Vakbonden slaan plank weer mis

‘Sluiting Philip Morris ligt aan mismanagement’.

Machteloos staan de commissarissen van Philip Morris Holland (PMH) naar eigen zeggen. De sluiting van de Nederlandse tak in Bergen op Zoom is nu eenmaal een order van hogere hand. Moet de RvC dan wel formeel mee instemmen, eigenlijk is het niet meer dan een formaliteit geeft commissaris Jan Kamminga toe in het FD. En daar zijn de ondernemingsraad en vakbonden dan weer woedend over. Die vinden dat het moederbedrijf in de rest van de Europa ‘willens en wetens zijn eigen overcapaciteit heeft gecreëerd’ om Bergen op Zoom te kunnen sluiten. (…) In plaats van de schuld bij de commissarissen (of zichzelf) neer te leggen kunnen de ondernemingsraad en vakbonden zich dus maar beter bezig houden met het originele ‘sociale’ plan: Philip Morris een flinke poot uitdraaien.

Zoals gebruikelijk liggen massaontslagen aan iedereen en zijn moeder, behalve aan de vakbonden met hun eeuwig onrealistische eisen. Hogere lonen zouden voor Nederland helemaal niet zo’n gek idee zijn, maar misschien moeten de vakbonden het eens anders aanpakken. Oh nee, wacht, het is natuurlijk niet hun schuld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.