Joden zijn ratten

Nee, dat zijn niet mijn woorden. Dat zijn de woorden van officiële omroep van de Palestijnse Autoriteit. Min of meer van Abbas dus. Uitgezonden op TV en gefinancierd met uw centen.

De vredesbesprekingen tussen de Israël enerzijds en de Palestijnse Autoriteit anderzijds zijn nog steeds in volle gang. Netanyahu en Abbas moeten onder de bezielende leiding van de VS, in het bijzonder Obama en Kerry, om tafel zitten. Iedereen weet dat deze besprekingen hoogstwaarschijnlijk een grote flop worden. Dat Israël daarvan de schuld krijgt, staat op voorhand ook al vast. Tot dusverre weinig nieuws.

Maar stelt u zich voor dat op de Israëlische TV een programma werd uitgezonden onder de titel: ‘Zicht op de Gazastrook’. En stelt u zich voor dat u in die uitzending een paar vrouwen in een burka te zien krijgt. De commentator zegt: ‘de kraaien gaan voorbij en krassen’. Vervolgens krijgt u een paar gewapende Hamas-figuren te zien. Volgens de begeleidende stem zijn dat gewapende ratten.

Wereld te klein
De uitzending is nog niet afgelopen. Volgens het programma mag er op de Gazastrook eigenlijk alleen Joods worden gesproken. Ook is een andere nationaliteit dan de Israëlische op de Gazastrook niet toegestaan. Ik denk dat de wereld te klein zal zijn als dit daadwerkelijk op de Israëlische TV wordt uitgezonden.

Op de Palestijnse TV is een vergelijkbare video echter wel uitgezonden. Door de nationale omroep zelfs! In een programma dat bedoeld is voor jongeren. Beelden uit dat programma kunt u hier bekijken.

Geen basis
Het is niet voor het eerst dat Joden op de Palestijnse TV worden ontmenselijkt. Op YouTube staan inmiddels talloze van dit soort filmpjes. In die video’s vinden we ook een belangrijke reden voor de voortdurende haat tussen Palestijnen en Israëliërs. Als één partij een andere groep beschouwt als ratten en kraaien, is er geen basis voor vrede. Als een partij alles op alles zet om (uiteindelijk) jou uit je hoofdstad te verdrijven, is er geen fundament voor vreedzaam samenleven.

Het meest trieste aan deze video is misschien wel dat de Europese Unie sponsor is van een organisatie die heeft meegewerkt aan deze beelden. Met uw en mijn geld wordt dit vergif in de hoofden van jonge Palestijnen gepompt.

Zou u vrede sluiten met ratten?

U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. Jantgum

  gaanwe nu ook nederlandse bedrijven vragen hun contacten met palestijnse bedrijven te beeindigen?

 2. Ludovic

  Mede mogelijk gemaakt door Horst W van Baalen van de VVD.

 3. halo1

  Troostrijke gedachte.. de parallel met mensen schijnt groot te zijn. Er was ook al in de nazi-tijd zo!n propaganda-film met deze interpretatie. Ben het er niet mee eens… maar het blijft een feit dat er veel mensen een bloedhekel aan joden hebben.. moet best te denken geven… maar ook dat rechtvaardigt nog niet deze holocaust-houding

 4. Pierre Lebon

  Ik heb grote bewondering voor het geduld van Israël. Als ik het daar voor het zeggen zou hebben, dan zou ik al na de tweede raketaanval heel gaza met een paar honderd bulldozers de zee in hebben geschoven.
  Minderwaardig volk. Dat vond ik vroeger niet, maar zo hebben ze zichzelf inmiddels gekwalificeerd.
  Het is mooi geweest.

 5. Altea-Hills

  Vraag aan moslims of ze het eens zijn met deze TV uitzending,en verbaast U.

 6. Els

  Mijn mening politici: ratten zijn het allemaal. Dus ik verbaas me nergens meer over.

   

 7. matthieu29

  Fatsoen , goede smaak en mededogen met de lezers ..

  À propos, u trekt mijn beweringen over genoemde persoon en groep toch niet in twijfel ? ..

 8. Eline

  Ik trek uw beweringen over genoemde persoon en groep wel degelijk in twijfel en daarom ondersteun ik de vraag van Louis-Portugal 12:20  om uw opmerking enige ondergrond te geven.

 9. nog_1

  Nergens in het filmpje worden joden ratten genoemd. Kijk maar eens.

   

  Betaalde agitprop van het Israelische BuZa als antwoord op de agitprop van de PA. Tijd om het hele zootje daar te negeren en te boycotten.

 10. marcel123

  In de Bijbel worden we opgeroepen om te bidden voor de overheid!? Echter, als ik constateer- dat het geld niet goed besteed word, dan betaal ik gewoon geen belasting meer. Simpel toch… vrede met mensen jawel, vrede met ratten nooit, vrede met mensen die het volk van God dood wensen en daarmee ook de christenen in de wereld. Nooit en te nimmer!

 11. louis-portugal

  matthieu 29.

  Wat weerhoudt je om wat van die Lieberman uitspraken c.q. filmpjes hier neer te zetten om jou opmerking enige ondergrond te geven.

 12. Frank Rijk

  Als dierenvriend moet ik hier toch echt protest aantekenen, met name over de wijze waarop ratten hier weer zo worden gestigmatiseerd.

 13. matthieu29

  De bekende riedel van de Israel apologeet Meijer.

  Uiteraard is deze beeldvorming niet fraai maar binnen de totaal verziekte verhoudingen in
  Midden Oosten helaas aan de orde van de dag.

  Vraag eens aan Lieberman, een belangrijk en gerespecteerd politicus( in Israel voord de goede orde ) hoe hij denkt over Palstijnen of aan de kolonisten in de bezette gebieden. Kwalificaties waar Meijer van gewag maakt vallen daarbij in het niet kan ik u verzekeren. Maar daar zul je diezelfde Meijer niet over horen. Mijer en Israel vinden het eigenlijk wel prima zo, het komt hen wel goed uit. Vrede wordt slechts met de
  mond beleden . Zij zijn slechts geïnteresseerd als die geschiedt onder hun voorwaarden en dat betekent minimaal handhaven en uitbreiden van de nederzettingen van de zeloten in bezet gebied en een ondeelbaar Jeruzalem.

   

  Vanzelfsprekend gaan Palestijnen daar niet mee akkoord en wat dat betreft vinden ze de
  wereldgemeenschap aan hun zijde. De doorzichtige en vooringenomen kletspraat
  van Meijer vindt slechts weerklank binnen klein ( prot. Christelijk) rechts en
  rechter vleugel van de VVD en hun resp. supporters in het land. Verwaarloosbaar
  dus, in ieder geval getalsmatig. 

  Overigens hulde aan Vitens dat ze de druk van Israel en de Israel lobby hier te lande weerstaan en niet samenwerken met Mekorot. En gele kaart voor lafhartig manoevreren van het Min van Buitenlandse zaken in deze kwestie. Reportage in NRC van 7 jan, geeft weer een fraai staaltje van ronduit misdadig beleid dat Israel voert t.o.v. Palestijnen in bezet gebied. Ook daar zul je Meijer niet over horen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.