Houdt Wilders zijn fractie nog wel bij elkaar?

PVV-Kamerlid Roland van Vliet had vergevorderde plannen om over te stappen naar de VVD.

Eind vorig jaar, op 30 oktober 2013 om precies te zijn, heeft PVV-Kamerlid Ronald van Vliet een gesprek gehad met VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. De reden: Van Vliet, een uitermate sympathiek en goed ingevoerd PVV-Kamerlid, zou toen plannen hebben gehad om over te stappen naar de liberalen. En daar wilde hij het over hebben met Zijlstra. Van Vliet en Zijlstra bevestigen dat ze met elkaar hebben gesproken, maar meer willen ze niet kwijt tegenover NRC:

Zijlstra sloeg het verzoek van Van Vliet af, zo wordt in kringen van de VVD gemeld.

Zijlstra en Van Vliet bevestigen desgevraagd allebei dat zij met elkaar hebben gesproken. Zij weigeren op de inhoud in te gaan. Van Vliet concludeerde daarop dat hij in de PVV moest blijven. “Zolang ik in de politiek zit, blijf ik PVV-Kamerlid.” aldus Van Vliet nu.

Geert Wilders vormt nu nog met dertien andere PVV’ers een Kamerfractie, maar er wordt al maanden keihard aan zijn stoelpoten gezaagd. Eerst waren er de geruchten dat Lilian Helder uit de fractie zou willen stappen, toen kwam het nieuws dat Wilders’ vertrouweling Joram van Klaveren heimelijk aan een nieuwe rechtse partij werkte en nu weer dit met Van Vliet. Tegelijkertijd gaan er ook nog eens geruchten dat Dion Graus zou willen overstappen naar 50Plus, geruchten die door Graus zelf worden tegengesproken.

Het is geen goed begin van het nieuwe jaar voor Wilders. Houdt hij zijn fractie nog wel bij elkaar? Hij lijkt er de grootste moeite mee te hebben, want of je nou sympathiseert met de PVV of niet: het gaat niet goed binnen de fractie in de Tweede Kamer. Dat moet zelfs de grootste PVV-sympathisant erkennen. Het rommelt natuurlijk al langer binnen de PVV, al sinds Hero Brinkman en andere Kamerleden uit de fractie stapten of er juist uit werden geknikkerd, zoals Louis Bontes vorig jaar nog.

Ik kan me heel goed voorstellen dat Wilders het nu echt spuug- en spuugzat is met de muiterij binnen zijn partij. De vraag is echter wat hij eraan gaat doen, en vooral: kan hij er überhaupt nog iets tegen doen of is het daar al veel en veel te laat voor? Wie zijn er nog loyaal aan Wilders en de PVV?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

80 reacties

 1. Altea-Hills

  De kogel kwam van links !

 2. rinus

  @Julius. Het woordje ”afknallen” (en het zelfs ook daadwerkelijk doen bij tegenstanders) zit veel meer in hoofden van linksgekkies zo te zien.

 3. rinus

  @Antivenin 19.47u Dat doet Frank wel genoeg. Wat dat betreft weinig te klagen. Maar eerlijk, ook Frank is nog steeds boos op Wilders vanwege het mislukte Catshuisoverleg en het einde van Rutte 1. Als zijn favoriete partij het CDA gewoon zijn woord had nagekomen, was er 2 of 3 miljard bzuinigd op OWsamenwerking, en had Wilders met zijn buit naar zijn achterban kunnen stappen. Maar het machtige linkse deel van het CDA zei ”nee”, en had een mooie reden om van GW af te komen. Maar deze bewezen waarheid wordt door de schrijver niet gepruimd natuurlijk. GW wordt nog steeds aangekeken op de mislukking van Rutte 1 waar rechts Nederland zijn vingers bij af zou likken. Hun rechtse speeltje is afgepakt en dat is de schuld van GW, punt.

   

  Waarschijnlijk komt er de komende week nog wel meer ouwe troep (met hulp) uit de ”archieven” van oom Tom Jan Meeus. Want nogmaals, het gaat puur om de PVV/Wilders schade toe te brengen. Al gaat het nu maar om twee steden. Men hoopt dat de kiezer gaat twijfelen en in Almere en Den Haag bv toch maar VVD of CDA stemt. Ook Frank had de avond van zijn leven op 12 september 2012 na de verkiezingsuitslag van 15 zetels voor de PVV. Als er straks een tegenvallend resultaat komt, gun ik ”rechts” dan die mooie  PvdA overwinning hier in Den Haag. Voor deze keer dan.

   

   

 4. Julius

  It’s all about hits and advertising, stupid 😉

 5. Julius

  Omdat de PVV begonnen is als bijwagen van de VVD. Dhr. van Vliet is eerder VVD-er dan PVV-er. 

  Met Wilders heeft de VVD een 2e fortuin tot op heden weten te voorkomen. Het is VVD-er Wilders alleen naar het hoofd gestegen en dat is wel een beetje lastig gebleken (zie Rutte I). Geert heeft zolang lopen sarren dat uiteindelijk het CDA is bezweken onder het pestgedrag van het verwende PVV zoontje.

   

  Verder maken ze zich in Den Haag allang niet meer druk om Wilders. Een zegeltje of 30 is uiteindelijk het maximale. Beetje veel maar niet onoverkomelijk om toch een coalitie zonder Geert te smeden (zie Rutte II)

 6. Caroline

  Wat ik er vooral niet aan begrijp, aan die ziekmakende gezeur over de PVV, is niet dat er over de PVV gezeurd wordt, maar de ‘timing’ van dat gezeur.

   

  Immers, de PVV doet maar in een paar plaatsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen komende week. Wat is er dan het nut van om voortdurend over die PVV te schrijven (en dan nog non-verhalen ook).

   

  Zou ik een interessant verhaal willen maken, dan zou ik achter verhalen over de landelijke partijen aan gaan, en lokale vertegenwoordigers van die partijen interviewen en hen vragen wat ze van de landelijke toestanden ervaren, en welke effecten die hebben op raadsniveau. Zoiets dus, of lokalen vragen naar het waarom van het oprichten van een lokale partij, en uitvogelen waarom die niet bij een landelijke partij onder dak kunnen of willen.

   

  Kijk, dan zou je iets maken dat een ander niet maakt, en dan voeg je iets toe.

   

   

 7. Wiebe Filippus

  Hoe naïef moet je zijn om te denken dat je eerst deel uit kan maken van de tokkiefikaatsie van de volksvertegenwoordiging en daarna nog over kan stappen naar de VVD?

 8. Julius

  Vind je het raar? 

   

  Als jullie alle PVV-ers die niet in de pas van ome Geert blijven lopen af blijven knallen dan blijft er verrekte weinig van het kluppie over.

  Ach, nu maar hopen dat van Vliet zijn contact met Zijlstra voor altijd vertrouwelijk houdt (de PVV is, laat me raden, niet voor enig commentaar bereikbaar) want anders wordt ook deze overigens syphatieke PVV-er tot de bodem afgebrand, net als elk ander kritisch…. ahum, lid.

 9. Wiebe Filippus

  Iedereen die op Wilders stemt maakt de kans op een coalitie tussen links en rechts groter, omdat de PVV en SP samen nu eenmaal het politieke speelveld doen krimpen: de te vormen coalitie wordt immers samengesteld uit alle partijen behalve PVV en SP, waarmee niemand wil regeren. PVV en SP samen zullen nooit verder komen dan een zeteltje of 50. Men houdt het pluche warm, en vult de kolommen van de Televaag en DDS, da’s alles.

   

  De coalitie die in Almere na de gemeenteraadsverkiezingen van de vorige keer ontstond heeft dit effect al laten zien, het resultaat was een volstrekt onbeweeglijke coalitie waarin niemand enige creativiteit in het beleid durfde te etaleren uit angst voor mot met de coalitiegenoten. Met doeltreffende verdeel-en-heers tactiek heeft Jorritsma het rijk alleen gehad, zeker toen Duivesteijn vertrok.

 10. Altea-Hills

  Schrijf eens naar je verstand.

 11. rinus

  @Julius. Oja, das waar ook. Beeldspraak! Ook met zegels hoop ik. Proost.

  @ophEUffen 20.25u Dank je!;)

 12. Julius

  Ideaal is het niet. Maar met se SP of PVV in een coalitie wordt je ook niet echt vrolijk. Hoe links wil je het hebben. Alleen de gedachte al doet me rillen.

   

  En ach, uiteindelijk ziet eenieder dat je met een stem op Geert of Roemer net zo goed thuis kunt blijven. Even geduld nog en dan zakt Geert terug naar een stoeltje of 10. Wachten is het nu op een partij als Ukip. Maar dat houdt sukkel Geert allemaal tegen omdat het domme deel van rechts samen met oud-links van de PvdA achter die nul aan blijft lopen. 

   

  Het kan verkeren…

 13. Altea-Hills

  Het lukt niet om enig niveu in Uw schrijfsel te ontdekken.

  Zonde van de scholing,en jammer van de tijd.

 14. Julius

  Beeldspraak knul. Zoek maar even op.

   

  Overigens geinig dat de PVV-volgelingen zo blind achter linkse Geert aan waggelen en dan anderen die niks in die clown zien als links proberen weg te zetten. 

   

  Leuk 🙂

 15. D. G. Neree

  en zo draaide Julius ook zijn oude riedeltje af.

 16. Julius

  …. en zo huilden ze hier nog heel lang tranen met tuiten…

   

  Te leuk gewoon!

 17. rinus

  Allemaal oude dingen (nu weer oktober 2013). En STEEDS als er verkiezingen aankomen wordt dit soort voor de PVV negatief nieuws naar buiten gebracht. Ik heb dit al eerder gezegd, let maar op vlak voor de verkiezingen. Dan gaat de media met alle bewaarde troep naar buiten komen. En dan natuurlijk allemaal door Tom Jan Meeus als erkend PVV-hater en jager. De man die in Buitenhof een oproep deed om Wilders en zijn PVV te demoniseren.

 18. Henk

  Als Van Vliet serieus heeft overwogen om over te stappen naar de VVD heeft hij niets te zoeken in de PVV. De VVD wil Nederland uitleveren aan Brussel, de PVV wil de Nederlandse soevereiniteit behouden. Dat is toch wel een wezenlijk verschil. Graus lijkt me sowieso geen aderlating voor de PVV.

  Maar zolang Wilders de PVV niet wil omvormen naar een normale ledenpartij en een control-freak is, die intelligentsia buiten de deur houdt, zal het voor Wilders lastig blijven om goede mensen aan zich te binden. Ik stem dan ook niet op Wilders omdat ik hem zo geweldig vind, maar omdat er op dit moment geen serieus alternatief voor Wilders is.

