MIVD’er laaiend op AIVD’ers

Spionnen.

Heh. Dit is inderdaad wel frappant ja:

Militairen van de inlichtingendienst MIVD zijn woedend dat zij opnieuw een veiligheidsonderzoek moeten ondergaan, voordat zij mogen werken in het gebouw van de AIVD in Zoetermeer. In het AIVD-hoofdkantoor wordt de zogenaamde Joint Sigint Cyber Unit (JSCU) gevestigd, een gezamenlijke eenheid van de geheime diensten AIVD en MIVD. De AIVD eist dat de 100 tot 150 MIVD-ers die hier komen te werken opnieuw een veiligheidsonderzoek ondergaan.

De MIVD’ers zijn daar niet bepaald blij mee, omdat ze zo’n verklaring allang hebben. Sterker nog, in de meeste gevallen hebben ze vaak zelfs de allerhoogste veiligheidsverklaring. Tsja.

Vreemd dat de civiele geheime dienst deze verklaringen niet accepteert. Je zou zelfs denken dat je MIVD’er juist eerder vertrouwt dan AIVD’ers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Da’s natuurlijk grote onzin. Ze weten bij de MIVD heus wel wat ze doen en wat belangrijk is hoor. Kees de melkboer zal heus niet tot de doelgroep behoren. Dat noemt men ervaring, kennis en vakmanschap. Bovendien houdt het alleen maar op en leidt het af van de hoofdtaak: Militiare inlichtingen verzamelen. Ik zou niet weten, waarom ze dan jou en mij (prventief) in de gaten zouden moeten houden! Daar hebben ze de mankracht en de middelen niet eens voor.

  Je kunt wantrouwen óók overdrijven!

 2. Rob30

  Wat een ongelooflijke triestigheid dat dit naar buiten komt.

   

  Is toch van de zotten dat de aivd in openheid twijfeld aan mivd’ers of andersom, lekkere beeldvorming rondom de samenwerking tussen die twee ook. Aangezien de telegraaf blijkbaar bronnen heeft binnen de aivd (!) lijkt wantrouwen andersom me meer op zijn plaats, maar dan wel in volledige stilte. 

 3. Caroline

  Maar ja, of iemand militair bezig is, weet je natuurlijk pas als je dat hebt onderzocht, niet?

   

 4. cmsuijkerbuijk

  “Wel opmerkelijk dat de AIVD en de MIVD blijkbaar iedereen bespioneren, behalve elkaar.”

  De MIVD bespiedt pertinent niét iedereen! De MIVD beperkt zich tot militiare aangelegenheden!

 5. Caroline

  Wel opmerkelijk dat de AIVD en de MIVD blijkbaar iedereen bespioneren, behalve elkaar.

 6. cmsuijkerbuijk

  Onzin van de AIVD natuurlijk. Het zou eerder andersom moeten zijn, omdat de AIVD nu waarschijnlijk ook met militaire zaken te maken krijgt. Als ik Hennis was, dan zou ik het niet pikken. Maar ja, die is dan ook weer te dom om voor de duvel te dansen, dus dat zal ze wel accepteren!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.