Rabobank-leden: ‘Bestuur moet voor rechter verschijnen!’

Lekker hoor.

Zo. Dit wordt langzamerhand hard tegen hard:

Een groep certificaathouders van de Rabobank wil strafvervolging van de raad van bestuur van de bank afdwingen. Dat meldt de Volkskrant. De Rabobank-leden hebben advocaat Gerard Spong gevraagd om het topbestuur, onder wie de inmiddels vertrokken Piet Moerland en Sipko Schat, te dagen.

Ze willen via een klaagschrift afdwingen dat het OM alsnog een strafprocedure in gang zet. Dit vanwege het Libor-schandaal, waarbij de bank uiteindelijk akkoord ging met een schikking van 774 miljoen euro.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.