Journalist RTL: PVV behandelt ons slecht

Journalisten worden als honden behandeld door de PVV, klaagt RTL-journalist Jos Heymans. De PVV is veel te achterdochtig als het om de media gaat.

RTL-journalist en voorzitter van de Parlementaire Persvereniging Jos Heymans maakt zich ernstig zorgen over hoe Geert Wilders en zijn partijgenoten de Haagse pers behandelen. De verbale beledigingen van PVV’ers (journalisten zijn bijvoorbeeld links en dom) vinden hij en collega-journalisten niet eens zo erg, schrijft Heymans in een column, maar hoe ze worden behandeld op partijbijeenkomsten kan écht niet. Citaat:

Het wordt tijd dat er een einde komt aan de hondse behandeling die journalisten ten deel valt bij PVV-bijeenkomsten. Waar andere partijen proberen de werkomstandigheden voor de pers zo optimaal mogelijk te maken, dat is immers ook hún belang, zal dat de PVV een rotzorg zijn.

Als voorbeeld haalt hij de verkiezingsavond van 22 mei aan. Journalisten moesten er onnodig vroeg zijn, om precies te zijn vijf uur voordat Wilders zou spreken. Ze werden in een zeer krappe ruimte gepropt, kregen geen zitplek en mochten in feite de aanwezige PVV’ers geen enkele vraag stellen. “Het is angst dat Wilders drijft: angst voor de media, angst voor zijn eigen mensen die hij voor geen meter vertrouwt,” aldus Heymans. Daar heeft Heymans volkomen gelijk in.

De media en de PVV hebben nooit een goede relatie met elkaar gehad. In de ogen van PVV’ers zijn alle media links en willen alle journalisten de PVV beschadigen (wat niet klopt, hoewel een groot deel van de media inderdaad links is). Omdat PVV’ers die overtuiging hebben, willen ze niets met journalisten te maken hebben. Het zorgt voor een vicieuze cirkel, want als journalisten – die toch al onderbetaald worden – ergens een bloedhekel aan hebben, is het wel een slechte behandeling door degene die ze juist een podium geven via internet, tv of krant.

De relatie tussen de media en de PVV is compleet verstoord. En dat komt echt niet alleen door de media. Wilders en zijn collega’s moeten leren dat het belangrijk is om normaal om te gaan met journalisten. Zij doen slechts hun werk. Er is geen enkele reden om journalisten urenlang in een hokje van 4 bij 2 meter te stoppen met slechts twee stopcontacten, zoals Heymans schrijft. Journalisten moeten hun werk kunnen doen, ook al heb je als politicus een hekel aan ze. Zo gaat dat in een democratie.

Het was nota bene Pim Fortuyn die in principe niet moeilijk deed over interviews. Hij wilde interviews niet eens vantevoren autoriseren, ook al wist hij dat lang niet alle journalisten fan van hem waren. Als je staat achter wat je hebt gezegd, dan hoef je echt niet bang te zijn voor een kop boven een artikel. Wilders moet zich realiseren dat het zo niet langer kan. Voor RTL-journalist Heymans is de maat eigenlijk al vol:

We klagen massaal, maar schikken ons wel in ons lot. Waarom pikken we dat eigenlijk? Waarom zeggen we niet: Geert, je zoekt het maar uit; wij gaan weg. Hij heeft de media net zo hard nodig als wij hem. Wilders toont geen respect voor journalisten, hoeft ook niet. Maar dat hoeft hem niet te beletten een beetje fatsoenlijk met ons om te gaan.

Zoals Heymans schrijft: respect is niet nodig, als de PVV maar gewoon normaal en fatsoenlijk omgaat met journalisten. Geef ze gewoon een plekje op partijbijeenkomsten, geef ze de ruimte om vragen te stellen en laat ze rondlopen om gesprekjes aan te knopen. Een goede relatie met de media is voor de PVV op dit moment belangrijker dan ooit. Als zelfs journalist en opiniemaker Joost Niemöller kritiek heeft op de PVV, dan weet je dat het tijd is dat Wilders eens goed gaat nadenken over de toekomst van zijn partij.

Om de kiezer te informeren over zo’n eventuele koerswijziging, komen goede contacten met de media uitstekend van pas. Sterker nog, die zijn noodzakelijk. Eén ding weet ik zeker: als de PVV journalisten blijft behandelen als honden, komt het nooit meer goed met de PVV.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

80 reacties

 1. Johanna

  De man uut Limburg 11:14 ” kopvoddentax”  Volgens  Nilgün Yerli  eens bij Witteman dat  ” veertig miljoen Turken de kopvoddentax  van Wilders  een goed idee  en fantastisch  vinden en dat ze veel ergere kreten hebben dan Wilders”.

   Typisch dat bijna altijd mannen reageren op  de “kopvoddentax” en die kopvodden verdedigen.

  Kurt Westergaard Deense cartoonist  ” stopt er mee”. ” Er zijn teveel mensen die door mijn cartoon  in een isolement  moeten leven”.  De minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, de minister van Economische Zaken Henk Kamp en als  laatste de minister president Mark Rutte gaan alle drie zich verontschuldigen bij de Saoedische grootste mensenrechtenschenders van de hele wereld om een sticker van W/PVV. Moeten wij allemaal gaan buigen voor de islam/islamieten ? Nooit.

  De  christelijke Russen worden vernederd en sancties opgelegd. Dat er veel Nederlandse bedrijven flinke schade  ondervinden en failliet zullen gaan , interesseert  de  regering geen ene moer.  Zal ze een zorg zijn want de energie uit christelijk  Rusland willen ze niet.  De politiek wil de energie vanuit islamitische  intolerante landen die  homo’s ophangen,  vrouwen  zwaar onderdrukken, en onze vrijheid en vrijheid van meningsuiting  met geweld, moord en flinke bedreigingen ontnemen. Wilders heeft volkomen gelijk met zijn uitlatingen. Respect voor degenen die er zijn leven of vrijheid  voor moet opofferen. Hoe zal ons land/Europa eruit zien over 20-30-40 jaar? Er  is een partij  die de bevolking waarschuwt voor de gevolgen die de  toekomst  zullen aangaan  en dat is de PVV ook al bevalt het niet iedereen. De PVV is een verademing in een klimaat van  laffe knielers.

 2. tipo

  Grote onzin natuurlijk. Dat de hoofdstroommedia werkt zoals die werkt is een feit. Maar als je dat niet bevalt, hou er dan mee op als politicus.

   

  Ja, de hoofdstroommedia is eurofiel, multiculturalistisch, cultureel-marxisitsch, klimaatgelovig, collectivistisch, voor de zittende politieke elite en ga zo maar door. 

   

  Laat ze lekker in hun eigen valkuilen van bevooroordeeldheid vallen. Ben zelf sympatiek, aimabel en charmant of in ieder geval humoristisch. En fel waar het moet, maar doceer dat. 

   

  De hoofdstroommedia is zo voorspelbaar als dat een koe boe zegt. Verras de hoofdstroommedia dan op een manier waar ze niets tegenin te brengen hebben of waarin ze zelf met hun mond vol tanden komen te staan.

   

  Als Wilders echt een statement wilde maken, dan liet hij kaviaar en champagne aanslepen voor de pers en ging hij zelf met zijn fractie in een hoekje achter een lintje op een houtje bijten, zoals menig belastingbetaler. Maak het dan ook echt genant.

 3. herrie mulles

  Nederland heeft geen journalisten meer dat is het hele probleem,een enkele uitzondering daargelaten.

  Het metier wordt beoefend door verstandelijk ondermaatse meelopers met voorgeprogrammeerde vragen en dito eigen opinies.Ze worden aangestuurd door hun mediocre chefs die op hun beurt weer door vage hoofdredacties  worden geinstrueerd.

  Het genootschap van hoofdredacteuren met Pieter Sijpersma ( wie ? ) als voorzitter,is  een soort ministerie van Waarheid. Oranje gezinde cultureel marxisten met gel in de laatse vijf haren.

  Marcel Gelauff ,u weet wel van het gelauf hoop en liefde nos-sjoernaal speelt voor secretaris van de club.

  De eigenaren van die media zijn wel bekend maar wat daarboven zit aan krachten weet alleen god en wij weten dat deze figuren het beste met zichzelf voor hebben.

  Wilders heeft de jounalistiek in het geheel niet nodig,het tegenovergestelde is waar.

  De agressieve kippedrift waarmee ze Wilders c.s benaderen duidt op de angst hun broodwinning te verliezen als  ze zich al te neutraal zouden opstellen.

  Om de hele beroepsgroep te kenschetsen hoef je maar te zien hoe ze unaniem zijn in hun incestueuse netwerk om  een zwaarmoedige maar zeer progressief ogende tokkie als Frenk (sic) van der Linden de beste interviewer in NL  te noemen.

  Of nog leuker ,Henk Hofland te benoemen tot de nestor van de columnisten  die heel oud is geworden door elke kont te kussen die hem maar een rumcola en een bedorven hamburger wilde aanbieden.

  Wat Heymans betreft die is net zoveel journalist als Paul Witteman,niet dus.

  Die hele meute van nieuwsjagers-annex-ververzetstrijders achten Pim Fortuyn tegenwoordig  een flamboyant en vernieuwend politicus.

  Over een paar jaar blijkt Wilders een Ziener te zijn geweest en Pechtold de nieuwe Rost van Tonningen.

  Zo werkt de journalistiek wie betaalt , bepaalt.

 4. Johanna

  Hoe durft de voorzitter van de Parlementaire Pers  Vereniging  Jos Heymans.

  Alles  wat  er bij de PVV gebeurt  wordt door de  hele pers op een negatieve wijze uitvergroot.  Wilders/PVV  haalt zelfs met hakkefietjes de voorpagina waar de andere partijen  de krant nooit halen. Maanden voor de EP verkiezingen heeft de volledige media alles eraan gedaan om W/PVV zoveel als mogelijk te demoniseren. De laatste dag voor de verkiezingen mocht  Gunberg  op de voorpagina van de grootste krant van ons land  meedelen dat “een stem tegen  het Europese project is een stem op de fascisten”.  Op  enkele  uitzonderingen   na lijkt dit mottto ondersteund te worden door de hele pers.Wat heeft de top van de VK wel gelachen. TV, internet en dagbladen  allemaal hetzelfde riedelje .” Pim Fortuyn deed niet moeilijk”.  Nee, maar het kostte wel zijn leven.  In het café waar de PVV zat moest voor hun veiligheid een groot hek worden geplaatst. Daar zal niet veel plaatst zijn geweest.Dus ook niet voor de pers.

