Powned, geef ons een rechtse talkshow!

In den lande was Pownews zeer bekend. Elke werkdag ongeveer een kwartier vaak spraakmakende televisie. Daar komt een eind aan.In de loop der jaren heb ik behoorlijk wat groepen rondgeleid door de Tweede Kamer. Daarin stond ik ook altijd even stil bij de pers. Het viel dan op dat veel mensen, vooral jongeren, het programma Pownews kennen. Rutger die met zijn lange, wilde haren regelmatig politici in het nauw wist te drijven, riep veel herkenning op. Pownews is in een paar jaar tijd een sterk merk geworden.


Ik vond en vind het altijd pijnlijk om te zien hoe sommige politici helemaal niet kunnen omgaan met de stijl van het programma. Job Cohen stond vaak te stuntelen bij de roze microfoon. Bizar eigenlijk. Weinig mensen in den lande krijgen zoveel mediatrainingen als mensen in de politiek. Toch wist Pownews met een paar simpele trucjes mensen van hun stuk te brengen.


Minderwaardig amusement
Het programma zorgde dan ook herhaaldelijk voor onrust. Af en toe waren er zelfs stemmen in de samenleving die vonden dat het programma helemaal van de buis moest. De SGP heeft ooit iets in die richting geopperd en ook Andreas Kinneging roerde zich. Volgens hem was het programma minderwaardig amusement.


Die mensen krijgen gedeeltelijk hun zin. Het programma slokt een groot deel van het budget van Powned op. Aan het eind van het jaar gaat Pownews dan ook stoppen met het programma dagelijks uit te zenden. Vanaf 2015 zal enkel op donderdagavond nog een uitzending van Pownews te zien zijn. Dat zegt voorzitter Dominique Weessie.


Talkshow
De omroep gaat het geld nu op andere manieren besteden. Zo gaat er waarschijnlijk een nieuw programma komen dat een soort van Talkshow moet worden. Volgens Weessie zal dat programma ‘niet al te links zijn’. Van die uitspraak ben ik een beetje geschrokken. Ik weet natuurlijk niet wat de voorzitter precies bedoelde met deze uitspraak, maar ik zie liever een goede, rechtse talkshow. Met een fris, alternatief geluid. Lekker rechts, daar hoef je je als Powned niet voor te schamen. Maar misschien bedoelde Weessie dat ook wel met zijn opmerking.


Rechtse kernwaarden mogen immers best wat meer aandacht krijgen op onze publieke omroep. Een kleine overheid die weet wat haar kerntaken zijn, minder belastingen, meer Nederland en minder Europa en vooral minder staat en meer samenleving! Intelligente mensen met een goede, rechtse boodschap zijn er genoeg in Nederland. Geef hen eens een podium. Kom op Powned! Laat ze daar in Hilversum maar lekker zweten!


Powned, geef ons een rechtse talkshow!


U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. KeesvanD

  De PO miet verdwijnen in de huidige vorm.

  De AVRO, TROS, VARA et cetera zijn voor een heel groot deel commerciele omroepen. Verder de sport er van af.

  Blijft over: Nederland 1 en Radio 1. Die moeten neutraal uitzenden.

 2. Jasper de Groot

  Ik heb nog altijd ijle hoop op een talkshow van Jan Roos en Jan Dijkgraaf; die twee hebben chemie en zijn beide goede interviewers met eigen kwaliteiten. Beide een beetje provocateurs. Maar Dijkgraaf en Weesie zal nooit meer goedkomen vrees ik, en dat begrijp ik vanuit Jans kant ook wel heel goed. Maar het blijft wel eeuwig zonde.

 3. Jessica

  in de MSM. Zou PowNed ook voor de bijl gaan? Dan ben ik gelijk lid af.

 4. Springer

  De publieke omroep kan beter afgeschaft worden. Maar als het toch moet liever in een hele andere vorm. Het is totaal onwenselijk dat er zulke politiek gekleurde programma’s worden uitgezonden. De publieke omroep (overheid) heeft de taak objectieve berichtgeving te verzorgen. Aangezien dit vrij lastig is lijkt het me verstandig dat er een afspiegeling qua politieke kleur van de huidige tweede kamer de berichtgeving verzorgd. Elke journalist dient dus aan te geven welke politieke voorkeur hij heeft. Het moet dus eens afgelopen zijn met de PvdA promotie machine.

   

  De huidige omroepverenigingen dienen per direct afgeschaft te worden aangezien deze uit een tijd stammen van voor de verzuiling. Daarnaast is het totaal onwenselijk dat een omroep gekleurd is door politieke kleur of geloof. Deze verenigingen kunnen op eigen houtje verder gaan zonder enige vorm van subsidie.

   

  Ned 1 – actualiteiten

  Aangezien het onmogelijk is 

   

  Ned 2 – documentaire, cultuur, muziek etc

   

  Ned 3

  Hier kan elke vereniging / omroep / stichting etc zendtijd inkopen. Hier kan de Vara, EO, KRO en TROS nog hun gang gaan. Maar deze zenders is ook makkelijk toegangelijk voor nieuwkomers.

   

 5. rinus

  Het valt toch niet te winnen. Het NOS-journaal en al die presentatoren alsmede de verslaggevers zijn vreselijk vooringenomen. Ze worden ook steeds brutaler. Programma’s als NOS-journaal, PenW, Nieuwsuur, Buitenhof, Oog in Oog en noem maar op, schamen zich helemaal nergens meer voor en geven gewoon hun verkapte (of verpakte) mening over allerlei onderwerpen. Of het nu Israel en de Palestijnen of de politiek betreft, het is langzamerhand pure propaganda voor politieke partijen als D66 en PvdA. De Telegraaf doet het met WNL in de ochtend en op Zondag hetzelfde en maakt reclame voor de VVD en ook opvallend vooral v.Haersma Buma. Dat is het favoriete vriendje van Paul Jansen. Voor Buma kunnen ze beter een eigen stoel reserveren. Die plek voor Buma is zo naar zijn zitvlees gaan staan, dat alleen hij nog in deze stoel (of bank) past.

   

  Nee, ik kijk steeds minder tv. Of ik ga er even voor zitten en kijk ergens een herhaling (op internet) van.

   

  En wat mij betreft ben ik snel klaar. Of je nu zogenaamde linkse of rechtse programma’s kijkt, mijn (onze) politieke kleur en partij wordt toch alleen maar afgezeken, afgebrand, gedemoniseerd en gebashd. En er wordt vaak genoeg keihard over gelogen. Zelfs de achterban (steevast aanhang genoemd, terwijl het bij andere partijen altijd ”kiezers” zijn) worden zelfs ook al beledigd. Dus daar hoef ik niet naar te kijken. Wees maar blij dat er nog een WNL of EO is, want er zijn genoeg kiezers die nog voor geen 0,00001 procent worden bedient.

 6. halo1

  ..dat al die clubs als een soort automatisme naar links worden getrokken..maar ik snap het wel. Het is veel comfortabeler op zondagmorgen je “”zorgen te uiten”” over de (zgn)””afbraak”van de gezondheidszorg en de (zgn)””discrininatie”” van Marokkanen..terwijl er in klare taal gewoon snoeihard de helft minder uitgegeven en toegelaten moet worden… daarom zijn talkshows ook een beetje van nature fnuikend voor rechts beleid.. dat moet je gewoon (zonder veel ophef) doen! Alleen een talkshow s.v.p. die je niet serieus hoeft te nemen want mooi weer spelen is uiteindelijk de hond in de pot.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.