NSA las 194 miljoen sms’jes per dag

Belachelijk.

Dit gaat nergens meer over:

De NSA heeft in april van het jaar 2011 gemiddeld 194 miljoen sms’jes per dag onderschept. De Amerikaanse geheime dienst verzamelde op deze manier naar eigen zeggen “een goudmijn aan informatie”. Dat zegt de Britse krant The Guardian, die samen met nieuwszender Channel 4 News uitgebreid onderzoek deed naar documenten die werden overgedragen door klokkenluider Edward Snowden.

Er is geen enkele reden voor welke overheidsinstantie dan ook om zoveel sms’jes per dag te lezen / te zien. De NSA zal daarmee ongetwijfeld een goudmijn aan informatie hebben gehad, maar dan wel eentje die grotendeels niets te maken had met terrorisme. En daar waren deze spionagepraktijken toch voor bedoeld, niet?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.