Natuurlijk moet Pieter Hilhorst opstappen

Geen categoriejan 14 2014, 10:15
Amsterdam is beter af zonder een wethouder van Financiën die de ene na de andere miljoenenblunder begaat.
Het wordt tijd dat politici wat zuiniger omspringen met belastinggeld. Het geld groeit niet aan de bomen, ook niet in het rode bolwerk Amsterdam, hoewel ze bij de PvdA lijken te denken dat dat wél het geval is. Ach, zo relativeren ze de recente miljoenenblunders van de Amsterdamse wethouder van Financiën Pieter Hilhorst weg, het is maar belastinggeld. Michael schreef er gisteren al over: Hilhorst zou moeten opstappen en wel per direct.
Het ergste is dat Hilhorst niet van plan is de gevolgen te accepteren van zijn wanbeleid. Hij blijft doodleuk zitten waar hij zit. Zijn smoes om niet weg te gaan: "Ik zit in de politiek om problemen op te lossen." Ziet Hilhorst dan echt niet in dat juist hij het probleem is? Hilhorst kan linkse stukjes schrijven (in de Volkskrant) en linkse tv-programma's (voor de VARA) maken, maar een stad besturen kan hij niet. Geen enkele partij in Amsterdam durft echt kritisch te zijn op Hilhorst, behalve het CDA die in de oppositie zit.
De fractievoorzitter van het CDA zei gisteren: "Als je in december zo stellig beweert dat je weet wat je moet doen en in januari blijkt dat je dat verkeerd hebt gezegd. En als dan blijkt dat onze voorstellen, waarop hij weigerde ook maar een centimeter mee te gaan, de juiste waren, dan mag je wel eens over je eigen positie na gaan denken." De rest van de partijen in Amsterdam wil Hilhorst vooral graag te vriend houden, want de PvdA zit al decennia in het bestuur van de stad. Wie de wanpraktijken van de PvdA tegen het licht houdt, kan een stoeltje in het college wel vergeten.
Het campagneteam van Hilhorst probeert intussen wanhopig zijn megablunders weg te moffelen, maar daar is het veel te laat voor. Over twee maanden zijn de verkiezingen al. Amsterdammers zijn misschien wel links, maar niet dom. D66 en SP profiteren, en het is te hopen dat de partijen in Amsterdam het lef hebben gezamenlijk een pact sluiten om de PvdA buiten het volgende college te houden, want Amsterdam heeft helemaal niks aan een politicus die miljoenen euro's belastinggeld verspilt en vervolgens doet alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Wat een #Failhorst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten