Duivesteijn: Zeg, kan Asscher Samsom niet vervangen?

Geen categoriejan 22 2014, 15:14
Hé Diederik, hier, een mes in je rug! - Adri Duivesteijn.
PvdA-senator Adri Duivesteijn blijft lekker bezig met... het in de rug steken van partijleider Diederik Samsom. Waar hij vorig jaar al hard uithaalde naar de fractieleider van de PvdA in de Tweede Kamer, doet hij daar vandaag - in het nieuwe jaar - nog eens een behoorlijke schep bovenop.
We citeren de professionele backstabber van de sociaaldemocraten zelf maar even:

"In Lodewijk Asscher [red.: let wel, niet Samsom] zie ik voor het eerst weer een politicus die ik in staat acht de sociaaldemocratische droom levend te houden én die met de concrete praktijk te verbinden."

Hoopt hij dan dat Asscher de volgende partijleider wordt, vraagt VN?

"'Dat is misschien niet de oplossing voor alle problemen die de PvdA op dit moment heeft, maar we snakken als partij naar ideologische voeding."

Zo openlijk over een opvolger spreken grenst natuurlijk aan verraad. Je zou denken dat Duivesteijn dat ook begrijpt en daarom een stapje terug doet, zeker als Vrij Nederland hem een reddingsboei toegooit:

Het was toch juist Diederik Samsom die zijn 'moreel kompas' tot inzet van de verkiezingen maakte?
'Hoe campagne wordt gevoerd is niet maatgevend, het gaat om je dagelijks handelen.'

Put that in your pipe and smoke it, Diederik!
Vervolgens voegt hij daar aan toe:

"Ik zie hem de partij niet ideologisch voeden. Diederik is een heel kundige politicus. Maar dat is iets anders dan een moreel leider zijn."

Het meest hilarische citaat is zijn antwoord op de opmerking van de VN-interviewer dat het wél de ambitie is van Samsom om een moreel leider te zijn: "Ik heb het niet over zijn ambitie, maar over wat ik van hem denk." Boem. Baf. Veel plezier met dit mooie pakketje uit de Eerste Kamer, Didi. Wilde u er nog een lintje omheen?
Duivesteijn maakt er dus geen geheim van dat hij wil dat Samsom aan de kant wordt geschoven ten faveure van Asscher. Aangezien de meeste politici niet te ver voor de troepen uit durven te lopen wordt het opeens best waarschijnlijk dat Samsom dit jaar nog uit de weg wordt geruimd door leden van de linkervleugel van zijn partij - zeker als de peilingen zo slecht blijven én de PvdA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen een enorme nederlaag te verwerken krijgt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten