Braziliaanse politie verklaart oorlog aan ghetto-bendes

Foto:

Onrust.

Hoewel het goed is dat de Braziliaanse politie eindelijk ingrijpt in Rios sloppenwijken ben ik bang dat dit op termijn weinig effect zal sorteren:

De politie van Rio de Janeiro heeft meerdere favela’s (sloppenwijken) in de stad bezet. Bij schietpartijen kwamen daarop zeker twee mensen om het leven, berichtte staatspersbureau ABR zaterdag. Speciale eenheden van de politie zouden onder meer wapens, explosieven en drugs in beslag hebben genomen.

De enige manier om blijvend iets aan de drugshandel en andere vormen van criminaliteit te doen in die wijken is door… ze te veranderen in normale buurten. Helaas duurt het erg lang voor je die favelas hebt omgebouwd. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!