Minstens 49 doden in Egypte

Onrust.

Het blijft onrustig in Egypte:

Het dodental van de onlusten gisteren in verschillende steden in Egypte is opgelopen tot zeker 49. Honderden mensen raakten gewond, meer dan duizend mensen werden gearresteerd, meldt de Egyptische regering.

De onlusten vielen samen met de derde verjaardag van de opstand tegen president Mubarak. Overal in het land werd gedemonstreerd door aanhangers en tegenstanders van het militaire bewind.

Het is opmerkelijk dat de Egyptische regering het zichzelf zo lastig maakt. In plaats van alleen maar achter Moslimbroeders aan te gaan maakt men liberalen het leven ook onmogelijk. Het zal Al-Sisi en co. verbazen, maar zoiets is niet bepaald goed voor de populariteit van het nieuwe regime in het westen. 

Als Al-Sisi en co. even kijken naar de val van Mubarak moeten ze toch de belangrijke les hebben geleerd dat zelfs de heerser van Egypte niet zonder westerse steun kan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.