  De arm van Brussel is blijkbaar zo lang   dat de media nog maar één kant uit mág kijken.

  Laat de hele pers  alle schrijven over W/PVV van de laatste maanden  eens op een rijtje zetten. De conclusie kan dan niet anders zijn dan dat elke objectiviteit ontbreekt. Waar blijft de onafhankelijke Pers? Anna.

 5. Lieftinck fan

  @Philipine

  Slechts eenmaal in de geschiedens zat een exit poll er helegaar naast. Dat was in de eerste helft van de jaren 80. Volgens mij ook Europese verkiezingen.

   

  Het CDA won met ruime voorsprong op de PvdA. Groot paniek bij de socialisten.

   

  Maar wie schetste ons verbazing? In het weekend werd de echte uitslag bekend, en wat bleek, de PvdA had met een ruime voorsprong gewonnen.

   

  De PVV zal beslist niet de grootste zijn, maar wie weet eindigen ze op 4 zetels naast de andere grote partijen. Het zou een klein pleistertje zijn op een grote wonde.

 6. Janbert

  Dat de media klaagt over Wilders is ten zotte.  Dezelfde media heeft er alles aan gedaan de afgelopen jaren om Wilders negatief neer te zetten en tegen te werken.   Hoeveel keer de media  Wilders heeft neergezet als ” extreem rechts”  ( of als het zo uitkwam als extreem links)”  fascist”  , ” xenofoob”  en dat soort dingen is niet meer te tellen. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid roddels  die door de media worden verspreid over Wilders om hem te demoniseren. Niets voor niets gaan mensen die iets te klagen of te roddelen hebben over de PVV naar de media omdat ze weten dat de media een gewillig oor hebben voor dat soort dingen over Wilders en de PVV.

   

  De media stelt zich niet op als ” onafhankelijk” ; maar is partij en hebben een agenda in het  kapot maken van Wilders en de PVV.  We weten allemaal waar de meeste z.g journalisten ideologisch staan. Geen wonder dat Geert Wilders  de media niet vertrouwt en respecteert. De media hebben hetzelfde gedaan bij Fortuyn met als resultaat dat een linkse activist Fortuyn doodschoot.

   

  Sinds de ” minder”  uitspraak is er een enorm media offensief gestart om Wilders totaal uit te schakelen waarbij de media een groot platform vormen voor alle mogelijke anti Wilders retoriek. Helaas kunnen we dat ook merken op dit blog die ook aan de anti-Wilders hetze meedoet. Geen dag gaat voorbij of er is weer een anti-Wilders artikel te lezen waarbij Wilders vaak niet  op de issues word aangevallen maar de aanvallen op de persoon Wilders zijn gericht.

   

  De media is nog steeds een belangrijke opinie maker en stemming maker.  Gezien de ideologie van de meeste journalisen en hun  bijbehorende agenda is het belangrijk om hun macht te breken . De enige manier om dat te bereiken is om  de media met al hun meningen niet al te serieus te nemen en hun agenda te doorzien. 

   

  Men moet goed beseffen dat als Wilders verdwijnt van het politieke toneel en een ander persoon dezelfde ideeen verkonigd als Wilders en deze persoon veel stemmen trek (en dus een gevaar vormt) dezelfde media ook deze persoon zal demoniseren en zal proberen kapot te maken.

   

   

 7. Richard van Ravenstijn

  Als ik constant in de pers afgeschilderd zou worden als anti semiet, bruinhemd, facist en noem maar op —

  als alles verdraaid wordt wat ik zeg — als alles met een links ( gutmensch ) brilletjes en rood geindoctrineerde hersentjes ( vooral door de PO ) benadert wordt — zou ik ook bedanken voor ’n interview !!!

   

  De taak van een verslaggever is slechts “verslaan” —  zonder verder een eigen mening ten berde te brengen.

   

  Spijtig genoeg zijn er maar weinigen in Nederland die deze kunst meester zijn.

 8. Liefhebber

  Zonder de PVV en Wilders zou de Nederlandse politiek een grijze, saaie bedoening zijn waar je nog geen halve krantenpagina mee kunt vullen en waarbij de presentatoren van actualiteitenrubrieken ook zelf in slaap zouden vallen. Dankzij de PVV en Wilders lezen en kijken mensen, waardoor er advertenties verkocht worden.  En in plaats van dat ze blij en dankbaar zijn gaat dat rotvolk klagen. Eigenlijk zouden ze gewoon moeten betalen voor alle gratis toegeworpen onderwerpen, laat ze maar 1 % van hun advertentie omzet in de partijkas van de PVV storten.

