Weer gezeur: ‘Managers zijn wit!’

Foto:

Dus?

Ah, daar gaan we weer:

In de top van het Nederlandse bedrijfsleven zijn allochtonen zwaar ondervertegenwoordigd, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Het aandeel niet-westerse allochtonen in hogere posities blijft steken op een à twee procent, leidt de krant af uit gesprekken met het bedrijfsleven en wervingsbureaus. Er zijn geen harde cijfers voorhanden, omdat bedrijven de etnische achtergrond van werknemers niet meer mogen vastleggen.

Met andere woorden, het is een schatting. Ze kunnen er dus prima naast zitten.

Belangrijker is de uitleg van wervingskantoor Right Management. Dat zegt dat racisme geen rol speelt, maar dat bedrijven op zoek zijn naar manangers die ‘instrueren en delegeren.’ Allochtonen zouden daardoor vaker naast de boot vallen – misschien omdat ze meer zelf doen en overal bovenop willen zitten, wat het gevolg kan zijn van hun cultuur.

Is het dan vreemd dat de meeste managers autochtoon zijn? Natuurlijk niet. Nederlandse managers leiden een groep met vooral Nederlandse werknemers. Als je daar een harde, gedisciplineerde, overal-aanwezige manager boven zet is er in no time ruzie op de werkvloer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!