ook Nederlanders, voorgeprogrameerd zijn.

  Dat deel kan alleen maar denken langs de voorgeschreven lijnen.

   

  Ik denk dat u, evenzo als B.S. tot dat deel behoort. Maar wie bepaalt de maatstaf voor een dergelijke stelling.

   

  Ieder mens maakt fouten, ook Wilders.

  WAAROM wordt Wilders altijd met een microscoop bekeken, omdat er maar weinig missers te ontdekken zijn?

  WAAROM worden de huidige bewindslieden zo uit de wind gehouden door de media, hebben de media belang daarbij?

   

  Heer Benschop, Probeer eens een andere dan de voorgeschreven optiek, u zult daar veel van leren.

   

  En de tekst van Beroepsverbod hierboven kan ik helemaal onderschrijven.

 64. Theo Benschop

  Beste heer Beroepsverbod,

   

  Of u het er in grotendeels met artikel 1 van de grondwet strijdige vertoningen van de Tweede kamer in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren in de barre woestijn op weg naar een permanent verontwaardigd verongelijkt zondebokkenvrij keizerrijk achter een hoog zondebokkenbestendig hek van een permanent verongelijkt verontwaardigde eenmanssekte in de voormalige eurozone in het weekend tijdens de arbeid voor het vaderland op de ronde en niet platte aarde die zijn rondjes door het heelal maakt nu mee eens bent of niet, wat uiteraard in een vooralsnog feitelijk aan de Noordzee

   

  – en dus bijvoorbeeld vooralsnog feitelijk niet in de woestijn waar de heilige boeken zijn ontstaan waar niemand in Nederland en de rest van het aan een grootheidswaanzin leidende Westen in een dekoloniaal proces in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren van de euro schulden- en vertrouwenscrisis zo gauw al dan niet in het weekend iets al dan niet met een toverstokje onder het motto “Onze god is de beste god van de hele wereld” al dan niet met een ongekende angst voor ‘vreemdelingen’ aan kan doen, en feitelijk evenmin in de rest van het Midden-Oosten, dus feitelijk evenmin in Egypte of Libië –

   

  gelegen democratie die (uiteraard) begint met respect voor minderheden en (uiteraard, als men dit in Nederland onder het motto “Ieder land krijgt de regering die het land wil/verdient” nu zo graag in zondebokken scoren opzicht wil) eindigt met permanent verongelijkt verontwaardigd met de van boven verkregen wijsheid

   

  “Wake up, wake up, eigen volk met twee maten metend eerst, vol is vol, de met twee maten metende “Egen volk eerst” regel is regel, wij willen tussen het voeren van een de klok naar de bloedige kruistochten terugzettende zondebokken godsdienstoorlog met ca. 1,5 miljard over 1 kam te scheren te scheren Moslims door de traditionele gulden terug om de schulden niet in chocoladeletters van Sinterklaas met de traditionele Zwarte Piet terug te betalen, maar mogelijk na een vrije val van de euro in de rijen van de gaarkeukens van andere landen die alle los en vast zittende spulletjes in de eurozone zoals dee ijsvrije havens van Rotterdam en Hamburg en de gasvelden rond Cyprus wegens de overzichtelijke wet van vraag en aanbod op een presenteerblaadje op de valutamarkt aangeboden kregen in de tradionele gulden die wij veel beter vinden dan de euro waar wij, die onze balk in onze eigen oog in een soort gekkenhuis niet kunnen zien, welke balk in ons eigen oog wij dan ook met een ongekende angst voor ‘vreemdelingen’ op de met een vingertje aan te wijzen zondebokken dienen te projecteren niets van moeten hebben, evenmin van het feit dat er op eurozone niveau door de deskundige brandweer –

   

  die hiervoor heeft doorgeleerd en die met alle door de soeverein hierbij betrokken “soevereine” lidstaten ter beschikking gestelde instrumenten en middelen probeert op de koers van de euro voor zover dit althans nog mogelijk is in een mogelijk over de rest van de wereld uttslaande brand op peil te houden, zodat op eurozone niveau de tijd wordt gekocht om de vele weeffouten van een in Maastricht overeengekomen muntunie zonder politieke afspraken maar met vele weeffouten  –

   

  vele weeffouten te herstellen zijn, waar wij met de kennis van toen en met de kennis van nu in naam vn de vrijheid niets van willen weten en de doodstraf invoeren”

   

  in pacht over de “soevereine” lidstaat Nederland, het land met de hoogste (hypottheek)schulden per inwoner van de wereld, in een stortvloed van permanent verongelijkt verontwaardigde, bevolkingsgroepen met vijandige taal tegen elkaar ophitsende zondebokken oneliners,

   

  die reeds jaren in naam van de vrijheid in strijd met het voor het gebouw van de Tweede kamer in graniet uitgebeitelde artikel 1 van de grondwet waarin in voor iedereen duidelijke taal is bepaald dat discrimineren door wie of welke partij dan ook jegens wie of welke groep met welke vermeende kenmerken dan ook in Nederland niet is toegestaan dienen te worden uitgestort:

   

  er bestaan in de eurozone en daarbuiten (uiteraard) vele andersdenkenden die graag met u de afspraak maken om van mening te verschillen.

   

  Hoewel ik een jaar in Israël op de kibboets heb gewerkt en daar een idee kreeg van de problematiek, is het (uiteraard) niet nodig om naar bijvoorbeeld Egypte af te reizen om te weten dat daar vanuit helicopters op woedende mensen wordt geschoten, omdat dit (uiteraard)  in de kranten is te lezen, zodat de “soevereine” lidstaat Nederland op het gebied van “Buitenlandse Zaken” in dat land een niet militaire taak zou kunnen hebben om de strijdende parijen te helpen aan een grondwet die door de eeuwen heen is ontstaan, en die bijvoorbeeld in het eerste artikel de mensen beschermt tegen dit soort onheil.

   

  Ik ben vele malen in het grootste Moslimland van de wereld Indonesië geweest, en heb daar niets gemerkt van het door u over 1 kam scherend geconstateerde niets dan achterlijkheid, geweld en hersendood gedrag, wat uiteraard niet wil zeggen dat dit gedrag in dat land, zoals in geen enkel ander al dan niet Westers land, al dan niet in hysterische perioden niet voor zou kunnen komen, en wie ben ik om dit over 1 kam scherend al dan niet met een zondebokken aanwijzend vingertje te (ver)oordelen.

   

  Aangezien u mij niet kent, is het feitelijk zo dat u in het kader van dit vooroordeel niet kunt weten of ik een “goedmensch” ben.

   

  Hoe dit ook zij, ik voel mij door dit predikaat dat de parijen in naam van de vrijheid van de politiek “correcten”

   

  – wat dit net als de strijdkreet “Eurofielen” van een soort leger des heils van een permanent verongelijkt verontwaardigde eenmanssekte in naam van de vrijheid ook moge betekenen –

   

  dienen te scheiden, niet aangesproken.

   

   Hoe dan ook, ik wens u als andersdenkende in de vooralsnog aan de Noordzee gelegen democratie van de “soevereine” lidstaat Nederland in de euro schulden- en vertrouwenscrisis als gvolg van een in Maastricht overeengekomen muntunie zonder politieke afspraken maar met vele op eurozone niveau voor zover dit althans nog mogelijk is te herstellen weeffouten een prettige voortzetting van het weekend en duurzaam hierna toe. 

   

   

 65. Theo Benschop

  Bsste heer Saeftinghe,

   

  Het gaat niet om mijn oordeel, het gaat feitelijk om het voor het gebouw van de Tweede kamer in graniet uitgebeitelde eerste artikel van de grondwet.

   

  Het gaat evenmin om een microscopisch naar iets kijken: wat is er microscopisch te zien aan een reeds jaren over Nederland uit te storten permanent verongelijkt verontwaardigde, bevolkingsgroepen met vijandige taal tegen elkaar ophitsende oneliners.

   

  Je kan dan slechts concluderen dat als een groot deel van de Nederlanders – en misschien bij nieuwe verkiezingen een meerderheid – dit in strijd met artikel 1 van de grondwet in zondebokken scorend opzicht wil, dan gebeurt dit uiteraard voor de achterblijvers achter een hoog zondebokken bestendig hek in de voormalige eurozone onder het motto “Ieder land krijgt de regering die het land wil/verdient” dan ook, hier hoef je uiteraard niet microscopisch voor te doen of voor doorgeleerd te hebben.

