Stemmenronselaar Suna gaat door met slopen PvdA

Morgen kan men in Soest stemmen op lijsttrekker Suna. Meneer besloot zijn functie neer te leggen vanwege ronselen, maar ziet daar nu toch van af.

De beelden van Pownews over PvdA’er Suna uit Soest gingen heel Nederland door. Het ronselen van stemmen komt ook anno 2014 in Nederland voor. Sinds Powned dit stukje goede journalistiek afleverde, zijn er ook signalen uit andere gemeenten naar buiten gekomen. Ook daar verlopen bepaalde zaken niet even koosjer.

PvdA-lijsttrekker Suna uit Soest wil graag wethouder worden. Dat mag. In de moskee stemmen ronselen, mag echter niet. Suna deed dat toch en bracht op die manier niet alleen de PvdA in de gemeente Soest in de problemen, maar ook de landelijke partij. Ik vond de reactie van de PvdA slim. Zij probeerde de commotie te downplayen door zo snel mogelijk afstand te nemen van deze praktijken. Niet alleen Samsom, ook Spekman was duidelijk. Osman Suna moest meteen zijn functie neerleggen en kon geen vertegenwoordiger van de PvdA meer zijn. Suna snapte dat en legde zijn functie neer. Einde verhaal.

Verkiezingen
Zou je denken. Osman Suna heeft nog niet helemaal door hoe groot de imagoschade is, denk ik. Heel Nederland heeft kunnen zien hoe hij probeerde de verkiezingen te belazeren. Maar de beste man is zich van geen kwaad bewust. Suna heeft dan ook besloten toch weer mee te doen aan de verkiezingen. Die wil wel heel graag wethouder worden zeg.

Vandaag maakte Suna bekend dat hij terugkomt van een eerder besluit om tijdelijk zijn functie neer te leggen. Hij zegt dat Samsom hem al schuldig heeft bevonden, terwijl het onderzoek nog niet eens was opgestart. Hij trekt zich niet terug en doet gewoon mee aan de verkiezingen, zegt hij.

Genadeklap
Twee dagen voor de verkiezingen. Lekker nieuws! Suna heeft in eigen persoon de PvdA al enorm veel kwaad gedaan. De partij stond er weer lekker op. Leek de zaak eindelijk met een sisser af te lopen, weet Suna alsnog de genadeklap uit te delen. Slechter nieuws kon de PvdA nauwelijks krijgen.

De Partij van de Arbeid staat er in de peilingen bijzonder slecht voor. In Soest ging sowieso al niemand meer op de PvdA stemmen (althans, dat hoop en verwacht je dan). Dit nieuws gaat er zonder meer voor zorgen dat nog meer mensen afhaken. Mij hoor je niet klagen. Hoe minder PvdA, hoe beter. Tegelijkertijd is deze actie van Suna natuurlijk niet goed voor het imago van de politiek in het algemeen. Dat is jammer. De reactie van Samsom en de PvdA is dan, in gegeven omstandigheden, wel weer goed.

Samsom reageerde vanavond in Pownews dat hij nog steeds vindt dat Suna moet opstappen. “Dan moet de heer Spekman nog eens duidelijk maken hoe dat zit. “Op de vraag of partijvoorzitter Spekman Suna gaat terugfluiten, zei Samsom: “De heer Spekman gaat hem dan terugfluiten”.

Dreun
Kortom: Suna is over een poosje geen PvdA’er meer, zoveel is duidelijk. Wethouder gaat hij ook niet worden. De PvdA krijgt vlak voor de verkiezingen wederom een dreun te verwerken. Niet alleen in Soest, ook in andere gemeenten. Morgen gaat Nederland naar de stembus.

Ik ben blij dat ik niet in de schoenen van Samsom sta. Heel blij!

U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. Hilterman

  Het heeft even geduurd maar ook de nieuw Nederlanders zijn nu uitgekeken op de sprookjes van de PvdA.

