Waarom u niet stemt op… de VVD

Toen ik gisteravond begon aan mijn tweede artikel in de serie ‘Waarom u niet stemt op…’ viel het mij op dat maar liefst vijf artikelen op de voorpagina van deze site het woord “PvdA” in de titel hadden. Ik deel deze obsessie van mijn collega’s niet, daarom deze week… de VVD.

Natuurlijk stemt u niet op de VVD. Waarom zou u ook? U weet dat deze eens liberale partij is verworden tot het nieuwe CDA: een verzameling principeloze beroepspolitici die stuk voor stuk hun moeder zouden verkopen als het ze een paar maanden langer aan de macht hield. En als zij nou nog eens professionals waren in enig andere zin dan plucheplakkers. Helaas.

Neem onze minister-president, waarschijnlijk de slechtste sinds de oorlog (u mag zelf invullen welke). Mark Rutte is aanwezig waar hij niet moet zijn. Zoals bij de opening van de Olympische Spelen, waar hij omringd door Erdogan, Janoekovitsj en Loekasjenko, ons land definitief tot bananenrepubliek en internationaal lachertje degradeerde. U vond het een schaamteloze en beschamende vertoning: de leider van een van de oudste en meest stabiele democratieën op aarde, breeduit lachend met de wannabe dictatoren  van Turkije, Oekraïne en Wit-Rusland. Een schandvlek die nog geen 25 schaatsmedailles kunnen witwassen.

Gelukkig weet u dat Rutte deze internationale faux pas ruimschoots goedmaakt door met grote regelmaat te schitteren door afwezigheid bij belangrijke nationale zaken. Dit is niets nieuws, u herinnert zich dat al in 2011, tijdens het eerste jaar van zijn premierschap, de VVD-leider weigerde met de Kamer in debat te gaan, ondanks het verzoek hierom van maar liefst 74 Tweede Kamerleden. De reden: de provinciale verkiezingen stonden voor de deur en Rutte had een afspraak met… de lezers van Libelle!

Missing in action

Sindsdien is het u opgevallen dat uw premier missing in action bij praktisch elke crisis. Vorige week bijvoorbeeld toen zijn minster van Binnenlandse Zaken wankelde (en zijn partijgenoot van Defensie misschien had moeten wankelen), bleef Rutte angstvallig uit de spotlampen. Blijkbaar werkt zijn aanpak naar tevredenheid, want bij elke crisis grijpt de minister-president terug op zijn vertrouwde schildpadstrategie: kop en poten intrekken en afwachten tot het gevaar overwaait (de term struisvogelpolitiek is onzinnig, deze majestueuze vogels steken – anders dan liberale bewindslieden – hun kop helemaal niet in het zand bij gevaar).

Nu zou het flauw zijn de VVD volledig te vereenzelvigen met Mark Rutte, maar het is u opgevallen dat ook zijn collega’s op landelijk niveau nu niet bepaald het neusje van de politieke zalm zijn. Waar u uiteraard een hartsgrondige hekel hebt aan socialisten, moet u tandenknarsend toegeven dat ministers Asscher, Dijsselbloem en Timmermans wel vakmensen zijn. Net als PvdA-leider Samsom vindt u hun politieke opvattingen misschien verwerpelijk, maar zij staan er tenminste. En, anders dan onze mooiweerpremier, ook als het tegenzit.

En u had nog wel zulke hooggespannen verwachtingen van het crimefightersduo Opstelten/Teeven. Maar de enige misdaden die het tweetal echt lijken te interesseren, zijn die van henzelf. Teeven, die een voor hem belastend telefoongesprek laat verdwijnen en zijn baas Opstelten, die om hem te dekken glashard de kamer en de burger voorliegt. Het blijft niet bij dit blunderduo: de totale incompetentie en verbale incontinentie van stas Frans Weekers in de Kamer kromde uw tenen. U pijnigt uw hersenen om te zien of u zich nog andere VVD-bewindslieden voor de geest kunt halen. Dat blondje van Defensie en die rare Groninger, hoe heette die nu ook al weer? Voor de rest blijft uw geheugen leeg en u constateert dat deze verzameling nobody’s en grijze muizen uw stem niet waard is.

Schandalen

Wat u zich wel herinnert zijn de talloze schandalen waarin de liberalen op lokaal en provinciaal niveau uitblinken. Het corporale haantjesgedrag van de VVD Wassenaar, het nepotisme van de VVD Schiedam, de terreur en intimidatie bij de VVD Heemskerk (leidend tot de precedentloze stap de hele lijst te schrappen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart) en corruptie, altijd maar weer corruptie. U walgt van de Limburgse liberale maffia rond Jos van Rey en schaamt zich diep dat u het verleden heeft gestemd op de partij die met Ton Hooijmaijers de eerste tot drie jaar celstraf veroordeelde politicus in de moderne vaderlandse geschiedenis heeft geleverd.

Het zijn niet alleen de poppetjes, bedenkt u zich grimmig, het is net zo goed de inhoud. Ook in dit opzicht is de VVD het nieuwe CDA geworden, meewaaien met uit welke richting  de wind komt. Het maakt bij de liberalen allang niet meer uit wat er in hun eigen verkiezingsprogramma staat. Massieve lastenverzwaringen, het kortwieken van de hypotheekrenteaftrek, de weigering structureel te bezuinigen op het overheidsapparaat… allemaal VVD-politiek, allemaal gebroken beloftes. Niet dat de partij niet het tegendeel beweert tijdens de campagne, u vraagt zich verbitterd af of u die 1000 Euro die Rutte u in 2012 beloofde nog eens te zien krijgt.

De uitverkoop van liberale principes heeft ertoe geleid dat Nederland nu al een paar jaar in een diepere crisis steekt dan de ons omringende landen en het lijkt u geen toeval dat in al die jaren de VVD als grootste partij in de regering zat. Kijk, van de PvdA verwacht u niet anders dan ongebreidelde haat tegenover de werkende burger, maar van de liberalen? Die kwamen toch op voor de middeninkomens, voor werk, initiatief, zelfredzaamheid? In plaats daarvan verdrinken zij u in een moeras van regels en lasten of schuiven de verantwoordelijkheid af op gemeenten en andere (semi)overheidsinstellingen, die u gretig laten bloeden voor het feit dat u bereid bent hard voor uw inkomen te werken. Hoe durft u?!

Gezworen vijand

De druppel die voor u de liberale emmer laat overlopen, is het genante toneelstukje dat de VVD’ers opvoeren als het om Europa, de Unie en de Euro gaat. Tijdens de verkiezingscampagnes zou je denken dat de VVD de gezworen vijand van Brussel is. “Geen sluipende, oncontroleerbare soevereiniteitsoverdracht aan de EU-technocraten!”, de liberalen lijken de PVV wel. Tot het er echt op aankomt en blijkt dat de VVD altijd, altijd ervoor kiest met Brussel in de pas te lopen. “Democratie”in hun partijnaam betekent voor de VVD’ers: geen referendum over de Nederlandse positie binnen de EU.

Als klap op de vuurpijl, de steun aan de misschien wel meest gehate technocraat van het Brusselse spectrum: Guy “Leve de Verenigde Staten van Europa” Verhofstad. Een man zo eurofiel, dat u weet dat hij nu al plannen smeedt elke vorm van kritiek op de EU te bestrijden en waar mogelijk te verbieden. En die man schuift de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie nu naar voren om de rampzalige vlucht naar voren waartoe de Europese Unie is verworden, te leiden.

