Sharon overleden – leugens vliegen in het rond

Sharon is nog niet begraven, echter de leugens over hem in de Nederlandse media – vaak klakkeloos overgenomen van de Palestijnse propagandamachine – vliegen massaal in het rond. Hieronder een aantal wel heel opvallende voorbeelden.

1. Het veiligheidshek zou een plan zijn van Sharon
“Hij [Sharon] was ook initiatiefnemer van de beruchte Westoeverbarrière (de ‘muur’).” (Trouw)

Dat is niet waar. Het veiligheidshek is een besluit geweest van de socialistische regering onder premier Barak. Als oppositieleider was Sharon lange tijd tegen. Eenmaal gekozen tot premier heeft Sharon besloten om de bouw van het hek wel voort te zetten, onder geweldige druk van de publieke opinie door de golf van Palestijnse aanslagen (70-80% van de Israëlische bevolking was voor).

2. Sharon zou aangestuurd hebben op het bloedbad in Sabra en Shatila
“In die Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon werden in 1982 met medeweten van Israëlische militairen honderden, mogelijk duizenden mensen vermoord.” (ANP

Dit is ook een vreemde verdraaiing van de feiten. Het zijn christelijk-Arabische milities geweest die vele honderden burgers hebben afgeslacht in Sabra en Shatila. Bij die slachting heeft geen enkele Israëlische soldaat zelfs maar een Palestijn gedood. De christenen gingen zo te keer in deze kampen omdat de Palestijnen een aantal weken daarvoor honderden christenen met bijlen en messen hadden afgemaakt, in de christelijke stad Damour.

De vraag is of het Israëlische leger op dat moment wel verantwoordelijk was voor de veiligheid van de burgers van Sabra en Shatila en of het dan de gebeurtenissen wel had kunnen voorkomen. Bovendien was er sprake van een oorlogssituatie, waarin beslissingen over leven en dood onder grote druk en met heel moeilijke afwegingen tot stand komen.

Een onderzoek constateerde dat Sharon wel indirect verantwoordelijkheid droeg, omdat hij nalatig was geweest om te reageren op de signalen. Wat dat betreft is het vergelijkbaar met de gang van zaken rond Srebrenica. Ook daar was sprake van nalatigheid in het reageren op signalen. De Nederlandse verantwoordelijk kan groter worden genoemd: er waren in Srebrenica veel meer doden (minstens 6.000), het was beter te voorzien, de Nederlanders waren al ter plaatse, de Nederlanders waren er juist met de opdracht om de burgerbevolking te beschermen en er kwam pas na zeven jaar een onderzoek van een parlementaire enquêtecommissie – in Israël na tien dagen.

Overigens hoor je nooit meer iets over de werkelijke daders of over de andere 150.000 doden uit de Libanese burgeroorlog tussen Palestijnen en Libanese christenen, sjiieten en soennieten – en de rol van Syrië daarbij. Alleen in verband met Israël wordt hier steeds weer aan herinnerd.

3. Het bezoek van Sharon aan de Tempelberg zou de tweede intifada hebben veroorzaakt
“[Sharon] provoceerde de Palestijnen met een bezoek aan de Tempelberg, een plaats die voor joden en moslims heilig is. Het werd de aanleiding voor de tweede Palestijnse opstand, de tweede intifada.” (NOS)

De bewering is typisch een sprookje uit de Palestijnse propaganda. Het is volstrekt niet waar, zoals ook het officiële rapport van de internationale Mitchell Commissie concludeert. Het geweld was lang vooraf gepland en aangekondigd. Dat is voor iedereen zelf trouwens eenvoudig te constateren.

Op de Likoed-site staan twee artikelen uit de internationale media die het geweld aankondigen: ‘Arafat talks of battles in a few weeks‘ en ‘Palestinians prepare for September war‘. Deze berichten dateren van drie maanden voor het begin van de tweede intifada, toen was dus al algemeen bekend dat Arafat het geweld aan het voorbereiden was.

Zoals die artikelen al laten zien, was het de bedoeling van Arafat om de tweede intifada te laten beginnen nadat hij de Amerikaanse vredesvoorstellen zou hebben getorpedeerd. Het was de bedoeling om zo de aandacht van dat feit af te leiden.

En zo is het ook gegaan. De 4.000 doden die tijdens de tweede intifada vielen onder Palestijnen en Israëli’s waren geen gevolg van het bezoek van Sharon – dit geweld werd cynisch gepland en georkestreerd door Arafat.

Over de doden niets dan goeds, zegt het spreekwoord. Het is dan ook zeer betreurenswaardig dat de Nederlandse media bij een in memoriam van een zo belangrijk staatsman, zulke lasterlijke leugens plaatsen, verspreid door de vijanden van Israël.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

26 reacties

 1. tippelaar

  De propagandamachnie van de nederlandse staatsomroep draait op volle toeren, om de gedachtenis van Shaon te bezoedelen. Doet me denken Jozef Gubbels van de naziparij. De nazis deden het precies zo en het werkte.