 19. Maarten1

  Een echt goede commentator, blogger, journalist, nou ja, iemand met een mening die hij (m/v) mag publiceren richt zijn kritische en nuchtere vragen/gedachten/opmerkingen natuurlijk op de macht. 
  Misschien toch eens investeren in een redactie vergadring heren en dames van DDS. 

 20. OphEUffen

  Jawel, de propaganda oorlog is op volle sterkte losgebarsten. Er komen tenslotte verkiezingen aan. Maar de uitgestortte bagger heeft nog maar weinig effect. Je kan tenslotte niet iedereen blijvend voor de gek houden. Ik vraag me af welke islamitische apen er nog uit de mouw komen de aankomende tijd.

 21. Rufol

  Kennelijk is die Suna niet de enige die stemmen ronselt.

  Getuige dit schrijfsel komt het bij de vvd kennelijk ook voor.

  Ook al gaat het dan op een heel andere manier.

 22. de_mol

  Ik ben hier eigenlijk heel blij mee, want als dit alles is wat men heeft kunnen vinden, dan is PVV wel een erg gezonde partij aan het worden.

   

  Want laten we nou wel wezen. Het graaien van de andere partijen, maar ook weer het uitlekken van stembusfraude door de PvdA, dat is natuurlijk vele malen erger dan een lid die denkt om over te stappen.

   

  Dus he, je hoeft niet lang na te denken zo op wie je moet gaan stemmen: PVV.

 23. Altea-Hills

  Mag ik U vragen of U ene de Roon kent uit de PVV ?

  Volgens mij zitten er in de andere partijen niet zo’n man met zo’n CV.

  Advocaat generaal was deze man voor hij overstapte naar de tweede kamer voor de PVV.

  Deze man zal een salaris hebben verdiend van ongeveer 200.000 euro,en ga eens kijken waar deze man nu mee thuis komt.

  Maar hij niet alleen,bekijk op de site van de PVV maar eens wat de mensen in hun mars hebben die voor deze partij in de tweede kamer zitten.

 24. OphEUffen

  rinus op 11 maart, 2014 – 20:06

   

  +10, al weet ik niet of dat is toegestaan, ik doe het gewoon

 25. wim de goede

  en Frank Verhoef  is zo’n regentenvrindje (was ik nog vergeten in mijn vorige reactie), net als Timmetje overigens

   

 26. wim de goede

  Gaap, gaap, het wordt weer verkiezingstijd en alle regentenvrindjes beginnen weer te zagen aan de stoelpoten van de PVV. Maakt me niet uit, ik blijf hoe dan ook op de PVV stemmen.  PVV-ers die naar de VVD of eeen andere partij willen, ik zou zeggen doen, maar wel voor de verkiezingen graag.

 27. rinus

  Nee @Toets. Het klopt allemaal wel van Roland v.Vliet., op één ding na….

   

  Waar het om gaat is dat de NRC olv de Belg vdMeersch een ongelofelijke haat koestert naar de PVV/Wilders. Erger dan de NRC is er wat dat betreft niet. Ook de VARA niet. Ook de Telegraaf niet.

   

  Een NRC-verslaggever genaamd Tom Jan Meeus is sinds hij uit de USA terug is, 24/7 actief als PVV-jager. De PVV is de partij waar hij speciaal mee bezig is om het te beschimpen en het in een kwaad daglicht te zetten. Ingegeven door zijn enorme intense haat tegen Geert Wilders waarvan deze NRCer het liefst ziet dat de hele politiek en media (…) Geert Wilders kapot maakt en demoniseert. Hij deed zelfs deze oproep op televisie via BuitenhofTV op zondag. Een persoonlijke oproep aan allen om Wilders te demoniseren. De leiding zou in handen moeten komen van Alexander Pechtold van Tom Jan’s favoriete partij D66. Nu en dan ook nog contact hebbend met oud-PVVers als Johan Driessen die alleen maar bij Louis Bontes is aangesloten om in het 2e kamergebouw te komen, heel dicht bij de PVV. Hij zit/zat zelfs vlak bij Wilders.

   

  NRCer Meeus komt met de oude mailtjes (via Driessen en anderen) en hij ”spaart”alle negatieve verhalen op tot het moment dat er verkiezingen voor de deur staan. Vaak komen die ook van de eveneens rancuneuze oud-PVVers. 

   

  Wat opvalt is natuurlijk dat deze oude verhalen die nu eigenlijk niet meer spelen een week VÓÓR de verkiezingen uit het archief worden getrokken en door PVV-jager Meeus worden geplaatst als een bom die dan in het hele medialandschap afgaat. Van NOS tot Telegraaf tot de al te graag meehuilende Frank Verhoef.

   

  En ja, Meeus pakt echt alle partijen aan…. Ten eerste is dat lariekoek, en ten tweede wordt de PVV expres  in de wielen gereden een week voor de stembusgang. En dat is nog het grootste verschil. Ook Frank als mediaman weet dat best, maar het was wel te verwachten dat hij dan stommetje zou spelen.

   

  Het is vies, vuil, goor en smerig. aar er is niets aan te doen in ”democratisch” Nederland. De PVV mag geen succes hebben. Die behoort volgens meneertje Meeus van de NRC keihard gedemoniseerd te worden.  Zijn eigen woorden.

   

  Democratie in Nederland?

 28. staleo

  Zum Kotzen.