Nee, de VVD gaat het voor u niet worden dit jaar, zoveel is duidelijk. Laat de partij eerst maar eens haar eigen naam serieus gaan nemen, haar hele top vervangen en hard nadenken over waarvoor zij nu eigenlijk wil staan. Liberalisme of opportunisme, principes of pluche, invloed om de burger te dienen of macht om de macht. U bent eruit: zolang de VVD consequent tegen u kiest, kiest u even consequent tegen de VVD.

 

Volgende week alsnog: Waarom u niet stemt op… de PvdA.

Volg Bart Schut op Twitter of Facebook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

31 reacties

 1. Witte de With

  Gisteravond zat een zwaar gehoofddoekte en ernstig verontwaardigde moslima bij P&W. Zwaar gehoofddoekt omdat zij sinds haar huwelijk met een relatie van de Hofstadgroep en mede in verband met haar kandidaat-raadslidschap voor de extreme Partij van de Eenheid, een vol overtuigde en praktizerende gelovige was geworden.
  Dat alleen geeft je al recht op een plaats aan tafel bij P&W, maar zij is ook nog ernstig verontwaardigd en gekwetst.
  Want tot voor kort actief als mareschaussee op Schiphol en nu op advies van de MIVD geschorst.
  Naast P&W en een aanwezig 2e kamerlid van D66, vond ook Jan Slagter van omroep Max het een schande dat de dame in kwestie geschorst was.
  Geen kritiek (de PvdE nodigde recent nog een iman uit voor een lunch op het Haagse stadhuis die voor het doden van homo’s en afvalligen is!).
  Is iedereen nu knettergek geworden of ben ik het?
  Woensdag vlieg ik vanaf Schiphol naar Zweden en ik ben bij deze moslima niet – meer – aanwezig is om de “veiligheid” te bewaken.

 2. harry la croix

  Ik vind het niet fair om de partij, die door de kiezer is gedwongen een coalitie aan te gaan met de rooien, genadeloos neer te sabelen. Rutte is in het rijtje Samson, Timmermans, Asscher zeker geen no-no! Wanneer je de feiten ziet van Samson, Asscher en Timmermans dan moet je toegeven dat hier de ruzie hoogtij viert. En Asscher vind ik een gladekker met drugsoogjes….. ik weet het niet, die vertrouw ik helemaal niet!

   

 3. aligator

  Wat een juiste omschrijving van een eens gerespecteerde partij. Heel duidelijk en herkenbaar.De VVD is gekaapt door talentloze linkse draaikonten.

  De VVD is een partij die zegt wat je wil horen en doet wat je nooit zou verwachten. Je moet wel blind en doof zijn om nog voor zo’n bende oplichters te kiezen. Maar het blijft een probleem dat onze “volksvertegenwoordigers” grotendeels bestaan uit een stel streng voorgeselekteerde zombies die uitsluitend een paar leden van het partijbestuur vertegenwoordigen. Hoe lang kan dit nog zo doorgaan totdat ook de rest van de Nederlandse langslapers eindelijk wakker zal worden en de bom barst. Toch wel heel verstandig van de PVV om geen aandacht te verliezen aan partijleden en besturen waardoor de partij gekaapt kan worden door linkse pluchezitters zoals nu bij de VVD.Ook niet te vergeten D66 waar ze binenkort de D weg gaan laten omdat bij die partij niemand begrijpt waarvoor ze ooit opgericht is.

 4. Jan Van

  Dit is dus mijn laatste bericht op DS”.

  Das toch ook een positief bericht op DDS, Piet?

  ‘k Snap niet dat u weg gaat.

  Ergert u zich zó aan links gebrabbel van sommige bloggers?

  Mvg.

 5. cmsuijkerbuijk

  “moet u tandenknarsend toegeven dat ministers Asscher, Dijsselbloem en
  Timmermans wel vakmensen zijn. Net als PvdA-leider Samsom vindt u hun
  politieke opvattingen misschien verwerpelijk, maar zij staan er
  tenminste
  .”

  Da’s natuurlijk je reinste kolder. Het feit of je ergens wél of niet bent, betekent nog niet, dat je je vak verstaat. Bléven ze maar meer weg, dan konden ze ook minder schade aanrichten! Ze zijn hoogui gedrevener dan Rutte, maar vákmensen? La-me-nie-lache!!!

 6. Peter van Dijken

  Ach, Mark delegeert nu eenmaal graag. Dat is in lijn met het liberale uitgangspunt van eigen verantwoordelijkheid. Waarom zou hij het handje van een minister moeten vasthouden, kan die persoon in kwestie best zelf. En eigen verantwoordelijkheid, daar ben ik een groot voorstander van. Dat handje vasthouden door knuffelsocialisten mag wat mij betreft per direct afgeschaft worden.

   

  Voor het overige eens. Behalve dan het gedeelte over de Olympische Spelen. Mark zat in ieder geval aan tafel bij Poetin en heeft hem aangesproken over de mensenrechten. Of dat zin had? Waarschijnlijk niet. De rest van de wereldleiders bleef weg en zweeg. En wie zwijgt stemt toe.

   

  Voor het overige dus eens met Bart. Behalve dat mijn stem bij de GR2014 wel naar de VVD den Haag uitgaat. Dat is een betrouwbare club, en dat is geen grap. De landelijke VVD kan wat dat betreft heel veel leren van de Haagse gemeenteraadsleden. 

   

  In ieder geval, grotendeels dus eens. En voor wie het weten wil: bij de EP2014 gaat mijn stem niet naar de VVD. Ook niet naar de PVV. Dan stem ik Artikel50, want die lui werken in ieder geval samen met de oppositieleider in het EP: Nigel Farage.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Vergeet ook Anne-Marie Jorritsma niet, een door en door corrupte vrouw die -bij mijn weten- nog steeds niet de miljarden van de Betuwelijn debacle heeft terugbetaald.

   

  Bart Schut heeft -buiten zijn gedweep met de radicale islamisten-aanhanger ‘ik geef ze alleen niet-dodelijk-materiaal zoals nachtkijkers (altijd handig voor snipers), communicatie-apparatuur (altijd handig voor bommen) en heel veel centjes Timmermans-  volkomen gelijk.  De VVD is één grote Judas club. Dat geldt niet alleen voor de top maar ook voor de lokale notabelen die als eunichs hun snavel houden terwijl hun verraderlijke eurofiele cluppie de ene belofte na de andere breekt.

   

  Een stem op de VVD is niet alleen een stem op de levensgevaarlijke narcist Guy Verhofstad maar behelst ook een goedkeuring om de gehele middenklasse en MKB te vernietigen.

  Het is maar dat U het weet voordat U de leugens weer als zoete koek slikt.

 8. Piet Hein

  Bedankt voor uw tip. Ik ga hem meteen opvolgen, alleen zou ik ook willen dat mijn reacties verwijderd worden.

  Maar goed dit is een begin.

   

  Dit is dus mijn laatste bericht op DS

   

  HOUDOE

 9. dirkse

  Het meest kwalijke is nog vergeten: de windmolenwaanzin. Want die kost miljarden en levert niet wat het beoogt

  (onmeetbare CO2 reductie, geen energietransitie)

  NB: energietransitie = voorraadtransitie. Kolen, olie en gas zijn energievoorraden. Waar ligt die nieuwe voorraad? Nergens. 

  Die windsprookjes zijn dus pure volksverlakkerij en spekken slechts de kas van enkele bedrijven totdat de trieste waarheid doordringt.

 10. Mar

  U kunt uw passwoord in een raar moeilijk te onthouden letterbrij veranderen, niet opschrijven,  verkeerd email-adres invullen en u bent er vanaf.