 9. peterdeRuyter

  Ik wil er eigenlijk niets over zeggen, dit hypocriete artikel van de CDA neo-con Verhoef, dat voor een deel gebaseerd is op de eenzijdige verzuchtingen van ene Jos Heymans. Heymans is lid van een redactie, die na de minder minder opmerkingen van de heer Wilders, zelf een negatief moreel oordeel over de PVV heeft uitgesproken en  deze stellingname van de heer Wilders onaanvaardbaar vond. De politiek correcte aap kwam toen unferfroren uit de RTL mouw. Jarenlange vooringenomen berichtgeving o.a. van Wilders/PVV hater en CDA adept Wester gingen hier mede aan vooraf. Ik heb RTL reportages gezien,waar het anti PVV bloed gewoon vanaf droop, w.o. zg reportages van verkiezingen in Almere.Fortuyn heeft diverse keren journalisten op hun nummer gezet, een BBC verslaggever zijn tuin uitgestuurd,omdat die ook even ter plekke een bruinhemd-nazi-xenofoob ontlasting probeerde, Leo Driehuis een zg Vara verslaggever in een NOS rubriek moeten heropvoeden en anti demoniseringafspraken met die objectieve Fons de Poel moeten maken, om karaktermoord tijdens een interview voor verkiezingen te voorkomen. Enzovoort. Als je Jinek en Huys tegen Wilders implicerend tekeer hoort gaan en dan Cohen bij Polak ziet zitten, Paul Janssen ziet kwijlen , dan zou Verhoef precies kunnen weten wat er mis is met inderdaad vrijwel de gehele PO en MSM ‘journalistiek’. Dat Verhoef dit min of meer bagatelliseert en zich achter de valse verontwaardiging van mede-basher en vriend van de Eenheidspartij Heymans opstelt, zegt zo zoetjes aan alles over de sfeer hier op DDS , waarij ik aanteken dat Wilders (ernstige) fouten maakt, zeker, en voor belangrijke beslissingen staat vwb opvolging en herstructurering  van de PVV.

  Maar dat doet niets af aan de grote betekenis,die hij heeft (gehad) in en voor de Nederlandse politiek. Respect meneer Heymans, mag uw   Eenheidspartij en verpechtolde redactie wel eens een keer betrachten. 

 10. Altea-Hills

  Ook hij had het gehad met die vrouwelijke reporter,ene van Scherpenburg of zo.

  Tegen haar bezigde hij de profetelijke woorden,ga lekker thuis eten koken.

  Maar het was in de tijd van Hans Janmaat,en Pim Fortuin,en nu met Geert Wilders ook al zo,dat men als linkse pers heel veel verdraait om de personen,en hun partijen te kwetsen,en weg te zetten.

  Hoeveel positiefs kunnen ze mij laten zien van wat de pers heeft opgeschreven,en op TV heeft gepresteerd?

 11. tipo

  -1- Er is geen verschil tussen de Groene en de Telegraaf en alle nieuwsuitingen daartussen ligt, als het aankomt op de mate van Eurofielie, cultuur-marxisme en collectivisme. De Nederlandse hoofdstroommedia is zeer homogeen. Komt ook, omdat ze zich voornamelijk door de extreem Eurofiele, cultureel-marxisitische en collectivistische ANP laat influisteren wat er nu in het nieuws is op een manier die politiek gezien echt niet neutraal is.

   

  -2- We hebben enkel Staats-media. Sinds de Banken, Unilever, Shell en Philips een corporatie met de Staat zijn aangegaan, is er geen vrije markt meer. Er is enkel een Staatsgeleide markt in Nederland. Alle hoofdstroommedia zijn dus in feite Staatmedia, ook de Telegraaf of RTL, want de Staat is de ABN-AMRObank, Shel, Unilever en Philips.

   

  -3- De enige echt particuliere media zijn inderdaad internetuitingen. Al moet je daarbij altijd kijken wie de boel financiert of wat zijn plan is.

   

  De diversiteit van de Nederlandse media is, afgezien van internetuitingen, niet bestaand.

   

 12. nog_1

  Dat lijkt me ook niet de taak van journalisten; positief zijn over politici.

   

  Ik vind al dat gekibbel over de media toch vooral een teken van zwakte.

   

  Om te beginnen bestaat ‘de’ media niet. Een Elsevier is toch echt anders dan de Groene. Hetzelfde geldt voor de Telegraaf en Trouw, of NPO 1 en SBS6.

   

  Ten tweede hebben we alleen nog commerciele media. Ze publiceren datgene waarvan men denkt dat het de meeste kijkers/lezers genereert. Ze zijn al lang geen aanhangsel van de politiek meer, daar heeft de overname door durfkapitalisten wel een eind aan gemaakt. Zelfs de zogenaamde PO  verdient haar geld voornamelijk met de markt, en wordt door Den Haag (wat de subsidies betreft) afgerekend op kijkcijfers.

   

  Ten derde is de media behoorlijk uitgebreid met zowel nieuwe aanbieders (met name TV) en nieuwe technologie (met name internet) waardoor er van een moloch ‘de’ media al helemaal geen sprake meer is.

   

  Maar ik begrijp het wel. Wilders kan en mag niets verweten worden, en dan moet er snel een andere schuldige voor 3 verloren verkiezingen op rij gevonden worden. De media dus.

 13. Rationa

  De pers heeft de PVV en een ieder, die er mee sympathiseerde van meet af aan behandeld als vuil! Geen scheldwoord was erg genoeg om aan te geven dat PVV’ers niet deugden: nazi’s, rechtsextremisten, nsb’ers, bruinhemden, fascisten, racisten, zo maar een greep uit de verzameling rotte vis.

  En dan nu klagen, dat ze niet met voldoende egards behandeld worden door PVV’ers? Wat je zaait, zul je oogsten!!

  Het is misschien niet handig, maar begrijpelijk is het wel.

 14. cmsuijkerbuijk

  “Volgens mij heeft Wilders juist zijn succes te danken aan de pers”

  Complete onzin! Vanaf het eerste moment, dat Wilders zich afsplitste van de VVD is hij, tot op heden, constant op de korrel genomen door de pers en uitgemaakt voor ales wat mooi en lelijk is.

