Braziliaanse politie verklaart oorlog aan ghetto-bendes

Onrust.

Hoewel het goed is dat de Braziliaanse politie eindelijk ingrijpt in Rios sloppenwijken ben ik bang dat dit op termijn weinig effect zal sorteren:

De politie van Rio de Janeiro heeft meerdere favela’s (sloppenwijken) in de stad bezet. Bij schietpartijen kwamen daarop zeker twee mensen om het leven, berichtte staatspersbureau ABR zaterdag. Speciale eenheden van de politie zouden onder meer wapens, explosieven en drugs in beslag hebben genomen.

De enige manier om blijvend iets aan de drugshandel en andere vormen van criminaliteit te doen in die wijken is door… ze te veranderen in normale buurten. Helaas duurt het erg lang voor je die favelas hebt omgebouwd. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. M. Brandenburg

  Vervelend voor nickvandenbeurg is dat in de Favelas´s niet overwegend mensen met een donkere huidskleur wonen. Brazilie is extreem gemixed, en blank is net zo sterk vertegenwoordigd als gekleurd. Mits dit nog blank te noemen is. 

   

  De favela´s hebben ene groot probleem met veiligheid, de bendes daar jagen alles en iedereen weg, bijvoorbeeld, men hefet in Brazilie geen gasleiding en IEDEREEN is afhankelijk van gasflessen, oif dit nu in grote vorm gebeurd bij flatgebouwen, zo gebeurd dit in kleine vorm als de bekende campinggasflessen in Nederland bij de kleinere huizen. De bendes werken vooral op deze manier, de jagen de leveranciers weg door elk transport met gasflessen te overvallen. Men steelt de flessen en vaak worden dez goekoop doorverkocht, echter het gebeurd ook dat men deze flessen weggeven aan gezinnen met kinderen. Uiteraard, wordt hier uiteindelijk wel een tegendienst voor verwacht, op een bepaald moment kan dus worden geeist, dat wanneer je kind naar school gaat(ja ook in favela´s heeft men toegang tot publiek onderwijs, wat echt dramatisch is omdat men vooral voor de overheid wil werken voor het stabiele inkomen, de onmogelijkheid om te worden ontslagen de extraatjs zoals penssioen en 1% meer salariis de rest van je leven voor elk jaar boven een bepaald aantal dienstjaren en het feit dat niemand er iets aan doet als je gewoon een dramatische leraar bent), dat kilotje drugs in de rugzak gaat om zo onegzien langs de eventueel aanwezige politie te loodsen. Uiteraard indien men weigert is het einde leven. De bendes creeren een schaarste en vervolgens voorzien begaan in behoefte.. 

   

  Veiligheid is een probleem, en een moeilijk oplosbaar probleem, echter het is niet verrassend dat deze favela´s vooral rondom de grote steden alwaar veel werk voor handen is zijn gelegen, er vollop gebouwd door mensen die denken dat ze in de grote stad meer kans hebben, zijn ze ooit ontstaan en gebouwd door de vrijgelaten slaven dit isa alllang niet meer van toepassing nu. De bevolking is gemixed en je vind er van zeer donker tot zeer licht. 

   

  De inkomensgelijkheid is dan ook heel mooi om te zien. In de staten waar de PT(PVDA) aan de macht is, wordt er van alles gedaan om die armoe in stand te houden, men werkt niet in oplossingen, men werkt aan gratis geld weggeven inruil voor stemmen. Grote reclameborden zijn dan ook overal te vinden van PT met het volgende opschrift; ” PT + você = Bolsa Família” oftewel “PT + jij = een levenslange uitkering voor het gezin”, duidelijker kan je het probleem niet maken. De overheid overwegend socialisten willen helemaal niet de inkomensongelijkheid bestrijden, zij houdt die in stand om aan de macht te blijven, Het is prachtig om te zien dat de staten alwaar de extreem linksen niet de macht hebben, de economie beter draait en de armoe aanzienlijk minder is en jaarlijks afneemt. 

   

  Nick vergeet de derde mogelijkheid, gebruik maken van dat slechte publieke onderwijs, vervolgens gebruik maken van Quotaas(symptoombestrijding, om het slechte onderwijs te verbergen, op deze manier kunnen leerlingen van publiek onderwijs toch een plaats krijgen op universiteiten die selecteren op kwaliteit) en vervolgens alsnog op kosten van de belastingbetaler je diploma´s halen. Om vervolgens een baan te zoeken en van hieruit door te leren, de mogelijkheden hiertoe zijn legio. Echter het vraagt een sterke persoonlijkheid om de derde keus te maken, en door te zetten, vele sluiten zich aan bij bendes niet om dat het noodzakelijk is, maar omdat het veel geld oplevert zonder daadwerkelijk ervoor te hoeven werken. Gemakzucht zeg maar. 

   

  Ook hier zit het slachtoffer gevoel voor de crimineel diep, ook hier kiest men voor beloftes van gratis geld, en zolang dit niet ongedaan kan worden gemaakt zullen de bendes de dienst uitmaken, het keihard bij de wortel uitroeien en ongenadig afstraffen zal meer bereiken dan af en toe een razzia. 

   

  Voor hen die geintereseerd zijn, zijn de films Tropa de Elite 1+2 alsmede cidade de deus echte aanraders, ze laten het werkelijke leven zien, en zijn alle gebaseerd op de werkelijkheid, met echt bestaande karakters. Ik weet dat ze in Nederland te verkrijgen zijn met Nederlandse ondertiteling. Wie beide filma ziet zal beseffen dat het slechte onderwijs niet de schuld is aan de inkomenongelijkheid, maar zal zien dat juist de politiek verantwoordleijk is voor die problematiek en die situatie!

 2. nickvanderburg

  Probleem is de totale afwezigheid van kansen voor de favelados  De comibinatie van een adres in en sloppenwijk, een donkere huidskleur en het gebrek aan onderwijs staat vrijwel altijd gelijk aan een toekomst in de marge. Er zijn 2 uitwegen: pagodeiro (popmuzikant) worden of de drugshandel. De eerste is one in a million, dus rest slechts de tweede optie. Zolang Brazilië een van de landen met de grootste inkomensongelijkheid ter wereld is, zullen de drugsbendes de favela én de politie beheersen.

 3. drnomad

  Deze operatie loopt al twee jaar, overigens ook met positieve successen, inderdaad waarbij de favela’s in normale buurten veranderen, alleen door veiligheid te brengen..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.