Braziliaans leger valt sloppenwijken binnen

Helicopters en gepantserde voertuigen.

Zo zeg. Dit is gewoon een militaire operatie:

Bijna 3000 Braziliaanse strijdkrachten zijn zaterdag begonnen met het terugwinnen van de macht in een van de gevaarlijkste sloppenwijken van Rio de Janeiro. De actie is onderdeel van een veel groter plan om criminele bendes die in dergelijke buurten de dienst uit maken, op te pakken vanwege het WK voetbal komende zomer.

Er worden helicopters ingezet, gepantserde voertuigen, zwaarbewapende mannen (en vrouwen), en ga zo maar door. Het is echt een militaire operatie die nog het meest denken aan de strijd om Fallujah toen Amerikaanse soldaten bij ieder huis gevechten moesten leveren met terroristen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. Johanna

  Waar blijven de hypocriete  linkse  acteurtjes zoals Karin Bloemen,Paul de Leeuw en het acteurtje dat zelfs in Moskou  het theater op z’n kop zette? Bloemen  met haar grote b.k bij WNl.

  Arme bevolking  van de sloppenwijken.Ze worden er zo uitgegooid voor sport.

 2. toetssteen

  Puh, slavernij bestaat niet, weet je toch.

  Het is volstrekt waanzinnig wat ik hier verneem (Singapore) . Natuurlijk, ik moet de standaard van de westerse wereld niet op de wereld van daar plakken, maarre als ik hoor dat het kindermeisje van mijn kleinzoons te elfder ure heeft afgeblazen omdat haar aanstaande haar naar Dubai wilde verkassen…… Mhhh she is spoiled 😉

   

  Brazilië? Mafia?

 3. Caroline

  Arme mensen die uit hun krotten gesleept worden voor een potje voetballen. Schande, als ik al gewoon niet keek, zou ik de WK boycotten.

   

  Nou ja, de Nepalese slaven die sneven in Quatar (daar toch?) doen er ook niet toe als het om voetbal gaat.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.