  Het is de pers die iemand met respect behoort te bejegenen. Als dat gebeurt, zal de ander dat ook doen. De pers wil immers nieuws horen van de aangesprokene. Dan helpt het niet om die dan maar te vergelijken met het grootste kwaad, wat de wereld ooit gekend heeft en hem dingen aan te wrijven die hij nooit gezegd of gedaan heeft. Zijn daar al eens excuses voor aangeboden?

  Het succes van Wilders is, dat hij een aansprekend verhaal heeft voor heel veel mensen. Niet de behandeling door de pers!

 15. nog_1

  De PVV heeft dezelfde organisatiestructuur als een religieuze sekte. 

   

  Hero Brinkman was misschien niet loyaal, maar inhoudelijk had hij gelijk. Wilders gaat nog spijt krijgen dat hij Bosma ipv Brinkman als tweede man heeft gekozen.

 16. tipo

  Er waren geen PVV-kiezers in dat zaaltje.

 17. Jan

  Ook voor PVV medewerkers is dit toch een trieste situatie. Of Geert vindt ze te dom om met de media te praten, of hij vertrouwd ze niet. Een zichzelf respecterend persoon wil toch niet bij zo’n enge club horen. Met een dergelijk personeelsbeleid zullen er in de toekomst nog meer medewerkers opstappen en haal je nauwelijks kwaliteit binnen.

  Als ik RTL was zou ik Wilders voortaan negeren. Wilders heeft hen harder nodig dan andersom.

 18. tipo

  Farage nodigt journalisten uit voor ‘lunch’. Ook zijn grootste critici. Dat blijkt dan altijd in een pub te zijn en de lunch is dan 3 pints lager. Dat is een slimme manier om de scherpe randjes van de kritiek af te schaven.

   

  Farage gaat echter ook naar radio-interviews, waar hij weet dat het vuur hem aan de schenen gelegd wordt. Vaak komt hij daar goed uit, en soms ook niet helemaal. Maar Farage gaat de verbale strijd ten minste aan en oogst daarvoor de waardering die hij verdient.

 19. philippine

  Morgen uitslag verkiezingen.

  Laten we daar op wachten.

 20. antonius

  verdraaien en verzinnen omtrent de PVV zou ik ze ook lekker met gelijke munt terug betalen .

 21. KeesvanD

  Doet de PVV en Wilders wel eens iets goeds in de ogen van het gros van de journalisten en artikelschrijvers?

  Als je het gros van de journalisten en artikelschrijvers moet geloven, neen.

 22. De man uut Limburg

  Wilders moet gewoon opstappen. Ik weet dat men dit niet in dank afneemt, maar het is gewoon zo. Deze man is totaal niet geschikt als leider, hij is een man die het liefst alles voor het zeggen heeft in zijn uppie dan wel te verstaan.

  Die dictatoriale eigenschappen gaan hem en zijn partij opbreken. Wie heeft er nog vertrouwen in de PVV. Ik in ieder geval niet meer. Hij maakt meer kapot dan goed. Telkens als het de PVV in peilingen voor de wind gaat, dan moet die verrekte gek met iets komen om het weer volkomen te verknallen. Keer op keer. Denk maar aan kopvoddentax, minder minder, stickeractie, Fitna enz. Zo wordt het nooit iets.

  Ik heb nu het licht gezien, Wilders en zijn PVV zijn het niet meer voor mij. Ze zullen nooit iets kunnen bereiken en waarom zou ik ze dan nog ondersteunen? Ik zou graag een nieuwe leider zien of een andere partij die wel de sympathie van zowel het volk als ook van de pers heeft. Dan bereik je veel en veel meer en dan heeft een stem op hem of haar weer zin.

  Wilders is uitgespeeld en kan beter vertrekken. Inderdaad Joost schrijft het ook, maar vindt dat Wilders eruit moet leren. Ik niet, die man leert het nooit, weg ermee.

  Ik ben nu een politieke wees, waarheen?

 23. Jan

  Zal voor Jansen ook geen prettige situatie zijn. Benieuwd of hij is gekozen. Er zullen een kleine 20.000 voorkeurstemmen nodig zijn. Lijkt niet onmogelijk. Mocht hij zijn gekozen, vraag ik me af of hij dat vijf jaar gaat volhouden in die fractiediscipline.

 24. bat

  De pvv had gewoon een grotere zaal moeten regelen. Want wat zag het er treurig uit. Een klein lullig podiumpje met een Nederlandse vlag erachter en slechte belichting. Dat is toch geen plek om een verkiezingsfeestje te vieren? Hadden de journalisten ook wat meer ruimte gehad. En dat Wilders de pers niet met zijn aanhangers laat praten is logisch. Een partij als de pvv trekt nu eenmaal mensen aan met ideeen die je geen podium moet geven en ook niet worden gedeeld door de pvv. 

 25. Springer

  @ cmsuijkerbuijk

  Volgens mij heeft Wilders juist zijn succes te danken aan de pers. Een beetje respect zou dus op zijn plaats zijn, zodra de pers Wilders geen aandacht meer geeft is het direct gedaan met de partij.

 26. tipo

  Ja, en dat is ook het grootste probleem van de Partij van de Fractiediscipline. Dat houdt geen normaal, kritisch en zelfdenkend mens lang vol, terwijl de PVV enkel kan groeien door kritische, zelfdenkende mensen. De PVV kan ook enkel groeien door kritische en zelfdenkende journalisten die de PVV-fractieleden het vuur aan de schenen legt. Dat levert vuurwerk op, als je dat gewoon laat gebeuren. En dat levert ook wel eens een ongeluk op, maar dat is helemaal geen probleem.

   

  In ieder geval niet als je zoals Farage kan zeggen: “I am perfectly happy with a discussion about the idiots in our party, but what about the other parties?” 

   

  De UKIP houdt zich geheel niet aan de heersende politieke correctheid. Al is Farage daar wel erg gevoelig voor en blijft hijzelf steeds vaker binnen de lijntjes kleuren. Farage is zelfs te voorzichtig op dat gebied en stuurt ook heel bekwame mensen weg die niet politiek-correct zijn. Farage richt zich dan ook op de nationale verkiezingen van 2015, die voor UKIP veel belangrijker zijn. Zijn doel is om ook fatsoensrakkers en hoogopgeleiden bij grote getalen aan te trekken en hij lijkt daarin steeds beter te worden. Hij doet dat zonder zijn iedealen te verloochenen.

 27. cmsuijkerbuijk

  Wat door Jos Heymans totaal vergeten wordt is, dat veel van de “omstandigheden” wordt bepaald door de beveiliging die ontzéttend streng is. Dan krijg je dus dit soort ruimtes. Dat Wilders zich wat soepeler op kan stellen t.o.v. zijn eigen partijleden is waar, maar hij heeft nogal wat voor de kiezen gehad met de pers. En ik denk dat respect van beide kanten moet komen, maar als je als journalist/media ook niet anders doet dan zoals er gedaan is t.o.v. Wilders, dan zou je daar ook enorm scynisch en wantrouwend van worden. Laat de pers éérst eens Wilders normaal en objectief benaderen en behandelen, dan denk ik, dat het ijs vanzelf wel zal smelten en hij ook toeschietelijker wordt. Maar constant voor nazi, NSB’er, moordenaar, fascist, SS’er, xenofoob en wat weet ik al niet voor kwalificaties hij naar het hoofd geslingerd krijgt, waarbij ook nog eens de haarkleur schijnbaar belangrijler is, dan wat hij te zeggen heeft (Hé Tim?) helpt daar niét aan mee.

  Pers, steek eerst eens de hand in eigen boezem!

 28. Antivenin

  Betaal die z**kerds van de linkse pers maar mooi met gelijke munt terug. Wie geen respect toont, verdient ook geen respect. Mensen die elk woord wat je zegt verdraaien, elke kans aangrijpen om dingen op te blazen en een hetze te creëren, vooral op belangrijke momenten zoals voor een verkiezing, verdienen niet beter dan een hokje met twee stopcontacten. Wat zeg ik? Eén stopcontact zou al zat zijn!

   

  Vooropgesteld dat dit hele jankverhaal waar is natuurlijk,. Want dat weet je met de berichtgeving over Geert Wilders en de PVV natuurlijk nooit…

 29. KeesvanD

  Niet stemmen?

 30. baksteen

  Als de journalisten nu eerst eens begonnen met Wilders op een fatsoenlijke manier te behandelen en op een normale manier verslaggeving te doen. Vraagstellingen zijn lang en vaak demoniserend en als hij antwoord wil geven wordt hij al halverwegen de eerste zin afgebroken voor de volgende insinuerende vraag.

  Journalisten zijn mbt Wilders 9 van de 10 keer meer dan onbeschoft. Woorden worden bij herhaling expres verdraaid weergegeven, ik denk dat we daar genoeg voorbeelden van hebben gezien.

  Deze problemen had Wilders niet toen hij bij de VVD zat, die zijn van de ene dag op de andere begonnen toen hij zijn eigen partij oprichtte, ra,ra,ra Welkom in de journalistieke terreur zoals ook zo effectief toegepast bij o.a. Fortuyn en Janmaat.

 31. ikwoudatiedereennadacht

  De meeste jounalisten (met name diegenen die zichzelf journalist noemen, maar in feite slechts stukjesschrijvers zijn die vanwege hun broodbeleg uitsluitend handelen in opdracht van uitgever of hoofdredacteur) geven in hun schrijfsels en in de manier van vragen stellen blijk van vijandigheid t.o.v. Wilders en zijn PVV’ers.
  Stroop smeren gaat echt niet helpen bij dat volk!
  Het zou Frank Verhoef  passen om de eerstvolgende keer (en daar hoeft hij vast en zeker niet lang op te wachten) dat er weer een “journalist” vijandig schrijf- of ondervraaggedrag vertoont, hier eens een kritisch stukje aan te wijden.

 32. LiQselotte Krüger

   

  Deze journalisten met POEP aan hun pen als ze over de PVV schrijven ..verdienen niet beter

  Het is al zover gekomen dat vele mensen van de PVV aanhang NIET eens meer een NOS of RTL4 journaal beluisteren je krijgt het klamme zweet op je voorhoofd van dit soort hatende, de feiten  verdraaiende pennelikkers

 33. Jean Wanningen

  Zeker dat we niet volledig worden voorgelicht in NL, maar daar ging het topic niet over.

 34. toetssteen

  http://consortiumnews.com/2014/05/15/how-nato-jabs-russia-on-ukraine/

   

   

  http://www.businessinsider.com/iran-surrounded-by-us-military-bases-2011-12

   

  http://vineyardsaker.blogspot.de/2014/05/full-text-of-appeal-of-commander-of.html%29.

