Jongeren misbruiken Oudjaarsavond om lekker te rellen

Tijdens Oudjaarsnacht werden Rotterdam en Den Haag zo ongeveer afgebrand.

In veel delen van het land is Oud & Nieuw bijzonder goed en rustig verlopen. Er waren af en toe wel wat problemen met zich misdragende jongeren, maar dat is iedere normale week óók het geval. Volgens de autoriteiten kwam het voor hen neer op een normaal weekend, alleen werd er dit keer af en toe wat (illegaal) vuurwerk afgeschoten.

Hoewel het in veel delen goed ging, was het helaas niet overal pais en vree. In zowel regio Rotterdam als regio Den Haag (we zullen maar niets zeggen over het hoge percentage allochtonen in die steden) liep het namelijk behoorlijk uit de hand:

In de regio Den Haag zijn rond Oud en Nieuw zeker 69 auto’s in vlammen opgegaan, bericht de regionale zender Omroep West. De omroep heeft een lijst op zijn websitegepubliceerd van alle autobranden, met de exacte tijd erbij.

De autobranden vonden gisteren tussen 16:30 en 06:30 vanochtend plaats. Je kunt er dus vanuit gaan dat er behoorlijk wat jongeren aan meededen en dat ze het er onderling met elkaar over hebben gehad. 

Het hoge aantal is daarbij opvallend. Vorig jaar bleef het bij 30 afgebrande auto’s. Dit jaar zijn het er dus twee keer zoveel. Je vraagt je af of daar een aanwijsbare culturele en mogelijk economische reden voor is, of dat de jongeren dit keer gewoon een paar extra Red Bulls hadden gedronken waardoor ze sneller van auto naar auto konden gaan.

Ondertussen ging het ook niet helemaal je-van-het in de regio Rotterdam:

De jaarwisseling is dit jaar vooral in de regio Rotterdam alles behalve vlekkeloos verlopen. Er vielen veel vuurwerkslachtoffers en er vond ook een groot aantal vernielingen plaats. Daarnaast werd de brandweer tijdens het blussen van een brand belaagd en moest de Mobiele Eenheid (ME) worden opgeroepen om de menigte tot rust te brengen, aldus een politiewoordvoerder. Twee verdachten zijn aangehouden.

In Gouda en Schiedam moest de ME uiteindelijk in actie komen toen brandweer en politie daar tijdens bluswerkzaamheden bekogeld werden met vuurwerk, glas en stenen. In die laatste plaats werd er zelfs een charge uitgevoerd door de Mobiele Eenheid.

Het aparte van de berichtgeving is dat je weinig hoort over de mensen die erachter zitten. Zijn er aanwijsbare groepen bij betrokken, of is het een mix van allerhande soort mensen, van verschillende afkomst en uit verschillende klassen? Natuurlijk weten we allemaal het antwoord op die vraag, maar het zou mooi zijn als de mainstream media en de politie daar wat informatie over zouden verschaffen.

Schandalig natuurlijk dat dit de manier is waarop in sommige steden het nieuwe jaar wordt ingeluid. Het ergste is misschien nog wel dat iedereen het eigenlijk wel normaal vindt. Zie dit artikel in De Telegraaf waarin gesteld wordt dat het erg rustig was in Den Haag – dat dus ondanks de 69 in de fik gezette auto’s.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

23 reacties

 1. Igor

   

  Ik heb in een eerdere reactie al aangegeven, dat men in Nederland tegenwoordig met 2 maten meet. En dit artikel van Michael bevestigd alleen mijn mening .

  In tegenstelling tot Veen werden afgelopen nacht, in verhouding en veroorzaakte schade,  weinig  arrestaties verricht. In Veen daarentegen, een dorp met 2000 inwoners werden 100 jongeren gearresteerd, waarvan een groot deel in het enige plaatselijke café.

  Dus zo maar eventjes 10 % van de bevolking en volgens de advocate van één dezer jongens waren er heel veel in dat café, die met die autobrand niets te maken hadden m.a.w. bij autochtonen schijnt het gemakkelijker te zijn om je onschuldig in de cel te gooien.

  Was onze Hermandad maar zo flink met arrestaties geweest in de afgelopen nacht. Ik woon nu toevallig in zo’n prachtwijk in de randstad, en ik heb nog nooit zoveel politie, ja ook al overdag, vermanend bezig gezien tegen Marokkaantjes als gisteren. Ik zag de politie Rijnmond voor de eerste keer met lange latten bewapend, zeker geleerd van Den Haag waar ze door Islamieten werden belaagd met vlaggestokken.

  Maar arrestaties uit preventief oogpunt neen hoor, want die getinte galbakken mochten eens kwaad worden.