 29. Antivenin

  Ga je eens druk maken over PvdA’ers die stemmen lopen te ronselen in de moskee. Lijkt me een stuk nuttiger dan dat eeuwige oude-koeien-uit-de-sloot-halen over de PVV en Wilders. We weten allemaal wel dat je dolblij zou zijn als Wilders het bijltje erbij neer zou gooien en naar een ver buitenland zou vertrekken. Maar dan kun je lang wachten, al neuzel je nog zo vaak en veel!

 30. OphEUffen

  Wat ook onbeschrijfelijke pijn veroorzaakt is dat het buitenland maar 1 Nederlandse politicus kent. Uitgerekend degene, die in Nederland met kop en schouders boven het maaiveld uitkomt. Nog wel van de partij, die ten onrechte verweten wordt, zich achter de dijken te willen terugtrekken.

 31. V.K.

  -Volkomen ongeloofwaardig stuk, kan me niet voorstellen dat de bedrijfspoedel zich verlaagt tot het besnuffelen van 50 plussers.

 32. toetssteen

  Yep en de geschiedenis kent er nog wel een paar, onder andere dit tweetal:

   

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Groep_Scholten/Dijkman

 33. schnoebel

  Dat er gepoogd wordt, via demonisering en vooral infiltratie, de PVV te ondermijnen is overduidelijk. Zo is de partij van Janmaat ook kapot gemaakt. Dokters van Leeuwen, voormalig chef van de BVD (huidige AIVD), heeft ooit gepocht dat het hem gelukt was, via infiltratie, de Centrumpartij kapot te maken.

  Wikepedia Dokters van Leeuwen: in een interview beroemde hij zich er op dat “de grootste prestatie van zijn dienst in de jaren tachtig het stukspelen van de Centrumpartij van Janmaat is geweest, door te infiltreren en mensen tegen elkaar op te zetten en uit te spelen”.

 34. JC

  Hoewel er van alles wordt gedaan door de eurofiele globalisten om de
  Nederlanders in hun gareel te krijgen, lukt dit maar niet. Met oude truckjes
  (bijvoorbeeld: protestanten noemden de rooms katholieken op voorhand a-sociaal) en
  met nieuwe truckjes (bijvoorbeeld: PVV-kiezers zijn tokkies), met verdachtmakingen,
  met intriges, met samenspanningen, met uitsluiting, met neerbuigende
  opmerkingen, te veel om op te noemen.

   

  Maar………..voordeel is dat de PVV
  steeds sterker wordt van alle destructieve aantijgingen, valse journalistieke
  aanvallen, verjaagde rancunisten, en het collegiale decadente en vuige pootje
  lichten.

   

  Hoewel je er soms aan zou gaan twijfelen, maar ik blijf geloven dat eerlijk het
  langst duurt (naïef, hè?).

   

  De PVV is er voor het gewone hardwerkende volk in Nederland. Ik blijf PVV
  stemmen.

 35. Frenske

  Frank Verhoef,

  Zo te merken zit jij maar op je luie reet in de zon wat stukjes te schrijven. Fijn voor jou dat DDS je nog een habbekrats wil betalen voor dergelijke onzin. 

  Je schrijft maar allerlei verdachtmakingen en je vraagt je af . . .  Van een goede journalist wordt verwacht dat hij zich niet iets afvraagt, maar die vragen juist gaat stellen aan de persoon in kwestie!

  Bah, wat een misselijk mannetje moet jij wel zijn.

 36. trias politica

  Waar staat dat artikel dan in de NRC? Bedoel je niet het stuk dat Joost in 2010 al geschreven heeft?

 37. cmsuijkerbuijk

  “Als dat wel zou kunnen, zou de partij binnen de kortste keren overgenomen kunnen worden door het genoemde vuiligheid.”

  En wat dacht je van infiltratie door tegenstaders zoals de Internationale Socialisten en noem maar op, louter met het doel, de PVV over te nemen en kapot te maken!

 38. Haagse Harrie

  Henk:

   

  “Maar zolang Wilders… een control-freak is, die intelligentsia buiten de deur houdt…”

   

  Op de eerste plaats, Henk, heeft Geert Wilders niet alle intelligentsia buiten de deur weten te houden. Er zitten heel wat knappe koppen in zowel Eerste als Tweede Kamerfractie.

   

  En ten tweede: gelukkig maar dat Geert Wilders die control-freak is. Ik heb destijds met eigen ogen gezien wat een NVU-bagger er op de LPF afkwam. Dat is waarom je nog steeds geen lid kunt worden van de PVV. Als dat wel zou kunnen, zou de partij binnen de kortste keren overgenomen kunnen worden door het genoemde vuiligheid. Goed dat de control-freak ze buiten de deur houdt.

   

  j.c.th.kohler@online.nl

 39. Johanna

  VVD’ers kunnen beter proberen bij de PVV te komen want van hun partij VVD zal niet meer veel overblijven. VVD mag  misschien nog net meedoen.

 40. beppie

  Ten 1e stem je niet op een persoon maar op het programma van een partij. Het interesseert mij dan ook niet welk poppetje waar zit, als die middels zijn portefeuille mijn belangen maar verdedigd. Bontes wilde na zijn openbaring toch kostte wat kost bij de PVV blijven. Pas toen hij er toch uitgeknikkerd werd begon hij met modder te gooien. Driessen stond in 2012 op de lijst maar te laag om weer in de kamer te komen, dus heeft ook geen recht van spreken. Lillian Helder is een nageltje voor andere partijen. En Dion Graus naar een andere partij is wel heel ongeloofwaardig. Van Doorn uit de partij gezet, daar kunnen we kort over zijn. de Mos was onverkiesbaar en is voor zichzelf begonnen in Den Haag en is een samenwerking met OPA aangegaan maar volgt nog heel erg de lijn van de PVV. De kwestie van Vliet dan de belastingman, was in oktober 2013 het nieuwe belastingplan niet aan de orde? Heeft Zijlstra geprobeerd de PVV vóór te laten stemmen? Zou zo maar kunnen dat het daar over ging.

  Volgens voorspellers zou eind maart het kabinet struikelen. Zou de affaire Teeven en Plasterk (ongeoorloofde praktijken AIVD MIVD) een bom kunnen leggen en zijn ze de weg alvast aan het plaveien voor nieuwe verkiezingen? Nou ja ik word er niet warm of koud van. Voor mij is het programma het belangrijkste.   

 41. Johanna

  Trias politica 12:38

   

  Ik schreef   “lees eens het stuk van Roland  Reuderink over NRC”. “Hoe NRC Wilders in de rug steekt”.

  “Van” zou over moeten zijn.  Heeft  Joost Niemöller  niet het stuk geschreven over het artikel van Roland Reuderink?

  Dan  had  ik dat  erbij moeten vermelden. Excuus hiervoor.

   

 42. Jan Van

  Het is ook veelzeggend en kwalijk dat het gros van de publicisten dit toelaten”.

  Tuurlijk!

  Wilde je gaan sensureren dan?

  Prima dat suffies, sorry, hier kunnen posten en sprookjes vertellen.

  Wat is nou makkelijker dan alle blablabladiebla verhaaljes van mensen Bart, Frank en Juliussen ontkrachten?

  Eitje toch?

  En soms verwijten ze ons/PVV/GW zaken waar we (nog)  niks aan kunnen doen.

  “Wat heeft de PVV bereikt dan”?

  als we kijken naar de ideeen van de PVV die al overgenomen zijn door de regentenkliek en het feit dat de PVV nog niet in de gelegenheid is geweest om hun zin door te drukken door anti-PVV blokvorming, ziet onze toekomst met de PVV er rooskleurig uit.

  DDS…., nog steeds bedankt voor DDS…. maar…. %&^*&@!!!!*&$$ blijven toch de +jes en -netjes???

 43. Johanna

   Zo’n  5 maanden zou  VVD’er  Halbe  Zijlstra dit  gegeven  over  Van Vlied  in zijn zak hebben zitten en hij haalt het er voor de verkiezingen uit?  NRC komt  weer voor de verkiezingen met allerlei smerige insinuaties richting PVV. Journalisten moeten allemaaal meedoen zo niet morgen ontslag. Wat zijn ze toch onafhankelijk en maar een grote b.. over de Russen.

 44. Johanna

  NRC?

   

  Lees eens het stuk van Roland Reuderink  “Hoe de NRC Wilders in de rug steekt”.

  Reuderink  laat met voorbeelden   zien hoe  geniepig, misleidend,  vervalsend  de journalistiek wordt bedreven door NRC.

   

    De ronselpraktijken binnen de PvdA die de democratie ondermijnen dat is  echt ernstig en de praktijken van D66  via  Turkse Koser Kaya  om Turkse stemmem  te  ronselen die eveneens de democratie ondermijnen . Dat is wat anders dan overstappen.

   

 45. rinus

  @francois. Nee, meneer heeft geen appeltje te schillen met Wilders. Meneer Meeus van de NRC wil Wilders en zijn partij kapot hebben. De NRCer heeft zoveel haat naar de PVV (en dan vooral Geert Wilders) dat hij zelfs in een programma over politiek live oproepen doet naar politiek en journalistiek Nederland om PVV en Wilders te demoniseren. Hij bashed al maandenlang doelbewust. En hij heeft o.a. hulp van agressief en liegmeneertje Bontes en zijn ”co”, die gisteren weer bewees een enorme zielige en liegende drol te zijn. En natuurlijk maakt Wilders ook heus genoeg fouten, net als anderen dat doen. Dat moet je niet ontkennen. Maar ik vind het opvallend dat de hiervan blijkbaar smullende Frank Verhoef het allemaal wel prachtig vindt wat Meeus doet. Wat de media betreft heeft Wilders overigens vanaf 2006 vooral zijn kamerleden gezegd om niet naar buiten in de ronduit vijandelijke media te treden omdat het LPF-debacle en de ondergang nog heel vers in het geheugen lag. Het debacle waar NRCer Tom Jan Meeus nog steeds een stijve van krijgt als hij daar aan denkt. En vooral de gedachte aan de neergeschoten Pim Fortuijn, dood en moederziel alleen liggend op de koude grond op de parkeerplaats van het Mediapark. 

 46. Machteloze

  Zoals hierboven al eerder opgemerkt, “als dat alles is wat ze hebben”, dan valt het reuze mee. Want waar hebben we het over, iemand denkt mogelijk over een bepaalde move maar besluit op koers te blijven. Groter non-nieuws bestaat niet. 

  Het blijft interessant om te zien hoe zogenaamde journalisten hun integriteit te grabbel gooien met die onzin.

  Het is ook veelzeggend en kwalijk dat het gros van de publicisten dit toelaten, hieruit blijkt hoe ziek het publieke debat is. Het enige medicijn hiertegen is de waarheid, zoals verkondigt door Wilders en zijn PVV. 