 2. rinus

  Linkse politici en vooral de bevooroordeelde linkse media botvieren hun haat op alles en iedereen die Joods is, Israel ondersteunt en het land in het bijzonder. Ik weet ook niet alles over het Midden-Oosten en Israel, maar weet wel dat ik diep en diep respect heb voor de Joodse staat en medemens. Vrijwel zonder hulp van anderen en met een klein staatje omgeven door vijandige Arabisch/Islamitische Jodenhaters. Het heeft oorlogen moeten voeren om niet allemaal de zee ingedreven te worden. Zo te zien en te horen een prachtig en rijk land, waar vrijwel iedereen zelf en onafhankelijk een goed eigen leven heeft opgebouwd. linkse haters kunnen dat natuurlijk al helemaal niet uitstaan.

   

  In de Nederlandse media berichtte het Jeugdjournaal ook over de dood van Sharon. Met over Ariel Sharon zo ongeveer de woorden: “Het is niet altijd makkelijk als je steeds oorlog voert”. Maar dat is nog niks als je al die negatieve berichtgevingen volgt over het leven van Ariel Sharon.

   

  De man stond pal voor zijn land, wilde zijn leven ervoor geven en regeerde en handelde zoals het tegen de haatdragende Islamitische buurlanden gewoon hoort, keihard!  

 3. dr.Kwast

  http://filantropius.wordpress.com/2014/01/09/israel-doet-goede-zaken-met-china-en-vice-versa/

  Lees verder.
  Terwijl Nederland, door een amechtige Israël-haat aangemoedigd, de Joodse staat steeds steviger in de ban doet, blijkt het gedemoniseerde land prima zaken te kunnen doen met grootmacht China. Nederland, dat langzaam afglijdt van kleine natie waar men niet omheen kon, naar het bedenkelijke  niveau van een Europees Derde Wereldland op het gebied van de hightech, ziet in die sector dat het piepkleine Israël tot een grootmacht uitgegroeid is.

  Ondertussen doet het Nederland van Israël-hatende subsidie-instituten als Cordaid weer in spiegeltjes, kammetjes en kralen.

 4. iMachia

  En zo wordt weer een poging gedaan de geschiedenis te herschrjven.

 5. dr.Kwast

  De jood is verloekt door de RK en dat is op Israël over gedragen, doordat de jood daar zijn thuis basis heeft ingericht. Israël zal altijd lijden onder deze vloek. Het enige wat mogelijk is voer de taqiyya in en gebruikt die om de ander de schuld te geven, spiegeltje aan de wand.

 6. M.a.r.c.

  Op dit artikel was ik al aan het wachten, dank daarvoor.

 7. Niek Verheyen

   

  Sharon is een zeer moedig man en groot staatshoofd, die tegen heersende meningen in, nationaal/internationaal en zelfs binnen eigen regering/partij, zeer moeilijke beslissingen heeft durven en moeten nemen. Zet daar dat leugenachtige landverradende piepeltje van ons eens tegenover. Wat een verschil. Zeer jammer voor Israel en ook voor de rest van de wereld dat deze man op dat moment wegviel. Zou hem zeer graag, met alle respect voor Netanyahu, tegenover die andere aartsleugenaar Hussein Obama hebben zien staan.

 8. DonBasco

  Dank.

 9. gvi1966

  Trouwens, niet elke anti-zionist is een antisemiet. Dat heb ik gemerkt met de kwestie rondom Vitesse speler Mori. Dus…er zitten ook een behoorlijk aantal nuttige idioten tussen.

 10. WW

  In Sebrenica moesten de nederlanders tegen een overmacht vechten en heeft de NAVO ze in de steek gelaten. Ik vind het dus een slechte vergelijking en vindt dat de auteur hier de plank volledig misslaat.

  In Sabra en Shatila was hij zeker niet de hoofdverantwoordelijke, maar had hij tijd genoeg om in te grijpen. Hij had daar de middelen voor maar deed niets en dat is ethisch gezien wel verwerpelijk. De slachtpartij duurde maar liefst 48 uur. Verder ben ik het met de auteur eens dat Sharon door de media veel te negatief werd weggezet.

 11. Ludovic

  R.I.P.
  held en verdediger van de beschaafde wereld

 12. tippelaar

  De propagandamachnie van de nederlandse staatsomroep draait op volle toeren, om de gedachtenis van Shaon te bezoedelen. Doet me denken Jozef Gubbels van de naziparij. De nazis deden het precies zo en het werkte.

 13. R. Hartman

  Hoezo? Niets is wat het lijkt als de overwinnaars de geschiedenis schrijven.

  Churchill en Stalin (en Roosevelt) waren dikke mik met een gezamenlijke agenda. Linkjes niet gevolgd?

  “WHEN I was born in 1938,” observes the author, “the British
  Empire was at its greatest extent. By the end of Churchill’s
  war, it was becoming extinct.”

  “Irving is one of the world’s most widely read dissident
  historians: unwilling to rely on published biographies or
  histories, he cuts across fresh ploughed country, searching
  in unlikely places for the bare rock of history: diaries,
  files, and private papers. When Irving offers new theories,
  sometimes adventurous ones, these are never demolished.
  “Churchill,” he concludes in this book, “was a man who
  destroyed two empires, one of them the enemy’s.””

