Zaak-Demmink: ‘Teeven wist namen van misbruik-verdachten’

Er zit schot in de zaak tegen Joris Demmink.

Als u de rechtszaak tegen Joris Demmink graag up close and personal wilt volgen doet u er verstandig aan om Volkskrant-journalist Toine Heijmans op de voet te volgen. Nou ja, op de voet: op Twitter. Hij doet live verslag van de zaak, waar nu al een aantal zeer belangrijke feiten naar voren zijn gekomen…

Feiten die weleens grote problemen konden opleveren voor staatssecretaris Fred Teeven en andere topmannen bij Justitie.

Een voorbeeld is deze verklaring van een oud-rechercheur over de vastgelopen Rolodex-zaak. In die zaak probeerde men (hooggeplaatste) pedo’s te volgen, af te luisteren en uiteindelijk op te pakken. Jammer genoeg viel het onderzoek in duigen omdat de verdachten van alles op de hoogte leken te zijn.

Vervolgens:

Naast Demmink werden drie hoofdofficieren van justitie én een hoogleraar (Ger van R.) ook door de recherche verdacht van pedofiele praktijken. Die laatste was zelfs hoofdverdachte. Als gezegd leverde het onderzoek naar al deze personen niets op omdat telefoontaps opeens stilvielen.

Zoals onze hoofdredacteur Joshua Livestro eerder vandaag liet weten op Twitter zijn deze feiten niet alleen erg vervelend voor Demmink, maar ook voor Opstelten, Teeven en de rest van Justitie. 

Teeven heeft het één en ander uit te leggen nu. Eerder liet Justitie immers weten dat er “geen begin van rook” was omtrent de activiteiten van Demmink. Uit de getuigenverklaring blijkt juist dat Teeven al in de jaren negentig op de hoogte was van het feit dat Demmink één van de kernverdachten was in de Rolodex-zaak. Als dat niet “het begin van rook” is, wat is dat dan wel, staatssecretaris Teeven en minister Opstelten?

En dat is niet alles. The Post Online voegt namelijk toe dat dezelfde getuige – Leendert de Koter – ook het volgende heeft gezegd:

Een aanvraag bij de toenmalige landelijke rechercheinformatiedienst voor de inzet van observatieteams op Demmink en de officieren werd afgewezen door het hoofd van de dienst, aldus De Koter. Dat hoofd was de huidige Amsterdamse korpschef, Pieter-Jaap Aalbersberg.

Meneer Aalbersberg moet dus ook maar eens met goede antwoorden komen over de gang van zaken in de Rolodex-zaak. Hoe heeft dit allemaal mis kunnen lopen? Wie heeft gelekt – want dat er gelekt is staat eigenlijk wel buiten kijf? En waarom werd er nadien net gedaan alsof er geen schijn van verdachte praktijken was? 

De getuigenis van vandaag is echt politieke dynamiet. Zowel Teeven als Opstelten moet heel snel, heel goede antwoorden bedenken. Anders kon hun positie weleens – en terecht – onder druk komen te staan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

23 reacties

 1. dezer

  Hebben de Russen toch nog gelijk  gekregen met de bewering dat Nederland een land van pedofielen is toen Nederland ging klagen over de rechten van homos in Rusland .Misschien weten ze daar door middel van afluisteren en geheime diensten wel meer dan wat wij mogen weten …

 2. schnoebel

  Zelf denk ik dat de personen die Demmink dekten/dekken ook niet geheel zuiver op de graad waren/zijn. Want waarom al die moeite als je er zelf niets mee te maken hebt? Waarschijnlijk is Demmink de deksel waarmee de beerput geopend kan worden en daar zijn heel wat lui beducht voor.

 3. D. G. Neree

  Maar het maakt niet uit: zowel Donner, Hirsch-Ballin, Opstelten en Teeven Hebben ieder onderzoek tegengewerkt met als smoes dat er al intern onderzoek was gedaan door de BVD/AIVD. Nu blijkt dus, dat Demmink wel degelijk verdachte was in dat plotseling afgebroken onderzoek.

   

  Vraag is natuurlijk: wie informeerde de verdachten over het onderzoek? Dat moet vanuit politie/justitiekringen zijn gebeurd. Vreemd is dan ook, dat er na het vastlopen geen nieuw onderzoek is gestart.

 4. D. G. Neree

  Dat er geen spoor van rook was, zei Opstelten.

 5. Dick Kraaij

  Het meest storende aan die hele Demmink-zaak vind ik dat de media amper beschikken over foto’s van die man. Steeds opnieuw, tot vervelens toe, duiken dezelfde verouderde, vage, ongekleurde portretten op van wat een lelijkerd lijkt te zijn. 

   

  Wat moet dat niet doen met het imago van de verdachte?

   

 6. Michel108

  zei dat er geen sprake was van rook laat staan van vuur.

   

  geloof niet dat teeven dat ook zei..

 7. Michel108

  zei dat er geen sprake was van rook laat staan van vuur.

   

  geloof niet dat teeven dat ook zei..

 8. Nannie

  Met  dank aan Micha Kat die in zijn strijd tegen Joris Demmink onvermoeid door gaat!

 9. Leo KarelJan

  En ze bazelen maar door, die regenten van de gevestigde orde: “wij leven in een fantastisch land”.

  Deze zaak toont het voor de ZOVEELSTE maal aan; het land is door en door verrot en is toe aan een zeer radicale grote schoonmaak!

 10. Rufol

  De advocaat van een van de slachtoffers, mr. Gerard Hamer te Amsterdam, viel ‘ zomaar’ dood van zijn fiets.

  Men moet niet verbaasd zijn als Demmink ineens een ongeluk krijgt.

  Dan kan namelijk de deksel op de beerput blijven.

 11. dezer

  misschien moeten ze de naam veranderen in Ministerie van lustitie…..

 12. dezer

  misschien moeten ze de naam veranderen in Ministerie van lustitie…..

 13. Geert Blom

  @ Nannie: mocht ons Koningshuis daar wel degelijk mee gemoeid zijn, dan mede daarom gaat het de doofpot in. Maar tot nu toe blijft het bij speculaties of misschien bewust schade toebrengen aan… (dat klint heel erg dom, maar er zijn wel degelijk bepaalde krachten en machten op de achtergrond die ons Koningshuis schade willen toebrengen, no matter the cost t.b.v. van een bepaald ideaal, nl.: een republiek, omdat men dan denkt dat er meer democratie zou zijn, wat niet is, uiteindelijk.)

   

  Desalniettemin denk ik toch (of men nou wel koningshuisvriendelijk is of niet) dat Willem Alexander daar niet aan mee doet. Dat Claus evt. in een homobar is gezien of iets dergelijks, zegt niet zoveel.  Het zegt niet eens dat Claus uberhaupt homo zou zijn geweest. Er gaan wel meer hetero’s met homo’s mee in bepaalde homobarren, dat wil nog niet zeggen dat iemand homo is  (ook niet in het geheim).

   

 14. Nannie

  Kent iemand deze zaak dan? Komt nog meer bagger naar boven.

   

  De omgeving ken ik als mijn broekzak. In 1949 na de oorlog speelden mijn broer en ik in die omgeving. We zater er dichtbij op een camping met onze ouders.

  We vonden er “van alles”. Als ik er aan denk word ik er nog misselijk van.

   

  Pas 1 jaar geleden kwam ik per toeval achter de geschiedenis van het Ronde Huis.

   

  http://rondehuis.blogspot.nl/

   

 15. Geert Blom

  Ik denk dat men dat in dit geval niet eens zo durven, want daarmee geeft men al toe!

 16. christianov

  Zou plots Demmink onder verdachte omstandigheden overlijden?

  Iemand wel eens verdiept in de Zandvoortse CD-roms?

 17. Geert Blom

  Toen ik in 2008 mijn baan verloor, omdat het bedrijf waar ik werkte ophield te bestaan, thuis kwam te zitten en ergens weer Dutroux te sprake kwam, bedacht ik mij toch een keer hier helemaal in te verdiepen. Ik wist wel de grote lijnen -vaag-, maar wilde hier eigenlijk meer over weten.

   

  Ik herinner mij nog heel goed die avond dat ik besloot hier tot diep in de nacht te gaan lezen: ik at een van mijn meest favoriete spagatti maaltijd alla Geert Blom, pittig, maar ipv gehakt, shoarma er doorheen. Nou tot vandaag de dag, lust ik die niet zo goed meer, eet deze nog maar heel sporadisch, maar kan er niet meer van genieten, omdat elke keer weer die ene avond naar boven komt.

   

  Mijn interesse in o.a. psychologie en Jung geeft al aan dat ik zaken wel degelijk anders bekijk en benader. Echter, ik begon met de Dutroux case en kwam via hyperlinks op zoveel terecht, buitenlandse sites (voornamelijk Engelstalig) en ben zo geschrokken. Tony Blair? En dan nu die malloot Jimmy Savile en c.s. Niet alleen geschrokken, maar was ook perplext, hoe gestoord het er aan toe gaat in de wereld – van de meeste van ons- bovengestelden. Nou ben ik best veel gewend, maar dit overtrof werkelijk allerlei vermoedens en gedachten. We weten en lezen een hoop over psychopaten; maar dat mensen zo, zo gestoord konden zijn in zo’n groot verband (qua landen en bovengestelden) en in feite met elkaar gelinkt, kon ik niet verkroppen! Het volledige puur wrede sadisme t.a.v. kindjes, babies, babies net geboren met de navelstreng er nog aan, met hulpeloze dieren en dat met elkaar en dan voor de camera. Het pijn doen openlijk voor de camera (Snuff movies o.a. in Hoofddorp) tot de dood aan toe, die toentertijd al werden verkocht per film voor zo’n 25.000 gulden. Menigeen moet toch snappen dat Jan modaal dit helemaal niet kan betalen! Zélfs Berlusconi walgde hiervan!!! De weet is er.

