Weer gezeur: ‘Managers zijn wit!’

Dus?

Ah, daar gaan we weer:

In de top van het Nederlandse bedrijfsleven zijn allochtonen zwaar ondervertegenwoordigd, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Het aandeel niet-westerse allochtonen in hogere posities blijft steken op een à twee procent, leidt de krant af uit gesprekken met het bedrijfsleven en wervingsbureaus. Er zijn geen harde cijfers voorhanden, omdat bedrijven de etnische achtergrond van werknemers niet meer mogen vastleggen.

Met andere woorden, het is een schatting. Ze kunnen er dus prima naast zitten.

Belangrijker is de uitleg van wervingskantoor Right Management. Dat zegt dat racisme geen rol speelt, maar dat bedrijven op zoek zijn naar manangers die ‘instrueren en delegeren.’ Allochtonen zouden daardoor vaker naast de boot vallen – misschien omdat ze meer zelf doen en overal bovenop willen zitten, wat het gevolg kan zijn van hun cultuur.

Is het dan vreemd dat de meeste managers autochtoon zijn? Natuurlijk niet. Nederlandse managers leiden een groep met vooral Nederlandse werknemers. Als je daar een harde, gedisciplineerde, overal-aanwezige manager boven zet is er in no time ruzie op de werkvloer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Mar

  @P.S.

   

  Nederland heeft zelfs nog nooit een vrouwelijke minister-president gehad, dus ben bang dat u nog een hele tijd zal moeten wachten.

 2. P.S.

  Ik wil alleen nog een lesbische gehandicapte negerin als minister president.

 3. Mar

  NOS gaat even nat met de kop.

   

  De huidskleur van niet westerse allochtonen gaat van blank naar getint naar donker gekleurd, net zoals bij westerse allochtonen.

   

  Een getinte allochtoon kan een Spanjaard zijn = westers of een Mexicaan = niet westers.

  Een blanke allochtoon kan een Zuid-Afrikaan zijn = niet westers of een Australiër = westers.

  Een donkergekleurde allochtoon kan een Somaliër  zijn = niet westers of een Amerikaan = westers.

   

  Een kleurtje plakken bij het begrip allochtoon is niet zo slim. Het toont alleen maar aan hoe nutteloos de begrippen westers en niet westers zijn en hoe ze zorgen voor verwarring en misvattingen.

   

   

 4. Jan Van

  En dan noemen ze de PVV racistisch!!! Idioten!

 5. Rufol

  Als we zien op deze wereldobl hoe onze gekleurde medemans als manager scoort, en ik denk daarbij dan aan de landmanagers van de vroegere koloniën in Afrika, dan kan een bedrijf geen grotere fout maken dan een allochtoon manager aanstellen. 

  Zodra ze daar in Afrika laten zien dat ze het wel kunnen, dan zijn ze aan de beurt. En dan bedoel ik uiteraard zonder ontwikkelingshulp.

  Tot dan denk ik: ze kunnen het niet en ze zulen het ook nooit leren. Het zit er gewoon niet in en komt er dus ook niet uit.

   

 6. Jones

  Blijkbaar moeten we van de 30e plaats onder nigeria ( wtf) en egypte ( land der haatbaarden) naar de laatste plaats op de economische schaalverdeling.

 7. Antivenin

   Ja, met een strafblad kom je niet in de top…

 8. LantR.fant

  door getinte mensen. Gewedig succes. Een paar jaar geleden had dat nieuwe management door incompetent bestuur de stroomvoorziening verkloot. De komende jaren maar eens goed letten op gidsland Zuid Afrika.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.