Henk Kamp komt weg met geldsmijterij

Minister Henk Kamp verleende het noodlijdende aluminiumsmeltbedrijf Aldel een lening van 8 miljoen euro. Dat geld is hij hartstikke kwijt. Althans, dat is hoe Nieuwsuur het brengt. Kamp is het geld kwijt. Eh, nee, wij met z’n allen zijn het geld kwijt, want die 8 miljoen euro kwam toch zeker niet uit de portemonnee van minister Kamp zelf, of wel?

Het opvallende is dat Kamp gewoon wegkomt met de geldsmijterij. Het enige dat hij kwijt wil tegen Nieuwsuur is dat hij het “een teleurstelling” vindt dat het niet is gelukt om Aldel te redden. Waarom vraagt Nieuwsuur niet door, waarom graaft het programma niet verder? Acht miljoen euro is een heleboel geld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. HB

  Indien andel 10 cent per kw voor zijn stroom zou betalen

  dan betaald andel per jaar zo,n 90 miljoen .

  Als 300 man 1000 euro p.m kost in ww of beistand

  dan is die 8 miljoen na 26 maanden nog een keer weg .

  Bij 5 cent per kw dan had het bedrijf gewoon winst gemaakt

  en geen verlies .

  De melk koe is dood en brengt niets meer op zelfs het

  slachthuis wil hem niet .

  Goed gedaan rood groen wie is de volgende DSM ?

  Afbraak in volle glorie hoe gaan de roodgroennen dit aan

  hun kinderen vertellen met trots ?

   

  Zum kotzen

 2. OphEUffen

  De minnetjes zetter wist het kennelijk wel. Ook dat bevreemd me niet.

 3. OphEUffen

  Nooit geweten dat je ook bij de overheid kan aankloppen voor krediet als noodlijdend bedrijf. Behalve onze banken dan want die zijn volgens de heren te groot om om te vallen. Dat zoiets misgaat bevreemd me dan weer niet. Het is tenslotte “maar” belastinggeld wat met zich meebrengt dat er niemand verantwoordelijk is.

 4. cmsuijkerbuijk

  Kijk, als NieuwZuur door gaat vragen, krijgt het Kabinet een probleem. En dát wil NieuwZuur nou eenmaal niet. Stel je voor, dat het kabinet hierover zou vallen zeg. Het is wel een links kabinet hoor, dus in de ogen van de P.O. nét als Z.H. de Paus: Onfeilbaar! Punt!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.