Ook in Bondsdag geroofde nazikunst

Bah.

Overal waar je kijkt: geroofde kunst.

Het schandaal rond naziroofkunst in Duitsland breidt zich uit. Een kunsthistorica heeft ontdekt dat er twee omstreden schilderijen aan de muur hangen in de Bondsdag, zo meldde Bild, de grootste Duitse krant, maandag. Het Duitse parlement laat in een reactie weten de herkomst van De kanselier spreekt en Straat in Koningsbergen te onderzoeken.

De Bondsdag heeft meteen gereageerd op dit nieuws: het laat uitzoeken of het klopt en, indien dat het geval is, worden de schilderen (terug) gegeven aan de rechtmatige eigenaren.

De Tweede Wereldoorlog blijft Duitsers dus achtervolgen. Wanneer ze er ooit écht mee klaar zijn is vooralsnog – nog altijd – een raadsel. Niet zo vreemd natuurlijk aangezien ze in ieder geval nog voor een deel op de spoils of war zitten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Piet Hein

  En de plannen van de nazi’s worden gewoon uitgevoerd door Merkel en haar criminele vriendjes.

   

  Dus ik Piet ben zeer  reeel:)

 2. Piet Hein

  Met die klootzakken bedoel ik natuurlijk het gedachten goed slimmerik!!!!!!!!!!

   

 3. cmsuijkerbuijk

  “Die klootzakken zijn nooit weggeweest!!!”

  Dit slaat natuurlijk nérgens op! Hoe oud denk je, dat ze nu zouden zijn en wat zouden die paar nog levenden nog uit kunnen spoken?

  Dat Duitsland het leidende (maar langzamerhand ook het lijdende) land van de EU is, komt enkel en alleen door hun harde werken en natuurlijk ook, doordat ze met velen zijn.

  Als de Fransen óók zo zouden zijn, dan waren dié binnen de kortste keren het leidende land, of anders de Italianen of de Spanjaarden. Maar daar is de mentaliteit totaal anders. Dat kun je dus toch die Duitsers van de na-oorlogse generatie niet kwalijk nemen?

  Het is al tekenend, dat de Duitsers, door hun Wirtschaftswunder van net na de oorlog (Adenauer), eerder van de distrinutiebonnen af waren dan de Engelsen, nog wel een der overwinnaars!

  Je moet wél reëel blijven, Piet!

 4. Piet Hein

  Ik kijk hier niet van op, aangezien er na de tweede wereld oorlog geen enkele ( serieuze) poging is gedaan om nazi’s te pakken en mensen te straffen, dat moesten de joden allemaal zelf doen!

   

  En natuurlijk zijn al die nazi;s nog steeds aanwezig in Duitsland, dat verklaard overigens ook waarom Duitsland leidend land is in de EU. Die klootzakken zijn nooit weggeweest!!!

   

  Slaap lekker allemaal……

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.