 11. joga

  We kunnen niet wachten tot volgende week. Kan d’66 ook niet gelijk opgehangen worden, want 2 handen op 1 buik,

  ondanks het toneelstuk met Samsom en Pechtold. Wat de vvd betreft ben ik het wel eens met de summiere opsomming,aangezien de negatieve activiteiten- lijst van deze partij wel een paar pagina’s zou vergen. Voor volgende week dus graag vast een pagina of 6 aanvragen Bart. Al is het alleen maar om partijdigheid te voorkomen.

 12. Altea-Hills

  Hij is maar voor een ding geschikt,” tekenen bij het kruisje “.

  De EUSSR is er rijk van geworden,gezien de salarissen van de top communisten,of zijn het top criminelen.

  Maar het zijn allemaal communisten,cq onderdrukkers.

 13. Karina

  “moet u tandenknarsend toegeven dat ministers Asscher, Dijsselbloem en Timmermans wel vakmensen zijn”.

  Dat links tevreden is met Asscher en Timmermans kan men een kwestie van smaak noemen. Maar ieder die Dijsselbloem als bekwaam omschrijft is dom, blind en lachwekkend. Zie zijn cv en constateer dat een cassiere meer financiele ervaring heeft als Dijsselbloem.

  http://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/jeroen-dijsselbloem/cv

  Nee Bart ….deze man is geselecteerd om zijn onbekwaamheid. Het financiele EU heeft een simpele praatpop nodig, geen ervaren en bekwaam econoom.

 14. Jansma

  Persoonlijk zit ik in het geheel niet te wachten op een complete serie aan stukjes van een socialistisch demagoogje die meent te kunnen weten en beoordelen waar ik al-dan-niet op stem en waarom niet. Who gives a flying fuck…. Is Schut van mening dat DDS bezoekers zelf niet concluderen waarom men ergens op stemt of niet, of is dit eenvoudigweg een goedkope poging tot het naar de mond schrijven van de bezoekers alhier? Het moet wel optie twee zijn.

  Een buitengewoon zwak stuk binnen wat nu al een legendarisch zwakke serie belooft te worden (pff, gaat hij ze nu echt allemaal af…?), geschreven met geen enkel ander idee dan “De Gemiddelde DDS Bezoeker” naar de mond te schrijven. Inspiratieloos, visieloos, een zwakke stijl, geen interessante mening en bovenal de 20e herkauwingen van wat algemeen bekende feitjes. Wat mij betreft hoog tijd om afscheid te nemen van deze zeer zwakke en inspiratieloze broodschrijver. 

  Dit zou niet het niveau je als zichzelf respecterend politiek weblog na zou moeten willen streven.

 15. Edward Krijnen

  Op zich ben ik het met u eens dat dat vliegdekschip voor mij ook niet hoeft, temeer omdat artikel50 terecht het accent verlegt van buitenlandse “vredes”missies e.d. zinloze en vaak desastreus verlopen operaties (Srebrenica, Afghanistan) naar binnenlandse veiligheid.

  Maar het is een zeer verse partij waarbij o.a. nog flink wat aan het programma gesleuteld zal moeten worden, en vergeet niet: het is een ledenpartij, dus die leden kunnen dat vliegdekschip (evenals JSF, en wat ik nog vergat: ontwikklings”hulp”) schrappen in het programma. 

  Dat 100% libertarisme is electoraal onhaalbaar in Nederland. Ook inhoudelijk wijs ik een 100% libertarisme af, de LP wil o.a. een onbeperkt vrij verkeer van personen, dat zou een (nog grotere) nachtmerrie (dan nu) worden.

  Een bescheiden overheid waarvan  ik de taken onder mijn post van 12.20uur onder 4. en 6. opnoem, is nodig om van ons land geen jungle te maken.

  Ergens las ik een voorstel om de politie de privatiseren (niet in het programma van  de LP overigens), dan wordt het echt (nog meer) wild west in Nederland.  

   

 16. Jansma

  Mijn kritiek is niet eens zozeer gericht aan het adres van Schut, maar aan DDS die deze zeer zwakke schrijver een podium geeft. Ik vind het pure afbraak van een kwaliteitsweblog.

