Powned, geef ons een rechtse talkshow!

Geen categorieapr 22 2014, 15:15
In den lande was Pownews zeer bekend. Elke werkdag ongeveer een kwartier vaak spraakmakende televisie. Daar komt een eind aan.
In de loop der jaren heb ik behoorlijk wat groepen rondgeleid door de Tweede Kamer. Daarin stond ik ook altijd even stil bij de pers. Het viel dan op dat veel mensen, vooral jongeren, het programma Pownews kennen. Rutger die met zijn lange, wilde haren regelmatig politici in het nauw wist te drijven, riep veel herkenning op. Pownews is in een paar jaar tijd een sterk merk geworden.
Ik vond en vind het altijd pijnlijk om te zien hoe sommige politici helemaal niet kunnen omgaan met de stijl van het programma. Job Cohen stond vaak te stuntelen bij de roze microfoon. Bizar eigenlijk. Weinig mensen in den lande krijgen zoveel mediatrainingen als mensen in de politiek. Toch wist Pownews met een paar simpele trucjes mensen van hun stuk te brengen.
Minderwaardig amusement
Het programma zorgde dan ook herhaaldelijk voor onrust. Af en toe waren er zelfs stemmen in de samenleving die vonden dat het programma helemaal van de buis moest. De SGP heeft ooit iets in die richting geopperd en ook Andreas Kinneging roerde zich. Volgens hem was het programma minderwaardig amusement.
Die mensen krijgen gedeeltelijk hun zin. Het programma slokt een groot deel van het budget van Powned op. Aan het eind van het jaar gaat Pownews dan ook stoppen met het programma dagelijks uit te zenden. Vanaf 2015 zal enkel op donderdagavond nog een uitzending van Pownews te zien zijn. Dat zegt voorzitter Dominique Weessie.
Talkshow
De omroep gaat het geld nu op andere manieren besteden. Zo gaat er waarschijnlijk een nieuw programma komen dat een soort van Talkshow moet worden. Volgens Weessie zal dat programma 'niet al te links zijn'. Van die uitspraak ben ik een beetje geschrokken. Ik weet natuurlijk niet wat de voorzitter precies bedoelde met deze uitspraak, maar ik zie liever een goede, rechtse talkshow. Met een fris, alternatief geluid. Lekker rechts, daar hoef je je als Powned niet voor te schamen. Maar misschien bedoelde Weessie dat ook wel met zijn opmerking.
Rechtse kernwaarden mogen immers best wat meer aandacht krijgen op onze publieke omroep. Een kleine overheid die weet wat haar kerntaken zijn, minder belastingen, meer Nederland en minder Europa en vooral minder staat en meer samenleving! Intelligente mensen met een goede, rechtse boodschap zijn er genoeg in Nederland. Geef hen eens een podium. Kom op Powned! Laat ze daar in Hilversum maar lekker zweten!
Powned, geef ons een rechtse talkshow!
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten