Minister Timmermans heeft 0,0 aandacht voor christenvervolging

Nederland laat vervolgde christenen in de kou staan.

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft in een brief antwoord gegeven op vragen van de Tweede Kamer. De commissie Buitenlandse Zaken stelde namelijk maar liefst 98 vragen aan de minister. Al de vragen gingen over de mensenrechtensituatie in de Arabische regio.

Minister Timmermans reageert op deze vragen in een uitgebreide brief van maar liefst acht kantjes. De brief vindt u hier. Allereerst valt het op dat minister Timmermans nog steeds erg positief is over de Arabische Lente. ‘Diverse omwentelingen (…) bieden landen de kansen om hun eigen samenleving opnieuw in te richten. Hier liggen dus kansen, maar ook valkuilen.’ Minister Timmermans durft er niet bij te melden dat men in de Arabische wereld eigenlijk alleen maar in de valkuilen is getrapt.

Naïef
In Egypte heeft het leger meer macht dan ooit en is daarmee ook de democratie op een laag pitje terecht gekomen. De bevolking in Egypte vindt dat prima. Het beleid van de Moslimbroederschap was vele malen erger. In Libië heerst de anarchie. In Syrië hebben moslimextremisten in grote delen van het land de controle en slachten een ieder af die het niet eens is met hun leer. Zij richten inderdaad hun eigen samenleving opnieuw in. Maar moet je daar gelukkig mee zijn!? Nee, het Midden-Oosten is er niet gezelliger op geworden, de afgelopen jaren. Minister Timmermans ziet gelukkig nog steeds kansen. Ben je dan een optimist of ben je dan naïef?

In de brief van de minister is er veel aandacht voor de situatie van vrouwen in de Arabische regio. Terecht! Die positie is, mede dankzij de Arabische Lente, flink verslechterd. Ook gaat het over homo’s en lesbiennes. Zwaar terecht! Je wilt als man met homofiele gevoelens lang van zijn leven niet in het Midden-Oosten wonen. Levensgevaarlijk. Het gaat in de brief over persvrijheid, vrijheid van meningsuiting, enzovoort.

Christenen
Één groep ontbreekt echter in de brief! De christenen. Dat is zeer opmerkelijk! Waarom heeft minister Timmermans geen aandacht voor de vele vervolgde christenen in het Midden-Oosten? Pater Frans van der Lugt is echt niet de enige christen die de afgelopen jaren letterlijk is geslacht door moslimextremisten. Minister Timmermans heeft eigenlijk maar in één zin een heel klein beetje aandacht voor christenvervolging.

“In Marokko, Libanon, Syrië en Irak is sprake van groeiende religieuze politisering, verminderde religieuze tolerantie en toenemende spanningen.”

Heel veel zwakker valt het niet te formuleren. Bizar! Minister Timmermans heeft 0,0 aandacht voor vervolgde christenen. Werkelijk waar schandalig. In de hele brief komen de woorden christen, christenen, christenvervolging of iets in die buurt, niet voor. Timmermans zwijgt…

Nederland laat vervolgde christenen in de kou staan.

U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. KhunHans

  Natuurlijk houdt Timmerdinges zijn mond dicht over de vervolging van christenen in de landen waar de islam dr boventoon voert.

   

  Immers, als hij zou erkennen dat de islam een religie van haat is, zou hij daarmee indirect erkennen dat ook Israel de dupe is van dat middeleeuwse, haatdragende geloof.

   

  En dat kan al helemaal niet.

  Je zou haast denken dat Timmerdinges antisemitische ideetjes  heeft.

   

  Net als veel paapse, protestante en islamietjese bewindvoerders in de EU en de rest van Europa.

   

  De tijd van schaamte over de periode 1939-1945, en later, is mede onder de druk van de islam, voorbij

 2. Breinbrouwsels

  Deze reactie of eigenlijk niet-reactie van Timmerfrans is de vergelding voor het leed dat de katholieken, en misschien hier of daar nog een verdwaalde protestant, hoe ook genaamd, de arme Roojen decennialang hebben aangedaan. Wraakzucht kent bij de Roojen, zoals tientallen miljoenen slachtoffers uit eigener nivellering mochten meefeesten, net als hun afgunst, geen grenzen.

   

  Zijde gij de donderende preken van missionarissen van de Oostpriesterhulp vergeten? Priesters die met inzet van hun leven dag en nacht in touw waren om per kop per week 12 communisten tot het Ware Geloof te bekeren en uit de klauwen van de Roojen van daaro te redden? Waarbij ze staande op de kansel de beminde gelovigen hel en verdoeminis beloofden als ze het in hun harses zouden halen om niet op de KVP maar op die Roojen te stemmen? De Roojen, godverrudommuh, die al uw dochters zouden schenden en uw vrouwen zouden onteren door al dan niet gewenste bewegingen des huwelijks zijnde te maken zonder de voor gelovigen daartoe beoogde kinderwens?

   

  Dat was ergens in 1950 of zo. Ze wilden niet luisteren en God schopte toen in 1953 van pure wanhoop de dijken in Zeeland en Friesland nog even door, wat ook niet hielp, en is daarna maar doodgegaan. En de vergelding van de Roojen gaat door en nu hebben we niemand meer om op de kansel te gaan staan schuimbekken.

