Wie wint de titel 'Meest Corrupte Politicus' van 2013?

Geen categoriedec 31 2013, 11:59
Wie was de meest corrupte politicus van 2013? Welkom bij de finale in de zwaargewichtsklasse van het Nederlands Kampioenschap.
Ladies and gentlemen, LET’S GET RRREADY TO RRRUMBLE! In the red corner, de uitdager, vertegenwoordiger van de Partij van de Arbeid: de “Socialistische Struikrover”, “de Daklozendief”, “het Rondjesbeest”, “Bertje de Kroegbaas”. Uit Utrecht BERT VAN DER ROEST! In the blue corner, de titelverdediger, namens de Volkpartij voor Vrijheid en Democratie: “de Liberale Lamlul”, “de Bonnenkoning”, "de Declaratiemeester”, "Mister Landsbanki". Vanuit de Bijlmerbajes, the one, the only TON HOOIJMAIJERS!
Uitdager Bert van der Roest was een obscuur Utrechts gemeenteraadslid voordat hij zich naar de top van het corruptiefirmament katapulteerde. Deze totaalzakkenwasser kreeg in oktober landelijke bekendheid (althans, dat had hij gekregen als de Nederlandse Publieke Omroep ook maar enige aandacht zou besteden aan roofsocialisten, iets wat Hilversum over het algemeen hardnekkig weigert) toen bleek dat hij 40.000 euro had gestolen van jawel: daklozen.
Bert was als “vrijwilliger” penningmeester bij de straatkrant in 030, maar ja voor niets gaat de zon op. En sowieso, in het socialisme is toch alles een soort van van iedereen? Dus greep Van der Roest in de kas van de allerarmsten om rondjes te kunnen geven in zijn stamcafé. Toen hij werd gepakt, beloofde onze Bert alles terug te betalen en nee, daar zou hij natuurlijk geen belastinggeld wachtgeld voor gaan gebruiken. Totdat bleek dat hij daar natuurlijk wachtgeld voor ging gebruiken.
Van der Roest bereidt zich voor op het titelgevecht in de sportschool van zijn eigen Utrechtse PvdA-burgemeester Aleid “the Shreddder” Wolfsen. Hij wordt bovendien bijgestaan door zijn trainer Hans “Socialisme zijn de anderen” Spekman, de man wiens primaire taak is de talloze partijschandalen in een steeds grotere doofpot te stoppen. Want u begrijpt: regels die gelden voor bijstandstrekkers, gaan natuurlijk niet op voor de dames en heren in de PvdA-baantjescarroussel. Vandaar dat Van der Roest zich geen zorgen hoeft te maken dat hij ooit zal worden bestraft voor het schaamteloos bestelen van de allerzwaksten in de samenleving, u weet wel: de groep waar de sociaaldemocraten voor opkomen (ROFLOL!).
In de halve finale leek het tot een zeer aantrekkelijk treffen tussen Van der Roest en zijn partijgenoot Ramon Smits Alvarez te komen. Smits “de Kaskraker” Alvarez leek na een greep van dik 60.000 euro uit zijn partijkas een talentvolle en kansrijke nieuwkomer in het wereldje van politieke fraude en corruptie, maar het Amersfoortse gemeenteraadslid hield de eer aan zichzelf waardoor Van der Roest via een bye in de finale kwam.
Hierin treft hij de reigning, defending, undefeated, undisputed sjoemelkampioen van politiek Nederland: Ton Hooijmaijers. Ondanks zijn status als titelverdediger en favoriet, neemt de “bonnenkoning” de uitdaging van Van der Roest uiterst serieus. Naar verluid bereidt hij zich voor in een trainingskamp in Limburg, waar een dreamteam van VVD-corruptiecoryfeeën als Jos van Rey, Frans Weekers, Ricardo Offermans en Vincent Zwijnenburg als sparringpartner dienen. Hooijmaijers: “Ja, de rechter heeft mijn status als fraudekampioen bevestigd met die drie jaar celstraf, maar dat betekent niet dat ik op mijn lauweren kan rusten. Ik neem Van der Roest zeer serieus, een tegenstander die van daklozen steelt mag je niet onderschatten.” Toch is de Noord-Hollandse ex-gedeputeerde favoriet bij de bookmakers, ook omdat hij in zijn hoek het ervaren duo Fred “de Tapper” Teeven en Ivo “Stroomstoring” Opstelten weet.
Voor aanvang van het gevecht Hooijmaijers-Van der Roest staat voor het eerst ook de titel bij de vrouwen op het spel. Dit is logisch want er zijn meer dan genoeg corrupte vrouwelijke politici in ons land te vinden: sterren als Eveline “Penthouse” Herfkens, Wilma “de Nepotist” Verver, “Afghaanse” Mariko Peters en Fatima “Dienstauto” Elatik hebben de afgelopen jaren laten zien dat zij nauwelijks onderdoen voor hun frauderende mannelijke collega’s. Het titelgevecht bij de dames gaat tussen Kathleen “de Wachtgeldkoningin van Hong Kong” Ferrier namens het CDA en het megalomane Limburgse GroenLinks-statenlid Margriet “Privéprojectje” van Tulder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten