‘Prins Laurent deed zelfmoordpoging’

Nutteloos.

Volgens De Telegraaf – en Belgische media – werd prins Laurent eerder dit jaar niet opgenomen in het ziekenhuis omdat hij ziek was, maar omdat hij een zelfmoordpoging had gedaan. Blijkbaar was het al de derde keer dat hij op die manier een einde aan zijn leven probeerde te maken.

Ook komen meer details naar buiten over het verleden van verondersteld bon vivant Laurent, die toch minder van het leven lijkt te genieten dan altijd werd aangenomen. Zijn voormalig privésecretaris kolonel NOËL VAESSEN bevestigt dat Laurent in 1995 en in 1999 probeerde zichzelf iets aan te doen. Volgens Vaessen was hij uitgeput en voelde hij zich nutteloos en wilde hij dat middels het slikken van pillen zijn ouders kenbaar maken.

De manier waarop het Belgische koningshuis hiermee om is gegaan laat nogal wat te wensen over. Zo weigerden oud-koning Albert en zijn vrouw terug te keren van vakantie, dit omdat zij bang waren dat Belgen dan door zouden hebben hoe serieus het was.

Overigens blijkt hier maar weer eens uit dat het afschaffen van de monarchie niet alleen goed is voor een land zelf, maar ook voor de koninklijke familie. Zo’n Laurent voelt zich blijkbaar opgesloten in het systeem. 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Pietje Precies

  en zelfs dat speelt ie nog niet klaar…..

 2. fanof43

  @LantR.fant, Een Amerikaans systeem, met een president die verregaande bevoegdheden en vetorecht heeft, is inderdaad niet geschikt voor het kleine Nederland. Ons parlementair systeem is oké. Ik denk zelf meer aan een constructie zoals in Duitsland, waar de president, die een ceremoniële functie heeft, wordt gekozen door de bondsvergadering. In NL zou evenzo de president kunnen worden gekozen door de Staten-generaal, aangevuld door vertegenwoordigers van de provincies. De rol van de premier blijft hetzelfde. Aldus ben je af van het koningshuis, zijnde een obsoleet, ondemocratisch instituut.

 3. LantR.fant

  Maar als je het circus om de USA presidentsverkiezingen volgt, Of de strapatzen van Hollande, dan zie ik niet welke verbetering een republiek dan brengen. Soms heb je mazzel, met een Reagan, een Sharon of een Putin, die werkelijk knok(t)en voor hun land. Maar met een Hollande of een Obama, om een paar rampen te noemen moet je niet blij zijn.

   

  Om nog maar te zwijgen van president Rutte, Of Pechthold. Dan zijn de Oranjes toch een betere en stabielere factor en op handelsmissies gaat zo een sprookje erin als koek.  

 4. fanof43

  Leve de Republiek!

 5. Rufol

  Een zekere nutteloosheid kan ook deze prins niet worden ontzegd. 

  Net zoals het merendeel van welke koninklijke familie dan ook.

  Het is echter te hopen dat we in DDS niet van elke zelfmoordpoging een schrijfsel moeten verduren.

  Het feit alleen dat deze mislukte zelfmoordenaar een prins is, rechtvaardigt nog niet zoveel aandacht.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.