 17. François

  De laatste keer dat ik op de VVD stemde, was op Bolkestein. Na de verkiezingszege schoven ze de saxofonist Dijkstal naar voren en verdween Bolkestein achter het EU gordijn. Dat was meteen de laatste keer.

 18. Knarsman

  Het is inderdaad diep treurig gesteld met wat er nog van de VVD over is in de dagelijkse politieke arena. Een partij waar ik tot en met de laatste keer op heb gestemd.

 19. Kritiekaster

  De collum verhaalt op deskundige wijze waarom wij nooit meer op de VVD moeten stemmen.

  De VVD was jarenlang de partij voor de werkgever en de creatieve positieve werknemer die zich verhuurde als eenmansbedrijf bij diezelfde werkgever.

  Decenia lang het enige alternatief voor het verstikkende visieloze CDA dat rust gaf aan bejaarde katholieken en protestanten, met aan de andere kant, die smerige PVDA, de ramzalige rooie socialisten!

  D66 en andere partijen zoals Groen Links en speciaal die Dierenpartij werden eigenlijk niet serieus genomen.

  In NL ging het decennialang vooral tussen de partij voor de gelovigen enerzijds en de socialisten anderzijds.

  De VVD stond er schuin onder en was een partij voor de betere klasse, de leidinggevenden. Als je VVD stemde gaf je een signaal af, dat betekende ik ben er of ik kom er aan!

  De EU, die in die tijden niet meer betekende dan een vergaarbak te zijn voor ambtenaren die men kwijt moest, is nu hèt Wahalla voor alle toppolitici van alle Europese landen. De leidinggevenden. 

  De huidige EU is een uitvinding van de leidinggevende liberalen in Europa.

  Vandaar dat Bolkestein in zijn tijd naar de EU ging. Hij was een positief ingesteld idealist.

  Het zooitje schorem dat nu de EU bemand is echter van een héél ander kaliber.

  De EU is verworden tot het basisstation voor corrupte leidinggevenden die alle landen van Europa op dit moment besturen.

  Tot zover goed geprobeerd heer Schut.

  Maar als je dan zo goed en helder schrijven kunt… waarom dan die domme mening over Timmermans, Asscher, Dijsselbloem en zelfs Samson!?… (*&^%$#@!)

  “Zij STAAN” er tenminste, volgens jouw linkse opnie. Ja, voor PIETSNOT!!!!

  Waarom en waardoor denk je dat diezelfde PVDA-stemmer zijn partij voor 3-kwart heeft afgebroken in de visuele peilingen! En waardoor denk je dat het vernietigend fiasco deze ellendelingn zal wegvagen in de komende Gemeenteraadsverkiezingen?!

  Ja, en dan ga jij schrijven dat je het allemaal aan zag komen. En waardoor?

  Juist, door het communistisch getinte wangedrag van bovengenoemde paljassen! Bartje!

  En nu het volgende. Jij schrijft zo’n leuke serie-collum over de politieke partijen.

  Je zult eindigen met een afkraak-verhaal over onze PVV. Zeker weten. Niet doen dus want we hebben je door.

    

   

     

   

   

   

 20. Jan Van

  Niet zo fel afgeven op onze Bart.

  Hij kan het ook niet helpen, Jansma.

 21. Jessica

  VVD, PvdA, CDA en D66 tegelijk behandelen. Door alle 4 partijen zijn we belazerd en bedonderd. Van deze 4 vind ik de PvdA en D66 het meest ondemocratisch.

 22. Pieter V

  Ik ben bij de VVD afgehaakt toen die toeteraar Dijkstal duidelijk maakte dat het eigenlijk een extreem solcialistische partij was.,

  Wie dat toen niet zag was gewoon niet bij de les.

 23. Richard van Ravenstijn

  Account verwijderen lijkt me onzinnig – je bent vrij te lezen en te reageren op wat en wie je wil.

  vooral of je dat wilt

  Eerlijk gezegd vind ik ’t een aardig epistel van Bart Schut — ik ben hartgrondig PVVer dus ’t al

  gauw eens met commentaar op andere partijen.

  Ik vond bovenstaande een aardige en ware opsomming van wat ik sinds Rutte 1 gesignaleerd heb —

  dus daarom in mijn ogen een prima stuk.

  Ben benieuwd naar de beschouwingen over de PvdA volgende keer.

  Mijn stemgedrag zal op geen enkele wijze beïnvloed worden door derden,  en ook mijn wens,

  over 2 jaar zodra mogelijk, Nederland voorgoed te verlaten zal niet meer veranderen.

  Dus ik lees met veel plezier de mening van anderen en het commentaar daarop —

  me ergeren doe ik alleen tijdens kamerdebatten en ’t vragenuurtje en de daaruit voortvloeiende 

  voor Nederland foute maatregelen.

 24. jantje

  PvdA of VVD stemmen is lood om oud ijzer.

  De politici van beide partijen zitten er allang niet meer om op te komen voor hun natuurlijke achterban.

  Ze zitten er alleen maar ter meerdere eer en glorie van zichzelf.

  Gelukkig laten de peilingen al geruime tijd zien dat steeds meer mensen dit in de gaten krijgen.

  Helaas zijn peilingen geen verkiezingsuitslag, zoals we dit de afgelopen keer hebben kunnen merken.

  Een beetje fud (http://nl.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty_and_doubt) uitgestrooid door de PO én de commerciële omroepen zorgt ervoor dat het gros toch wel weer voor een van de heersende partijen zal gaan stemmen.

 25. Two Ravens Black Kettle

  Voor wat het waard is; ik waardeer de stukken van Bart Schut enorm

  Ik begrijp al die animositeit niet. (en ja ik ken zijn Joop.nl verleden maar mijn hemel we hoeven toch niet allemaal precies hetzelfde te denken, we zijn toch geen eencellige robotten zoals die dagelijks te zien en te horen zijn op de staatstv en staatsradio ?)

   

 26. Jansma

  Artikel 50? Is dat de partij die op kosten van de belastingbetaler een enorm vliegdekschip wil laten bouwen…..? Dat kunt u toch niet serieus als werkelijk rechts alternatief bezien, naar ik mag hopen…..? De verschillen met andere partijen zijn wel zo marginaal klein dat Artikel 50 (net als de PVV) met evenveel gemak als linkse partij kan worden gekwalificeerd.

   

  Het is doodsimpel. Als de huidige situatie Coca Cola is en u wenst haar te verdunnen, dan doet u dit niet met Coca Cola light of Coca Cola Lemon, maar met water……Aangezien er maar 1 partij in Nederland is die werkelijk een FUNDAMENTEEL alternatief biedt voor collectivistisme, zou mijn suggestie zijn om op deze partij te stemmen in plaats van wederom de zoveelste aftakking van Coca Cola, met een marginaal ander smaakje. Deze enige partij van Nederland die een werkelijk alternatief vormt, is de Libertarische Partij. Heerlijk koel kristalhelder individualistisch bronwater, vs de bruine collectivistische drab van de rest…..

 27. odvn

  @Piet Hein,

   

  Gezondheid gaat boven alles.

   

  DDS zou moeten dienen als uitlaatklep, om uw gedachten en visie te delen met anderen, die al dan niet dezelfde mening hebben.

   

  Dit soort site’s zal mogelijk kunnen bijdragen aan de discussie die gevoerd moet worden welke richting het op moet in de wereld.

   

  Laten we onze kinderen, klein en achter kleinkinderen de slaven zijn van een kleine groep mensen die zich ”elite” noemen of gunnen wij ze een wereld van gezondheid, vrede, geluk en voorspoed. Voor mijzelf bestaat er geen twijfel: de Europese Unie is en wordt de tragedie van de eenentwintigste Eeuw. 