  Ik kan uit hoofde van wat ik dagelijks meemaak, rustig stellen dat de tweedeling van onze maatschappij een feit is, en wat daaruit voortvloeit weten we allemaal.

  Dream on, Rutte II.

 2. gvi1966

  De relschoppers zullen verschillende achtergronden hebben en dus zal er ook niet één oorzaak aan te wijzen zijn. Verveling, het zoeken naar een kick, tribal gedrag (dit is onze buurt en wij maken iedereen af die er volgens ons niet thuis hoort), wraak, jihad enz. enz. enz. Opvallender is dat steeds meer duidelijk wordt dat onze overheid onderscheid maakt tussen groepen. Als het tuig uit Veen keihard aangepakt wordt en dat ergere vergrijpen in de randstad ongestraft blijven dan geeft dat een partijdig beeld. Als je het mij vraagt is het niet zozeer dat marokkaans tuig (ik wil hen niet met mocro’s aanduiden = te positief in mijn beleving) kan gang mag gaan in bijvoorbeeld Gouda het probleem, maar een overheid die al dan niet bewust steeds meer verzaakt om de orde en de veiligheid te handhaven. Wat mij de gebeurtenissen van afgelopen nacht opnieuw heeft laten zien is dat de desintegratie van Nederland tot een ghetto in de randstad verder gevorderd is dan in de provincie. Als de trend zich doorzet die nu al een aantal jaren is ingezet wordt het ook daar vanzelf een grote bende.

 3. Frank

  Het probleem wordt niet uisluitend gevormd door jonge allochtoontjes. Ook Nederlandse jeugd is strontverwend en onopgevoed, en beschouwen de geringste belemmering bij het uitoefenen van hun pleziertjesal als een ongehoorde provocatie die met geweld dient te worden beantwoord.

 4. philippine

  Dan moet de Telegraaf aangeklaagd worden voor het verspreiden van leugens en voor het bagatelliseren van eigendomsverlies.

 5. baksteen

  Blijkbaar werden de auto’s voor een paar mensen te duur door alle belastingmaatregelen, het is echt de schuld van die mensen niet! zo correct genoeg? beste wensen allemaal trouwens!

 6. Jones

  Klassejustitie, in veen is er een razzia op autochtonen, maar in gouda, en andere rel gebieden gebeurt er niets want mocros. Begint op te vallen.

 7. Igor

   

  10 % moet natuurlijk zijn 5 % Sorry.

 8. Hilterman

  In Veen is de politie compleet krankzinnig geworden door zonder enige aanwijzing van betrokkenheid of schuld alle aanwezigen in het plaatselijke cafe op te pakken en aan te houden en ook nog onrechtmatig vast te houden.
  Dat zijn methoden die in een politiestaat thuishoren.

 9. avander

  De door de linkse kerk ingevoerde brainwash slijpt van jaar tot jaar, al tientallen jaren, ook onze hersens glad.
  Waarom mogen we de oorsprong van die raddraaiers niet weten, ik kan op mijn klompen wel aanvoelen dat in Veen met 2000 inwoners geen 500 allochtonen worden geplaatst. Dus kun je gevoeglijk aannemen dat van die 100 jongelui er 99 van Veense afkomst zijn. Als je dan leest dat dat feest van de brandstapel al vele jaren wordt  ‘gevierd’ en dat de omvang en de ‘leut’ van jaar tot jaar toeneemt zonder ingrijpen van de politie dan komt het moment dat elk vorig feest overtroffen moet worden, dat is de gang van zaken in onze maatschappij. Eerst 100 pallets in de fik op het strand, 5 jaar later, met medewerking van gemeente en politie ? 10.000 pallets.
  We kunnen verder allemaal wel aanvullingen geven van deze opmaat, denk maar aan de staatsradio en TV, van correct naar links correct naar politiek correct naar EU correct.
  Er zitten dus geen allochtonen in Veen, wel is 40% of meer van de Rotterdammers, Amsterdammers, Hagenaars en Utrechters van allochtone afkomst.

  Daarom mogen we dus al heel lang niet meer weten dat er maar een klein percentage van de ellende in die steden

  door de 60 of minder procent van de autochtone bevolking wordt gepleegd, en de rest door de allochtonen.
  Is het niet zo dat de gevangenissen gevuld zijn met 30% autochtonen en 70% allochtonen.
  Dit terwijl de landelijke verhouding iets van 80% autochtoon en 20% allochtoon is.

  Met welk doel beliegt de regering ons?

 10. Hilterman

  Helemaal eens met uw reactie.

  Inmiddels weten we dat Bromsnor Opstelten Veen tot een ernstig incident heeft geklasseerd. Wanneer het gedraf van de dorpsjeugd model had gestaan voor heel Nrderland zou nu geen enkele autobezitter hoeven treuren om het verlies van zijn auto.