   

  P.s Jean, ja men verdient in Polen meer dan toen, maar enig idee hoe hoog het prijspeil ligt? Deze mensen gaan straks in opstand komen, je kunt erop wachten! En dat is niet de schuld van Putin, maar van de uitzuigers van het IMF de EU en de FED.

  Ik meende toch echt dat je wist dat all wars banksters wars zijn, denk je echt dat het hier anders is? Ach en de VS vechten de oorlogen uit op andermans grondgebied. Hoe zit het ook weer met Libië. Irak, Afghanistan and name it?

   

  Als je echt over je nek wilt, moet je dit lezen:

   

  home.tiscali.nl/sb008024/Rik/SrebrenicaLeugens.html

   

  Maar nee, wij worden eerlijk voorgelicht…., vast.

 35. Jean Wanningen

  Je moet toch wat kritischer worden. Neem nu die laatste link die je stuurt. Moldavië, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan,  Oekraïne en Wit-Rusland, al die landen behoren tot het Oostelijk Partnerschap met de EU, met als voornaamste doel om de politieke en economische handelsrelaties met zes voormalige Sovjetrepublieken te verbeteren omdat zij van strategisch belang zijn voor de EU. Anything new?

   

 36. toetssteen

  Komt het dan echt niet bij je op dat dezelfde mensen die indertijd met een hele ruime meerderheid nee hebben gezegd, onderwijl iets hebben gekregen als: je kan doen wat je wilt, het helpt toch niet. De Titanic vaart in volle vaart op die ijsberg en nee zeggen helpt niet, de dwazen negeren die berg.

  Ik bedoel, communisme in Rusland is ook niet overnight geïnstalleerd, ook daar zat een hele geschiedenis achter. Het had alleen verdraaide weinig te maken met kleine luiden en hun belangen. (het zou trouwens iets atypisch zijn in de geschiedenis).

  Laat me wel zijn Jean, die boot vaart gewoon naar waar de puppeteers hem heen willen. Kennedy die trachtte de andere kant uit te sturen moest constateren dat zulks onmogelijk was en na zijn weigering om een bepaalde order te tekenen lag hij ineens dood in een auto in Dallas.

  Het is dat Nederland niet nog een opruimactie kan gebruiken, anders lag Wilders al tussen zes planken. En laat dat nou net zijn wat veel mensen zich realiseren. Mensen zijn niet zo dom als de media hen schetsen. Ze weten dat ze in het pak genaaid zullen worden en dat er geen bliksem aan is te doen.

   

  Deze inmiddels al gezien:

   

  http://www.themoscowtimes.com/news/article/eus-van-rompuy-says-georgia-moldova-to-sign-eu-pact-next-month/500148.html

   

  Ben jij ervoor?

 37. CDlogo

  Eén ding weet ik zeker: als de PVV journalisten blijft behandelen als honden, komt het nooit meer goed met de PVV.

  Aldus Frank Verhoef.

  En ook niet met het huidigehoernaille, de PVV/Wilders paparazzi tijde is dan over,er rest hun dan weinig anders meer dan over de problemen te gaan berichten waar Wilders tegen ageert en dat zullen hun broodheren die volledig verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van deze problemen niet bepaald op prijs stellen.

  Het verdwijnen van de PVV zou trouwens ook uitermate dramatisch zijn voor D66 die hiermee hun enige bestaansrecht zouden verliezen, immers zonder PVV/Wilders geen D66.

 38. Jean Wanningen

  Laat onverlet dat onze Julius een terecht punt heeft. Als de Partij voor de Dieren een zetel lijkt binnen te slepen voor het EP (namens mezelf van harte gegund overigens), overeenkomend met 6 Kamerzetels, en de PVV blijft steken op het niveau van 2009 (als ze geluk hebben), dan is er iets niet goed gegaan. Als de grootste EU-kritische partij faalt om haar achterban naar de stembus te krijgen, dan is er alle reden tot bezinning. Wilders had niet ‘minder, minder, minder marokkanen’ moeten roepen op 19 maart, maar minder, minder, minder EU. Dan had de wereld er nu heel anders uitgezien. Zelfkritiek, beste mensen, is soms weldadig.

 39. toetssteen

  Ik zou van uw hand graag eens wat statistieken zien. Manman, de eerste keer was men zogenaamd strategisch aan stemmen. PVV en SP leverden in, mja om Pvda en VVD buiten het kabinet te houden. Men kreeg dat wat men niet wenste. Want tja dit moet natuurlijk wel doorgaan hè:

   

  http://www.huffingtonpost.com/erich-pica/transatlantic-trade-agree_b_4468877.html

   

  Stel je voor dat die dumbo’s met hun anti USSR gevoelens dat zouden hebben afgeschoten! U zou er niet aan moeten denken!

   

  Ik zie overigens in wat François zegt niets dat duidt op een slachtofferrol. Misschien wordt het tijd dat u inziet dat u moet discussieren over punten en niet op de persoon spelen.

 40. toetssteen

  Het kan u zijn ontgaan, maar de regeringspartij PvdA verliest al twee maal en op een veel gevoeliger wijze. Bij de gemeenteraadsverkiezingen was het verlies voor de PVV zo marginaal dat het nauwelijks interessant was.  Onvermeld blijft wat de rest verloor. Echt, dat was het vermelden waard, maar silence.