   

  ”ZIJ DIE ZICH HET VERLEDEN NIET KUNNEN HERINNEREN , ZIJN VEROORDEELD DEZE TE HERHALEN” 

  George Santayana.

   

  Piet bedankt voor uw bijdrage het gaat uw goed….

   

   

   

 28. Piet Hein

  Even iets  anders,

  Ik heb net een contact formulier ingevuld met de vraag of mijn account verwijderd kan worden, dit doe ik nu voor de derde keer!

  Ik hoop dat er deze keer wel op gereageerd word. Zo moeilijk moet het toch niet zijn, en ik kan het niet zelf doen, anders had ik het allang gedaan.

   

  Reageren hier is slecht voor mijn gezondheid! DUS STOP MIJN ACCOUNT!

 29. Edward Krijnen

  dat Nederland ruimte en behoefte heeft aan een echte rechts-liberale partij.

  1. Vrije markt met alleen het meest noodzakelijke toezicht (dus veel minder regels voor bedrijven),

  2. vrij internet

  3. voorlichting over gezondheid en milieu i.p.v. allerlei repressieve maatregelen 

  4. een minimale overheid die haar kerntaken (zoals infrastructuur, veiligheid [politie/defensie], buitenlandse handel) vervult, en diverse bestuursorganen (Eerste Kamer, deelraden, provincies), vele subsidies, vele adviesorganen, vele bureaus (o.a. het SCP) afschaft en/of verkleint

  5. dus lagere belastingen

  6. een vangnet voor de chronisch zieken, gehandicapten, mensen die buiten hun schuld en ondanks hun uiterste inspanning tijdelijk  niet kunnen werken, extra aandacht voor (zorg voor) ouderen met een laag inkomen; 

  7. cultureel-conservatief: de Nederlandse, wetten en regels  als dominerende leidraad voor iedereen, dus ook voor alle immigranten;  

  9. seculier: scheiding van kerk en staat, consequent voor álle religies

  10. al dan niet tijdelijk uit de EU om daarna te komen tot een Europa van onafhankelijke  staten, waarin iedere natiestaat weer over haar eigen beleid gaat, en zelfstandig samenwerkt (onderneemt/handel drijft) met de andere staten 

   

  Artikel50 heeft een programma dat n.m.m. hier het dichtste bij komt. Zolang Wilders de PVV aanvoert zit artikel 50 electoraal de PVV niet alleen in de weg, het voegt op het moment nog te weinig toe. 

   

  Maar als Wilders in hopelijk goede gezondheid er mee stopt, en de PVV uit elkaar valt, komt die ruimte voor artikel 50 er wél (al moet de partij de naam veranderen). Het feit dat religiekritiek (en -alertheid) evenzeer geldt voor christendom als voor islam zal de partij voor een veel grotere groep kiezers aantrekkelijk maken. Bovendien zal er een groter intellectueel potentieel naar die partij trekken, ik denk aan Baudet, maar ook Jan Bennink (één van de initiatiefnemers van het BurgerforumEU, die  op de site van artikel 50 al aangaf dat deze partij hem aantrekt).  

   

  Een goed artikel Bart Schut, laat de VVD maar fuseren met D´66, PvdA, CDA,  Groen Links en de CU tot de GMP (Grijze Muizen Partij)

 30. witwas

  Behalve dan de laatste alinea: de VVD gaat hem niet worden voor mij, dit jaar niet en alle volgende jaren dat ik op dit ondermaanse nog mag stemmen ook niet. Daar gaat geen vervanging van de top, koerswijziging of herbezinning iets aan veranderen.

 31. beppie

  Misschien kun je in een volgend stuk VVD-PvdA en D66 bundelen. Want ook die laatste heeft wel wat principes laten varen voor macht.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.