Brekend: Weekers treedt af

Belastingdienst.

Het was me het debatje wel in de Tweede Kamer vanavond. Staatssecretaris Frans Weekers diende zich te verantwoorden over de vele fouten die de belastingdienst onder zijn leiding heeft gemaakt. Tijdens het debat bleek dat de stass vaak niet goed genoeg geïnformeerd was (je kreeg het gevoel dat hij af en toe geen idee had waar hij het over had). Ook was duidelijk dat de hele kamer het vertrouwen in hem had verloren. 

Coalitiepartij PvdA wilde hem bijvoorbeeld onder curatele stellen.

Na voor het oog van de natie te zijn vernederd besloot Weekers de weinige eer die hem nog restte uiteindelijk aan zichzelf te houden. Morgen dient hij zijn ontslag in bij de koning. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. beppie

  70% heeft een toeslag nodig om rond te kunnen komen. De alsmaar veranderende belastingregels op het laatste moment. Dit vergt steeds meer personeel van PvdA huize. De VVD wil een kleinere overheid. Dat strookt niet met elkaar. Tel daar bij op een falend russisch ICTbedrijf die de implementatie en conversie moet uitvoeren. Een stas van VVD huize ligt bij de ambtenaren niet echt lekker. Het geschutter van Weekers is een direkt gevolg van onvoldoende parate kennis, die door die ambtenaren moet worden aangeleverd. Die wordt 10 minuten voor aanvang van het debat geleverd. PvdA stelt Weekers onder curatele de voorzet is gegeven. Pechtold die indirekt de stekker uit Weekers trekt. Tel alles bij elkaar op en het plaatje is duidelijk.  

 2. CDlogo

  ‘T is een begin……one down still many to go…..

 3. toetssteen

  Ik krijg vaagjes het idee dat hij het wel weet, maar opgedrongen kreeg hoe het niet moest….

 4. tipo

  Het was beter geweest als Weekers had gezegd, dat hij zojuist de verzorgingsstaat had afgeschaft en dat er daarom geen toelages ‘betaalbaar’ gemaakt worden door de belastingdienst. Het is namelijk onbetaalbaar.

  Dan was hij net zo goed weggestuurd, of moest hij van zichzelf weg, maar dan kon hij tenminste met opgeheven hoofd de zaal verlaten. 

 5. nick

  En nu de rest nog, er liggen er nogal wat onder vuur, eigenlijk allemaal maar om te beginnen, Ploumen, weg er mee, Schultz, ook verdacht, belangenverstrengeling, Klijnsma, zit helemaal fout, dus weg, Schippers,ook belangenverstrengeling en kortzichtigheid, Teeven, niets meer te melden, Mansveld, need i say more, Opstelten; leugens en bedrog, houd D. hand boven het hoofd. Timmermans: maakt ons land te schande, zo kan ik over allemaal melden dat ze niet geschikt zijn voor hun functie met Rutte aan het hoofd van dit enormen faal kabinet, niet eerder vertoond. We hebben verkiezingen nodig en liefst zo snel mogelijk!!

 6. toetssteen

  Hier had allang het Chileense systeem ingevoerd moeten worden. Maar ja vrije markt hè bbrrrr.

 7. Joojootje

  Het lost niets op Weekers is het product van een politieke
  cultuur.

 8. Oet_Grunnen

  Het is veelzeggend dat hij weg moet omdat de belastingdienst even te  weinig uitbetaalt, in plaats van dat hij was gestruikeld over de hemeltergende miljarden die teveel zijn uitbetaald aan criminelen.

  Ik ben het helemaal eens met Tipo en Toetssteen. De overheid zou zich druk moeten maken over haar wurggreep op de samenleving.

  Weekers was overigens niet te benijden. De belastingdienst is door diezelfde mensen die hem wegsturen,i.c. de kamer, de laatste jaren opgetuigd als gigantische herverdelingsmachine, ik heb begrepen dat meer dan 70% van de inwoners een of andere toeslag ontvangt. Zo’n machine is niet meer te beheersen, imperial overstretch. De schuldigen begrijpen in hun incompetentie niet eens wat ze gedaan hebben.

 9. firefly

  In hoeverre kan men Dijsselbloem hierop aanspreken, uiteindelijk is hij minister van financiën. 

  Weekers ligt terecht al langere tijd onder vuur, dit zou toch aanleiding geweest moeten zijn voor een min. Van financiën om de zaak beter in de gaten te houden, maar als je meer tijd doorbrengt in Brussel om de inkomsten van de EU zeker te stellen is de gang van zaken in eigen land natuurlijk niet prioriteit nummer een.

   

 10. cmsuijkerbuijk

  Die gaat een glanzende loopbaan bij de EU tegemoet. Let maar op! Het bestaat daar uit niet anders, dan dit soort loozers

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.