PvdA wil koopvaardijschepen niet beschermen

Want wapens zijn eng.

Het is ongelooflijk: de PvdA wil koopvaardijschepen niet laten beschermen door private bewakers met wapens. Want wapens zijn eng.

Wat nog ongelooflijker is, is dat het NOS Journaal er zowaar bij vermeldt dat andere Europese landen dat soort bewaking wel toestaan (en zelfs promoten). Daar blijkt namelijk iets van kritiek uit. En dat is gewoonweg schokkend te noemen voor het PvdA-staatsjournaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Pierre Lebon

  Socialisten die wapens eng vinden? Lijkt me onwaarschijnlijk. Het herrenvolk is gek op wapens.

 2. sastro

  Tijden veranderen. Vlak na de overgave van Japan werden Nederlandse dienstplichtig militairen, koud uit de kampen, opgedragen de vanuit Indië op China varende koopvaardijschepen te beschermen tegen piraterij.. 

 3. mart

  Geen bescherming? Meteen uitvlaggen naar een land waar het WEL kan.Scheelt ook nog heel wat in de belastingen.

 4. baksteen

  Stuurt de PvdA op een crisis aan en wil zij met dit vooraf ingenomen standpunt de coalitie op scherp zetten?

  Dan heb je een dergelijke verslaglegging van het journaal nodig. 

 5. cmsuijkerbuijk

  Wat dacht je Michael? “Dubbel genaaid, houdt beter”? (Zie stuk van Nick Ottens: ‘Geen particuliere beveiligers op schepen’ )

  Maar goed, het is dan ook een belangrijk onderwerp. Mijn mening is, dat een schip, dat uiteindelijk Nederlands grondgebied is, gewoon door defensie beschermd moet worden, in dit geval door Mariniers en dát, zonder de rekening te leggen bij de reder of maatschappij, waarvan het schip is. Het is namelijk gewoon één der taken van de Krijgsmacht en er is al voor betaald in de vorm van belasting. Waarom moet er dan twee keer betaald worden? Onzin dus!

  Die Blonde Dolly van een minister moet eindelijk haar taak eens gaan doen en de Krijgsmacht gebruiken waarvoor hij in het leven is geroepen: Onze grondgebied verdedigen! En als ze dat niet snapt: Meteen aftreden!!!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.