Nieuwsuur: ‘Chemische wapens gebruikt in Muadamiyah, Syrië’

Nieuwsuur deed gisteren verslag van de burgeroorlog in Syrië en beweerde daarbij dat er chemische wapens zijn gebruikt in Muadamiyah, een plaatsje vlakbij Damascus. Maar klopt dat wel? Of weet Nieuwsuur soms meer dan de rest van de wereld? Misschien is het beter als Nieuwsuur voortaan wat voorzichtiger is met dat soort beweringen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. WW

  BBC geeft toe dat terroristen chemische wapens kunnen maken.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22742201

   

 2. WW

  Het was weer een kwartiertje gruwelen voor de tv. Zoveel misinformatie, je word er helemaal gek van. Deze propagandamachine heeft bij mij al jaren afgedaan.

  Er werd weer gehamerd op het feit dat Assad de grote gifgasaanval had gepleegd in oost Damascus terwijl al duidelijk bewezen is dat de rebellen hier achter zaten. Lees dit artikel en je slaat van verbazing achterover dat de echte feiten niet gepubliceerd zijn. Vooral de samenstelling van het sarin dat gebruikt is, is een onomstotelijk bewijs.

  http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/12/27/syrische-gifgasaanval-nieuwe-aanwijzingen-de-ontmaskering-van-le-monde-the-new-york-times-en-human-rights-watch/

  Daarnaast ging men een vluchtelingen kamp in het noorden van Irak bezoeken. Hier zitten hoofdzakelijk kurden, maar dat werd in de reportage niet duidelijk. Ook dat men in dat kamp juist op de vlucht was geslagen door de aanvallen en ontvoeringen van terroristen werd niet duidelijk naar voren gebracht, eerder het tegenovergestelde.

  Dat de stad uitgehongerd werd is waar, maar daar had de rebellenbeweging ook schuld aan want zij wilden geen voedsel voor de bevolking toelaten. Een tijd geleden konden duizenden mensen de stad echter wel verlaten en werden ze meteen goed opgevangen door de regering.

  Syrische rebellen passen dezelfde taktiek toe. Aleppo was 2 maanden geleden helemaal verstoken van voedsel en de burgers in het pro regering gedeelte leden ook honger. Dit kwam echter nooit in de nederlandse media terwijl de humanitaire ramp vele malen groter was dan in Muadamiyah.

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.