  Volgens Samsom komt de PvdA op voor werk en betaalbare woningen. De man is echt in de war. Het kabinet heeft de huren fors verhoogd door de woningcorporaties een miljarden heffing op te leggen die doorberekend mag worden in de huren. Werkgelegenheid? Die is stelselmatig afgebrokeb door een nooit eindigende reeks van lastenverzwaringen om van de nivelleerhobby maar te zwijgen.

  Er is echt lef voor nodig om daarna met de sprookjes over lage huren en werk te komen. Dat heeft ie wel, die Samsom. Of is het misschien toch een enorme onderschatting van de kiezer?

 2. joga

  En hier is dus het onomstotelijk bewijs, dat de pvda totaal niets meer heeft te vertellen over de door haar geimporteerde Marokkanen en Turken. Wanneer Spekman en Samsom niet luisteren doe ze het gewoon toch en ik ben er van overtuigd op aandringen van de achterban van Suna onder het motto: Wij zijn hier inmiddels de baas en fuck die pvda. Die durven toch niets tegen ons te ondernemen, want ze zijn inmiddels politiek geheel afhankelijk en dienen alleen te zorgen, dat we onze uikeringen( met  inmiddels € 100 extra) blijven ontvangen en overal moskeeën kunnen bouwen.

 3. rinus

  Je kan het hem niet eens allemaal in de schoen schuiven. Bij de pvda is dit een normale gang van zaken. Morgen kan je je ook weer ergeren aan berichten dat “pvda-stemmers” massaal tegelijk in 1 stemhok staan. 

   

  Wat ik een beetje hoop is dat de Turkse achterban de pvda massaal links laat liggen. Want autichtonen stemmen geen pvda meer. Waarom werd gisteren weer eens duidelijk in een debat tussen PVVer De Jong en PvdA-er Baldewsing. Laatstgenoemde werkt keihard aan “hogere lasten en minder autochtone Nederlanders”, Met in het man tegen man debat de  “SCHANDE!! roepende Groenlinks kenau!  Heerlijk die boeroepende meute.

 4. louis-portugal

  Ik kende heeeeeel lang geleden in ons stadje een Pvda raadslid.

  We deden een groot renovatiewerk in zijn wijk en dus zonder hem liep er niks.

  Ik heb derhalve een tijdje redelijk intensief contact met hem gehad.

  Hij was een van de grootste stemmentrekkers in onze gemeente.

  Voor zijn kop alleen 1650 stemmen en dat niet als lijsttrekker en niet nr 1 dus.

  Een van de dingen die mij verwonderde was ,dat hij beweerde van ongeveer alle stemmen die hij kreeg, wie er op hem stemde.

  Ik vroeg hem wel eens of hij wel eens twijfelde.

  Daar had hij een oplossing voor, hij zei dan als die stemmer iets nodig had, jij hebt de laatste keer niet op mij gestemd.

  Hij zag aan de reactie meteen of het wel of niet waar was zei hij.

  Nu de volmacht stemmen.

  Hij had daar hele pakken van omdat de meeste mensen in die sociaal zwakke wijken toch niet gingen stemmen.

  Ik denk dat de steeds lagere opkomsten hiermee te maken hebben.

  Als ik de pakken volmachten zie die hij had en dat mag nu dus niet meer dan ben je ongeveer de helft van de stemmers kwijt.

  Dat klopt ook aardig met de opkomst van toen en nu.

 5. avander

  ies koeltoer.
  Kijk maar naar Turkije.

 6. Knarsman

  Ach ja, allochtonië is dichter bij dan iedereen denkt of hoopt. Nog een paar jaar verder en we weten niet beter. Mogelijk dat we ooit mogen meemaken dat Spekman en Samsom worden vervangen door Achned en Mohammed en ondanks dat de namen anders doen vermoeden: ze beelden de profeet niet uit!

