Wie wint de titel ‘Meest Corrupte Politicus’ van 2013?

Wie was de meest corrupte politicus van 2013? Welkom bij de finale in de zwaargewichtsklasse van het Nederlands Kampioenschap.

Ladies and gentlemen, LET’S GET RRREADY TO RRRUMBLE! In the red corner, de uitdager, vertegenwoordiger van de Partij van de Arbeid: de “Socialistische Struikrover”, “de Daklozendief”, “het Rondjesbeest”, “Bertje de Kroegbaas”. Uit Utrecht… BERT VAN DER ROEST! In the blue corner, de titelverdediger, namens de Volkpartij voor Vrijheid en Democratie: “de Liberale Lamlul”, “de Bonnenkoning”, “de Declaratiemeester”, “Mister Landsbanki”. Vanuit de Bijlmerbajes, the one, the only…  TON HOOIJMAIJERS!

Uitdager Bert van der Roest was een obscuur Utrechts gemeenteraadslid voordat hij zich naar de top van het corruptiefirmament katapulteerde. Deze totaalzakkenwasser kreeg in oktober landelijke bekendheid (althans, dat had hij gekregen als de Nederlandse Publieke Omroep ook maar enige aandacht zou besteden aan roofsocialisten, iets wat Hilversum over het algemeen hardnekkig weigert) toen bleek dat hij 40.000 euro had gestolen van… jawel: daklozen.

Bert was als “vrijwilliger” penningmeester bij de straatkrant in 030, maar ja voor niets gaat de zon op. En sowieso, in het socialisme is toch alles een soort van van iedereen? Dus greep Van der Roest in de kas van de allerarmsten om rondjes te kunnen geven in zijn stamcafé. Toen hij werd gepakt, beloofde onze Bert alles terug te betalen en nee, daar zou hij natuurlijk geen belastinggeld wachtgeld voor gaan gebruiken. Totdat bleek dat hij daar natuurlijk wachtgeld voor ging gebruiken.

Van der Roest bereidt zich voor op het titelgevecht in de sportschool van zijn eigen Utrechtse PvdA-burgemeester Aleid “the Shreddder” Wolfsen. Hij wordt bovendien bijgestaan door zijn trainer Hans “Socialisme zijn de anderen” Spekman, de man wiens primaire taak is de talloze partijschandalen in een steeds grotere doofpot te stoppen. Want u begrijpt: regels die gelden voor bijstandstrekkers, gaan natuurlijk niet op voor de dames en heren in de PvdA-baantjescarroussel. Vandaar dat Van der Roest zich geen zorgen hoeft te maken dat hij ooit zal worden bestraft voor het schaamteloos bestelen van de allerzwaksten in de samenleving, u weet wel: de groep waar de sociaaldemocraten voor opkomen (ROFLOL!).

In de halve finale leek het tot een zeer aantrekkelijk treffen tussen Van der Roest en zijn partijgenoot Ramon Smits Alvarez te komen. Smits “de Kaskraker” Alvarez leek na een greep van dik 60.000 euro uit zijn partijkas een talentvolle en kansrijke nieuwkomer in het wereldje van politieke fraude en corruptie, maar het Amersfoortse gemeenteraadslid hield de eer aan zichzelf waardoor Van der Roest via een bye in de finale kwam.

Hierin treft hij de reigning, defending, undefeated, undisputed sjoemelkampioen van politiek Nederland: Ton Hooijmaijers. Ondanks zijn status als titelverdediger en favoriet, neemt de “bonnenkoning” de uitdaging van Van der Roest uiterst serieus. Naar verluid bereidt hij zich voor in een trainingskamp in Limburg, waar een dreamteam van VVD-corruptiecoryfeeën als Jos van Rey, Frans Weekers, Ricardo Offermans en Vincent Zwijnenburg als sparringpartner dienen. Hooijmaijers: “Ja, de rechter heeft mijn status als fraudekampioen bevestigd met die drie jaar celstraf, maar dat betekent niet dat ik op mijn lauweren kan rusten. Ik neem Van der Roest zeer serieus, een tegenstander die van daklozen steelt mag je niet onderschatten.” Toch is de Noord-Hollandse ex-gedeputeerde favoriet bij de bookmakers, ook omdat hij in zijn hoek het ervaren duo Fred “de Tapper” Teeven en Ivo “Stroomstoring” Opstelten weet.

Voor aanvang van het gevecht Hooijmaijers-Van der Roest staat voor het eerst ook de titel bij de vrouwen op het spel. Dit is logisch want er zijn meer dan genoeg corrupte vrouwelijke politici in ons land te vinden: sterren als Eveline “Penthouse” Herfkens, Wilma “de Nepotist” Verver, “Afghaanse” Mariko Peters en Fatima “Dienstauto” Elatik hebben de afgelopen jaren laten zien dat zij nauwelijks onderdoen voor hun frauderende mannelijke collega’s. Het titelgevecht bij de dames gaat tussen Kathleen “de Wachtgeldkoningin van Hong Kong” Ferrier namens het CDA en het megalomane Limburgse GroenLinks-statenlid Margriet “Privéprojectje” van Tulder.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. DonBasco

  Kom op @Aligator, its just a name.

  Mijn schrijfsels staan ook vol met taalfouten.

  Ik heb er nu al spijt van dat ik het heb aangehaald. Het gaat toch om de reactie, en die is meer dan welkom 🙂 

 2. Piet Hein

  Zo Jansma een keer kort maar krachtig, u ziet wel dat ligt u ook:) Dat word vast u goede voornemen:)

   

  Alvast een fijn uiteinde gewenst. En wie weet worden we het in het nieuwe jaar nog een helemaal eens met elkaar.

 3. aligator

  Tellen vervalsers, leugenaars en oplichters ook mee?
  Indien dit mogelijk is dan wil ik Rutte voordragen als belangrijkste kandidaat in alle 3 de categorieën.

 4. christianov

  Beste Bart Schut,

   

  Heerlijk om lekker te lachen, dank u wel!

 5. Dick Kraaij

  Ik mis Job “Het Moet Eerlijker” Cohen a.k.a. Job “Facebook Wat Is Dat Eigenlijk?” Cohen.

   

 6. Charles mackay

  De echte eindfasen zitten bij justitie. Opstelten en Teeven trekken aan de touwtjes (en wie, oh, wie trekt er aan de touwtjes van Ivo & Fred?)

 7. Ton

  Dank je Bart! Er mag hier inderdaad wel wat meer gelachen worden.
  Als je nergens meer over kan lachen dan eindig je nog eens heel eenzaam.
  Dus als goed voornemen: Iedere dag een stuk als dit!
  Ps. En je hoeft het er ook niet altijd mee eens te zijn, zelfrelativering weet je wel 😉

 8. aligator

  Don Basco,@
  Alligator moet met dubbel L dat is mij bekend, dit is tijdens het aanmelden met de vele namen die niet bruikbaar waren of reeds bezet misgegaan.
  Helaas was het niet mogelijk om dit te verbeteren en een nieuwe naam met het zelfde e-mail adres kan ook niet! Ik erger mij er ook aan vandaar dat ik maar zo nu en dan reageer. Toch bedankt voor je opmerking.

 9. Hilterman

  Ik zou graag het hele kabinet willen voordragen als liegende oplichtersbende die de hele Nederlandse bevolking stelselmatig berooft.

  De prijs voor het meest ongeloofwaardige duo gaat met voorsprong naar Ivo en Fred op de hielen gevolgd door

  Rutte en Weekers.

  Wat een crimineel talent zit er in Den Haag!

 10. Jessica

  meest teleurgesteld van alle politici omdat ik hem hoog had zitten als mens. Stemmen doe ik gelukkig met mijn wakkere onderbuik.

 11. Jansma

  Het is een gelijkspel. De Staat der Nederlanden had de scheidsrechter omgekocht.

   

 12. OphEUffen

  Prima om ook Smits Alvarez. Triest geval, dat zeker, maar geldt dat niet voor alle PVDA politici?  Men kiest zelf zeer bewust voor een beroep waardoor je in de schijnwerper staat. Dat houdt in, in goede maar ook in slechte tijden.

 13. DonBasco

  Ja gaat het nog leren Bart, een column schrijven 🙂

  Maar ik mis, gelijk @aligator (wat je volgens mij trouwens met dubbel l schrijft, maar dit terzijde), ook -€1000,00 voor iedere werkende- Rutte.

  Bij wat die allemaal liegt, bedriegt, en steelt van de Nederlandse bevolking, daarbij verbleken alle personen die je noemt in de verder prima column.

 14. pfkoops

  Onlangs al een flauw stuk over religies en nu weer afgeven op politici, en zelfs Smit Alvarez op noemen, die heel triest aan zijn eind kwam,
  Heb je niets nuttigers te doen Bart , heb je een zieke geest of zo die je pen beheerst. Hoop dat je wat zinnigs te melden hebt in 2014 .
  Pfkoops lokaal politicus

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.