Groenlinker Van Es verrijkt Amsterdamse raadsleden

Je verwacht het niet.

Meevaller voor plucheplakkende raadsleden. De Amsterdamse gewoonte om twee vergaderingen op een avond te organiseren om de inkomsten een beetje op peil te houden is prima volgens wethouder Andrée van Es (GroenLinks). Want zeggenschap of niet, de stadsdelen bestuurscommissies bestaan uit echte vergadertijgers. Dankzij het nieuwe vergoedingssysteem is de vaste maandelijkse vergoeding van 1.500 euro afgeschaft en worden leden van de bestuurscommissie per vergadering 250 tot 500 euro betaald. Werkt het onfrisse gedrag in de hand om zoveel mogelijk vergaderingen te organiseren. Twee keer de presentielijst tekenen is namelijk dubbel cashen, ook al zijn het feitelijk aaneensluitende bijeenkomsten met slechts een pauze tussendoor.

En geen belastingbetaler die hier iets mee te maken heeft! Toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.