   

  Hoe dan ook, ik wens u een prettige voortzetting van het weekend. 

 66. J. School

  De vraag lijkt gerechtvaardigd in hoeverre een rechtsstaat, de Nederlandse in het bijzonder, opgewassen is tegen een samenleving met steeds militantere nieuwkomers, zonder concessies te doen aan diezelfde rechtsstaat. Het enige antwoord van genuanceerd Nederland, het op hoge toon afkeuren van de ‘hersenscheten’ van de PVV, stemt in ieder geval weinig hoopvol.

   

  Claudia de Breij schrijft een theatershow uit nijd over een gebrek aan visie bij de minister-president, men verklaart de ‘islamsticker’ tot een provocatie, biedt preventief excuses aan aan beledigde bevolkingsgroepen en dat was het wel zo’n beetje. Magertjes voor een politieke en culturele elite die zich steeds zo gretig profileert als tegenhanger van de PVV die in haar ogen nooit alternatieven biedt.

 67. cmsuijkerbuijk

  Snap je je eigen gebazel eigenlijk wel?

 68. Theo Benschop

  Beste heer Suijkerbuijk,

   

  Het in graniet voor het gebouw van de Tweede kamer uitgebeitelde arikel 1 van de grondwet is geen “gebazel”, maar een artikel dat in voor iedereen duidelijke taal bepaalt dat discrimineren door wie of welke partij al dan niet in naam van de vrijheid met welke ongekende angst voor ‘vreemdelingen’ dan ook jegens wie of welke groep met welke vermeende kenmerken dan ook in Nederland niet is toegestaan.

   

  Hoe dan ook, ik wens u een prettige voortzetting van het weekend en duurzaam hierna toe, waarbij ik het tijdens de arbeid voor het vaderland in het weekend het verder als andersdenkende duurzaam bij laat

 69. Theo Benschop

  Beste heer School,

   

  Er hoeft in het weekend door u niet getreurd te worden, aangezien uw partij de grootste partij in Nederland is, dus als het moet met de verkiezingen wel heel raar lopen wil deze permanent verontwaardigd verongelijkte eenmanssekte niet de meerderheid halen, waardoor dan feitelijk uiteraard een eind is gekomen aan de democratie/rechtstaat Nederland, maar het is dan niet anders, zodat de achtergeblevenen in een soort traditie niets anders rest dan bijvoorbeeld kerstkaarten te versturen met “Wie wilder een oliebol”.

   

  Met dit voor uw permanent verongelijkt verontwaardigd in strijd met artikel 1 met een ongekende angst voor ‘vreemdelingen’  in bevolkingsgroepen met vijandige taal tegen elkaar ophitsende zondebokken scorende partij toch goed te noemen nieuws wens ik u als aanderdenkende een prettige voortzetting van het weekend toe.

 70. Theo Benschop

  “(…) dus het moet met de verkiezingen in een permanente zondebokken lynchende of kruisigende cultuur wel heel raar lopen wil deze permanent verontwaardigd verongelijkte eenmanssekte niet de meerderheid halen (…)”

 71. willemientje

  Die sticker heeft op de Facebookpagina van RTL nieuws in elk geval voor een discussie gezorgd, waar ook moslims zich in mengen, dat is leuk om te lezen voor mensen die denken dat  het allemaal wel meevalt, al die moslims die het over de vrede van Allah hebben, maar ons dan ook wel weer vertellen dat  zij ons al eerder veroverd hebben, discussie op z’n islams, 

 72. Mar

  Vorige maand kwam Wilders naar buiten met een aangepaste vlag van Saoedi-Arabië:

   

  http://gatesofvienna.net/2013/11/let-us-raise-a-flag-of-truth-and-liberation/

   

  Weinig ophef, Nederland had het te druk met Piet.

   

  En nu dus de sticker. Voor alsnog iets succesvoller qua ophefscore.

   

  Wie speelt met wie? Wilders met de media of de media met Wilders.

 73. Jan Van

  Een provocatieve tekst en uiteraard flauwekul”.

  Wordt eens tijd dat je wat meer leert over de Islam, Bart.