 7. dr.Kwast

  Spekman kan kotsen van Wilders, maar ik kots morgen van de uitslag van de verkiezingen. De braak uitwerpsel zal over de PvdA uitgestort worden, daarbij zeker weten dat er genoeg oudjes voor deze partij zullen stemmen. Niet wetend dat ze door de wringen gehaald worden. De MSM zal het ook niet uitleggen daar zijn ze te betrokken voor. Het voorbeeld dat het zo is, staat in mijn gedachten vast als of ik naar een foto kijk. TV van Geert op bezoek in het bejaarden tehuis. Waar een oudventje het onwaardig vond dat Wilders daar aanwezig was, met een blik die dodelijk was, ook hierbij niet wetend dat Wilders wel voor hem en vele anderen het verzorgings systeem probeert te behouden. En de steuntrekkers vinden de roos ook altijd een stem waard, voor 100 euro kan weer wat te goed worden geplaatst op het mobieltje kan weer geklept worden met Marie.

 8. Machteloze

  Topje van de vuilnisbelt

 9. Antivenin

  Nog even en de VN kan ook bij onze verkiezingen internationale waarnemers komen inzetten…

 10. jantje

  Mensen met 2 paspoorten zouden niet moeten kunnen stemmen.

  Laat ze een keuze maken.

 11. Hilterman

  Het is in de landen waar lieden met een andere etniciteit vandaan komen heel gewoon bosjes stemkaarten te verzamelen om daarvan zelf te bepalen waar op gestemd wordt. Suna doet in zijn ogen niets verkeerd en gaat daar kennelijk mee door. Fijn voor de PvdA die hiermee opnieuw met bedrog en oplichting wordt geconfronteerd.

  Dikke kans dat Suna ook nog wethouder wordt.

   

  Van mij mogen mensen met twee paspoorten twee keer stemmen, dat lijkt me heel erg eerlijk.

  Maar laat ze dan vooral in hun thuisland blijven na de tweede keer stemmen.

   

  Grappige naam Suna, keer de lettervolgorde eens om.

 12. Jessica

  in de eigen voet geschoten met het boteren en suikeren van allochtonen. Autochtonen waren van ondergeschikt belang.

 13. Johanna

  Dat  is  de dank voor de  PvdA die zich decennialang  alleen maar hebben ingezet voor de allochtoon en  waar voor hen de autochtoon niet bestond.

  Nu zijn ze dan beiden kwijt   autochtoon en allochtoon.

  Maar intussen hebben ze dan ook de hoofdprijs gewonnen met de meeste corrupte lieden en PvdA’ers die mishandelen.

  Wat heeft Suna nou weer misdaan? Hij heeft alleen maar  zoals meer voorkomt bij PvdA’ers  een paar stemmetjes geronseld.

 14. Pierre Lebon

  Iedere partij die zijn betrouwbaarheid, integriteit en principes aan de wilgen heeft gehangen mag van mij per direct ophouden te bestaan. Dat geldt natuurlijk ook voor de vvd die het rutte heeft toegestaan om met een pakket flagrante leugens en kul-verhalen de verkiezingen te winnen.

  Twee keer geel is rood en rood is: van het speelveld af.

 15. Henk

  Suna is goed bezig. De Turken zijn de PvdA geïnfiltreerd en maken de partij nu van binnenuit kapot. Wat ons autochtonen decennialang niet is gelukt, de PvdA slopen, lukt die dekselse Turken nu wel, Chapeau!

 16. Johannes N

  Alsof het wat uitmaakt… Suna gaat het niet om de PvdA maar om macht en invloed. Vanuit de moskee is hem verteld toch vooral door te gaan, dus dat doet hij, en zo gauw hij gekozen is (met voorkeursstemmen, uiteraard) splitst hij zich af van de PvdA en gaat met zijn lokale moslim broederschapspartijtje in de gemeenteraad zitten. Vanuit die positie zal hij zich keurig inzetten voor zijn eigen mensen, conform zijn culturele achtergrond. Mission accomplished!

   

  Onze pogingen om democratie te brengen naar het Midden-Oosten zijn geen succes gebleken. Hun pogingen om onze democratie te verwoesten lopen daarentegen soepel – het clientelisme, nepotisme, en corruptie die die wereld zo eigen is worden hier ook al volstrekt normaal.

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.