‘Oekraïne voorkomt coupplot’

Gelukkig.

Aan de ene kant is dit goed om te horen, maar aan de andere is toch ook behoorlijk zorgwekkend:

Ukrainian authorities have dismantled an armed underground group they claim was plotting against the Kiev-based government and planned to launch an attack in a few days, that nation’s top security agency announced Saturday.

Vijftien mensen zijn opgepakt, 300 geweren zijn gevonden, wat ook geldt voor handgranaten en nog veel meer. De arrestaties vonden plaats in de oost-Oekraïense stad Luhansk, waar een substantiële Russische minderheid woont. Zij zouden het voorbeeld willen volgen van de Krim en zich dus bij Rusland aansluiten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. François

  Ukrainian television said the Luhansk protesters were demanding the release of people detained by security services in recent days as well as a referendum on joining Russia. “We don’t want to join the EU, we don’t want to join NATO. We want our children to live in peace,” an unnamed woman told Ukraine’s Channel Five in Luhansk. (artikel) Zo is het.

 2. François

  Voor de_mol en anderen, hier een aardig stukje over die petrodollar: “Ukraine as the USDollar Waterloo”. Citaat: “The entire USDollar foundation with the USTreasury Bond bank reserve structure is at risk is collapsing, as consequence to the desperate adventure and criminal activity conducted in Ukraine.” Die Jim WIllie geeft wat economie betreft kort en krachtig weer wat er zo boven ons hoofd hangt sinds de Oekraïne-putsch door de VS/EU: een versnelde “Global Paradigm Shift”.

 3. François

  CNN… Dat is minstens zo’n ongeloofwaardige propagandaomroep als de NOS. Altijd even tegen het licht houden dus. Er kijkt ook bijna niemand meer naar die wegkwijnende zender, maar dit terzijde.

  Waarom dan voor gemaksnieuws niet meteen naar Reuters? “Pro-Russia protesters storm regional government building in east Ukraine (…) More than 1,000 people protested in a main square in Donetsk, an industrial city, before breaking into the regional administrative building where they hung a Russian flag from a second floor balcony, a Reuters witness said. The protesters outside cheered and chanted “Russia!”. (…) The news announcer said the Luhansk protesters wanted a referendum on the status of their region, similar to the vote carried out in Crimea which paved the way for the region’s annexation by Russia. They also demanded the release of people detained by security services in recent days.”

  Ook een goed artikel daarover op ZeroHedge. Maar daar zal CNN natuurljik niets over zeggen.

 4. de_mol

  Wees maar gelukkig met die neo-nazi’s:

  http://www.globalresearch.ca/the-u-s-has-installed-a-neo-nazi-government-in-ukraine/5371554

   

  http://www.bbc.com/news/world-europe-26394980

   

  Timosjenko en het dreigen met het afmaken van Putin en Russen in Oost-Ukraine:

  https://www.youtube.com/watch?v=oEFCmJ-VGhA

   

  Wees maar blij met je nazi regime Michael.

 5. Rufol

  Raar dat dit zo gelukkig is.

  Toen coupplegers de gekozen regering van janukovitsch aanvielen en ten val bracht (en nee, dat ging niet zachtzinnig) was er bij schrijver sprake van euforie.

  Nu mensen proberen de na deze coup geïnstalleerde ‘regering’ aan te vallen, is het vastnemen van die mensen ineens gelukkig. Een referendum van een hele bevolkingsgroep leverde ook al een zeer negatieve reaktie op.

  Is bij schrijver sprake van eurofiel, anti-Rusland of gewoon linksdenker zijn?

 6. MicMokum

  Elk bericht van de huidige Oekraiense autoriteiten, die zelf via een staatsgreep op een gekozen regering aan de macht zijn gekomen, beschouw ik bij voorbaat als propaganda. 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.