  En het zal mij een zorg zijn de de politici beginnen te steigeren!!

  Ik koop een stel stickers… en die plak ik op plaatsen waarvan IK vind dat die mensen in die buurt wel wat info behoeven.

 74. cmsuijkerbuijk

  Hoe kom je er bij, dat de rechtstaat zal worden afgeschaft, als die administratieve detentie wordt ingevoerd? De verdachte blijft gewoon verzekerd van een eerlijk proces en als de rechter vindt, dat de betrokken persoon onschuldig is, dan komt hij vrij. Het is écht niet zo, dat iedere vakantieganger de bak in vliegt. Nee, de AIVD kent deze pappenheimers en weet wat ze uitgevreten hebben. Is het dan “de rechtstaat afschaffen”, als je die volkomen dolgedraaide en gehersenspoelde jihadi’s preventief in hechtenis neemt, om de bevolking tegen dit soort figuren te beschermen?

  Als dát zo is, dan wilde Hirsch-Ballin ook de rechtstaat afschaffen door een onschuldige cartoonist midden in de nacht van zijn bed te lichten en kunnen we álle maatregelen wel onder dat mom verwerpen!

  Schut vergeet, dat het namelijk de taak van de overheid is, haar bevolking te beschermen. Daarbij valt dus het persoonlijk belang van de jihadist in het niet, bij het belang om de bevolking tegen terroristen te beschermen. Zat hij onschuldig vast? Jammer, maar er zitten wel meer mensen onschudig vast. Dat kan nou eenmaal gebeuren. Het is lullig als het je overkomt, maar het is niet anders. Waar gehakt wordt vallen spaanders!

  Daarbij durf ik best te stellen, dat als een jihadist terugkomt van zijn roof- verkracht- en moordtrip, hij áltijd schuldig zal zijn!

 75. Thomas Jefferson

  Terwijl de DDS bloggers zich druk maken om de afschaffing van de rechtstaat op nationaal niveau door Wilders, werkt men keurig op Europees niveau door aan de afschaffing van de democratie, natiestaat, autonomie en het begrip gerechtigheid. Dit men instemming van hun politieke helden van de VVD, met een gedoogje hier en daar van de SGP.

  Je gaat niet naar Syrie om de schoonheid van Damascus te bewonderen, mensen te helpen of een of ander cultureel project op touwen te zetten. Je gaat naar Syrie om je waanideeën over de Islam bevestigd te zien, je verder te distantiëren van het Westen en keihard Alluha Akbar te schreeuwen als er een kop wordt afgesneden van een niet-soenniet.

  En dan leuk terugkomen in Nederland en lekker thee drinken alsof er niets gebeurd is? Het zijn deze jongens die de helden zijn van de radicale jeugd, aanzetten tot verdere radicalisering en ‘gematigden’ onder de moslims doodsangsten laten uitstaan.

  De import van de waanzin moet gewoon gestopt worden, en dat gezeur over de rechtstaat moet eens ophouden. Bij de start van WO2 werden ook duizenden Japanners in kampen in de woestijn gestopt. Ongewone situaties vragen ongewone oplossingen. De geweldadige import van de Islam moet gewoon uitgeroeid worden, zodat normale vredelievende mensen, moslims of niet-moslims, in vrede kunnen leven. En dat is een tegenstrijdigheid, zoals vechten voor vrede dat is.

  Van Putin kun je alles zeggen. Het land was een tikkende tijdbom qua moslimextremisme, maar daar hoor je niets meer over. Tijd dat we hier eens de kop van de draak gaan afhakken. Het opsluiten van Syriegangers is slechts een begin. Geldkraan uit Qatar dichtdraaien, geimporteerde haatpredikendeimams het land uitknikkeren, convenant van solidariteit me de vrije Westerse samenleving door de overgeblevene imams laten ondertekenen waarbij ze het natuurrecht/mensenrechten boven Koranteksten laten gelden, subsidies blokkeren vanuit Arabie en een zero-tolerance naar elke persoon die een individueel recht van de ander wilt beperken vanwege religieuze motieven.

  En niet dit slap gelul over rechstaat, afschaffing en te zielige stickers.

 76. rinus

  Overigens maak ik de vergelijking met een Vara-caberatier, of beter, caberatiers van linkse allure die vaak bij de VARA te zien zijn.