   

  Via die algehele beerput van Dutroux, kwam ik bij o.a. Nederland: Zandvoort, Hoofddorp, Engeland, Rusland (grote afname), USA en welk ander land ook. Het is zo dusdanig schunnig, zo buitenproportioneel dat hier wat mij betreft geen woorden voor beschikbaar zijn.

   

  Ik heb toen een week lang bewust wandelingen gemaakt met mijn katten en voelde mij zo ontheemd, zo verraden door de Elite, zo ziek als dit in elkaar steekt. t.b.v. manipulaties d.m.v. chantage. Via-via had ik al vernomen dat niet alleen Politici, maar ook in de advocatuur behoorlijk gesnoven wordt (maar voor mij blijft dat bij hear-say).

   

  Echter, het is kennelijk ook zo groots t.a.v. politieke chantabele middelen, hier zoveel landen en bovenbobo’s mee gemoeid zijn, dat dit proces m.i. niet gaat inluiden dat de mensen worden opgesloten achter slot en grendel.  Te veel belangen staan op het spel. En het spel wordt hoog gespeeld.

   

  Al een paar mensen zijn vermoord.

   

  Het proces t..a.v. Demmink is zo laat dat mij het helemaal niet zou verbazen dat bewijzen zijn vernietigd. En daarom niemand van de betrokkenen zich nog iets kan herinneren.

   

  Het allerlaatste wat mij te binnenschiet  in zijn geval is misschien staatsgeheim, geheime dienstoperatie van het een en ander. Maar dan nog is het zo groots dat ik bijna verwacht dat Demmink dit tot in zijn graf zal meedragen.

   

   

   

   

 18. baksteen

  En als er gebeld wordt met van Rey valt de tap ook opeens weg? stelletje leugenaars, in dezelfde vuilnisbak flikkeren als de filmrolletjes!

  Gaat hier het kabinet op vallen?

 19. nick

  Men denk toch niet echt dat het recht zal zegevieren?? Ze zullen zich in alle bochten en kronkels winden om onder deze zeer vuile zaak uit te komen. Er zijn veel te veel belangen mee gemoeid. Liegen in de rechtbank is geen enkele moeite voor de zg. aangesproken “gezagdragers” die liegen in opdracht, ze moeten wel….

  Opstelten moet zijn gelijk krijgen, hoe dan ook, al zijn voorgangers hangen anders en nog veel meer personen, onze hele rechtstaat zal heel ernstig beschadigd worden. Heel de Nederlandse politiek staat op het spel. 

  Ben heel benieuwd naar het vervolg maar betwijfel op de waarheid nu echt boven water zal gaan komen want dat Demmink schuldig is aan alle beschuldigingen in het verleden….. Ik ben overtuigd, nu de rechters nog…Demmink kan ze nu niet meer ontslaan of erger dus wat let ze…

  ( Opstelen en consorten waarschijnlijk, de coruptie is met het veroordelen Demmink heus niet verdwenen en gezichtsverlies zal ten alle tijden voorkomen worden, men zal Internationaal moeten gaan procederen wil men de waarheid en smerige werkelijkheid boven water krijgen.  )

 20. Michel108

  zei dat er geen sprake was van rook laat staan van vuur.

   

  geloof niet dat teeven dat ook zei..

 21. Antivenin

  Wat een bananenkoninkrijk zijn we toch geworden…

   

  En maar een vermanend vingertje blijven opsteken naar de rest van de wereld, wat een schijnheiligheid.

 22. Karina

  Advokate v.d. Plas. Waar alle advokaten voor haar de moed niet voor hadden heeft zij wel aangedurft.

 23. Liselotte van Hees

  Deze jarenlang door Ballin en Donners onder de tafel gehouden louche pedofiel Demmink,is een nationale schandvlek van Nederland,ten kodte van eerlijk spelende burgers, zoals bv. de Hr Poot….
  Hopelijk wordt alles tot op het kleinste. Verstoot opgedekt en Demmink dient veroordeeld te worden,alle die hem gedekt hebben dien ontslagen te worden!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.