  Misschien is er iemand met veel geduld en goede didactische vaardigheden te vinden binnen de VVD die meneer Opstelten kan uitleggen wat hrt verschil is tussen Veen en de randstad.

  De hoogste tijd dat deze schertsfiguur plaats maakt voor iemand met wat meer hersencellen en een duidelijke visie op het gebied van openbare orde handhaving.

  Die nieuwe minister kan beginnen met aan meneer Bouwman hoofd van de Nederlandse politie uit te leggen hoe de trias politica funktioneert. Liever vandaag nog dan morgen.

 11. Hilterman

  Een klein Brabants dorp kent aan het einde van het jaar een

  gebruik: De dorpsjeugd steekt een autowrak dat ze zelf gekocht hebben op het dorpsplei in de fik op oudejaarsavond.

  Geen auto van een hardwerkende dorpsgenoot, hun eigen wrak wordt in de fik gestoken.

  Kom daar eens om in Den Haag of Rotterdam daar gaan tientallen auto’s van gewone bugers in vlammen op.

  Burgemeester en politie verzuimen om deze onschuldige folklore samen met de jeugd zodanig te organiseren dat er geen gevaar of hinder voor de omgeving ontstaat.

  Men kiest voor de confronterende tot mislukken gedoemde aanpak door over te gaan tot massale aanhoudingen.

  Dat optreden is onrechtmatig zie de schepnet methode die ooit in Rotterdam bij Feyenoord werd toegepast

  Voor alle DDS reageerders die het politie optreden zo geweldig vinden heb ik een vraag:

  Zou u ook zo blij zijn met de politie wanneer u nietsvermoedend in dat cafe een biertje drinkt en ook wordt opgeladen om minimaal 48 uur van uw vrijheid beroofd te worden?

 12. toetssteen

  In het weiland waren ze bezig met melkbussen. Geeft ijzingwekkende knallen, maar behalve een domoor die met het carbidschieten het deksel tegen zijn plaat krijgt, is er hier nog nooit wat griezeligs mee gebeurd.

   

  Ik las vanmiddag ergens dat de politie het goed zou hebben gevonden dat we kerstbomen in het centru zouden hebben mogen verbranden…. Not. Buiten op het weiland en er stond een blusgast bij. Nooit iets gebeurd.

  Laat ze hun lol hebben. Verbieden heeft nog nooit tot wat goeds geleid. Schouderklopje beslist wel.

   

  Maar deze gebruiken staan volkomen los van dit soort randstadgeweld.

   

  En laat me duidelijk zijn, ik ben geen wereldvreemde provinciaal. Genieten van vuurwerk op een boot bij Marina Bay (Singapore), Hongkong, Perth, het maakt me niet uit. Maar er is een verschil tussen gezellig en een slagveld. Wat in de randstad is voorgevallen is vele malen erger dan Veen waar feitelijk helemaal geen schade is.

  Geef die gasten een weiland en stop iets uit te lokken dat er niet is.

 13. Hilterman

  Een klein Brabants dorp kent aan het einde van het jaar een

  gebruik: De dorpsjeugd steekt een autowrak dat ze zelf gekocht hebben op het dorpsplei in de fik op oudejaarsavond.

  Geen auto van een hardwerkende dorpsgenoot, hun eigen wrak wordt in de fik gestoken.

  Kom daar eens om in Den Haag of Rotterdam daar gaan tientallen auto’s van gewone bugers in vlammen op.

  Burgemeester en politie verzuimen om deze onschuldige folklore samen met de jeugd zodanig te organiseren dat er geen gevaar of hinder voor de omgeving ontstaat.

  Men kiest voor de confronterende tot mislukken gedoemde aanpak door over te gaan tot massale aanhoudingen.

  Dat optreden is onrechtmatig zie de schepnet methode die ooit in Rotterdam bij Feyenoord werd toegepast

  Voor alle DDS reageerders die het politie optreden zo geweldig vinden heb ik een vraag:

  Zou u ook zo blij zijn met de politie wanneer u nietsvermoedend in dat cafe een biertje drinkt en ook wordt opgeladen om minimaal 48 uur van uw vrijheid beroofd te worden?

 14. toetssteen

  Laat me iedereen een goed nieuwjaar wensen. Probeerde het afgelopen nacht al, maar er was niet door te komen.

  Bijkomend feit was dat de dorpsjeugd zich keurig aan de voorschriften heeft gehouden. Na tien uur ’s morgen knalde er af en toe een rotje van de lichte soort. Na 00.00 kwam het siervuurwerk en om even na enen was het zo rustig dat het bed lokte.

  Eigenlijk zou dit soort goede gedrag best wel beloond mogen worden door in elk geval een lovend woord. Zal ook wel gebeuren.

  De rommel is nu al opgeruimd en wel door de bewoners zelf, dus de gemeente heeft zelfs daar geen kosten.

   

  Maar ja, dan zijn we weer bij kleine gemeenten, onderlinge saamhorigheid enzovoort. En meen niet dat hier geen jonge mensen wonen. Hun ouders zijn wel vooral mensen die de randstad om bepaalde redenen zijn ontvlucht…..

 15. hulshagen

  geef eens eerlijk door welke jongeren die rellen veroorzaken  ?

   

  zou ik graag willen weten ..

   

  want wordt zo goed als nooit gezegd 

 16. Rob30

  Ik weet niet precies hoe het zat in ‘veen’, maar ik geloof dat het daar tenminste de bedoeling was dat er een auto, zonder brandstoftank, van de sloop geplukt werd. Dat lijkt mij eerlijk gezegt ook niet een groot probleem. 

   

  Dat is in Den Haag absoluut niet het geval, regio15 heeft vaak snel goede beelden als er daar in de regio wat gebeurt. Hoofdzakelijk prima auto’s van buurtbewoners die daar gewoon gesloopt worden. In sommige buurten door de vriendjes van Rishi, maar ook bij de gemiddelde haagse tokkie slaan alle stoppen door met nieuwjaar. 

   

  Het verbaasd me dat er zo veel positieve politici rondlopen in een stad zo troosteloos als Den Haag, hofvijver en omgeving ziet er wel aardig uit, maar als je in zo’n jaren 70 tram richting station HS klimt is het niets dan elende wat er aan je voorbij trekt. Ik vermoed dat ze vanaf het binnenhof altijd direct de a12 opdraaien om maar vooral niet met de werkelijkheid geconfronteerd te worden. Stad vol tokkies, tuig, kanslozen en oostblokkers.

 17. Igor

   

  @Avander

   

  Tot een paar  jaar geleden woonden er ongeveer 6 allochtonen in Veen.

  In Rotterdam echter is het percentage allochtonen gestegen tot boven de 50 %, met de vermelding dat ook hier reeds de tweedeling heeft plaatsgevonden.

  Sommige deelgemeentes b.v. Feijenoord/Hillevliet/Charlois hebben een allochtonen aandeel van meer dan 90%, en voor een zelfstandige aan Rotterdam gebouwde gemeente als Schiedam is dit ongeveer hetzelfde en ook daar prachtwijken met meer dan 90% allochtonen. Hetzelfde beeld voor Vlaardingen, Maassluis, Capelle a/d IJssel.

  En dit alles, dus die tweedeling, is ontstaan onder de overwegend socialistische (PvdA,SP.GL) besturen van de afgelopen 40 jaar. Dus diezelfde socialisten die altijd de mond vol hadden over de verspreiding van de immigranten over de stad. Het is echter gegaan zoals de immigranten dit wilden. Bij elkaar in de buurt, goedkope huurwoningen, sociale uitkeringen, en in het land van herkomst paleisjes/woningen laten bouwen die men weer verhuurde,om zodoende  inkomsten voor later te genereren. De jongere generaties participeren in uitzendbureautjes en wietplantages en deze inkomsten worden veilig naar de herkomstlanden gebracht om daar in het alles moet kunnen klimaat witgewassen te worden. Leuker kunnen we het niet maken.

 18. pieterszoon

  In Rotterdam vielen een aantal slachtoffers door vuurwerk met blijvend letsel. Hier wordt ook niet vermeld of het allochtonen of autochtonen zijn, zeker weer een links complot? Positief punt van Rotterdam is dat Richard Visser (natuurlijk een autochtoon) verkozen is tot beste oliebolbakker van Nederland. Dat dan weer wel.

 19. Hooligans Oud en Nieuw voelen zich onaantastbaar – De Dagelijkse Standaard

  […] land wordt dit soort tuig natuurlijk opgepakt en vastgezet, maar niet in Nederland. Daar worden dit soort types gewoon met rust gelaten zodat ze volgend jaar nog een keer los kunnen gaan. Individuele pyromanen […]

 20. Job

  Was er alcohol in het spel? Dan weten we genoeg.

 21. Ongemakkelijk

  Het ligt iets genuanceerder. Als Michael het heeft over Den Haag, heeft hij het eigenlijk over regio Den Haag. Daar zijn 69 auto’s vernield, in Den Haag zelf 47. Nog 47 te veel en alarmerend, maar niet 67.

  Voorts vraag ik me af of michael duidelijke aanwijzingen heft over de bevolkingsgroepen. Ongetwijfeld zullen Marokkanen betrokken zijn, maar vermoedelijk toch ook behoorlijk wat Nederlandse tokkies en dronken lamzakken.

 22. DonBasco

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

 23. Karina

  Terwijl het echte allochtonen probleem weer buiten schot blijft.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.