   

  Maar die zullen de ”grap” over de verjaring van de 1400 jaar dode Mohammed NOOIT maken.

   

  Dat doen ze WEL als het een figuur in de Christelijke godsdienst betreft…..

 77. Theo Benschop

  “(…) en hoe eerder de democratie/rechtstaat Nederland onder het motto “Ieder land krijg de regering die het wil/verdient” in de voormalige eurozone voor de acherblijvers achter een hoog zondebokken bestendig hek al dan niet in de rijen van de gaarkeukens van andere landen in een permanente zondebokken lynchende of kruisigende cultuur met de doodstraf tot de orde van de dag van een permanent verongelijkt verontwaardigd keizerrijk van een eenmanssekte over kan gaan, wat voor de achterblijvende permanent verongelijkte liefhebbers in een dekoloniaal proces van de voormalige koloniale mogendheid Nederland, dat vanuit Den Haag met het in de Max Havelaar beschreven onderdrukkende cultuurstelsel het grootste Moslimland van de wereld in koloniaal onderdrukkend opzicht bestuurde in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren van het aan een grootheidswaanzin leidende Westen in een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden- en vertrouwenscrisis niet verkeerd kan zijn.”

 78. carmo da rosa

  Best Bart,

   

  Weer 98% met je eens. Het wordt langzamerhand zorgwekkend! Toch enige kantekeningen over de ondeduidend 2%.

   

  1%: De Islam is niet zozeer een leugen, maar, om precies te zijn, een ordinaire plagiaat. De Koran, als bijproduct, is niets anders dan een lichte aangepaste (ook 2%) christelijk boekie te zeer ‘geïnspireerd door het Oude Testament.

   

  Er is niets origineels in deze nieuwe religie. Alle gekkigheid over appels en slangen, broers die elkaar te lijf gaan, vrouwen in het gareel houden, paradijs en hel voor na de dood, zelfs het vasten en het verbod op eten van varkensvlees, de erin genoemde ‘villains and heroes’ (Mohammed is een uitzondering, maar wordt ook slechts vier keer in de Koran genoemd, terwijl Jezus recht heeft op 18 hits!!!). Wer-ke-lijk alles is eerder bedacht…

   

  2%: Ik sta open voor allerlei gekkigheid, inbegrepen (kromme) zwaarden inslikken terwijl men de shahada voordraagt, maar beweren dat je de Koran van kaft tot kaft heb gelezen is mij een brug te ver. Sorry, het lijk me fysieke onmogelijk! Het is alsof ik zou zeggen de grote Van Dale van kaft tot kaft te hebben gelezen.. Daarna hoop ik dat niemand me vraagt: wat heb je in godsnaam onthouden?

   

  Misschien SELFIE of SWAFFELEN (de Kaaba tijdens de Hadj natuurlijk).

   

 79. Theo Benschop

  Hoe staat u in retorische zin tegenover het feit dat het eerste artikel van de grondwet van Nederland dat in graniet voor het gebouw van de Tweede Kamer is uitgebeiteld, de inwoners van de “soevereine’ lidstaat Nederland nu juist beschermt tegen allerhande door u beschreven ellende. Het spreekt vanzelf dat het u in een democratie dat begint voor respect voor minderheden en uiteraard eindigt met permanent verongelijkt verontwaardigd bevolingsgroepen in een zondebokken lynchende of kruisigende cutuur in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren voor een mogelijke vrije val van de euro wegens de overzichtelijke wet van vraag en aanbod op de valutamarkt vrijstaat om hier anders over te denken.

 80. Dick Kraaij

  @bpschut

   

  Beetje vreemde reactie op PVVrovocatie No. Zoveel:

   

  1. Het ging in jouw stuk toch om het punt dat de PVV provoceert? En daarbij gaat het er toch om hoe de andere partijen en de regering reageren op die provocaties? Om te zien welke onzin zij op hun beurt uitkramen en hoe zij zich vergalopperen? Heb je dat nou nog niet door?

   

  2. Meer inhoudelijk: hebben die jihadisten niets gedaan wanneer zij terugkeren? Dacht het wel. Zijn ze met vakantie geweest? Dacht het niet.

   

   

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.