 47. rinus

  Het is ook echt opvallend hoe triomfantelijk, opgewekt en dolblij de schrijver van deze column elders de dag van zijn leven heeft door deze expres een week voor de verkiezingen gebrachte “nieuwsberichten” over de PVV. En dan wetend wie deze “bom” zo smerig heeft gelegd. Bah.

 48. Machteloze

  DDS oprichter Joshua Livestro op 10 februari bij het 5 jarig jubileum: “Goed, genoeg gekletst, tijd om weer te gaan waarvoor we vijf jaar geleden zijn opgericht: Zoals u van ons gewend bent dus, wijdbeens tegenover de macht en de politiekecorrectheid, stop roepend.”

  Waar is het misgegaan? 

   

 49. Johanna

   NRC:  “Van Vliet concludeerde  daarop dat hij in de PVV MOEST blijven”.

   

  Let op het woordje MOEST

   

  Van Vliet zegt  “Zolang ik in de politiek  zit blijf ik PVV kamerlid”.

   

   

  HOEZO “MOEST”

   

  NRC en journalisten stoken om onrust binnen de PVV te bewerkstelligen

   

  PVV’ers, trap er niet in!

 50. rinus

  Inmiddels in de media ook het verhaal over Lilian Helder die in 2012 wilde  overstappen. De PVV en zeker Wilders wordt nu echt helemaal  kapot gemaakt. Hier is dus nogmaals duidelijk dat men geduldig heeft gewacht tot deze verkiezingen. Goeie genade, hoe erg moet de haat naar GW en zijn partij bij “mensen” als Meeus, J.Driessen en Bontes zijn om  dit te doen. 

 51. DonBasco

  Beste lezers, cq reageerders,

   

  Ik lees hier nog steeds mee, en werp ook een blik op de voorgeschotelde reclame. Dat moet nu eenmaal, want de pijp moet roken. Dat begrijp ik ook wel, dus daar hoort u mij niet over.

  Reageren doe ik niet zo veel meer, omdat ik echt het plus, of minnetjes, geven erg mis. Dat gaf wat mij betreft een extra dimensie aan dit blog.

  Ik lees ook meestal de reacties onder de artikelen, 90% van de lezers is volgens mij PVV’er, maar DDS, op Trias en misschien nog één na, moet helemaal niets, 0,0, hebben van de PVV.

  U zit dus op het verkeerde blog.

  Het is echt niet zo dat ik niets negatiefs wil lezen over de PVV, maar een hetze voeren is wat er gebeurt. En dat is iets heel anders dan kritiek.

   

 52. Julius

  “De PVV en zeker Wilders wordt nu echt helemaal  kapot gemaakt. Hier is dus nogmaals duidelijk dat men geduldig heeft gewacht tot deze verkiezingen”

   

  Ehm… we hebben het hier over slechts 2 !! gemeenten waar Geert mee durft te doen. En dan ook nog 2 gemeenten waar de PVV naar verwachting sterk uit de bus zal komen. Valt weinig “echt” kapot te maken.

   

  Ik denk dat het alu-hoedje te strak begint te zitten bij je. Zet het anders even af…

 53. Weetbeter

  Dit was een artikeltje van Frank- speciaal voor Julius 🙂

 54. cmsuijkerbuijk

  Het positieve aan dit alles is, dat het slechts één keer gebruikt kan worden en als dit dan momenteel al alles is wat men bij de MSM kan vinden, dan betekent dit, dat de bronnen langzaam aan het opdrogen zijn. Eens zullen ze wel moeten stoppen, omdat er gewoon niks meer aan “schokkend” nieuws is.

  Mensen prikken hier trouwens echt wel doorheen.

 55. Johanna

   Als je als  VVD degradeert van 41 zetels naar  19 moet je toch wat.

   

  Als je als PvdA degradeert van 38 naar 13 zetels, moet je toch wat.

 56. Johanna

   Beter  goede mensen die overstappen, dan kamerleden en gemeenteraadsleden zoals bij de PvdA en VVD   waarvan  een groot deel  corrupt is en stelen als de raven.

 57. rinus

  En wat betreft dat “wachten” komen natuurlijk ook de Europese verkiezingen. Dit alles is een  ware nachtmerrie voor Wilders. Dat dit hem blijkbaar gegund wordt…..

 58. Johanna

   De linkmiegels bij de VVD,

   

  zou in  october 2013 zijn gebeurd  en de VVD linkmiegels  gooien   het er voor de Gemeenteraadverkiezingen en voor de Europese-Parlementsverkiezigen in.

   

   

 59. rinus

  @jessica 00.11u We hebben vaak te maken met bekende journalisten, schrijvers en (ex) politici die zichzelf boven een ander vinden staan. In dit geval voelen zij zich ver verheven boven mensen die sympathie hebben voor pvv en haar uitgangspunten.  

 60. François

  Die Tom-Jan Meeus heeft kennelijk nog een appeltje te schillen met de PVV. Maar dat ‘geheime’ gesprekje ging toch over het mogelijke overlopen van VVD’ers naar de PVV? Dus andersom?

  @Julius (…22:09) “Ik lach jullie toe, maar vaak wel uit medelijden.”

  Het kan geen kwaad voor jezelf en je omgeving als je eens laat kijken naar je Peter Pan Syndroom.

 61. V.K.

  -Het i-juli-us syndroom

 62. Machteloze

  Wilders zwemt met z’n partij tegen de stroom in, en dat is moeilijk. 

