Joden blijven pispaaltje, ook in Europa

Geen categorieapr 29 2014, 14:53
Eng!
Het blijft een bijzonder fenomeen. Al eeuwen is er op deze aardbol veel antisemitisme. Het lijkt iets te zijn van alle plaatsen en alle tijden. Hoe komt het dat zo'n, relatief, klein volk zoveel agressie, kwaad, geweld en ellende over zich heen krijgt? Wat maakt Joden tot een eeuwig mikpunt? Vragen waar ik niet uitkom.
Hoe komt het dat antisemitisme na tweeduizend jaar beschaving nog steeds bestaat. Een ieder op de wereld kan in Auschwitz zien hoe het kan aflopen met jodenhaat. Nog geen 70 jaar geleden!
Oekraïne
De afgelopen tijd is Oekraïne veel in het nieuws. Dat de Pro-Russische demonstranten antisemitistische trekjes hebben, was veel te lezen in de media. Dat is zorgelijk! In Oekraïne wonen nog steeds veel Joden. Aan de andere kant, zo blijkt uit een rapport, dat ook de nationalisten niet al te grote jodenvrienden zijn. Ook zij maken zich schuldig aan antisemitisme. Ironisch vervolgens dat beide partijen de andere partij verwijten anti-joods te zijn. Joodse mensen zijn in Oekraïne een speelbal geworden.
Opmerkelijk genoeg is Oekraïne echter niet het Europese land met de meeste antisemitische incidenten. Daarvoor kunnen we veel dichter bij huis blijven. Slechts enkele uren rijden van Nederland, Frankrijk.

Het hoogste aantal antisemitische incidenten deed zich in Frankrijk voor: 116. Meer dan een derde van de aanvallen was direct tegen mensen gericht, aldus het rapport. Maar ook het verbieden van rituele slacht en het opvoeren van antisemitische conferences wijzen volgens het Kantor Centrum op het groeiende antisemitisme in Europa.

Pispaal
Zo'n 40 procent van alle racistische aanvallen in Europa is gericht op Joden. Daarmee zijn zij de meest getroffen minderheid in Europa. Wederom schokkende cijfers! Wat doen Joden mis? Wat voedt deze haat? Wat maakt de Joden een eeuwig pispaaltje? Is er nog wel toekomst voor Joden in Europa? Niet voor niets emigreren nog steeds Joden uit Europa naar Israël. Het gevoel van onveiligheid blijft namelijk groeien.
Reden voor de SGP in de Tweede Kamer om de noodklok te luiden.

Naar aanleiding van het rapport heeft SGP-Kamerlid Dijkgraaf dinsdagmorgen schriftelijke vragen aan minister van Buitenlandse Zaken Timmermans gesteld. De SGP wil van de bewindsman niet alleen weten hoe hij de uitkomsten van de studie van het Kantor Centrum beoordeelt, maar vraagt Timmermans ook welke concrete mogelijkheden hij heeft om de gepresenteerde studie naar antisemitisme te agenderen in een van de overleggen met Europese collega’s.

Wonen over een paar jaar bijna alle Joden ter wereld in Israël? Het zou maar zo kunnen. Op een klein stukje land, omringt door een dreigende Arabische wereld. We leven in een knettergekke wereld. Joden weten daar alles van. Helaas!
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten