Rusland sluit Oekraïense banken op de Krim

Natuurlijk.

Wat is die Vladimir Poetin toch een democraat met bijzonder veel respect voor de meest simpele grondrechten zeg:

Moskou heeft vier Oekraïense banken gesloten op de Krim, het door Rusland geannexeerde schiereiland in de Zwarte Zee. Volgens de Russische centrale bank hadden de instellingen niet voldaan aan de hun gestelde verplichtingen. Het besluit werd vandaag bekendgemaakt.

Het ergste is dat er nogal wat ‘eurosceptici’ zijn die Poetin nog verdedigen ook. Laat ik hier heel duidelijk over zijn: Poetin is een autocraat pur sang, een wannabe dictator. Er is werkelijk niets positiefs aan hem. Niets.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. CDlogo

  Mooi…..Vlad laat dus niet zijn burgers opdraaien, zoals hier, voor het gokken en roven van de bankstermaffia.

 2. tipo

  Privatbank is de grootste bank van Oekraine. Het is 1 van de 4 banken waar de licentie van is ingetrokken op de Krim. De eigenaar (Ihor Kolomoiskiy)  is de derde rijkste man van Oekraine, die erg Pro-Ukraine is. Een dag voor het eferendum op de Krim sloot hij alle bankfillialen op de Krim en de dag erna kwam er geen cash meer uit de pinautomaten. Dat heeft een grote impact op de 2 miljoen (!) klanten van Privatbank op de Krim. Sinds 18 maart kunnen deze 2 miljoen mensen niet meer bij hun eigendommen. Bron.

   

  Waar is dat geld gebleven? Gestolen uiteraard, maar door wie? Niet door Poetin. 

 3. Obomov

  Volgens het gelinkte Parool-artikel zijn de banken gesloten nadat klanten geen geld meer konden opnemen en geen overboekingen konden maken. De Russiche Centrale Bank heeft de betreffende banken doorgelicht en geconcludeert dat ze gesloten moeten worden omdat de banken niet aan hun verplichtingen voldoen. De saldi van de rekeninghouders zijn door Poetin gegarandeerd tot 14.200€. 

   

  Het kan natuurlijk zijn dat bovenstaande informatie niet klopt, maar dat weten we niet. Op basis van hetgeen we weten heeft Poetin ook hier verstandiger gehandeld dan onze eigen westerse leiders die failliete banken maar blijven volpompen met liquiditeiten. Nee, beter is het de rekeninghouders te redden en de bank te laten ploffen. 

 4. Mortier

  Geef dan eens een (1 is genoeg) argument waarom de EU democratischer zou zijn en geef eens aan wat we eigenlijk met de Oekraine van doen hebben.. en als je dan toch bezig bent je hersenen te pijnigen: geef eens 1 argument waarom de EU beter is dan de EEG van destijds..

 5. cmsuijkerbuijk

  “Het ergste is dat er nogal wat ‘eurosceptici’ zijn die Poetin nog
  verdedigen ook. Laat ik hier heel duidelijk over zijn: Poetin is een
  autocraat pur sang, een wannabe dictator. Er is werkelijk niets
  positiefs aan hem. Niets.”

  Nou, stel hem dan voor om mee te doen aan de verkiezingen voor de functie van Comissievoorzitter! Daar is hij helemaal op zij plaats, gezien het stelletje dictators in spé die een goi naar die post gaan doen. Ene Juncker, Verhofstadt of Schulz. Allen in potentie net zulke smeerlappen. Daar hebben we denk ik hier in de EU onze handen méér dan vol aan, om ons ook nog eens met andere landen te bemoeien!

  Wat is toch die fascinatie met Putin. Hij is een smeerlap. OK. Maar wat hebben wij daar mee te maken? Niks, helemaal niks. Dan zijn er nog wel andere figuren waar je je pijlen op kunt richten en die nét zo ver van ons staan als Putin.

  En ik dacht dat de EU ook al sinistere plannetjes aan het uitbroeden was over onze banken. Dus wat is het verschil?

 6. louis-portugal

  Ik zie je hebt je goed verdiept in de redenen voor het sluiten van die banken Michael.

  Als ik gisteren ergens lees dat Obama aan het denken is om het vermogen van Putin in Zwitserland te laten blokkeren kan ik mij die stap van Putin levendig voorstellen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.