Wüst wil ploegenachtervolging echt winnen

Moeilijk.

Wat Wüst hier te zeggen heeft over de ploegenachtervolging klopt honderd procent:

De voorgaande twee edities was Nederland ook een belangrijke kanshebber, maar zowel in Turijn (zesde) als Vancouver (zesde) ging het mis. ‘Toen dachten we er te makkelijk over. Zo van: dat doen we wel even. Nu is dat anders’, aldus Wüst, die deze Spelen al vier medailles (een gouden en drie zilveren) behaalde.

In het verleden gingen de dames ervan uit dat ze wel even zouden winnen. Of in ieder geval een medaille zouden pakken. Zij waren immers ontzettend goed. Er waren niet veel landen die aan hen konden tippen. Niet individueel, tenminste.

Helaas is de ploegenachtervolging een heel ander soort spelletje. Ja, de kracht en snelheid van je individuele ploeggenoten speelt een belangrijke rol, maar het team gaat boven alles. Een slecht functionerende ploeg redt het gewoon niet – nee, ook niet als klasbakken zoals Ireen Wüst en Jorien ter Mors er deel van uitmaken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. Ireen Wüst sportvrouw van de wereld 2014 – De Dagelijkse Standaard

    […] is één van die weinige atleten die, hoewel ze ontzettend succesvol zijn, altijd meer willen. Juist daardoor is ze een echte heldin. Op drie toernooien een gouden plak winnen; het kan alleen […]

  2. Jan

    Wanneer je op de 1500 meter 1,2,3 en 4 wordt, mag je de ploegachtervolging eigenlijk niet verliezen. Alleen een valpartij zou roet in het eten kunnen gooien, normaal gaan ze met ruim verschil winnen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.