  Interessant leesvoer. Tell-tale is ook dat niemand zijn research inhoudelijk wenst uit te dagen.Liever schildert men hem af als fantast of complotter, en probeert men het hem onmogelijk te maken lezingen te geven. Dan weet je dat je goed zit.

 14. Kritiekaster

  De islam zal zichzelf vernietigen!

  Dat is het belangrijkste, all the rest is detail.

  Dat de vijanden van Israel nimmer rust zullen kennen! 

 15. Machteloze

  De msm is schandalig anti-Israel/anti-Joods, maar als Geert Wilders een alliantie aangaat met Front National schreeuwen ze moord en brand over vermeend antisemitisme. 

  Wat een walgelijke hypocrieten!

 16. toetssteen

  Ik wist niet dat u zo dol was op het communisme….

 17. Niek Verheyen

   

  Inderdaad Robert L, volledig mee eens. De smerige laster die de correspondent van Nieuwsuur vanavond weer te berde wist te brengen was volledig bij de konijnen af. Zelfs een beetje neutrale houding van betreffend persoon was te veel gevraagd. De walging en de afkeer jegens de dode Sharon spatten haast van zijn gezicht, dit terwijl de man nog niet eens begraven is. Zeer ongezond allemaal de bejegening van Israel door deze propagandisten. Bah!

 18. Robbert L.

  De Nederlandse pers en media maken van goedpraten en wegkijken een dagelijkse exercitie.Van straattuig tot oorlogsmisdadigers, van corrupte politici tot misdaden uit naam een religie, van terrorisme tot straatgeweld.

  Iedereen is slachtoffer, de daders kunnen er eigenlijk niets aan doen.

  Behalve bij Israel natuurlijk, dan vullen onverzoenbare veroordelingen en harde woorden de kolommen. Zo ook weer de afgelopen dagen met Sharon. Zelfs met een dode oud president weet  men bij Trouw minder respectvol om te gaan dan met een oorlogsmisdadiger als Bruins.

  Over de doden niets dan goeds. Behalve dode Joden, dan worden alle registers opengetrokken om hen te besmeuren in dit zieke medialandschap.

   

 19. J. School

  Je zou verwachten dat Nederlandse historici, zelfs de huishistorici hier, op hun achterste benen zouden staan. Echter niets van dat al, toch een beetje de ‘Palestijnse Zaak’ toegedaan allemaal???

 20. Leo KarelJan

  De smerige NOS en RTL: leugens en nog eens leugens. ook papegaaien ze elkaar na: overal de zelfde FOUTE prietpraat. Die scholen voor journalistiek hebben hun “studenten” alleen geïndoctrineerd met politieke correctheid en het vak “zelf nadenken” is er nooit gegeven.

  NOS: vreters uit de belastingruif en ondeskundige, niveauloze mafketels.

 21. R. Hartman

  Ik neem aan dat u dat als compliment bedoelt, maar dat is het niet.

  http://www.fpp.co.uk/books/Churchill/1/

  http://www.youtube.com/watch?v=_Db_5F7uxt4

 22. rinus

  @gvi1966. Ook een column als deze vind je eigenlijk nergens anders.

   

  Ik ben blij met een site als deze (en vooral DDS-tv) die de zo doorzichtig partijdige media steeds aanpakken. Maar het wordt zo langzamerhand tijd dat min of meer ”bekende” invloedrijke Nederlanders de media eens massaal en keihard gaan bestrijden. Per slot van rekening moeten wij voor deze smerige linkse indoctrinerende leugenachtige rotzooi betalen.  Dag in dag uit worden we urenlang bevuild en geindoctrineerd. Mensen denken ach, de ”tv” zegt het, dus zal het wel waar zijn”.

   

  Als je de schandelijke programma’s en presentatie in de media een tijd volgt, kan je er niet onderuit dat het alsmaar erger wordt. Het is nu bijna hun eigen linkse mening die gebracht wordt als neutraal, eerlijk en onafhankelijk.

   

  Dat kan gewoon niet, maar men gaat er gewoon mee door zonder dat een strobreed in de weg wordt gelegd.

 23. gvi1966

  Goed stuk hoor. Maar wat nu eens moet gaan doordringen is dat de Nederlandse Media behoren tot de vijanden van Israel.

 24. Richard de II2

  @niek verheyen
  Wanneer mensen zeggen “met alle respect voor…” dan bedoelen ze bijna altijd het tegenovergestelde.
  Dit filmpje is een must voor de geïnteresseerden in het conflict: http://youtube.com/watch?v=K2sstzXukRQ

  Netanyahu herhaalt al 40 jaar exact dezelfde woorden!

 25. besserwessi

  Sharon was een Churchil, geen Chamberlain.

 26. Breinbrouwsels

  Hij ruste in vrede en dat al zijn vijanden en en medeschuimbekkers ongezien de tiefus krijgen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.