CJIB sluit mensen massaal op

Lekker hoor.

Het CJIB heeft er tegenwoordig een handje van om mensen die met een schuld zitten gewoon op te sluiten – zonder dat hun schuld daarmee komt te vervallen. Het AD legt uit:

Gisèle Somer had nog nooit een cel van binnen gezien, tot ze geen geld meer had om drie verkeersboetes te betalen. De Haagse onderneemster werd – net als duizenden andere Nederlanders vorig jaar – gegijzeld door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). ‘Het was zo vernederd, zo heftig’.

Steeds meer advocaten beklagen zich over de methodes van het CJIB: dat arresteert mensen met namelijk zo maar. De door het AD geciteerde Gisele Somer is slechts één voorbeeld: Ze is al twee keer in de bak gegooid omdat ze drie verkeersboetes niet kan betalen. In een normale maatschappij komen die boetes dan te vervallen, maar niet in Nederland. Daar word je vastgezet én uitgeknepen door de staat.

CJIB wil de meest recente cijfers niet geven, maar in 2012 steeg het aantal zaken waarbij het CJIB om gijzeling vroeg met 21 procent, naar 57.765 zaken. In ruim 40 procent van de gevallen trekken schuldenaars alsnog hun portemonnee.

Het CJIB én het OM moeten zich kapotschamen. Dit heeft niets meer te maken met wetshandhaving, maar alles met een oppermachtige overheid die het volk als slaven beschouwt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Ian

  Las net dat Ploumen miljoenen euro’s overmaakt naar gaza voor gepensioneerde en ‘stand-by’ ambtenaren aldaar. “Maar het geld komt niet terecht bij terroristen”, aldus deze compleet gestoorde PvdA-tuthola. Weet u tenminste waar uw centen naar toe gaan en waarvoor lastenverzwaringen nodig zijn.
  Dat het CJIB mensen opsluit totdat er betaald is, is natuurlijk een flink signaal naar het plebs: “betaal je boetes, betaal de door ons opgelegde lastenverzwaringen, anders maken we je leven tot een complete hel”. Die poorten naar de hel hebben in ieder geval een ingang op het binnenhof en in Brussel.

 2. Karina

  Als je geen geld heb, kijk je wel uit een tweede keer de regels te overtreden. Ligt het ook niet een beetje aan de persoon?

 3. Rijdende rechter gaat los op CJIB – De Dagelijkse Standaard

  […] zo niet langer kan – dat hele volksmassa’s tussen wal en schip belanden en hun toekomst in rook zien opgaan door het wangedrag van het CJIB – maar het heeft allemaal geen enkel […]

 4. baksteen

  Simpel beroof een particulier en betaal je boete, de pakkans is aanzienlijk lager, gevangenisstraf krijg je er niet voor en misschien houd je nog wat over aan de overval.

  Zo doet de maffia het ook, beschermingsgeld vragen en bedreigen. Wat is het verschil met onzinnige en door velen niet meer op te brengen boetes, waarvoor geen afbetalingsregelingen zijn te treffen met de overheid en die gewoon verdubbeld of verdriedubbeld worden waardoor de situatie nog erger wordt. 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.