 3. mart

  Fransje is geschokt las ik over de terdood veroordeling van moslim broeders….maar over de moorden op cristenen  in het oosten hoor je hem  niet.Vreemd ventje.

 4. pierreofzo

   

  Als zelfs CDA, CU en SGP geen vinger uitsteken naar  bedreigde geloofsgenoten, dan hoef je van Timmermans al helemaal niks te verwachten

 5. Johanna

  Timmermans is grote vriendjes met de islamieten. Hij pakt liever de christelijke Russen aan. 

 6. Twan 21

  Timmermans is een naar mannetje. Maar wat kun je verwachten van een socialist?

   

  Christenen zijn zijn van oorsprong de aartsvijanden van de socialisten. Dat zit heel diep.

 7. jannet1940

  Hoe méér reacties over dat infantiele buza-figuurtje, hoe méér aandacht en ajb geef hem

  géén ruimte meer, anders gaat ie nog een wedstrijd aan met Geert, wie de meeste aandacht

  krijgt

 8. cico

  Zijn eigen carriere. Zelden zo’n egotripper in een kabinet gezien.

 9. Knarsman

  Gedogen is dus ook wegkijken, bij de hier levende socialisten en de hier levende christenen. Het gaat er ook niet om die christenen hier naartoe te halen, leuke verrijking in de Bijbelgordel, maar om die christenen in hun eigen land, islamitisch of niet, een net zo gelijkwaardig bestaan te verzekeren als de daar levende moslims. Waarom zouden moslims hier wel kunnen leven en christenen daar niet?

 10. baksteen

  Christenen en Joden, socialisten hebben daar gruwelijk de pest aan, het gaat dwars tegen hun ideologie in van collectivisme onderdrukking en verarming. Timmermans laat geen kans onbenut om zijn volgende stap in de EU zeker te stellen. Een gevaarlijke man.

 11. Krolll

  Mijnheer Meijer, begrijp toch eens dat er een enorme economische behoefte aan homo- en vrouwenleed bestaat. Feministen, homo-activisten en moderne socialisten in het algemeen, smachten naar gestenigde of verkrachtte vrouwen en/of homo’s die aan bouwkranen worden opgehangen. Zoals Greenpeace zich in zijn handen wrijft bij een olieramp, en net zoals hetzelfde Greenpeace (aanstaande) rampen verzint om als organisatie te overleven. Het is hun brandstof, zonder aansprekende voorbeelden van al het vreselijks dat zij zeggen te bestrijden hebben noch Greenpeace, noch homo-activisten of feministen een raison d’être. Dus maakt het niet uit dat er in India weinig vrouwen verkracht worden, of dat in Iran opgehangen homo’s een jongen vermoord hadden. Waar zulke organisaties naar streven is niet het oplossen van problemen, maar uitsluitend de verspreiding van hun politieke wereldbeeld. Christenen zijn in dat wereldbeeld. ondanks de grote politieke overeenkomsten met het socialisme, de eeuwige onderdrukkers, omdat zij voor socialisten in het gevecht om morele autoriteit concurrenten zijn.

   

   

   

 12. reageerbuis

  Het is treurig met die Timmermans. Poetin nam 50000 Syrische christenen op.

 13. chris2

  Met zo’n minister kun je eer in leggen… Ook de gedogers CU en SGP. Als dat geen Judaspartijen geworden zijn, dan weet ik het niet. En maar klagen over materialisme, want dat past bij gristenen. Vaak nog onterecht ook. Maar ondertussen voor wat meterieel gewin gedogen dat hun lijdende broeders en zusters officieel en straal genegeerd worden. Ze nemen het nog eerder op voor criminele marokkanen dan voor medegelovigen. Walgelijk. 

 14. L. van der Schoot

  Deze man is een schande voor Nederland. Hij doet alles verkeerd en denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft.

  Ik geloof niet dat we ooit een slechtere BUZA minister hebben gehad.

 15. Breinbrouwsels

  Toen de Joden de zaak voor elkaar hadden was er een ploeg Afgunstigen die voor zichzelf begon. Ze gingen, zeg maar. hun eigen partij beginnen. De aldus opgerichte Christenen stonden elkaar, als ze niet voor de leeuwen lagen, de hele dag de ene na de andere wang toe te keren maar werden later toch nog wereldberoemd door hun creatieve brandstapels.

   

  Maar al heel gauw was er alweer een ploeg Afgunstigen die voor zichzelf begon en A4-tjes op kerkdeuren ging spijkeren. De aldus afgescheidenen noemden zich Protestanten en begonnen dus als een speer afgunstig ruzie met elkaar te maken zodat er in no time 10.000den herverhervormden volleerde protocommunistenwaren.

   

  Die zopen zich met of zonder de Bijbel een weg door de kroegen van Parijs en Zürich om tenslotte metzunnalluh de Tzaar van Rusland te beroven, een Nieuw Vaticaan in Brussel te bouwen en tenslotte niet alleen de ongelovigen maar ook hun eigen afgunstige maar gelukkig verdoofde gelovigen op de economische brandstapel te pleuren. Die Timmerfrans weet als geen ander hoe het ontstaan is. Zou hij wroeging hebben en daarom schuldbewust zijn voorvaderen verloochenen?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.