  Omdat de gevestigde orde geen inhoudelijk verweer heeft is overgegaan tot het beproefde middel van demonisatie, dat heeft tegen Fortuyn immers effectief gewerkt..

  Omdat de journalistiek meewerkt met deze demonisatie is het zaak uiterst voorzichtig om te gaan met informatie. 

  Door de demonisatie is het lastig om goede mensen te vinden. Veel mensen durven niet openlijk uit te komen voor hun PVV voorkeur op straffe van maatschappelijke schade. De PVV is hierdoor extra kwetsbaar voor politieke charlatans die zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn, mollen.

  Zodra de mollen of anderszins uitgerangeerden hun kans zien, trachten zij uit berekening of wraak schade te doen door het vrijgegeven van gevoelige informatie.

  Deze info wordt verwelkomt door corrupte journalisten en zo tactisch mogelijk ingezet om de PVV te beschadigen. 

  De Nederlandse democratie functioneert niet goed door corruptie binnen de journalistiek. Dat dit kan bestaan zegt veel over de omvang van deze corruptie. 

  Dat is een grote schande.

   

 63. nick

  Het journaille heeft te vaak, teveel en te doorzichtig met grof geschut en ‘onder de gordel’ roddels de PVV proberen kapot te maken ten gunste van de linksrode clubjes en andere aanverwante eliteverzamelingen.

  Het mooie resultaat hiervan is dat het nu geheel tegen ze gaat werken. De timing van deze smerige achterklap is zo doorzichtig dat geen normaal mens er nog intrapt. Juist deze onzinnige, meestal zwaar verouderde berichten zorgen ervoor dat het bij de bevolking het ‘zie je wel’ effect geeft.

  Je kan heel lang iemand voor de gek houden maar je kan niet altijd iedereen voor de gek houden.

  Mooi wel, dit soort bercihten, bij mij wekt het slechts een glimlach op en een ‘ach gut’..en ik ben daarin niet de enige, zeker niet!!

  De PVV gaat hierdoor alleen nog maar meer groeien want men is de verradelijke elite totaal zat.

   

   

 64. toetssteen

  Voor allen die beweren dat de PVV en de Sp wel kunnen fuseren want….., enzo, enz.

   

  http://blog.tomlouwerse.nl/2011/05/sp-trouwste-bondgenoot-van-de-pvv.html

   

  Onderaan staat een link waaronder u de cijfers kunt vinden die het artikel onderbouwen.

  De enige overeenkomsten tussen deze partijen zijn alzo de zorg en in het bijzonder voor de ouderen. Dat is niet links of rechts, dat is normaal sociaal gedrag zonder enige richting.

  Economisch gezien, zie het stemgedrag en de reden erachter, staan de twee partijen aan de tegenovergestelde zijden. SP absoluut geen marktwerking tegenover PVV die marktwerking wil om voor de hand liggende redenen voor een partij  die zich aan de economisch rechter zjde bevindt.

 65. toetssteen

  Waarom zouden mensen overigens niet van partij mogen wisselen? (En dan even ongeacht of dit waar is of niet).

  Nederland is een democratisch land meen ik me te herinneren, dus waarom zou dit verboden moeten worden. Bij de volgende verkiezingen maakt de stemmer wel uit of hij zijn stem mee laat verhuizen of niet.

  Maar de eerst komende verkiezingen zijn geen Tweede Kamer verkiezingen, maar die voor de gemeenteraad. En daarna die voor het EU parlement, dus waar gaat dit allemaal over? De angst dat de PVV in Den Haag en Almere de grootste wordt? Nou als dat zo is ligt dat meer aan het zittende stel dan aan het zogenaamde populisme van de PVV.

 66. Johanna

  De VVD wil natuurlijk  kamerleden bij de PVV   weghalen omdat ze zelf   (gezien hun beleid)    in het parlement  geen talent hebben zoals bij de PVV.

 67. cmsuijkerbuijk

  Was er niet ene Toine Manders van de VVD/EU-fractie, die om geldelijk gewin is overgestapt naar 50+ om daar lijsttrekker te worden voor de EU-verkiezigen (Hij was niet meer verkiesbaar voor de VVD)?

  En dan een groot woord hebben over PVV-kamerleden?

  En wat dacht je van deze? In de jaren zeventig, toen zijn zoon Willem Drees jr. opgang maakte met zijn gematigd linkse partij DS’70, brak Drees sr. met zijn partij, de PvdA, uit onvrede over de in zijn ogen steeds radicalere en onrealistische koers van de PvdA onder invloed van Nieuw Links.

  En onlangs nog Mister Ontwikkelingshulp, die de PvdA heeft verlaten en nu op Groen/Links gaat stemmen!

  En nóg een overloper: Voormalig fractievoorzitter in MinDef Voorhoeve: Van de VVD naar D66!

  Deze 3 voorbeelden zeggen dus genoeg!

 68. nick

  De VVD heeft kamerleden van de PVV willen weghalen juist om de PVV te kunnen beschadigen, dringt dat nu nog niet door!!

  De VVD heeft lopen lobbyen onder de PVV fractieleden, dat is zeker. Dat die PVV fractieleden er niet in zijn getrapt, want dat is de werkelijkheid, is dus de kwaliteit van deze fractieleden. Denkt men nu echt dat inteligente personen als een Mw Helder of een Hr. van Vliet dit niet kunnen doorzien of de gevolgen overzien.

  Denk toch eens een keer zelf na en loop die idiote journalisten van het NRC en consorten niet achterna. Heel dom!

 69. Kritiekaster

  Het vileine en kwaadaardige geroddel bereikt zolangzamerhand zijn hoogtepunt.

  Het duidelijkst bewijs van de gestadige groei van de PVV. Oh, oh, oh wat zijn ze in paniek!

  Insinuerende vragen stellen aan de lezer is geen hoogstaande journalistiek hr. Verhoef.

  Nivo schoolbladkrantje schrijven.

 70. philippine

  “De PVV doet maar in enkele plaatsen mee met de gemeenteraads verkiezingen dus waarom…….?

   

  Caroline, 11 maart 21:18 heeft volkomen gelijk.

   

  Dat zal me wat worden bij de mei-verkiezingen.

  Lees onderwijl:

   

  http://www.3sat.de/page/?source=/scobel/175276/index.html&cx=59

   

  Want dáár moet we het in de EU over hebben.

  En over het feit dat het failliete Oekraïne ‘helemaal geen probleem is voor de EU’.

  En over de VS die overal militaire steunpunten hebben.

  En over het feit dat Merkel en Schäuble en consorten alles doen wat de VS voorstellen.

  En waarom dat zo is.

   

  Maar nee, liever lullen over de PVV.

 71. JC

  De PVV is waarschijnlijk de enige partij waar de fractieleden elkaar scherp
  houden en waar daar ook ruimte voor is.

 72. Jessica

  in maar twee plaatsen schijt de elite zeven kleuren stront en wordt alles uit de kast gehaald om de PVV zwart te maken. Vooral NRC is nog net zo erg als in 2002 over Pim Fortuyn. Henk en Ingrid worden er niet warm of koud van.

 73. Altea-Hills

  Het houd niet op om de PVV cq Geert Wilders te bashen,maar het valt wel op dat het gebeurt als er wat te kiezen is,en zou dat komen omdat de PVV zo goed in de peilingen staat ?

  Want VARA en NRC zij zijn wel de grootste beulen om mensen zelfs met leugens te slacht offeren van deze partij,en als deze man Roland van Vliet uit de PVV zou willen stappen,dan doet hij dat toch.

  Hij is geen ondergeschikte slaaf,die vast geketend zit aan de PVV,en nog mooier,Geert Wilders laat iedereen zo weg gaan als ze willen,en geen kwaad woord hoor je van hem in de media daarover.

  Wel van hen die vertrekken,zij willen graag de hand afhakken,die hen heeft gevoed,en ra ra politie muts,ze krijgen zelf geen partij van de grond,en komen zo hun eigen hoogmoed tegen.

  Men gaat voor de PVV,of niet,en dan sta je voor het beste verkiezingsprogramma van alle partijen,en als je denkt het beter te kunnen dan een Geert Wilders,dan stap je eruit,en begin je een eigen partij.

  Maar hoe lang moet Wilders al niet beveiligd worden?

  Misschien ook tegen deze Frank,want wat haten ze Wilders !

  24 Uur per dag beveiliging,dat gun je je grootste vijand niet.

 74. KeesvanD

  Ben heel benieuwd wie jouw stem krijgt.

 75. toetssteen

  Tom Jan Meeus als enige bron en de hele pers kwekt het na. Hing TJ Meeus als een vlieg verkleed in de gordijnen? O nee, het is hear say!

   

  Het zal wel iets zijn geweest als: ik heb gezien dat Zijlstra en Van Vliet zaten te praten…. Zou zo maar kunnen dat. Mja, dat babbeltje zal best waar zijn, nu nog waar het over ging.

   

 76. Jan Van

  Kan best wel begrijpen dat je zo verbitterd bent door de constante opgang vd PVV.

  Je gaat dit natuurlijk ontkrachten omdat je best wel zal wijzen op het wat magere resultaat bij de laatste verkiezingen door het “strategisch” stemmen van velen.

  Maar je hebt natuurlijk jaren je zitten te verbijten dat de PVV maar niet kapot wilde.

  Maar, als echte PVV-ers zijn we erg begrijpend en verdraagzaam en beseffen we best dat het je nu pijn doet.

  Neem gewoon je pilletjes en als je ons kunt helpen, roepen we je.

  Mvg, Jan

 77. Julius

  Goed sparen. Misschien mag je dan een keer met een volle kaart op bezoek bij Geert. Alhoewel… hij moet niks van achterban of zo hebben he. Da’s alleen maar lastig, al die mensen aan zijn voeten. En stel dat ze iets in zouden willen brengen. Nee hoor, gewoon knikken en meelopen. Volgens mij zijn PVV-ers daar heel goed in.

 78. Julius

  Ik lach jullie toe, maar vaak wel uit medelijden. Al iets bereikt met de blonde leider?

   

  Afijn, ik vind het wel weer leuk geweest. Duimen jullie maar dat van Vliet niet heeft gevraagd om over te stappen naar de VVD. En als het toch uit mocht komen dan weten jullie wat jullie te doen staat: afbranden tot aan zijn sokken. 

   

  Succes Jan Van 🙂

 79. Breinbrouwsels

  Flink door blijven zagen aan die stoelpoten, o gij afgunstigen, die zelf geen poot hebben om op te staan.

  Ik adviseer trouwens tafelpoten, van die lange dikke, die komen straks nog harder aan.

 80. Jan Van

  Het is geen goed begin van het nieuwe jaar voor Wilders”.

  Jawel hoor…., gaat prima.

  En “Wie zijn er nog loyaal aan Wilders en de PVV?”

  Ik. (zei de gek)

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.