   

  Inzake de laatste nepverkiezing (want een opkomst van net aan 37% kan ik niet representatief noemen), waar ligt bij u het opkomstpercentage om deze komedie nog een democratie te noemen. 5% voor D’66, ik ben zwaar onder de indruk! In de Tweede Kamer zou dat een giller zijn!

   

  Inzake dat geschrei van Verhey, de kleuter moet eens beseffen dat de AIVD de regels in dit soort zaken dicteert. Die club schatten elke 2 weken de situatie in. Dus Verhey, ga daar maar jammeren.

   

  Ik vind trouwens dat gejank over twee stopcontacten hilarisch! Komt niemand van deze amateurs op het idee om een verdeeldoos mee te nemen?

 41. toetssteen

  Laat het me ander stellen. Ja Wilders zal een dictator zijn (en dat wil ik even los zijn van dit kwekverhaal, want daar gaat de AIVD en de beveiliging over en niet Wilders), maar denk je nu echt dat je een partij van de grond kunt krijgen die tot in de puntjes beantwoordt aan het perfecte plaatje? Laat naar je kijken!

  Sjezus man hoe denk je dat het gaat in de bankenwereld? Allemaal keurig volgens het protocol? Naïef!

  We worden in het pak genaaid Jean! En jij weet ook wel waarom! De VS, lees de banksters, gruwen ervan dat tansacties nu plaatsvinden in roebels en Renminbi. Dat gaan de VS dus nooit pikken.

  Maak je borst maar nat voor WOIII in jouw en mijn tuin. As usual.

   

  Deze lui zullen over miljoenen lijken gaan, het maakt ze echt niet uit! Hun enige ideologie is macht. Die hele PVV en dat marginale gekwaak in het EU parlement is afleiding en dat heeft menig burger verdraaide goed begrepen.

  Zo en nu nog een partij op zien te richten voor de blanco stemmer, want dat is hard nodig.

 42. louis-portugal

  DE PERS heeft het in ieder geval zover gekregen dat mensen bijna niet durven te zeggen dat ze op Wilders stemmen.

  En dat veel mensen die werken in een baan die door de gemeenschap betaald wordt de kans lopen ontslagen te worden als ze ervoor uitkomen op Wilders te stemmen hetgeen al gebeurd is en of geen baan meer kunnen krijgen omdat ze op Wilders zeiden te stemmen.

  En dat spreekt over tolerantie.

 43. Julius

  “Menig burger heeft zo onderhand schoon genoeg van die hhaatzaaierij”

   

  Het lijkt erop dat je het na 3 nederlagen op rij eerder andersom moet zien. Burgers keren de PVV steeds meer de rug toe. Maar blijf gerust in je slachtofferrol hangen. Blijkbaar doet dat menig hardcore fan goed.


  En pas op voor de ijsberg. Eenmaal geraakt is het zinken geblazen…

 44. François

  “Journalisten worden als honden behandeld door de PVV,” maar de niet-correcte politiek wordt als het smerigste vuil denkbaar behandeld door de… tjsa, wat zijn die pennelikkende onderkruipers eigenlijk die zich “journalist” noemen. Inholland perstituées, collaborerernde rioolnalisten? Veel te veel eer.

  In het VK heeft de BBC teminste nog een rioolhippie van de verkiezings-verslaggeving weggerukt nadat het kreng de UKIP van racisme en sexisme beschuldigde. “The BBC Charter includes and obligation to ensure that controversial subjects are treated with due accuracy and impartiality.” Zo kan het dus ook.

  Laat die Heymans en zijn collaborateurs daarom eerst maar eens grondig zelfonderzoek doen, en alle spuugnalisten uit de persvereniging trappen, die RTL Nieuws-capo’s voorop. Anders is het geen journalistieke club meer, maar een kulturkammer van de macht. Heymans kan het ook laten natuurlijk, maar dat betekent dat de reguliere pers nog verder zal wegkwijnen als visverpakking of anti-inbraakverichting.

  Menig burger heeft zo onderhand schoon genoeg van die haatzaaierij en hypocrisie, die linkse indoctrinatie en goedkope correcte meninkjes. De toekomst is daarom aan de oprechte media op het web, niet de poco-pers rondom de vis. Vort, aan de slag, rancuneuze kleinkrabbelaars.

 45. Leo KarelJan

  Heymans is een gluiperd eerste klas. En RTL nieuws is zo mogelijk nog erger dan de NOS kliek. Allemaal voeren ze hetze tegen Wilders en dan zich nog durven te beklagen! De NL media zijn door en door verrot: politiek correct, links en multikul: Haast geen enkele uitzondering. Dat de DDS het voor deze hetzevoerders opneemt, zegt genoeg….

 46. obligan

  Als ik met stenen wordt bekogeld en ga me dan beschermen door een hek rondom me heen te zetten, wordt ik ervan beschuldigd mij te verdededigen. 

  De pers, media en Nederland is doodziek.. En ik ben bang dat het terminaal is.

 47. Niek Verheyen

  Tsja. Een al tien jaar lang met zijn leven bedreigd iemand bont, blauw en beurs schoppen. Er vervolgens nog wat door het hele land te volgen scheldpartijen achter aan gooien. En dan nog verwachten dat deze iemand je bij gelegenheid ook nog eens gaat uitnodigen om gezellig bij hem een borrel en hapje te komen nuttigen? Hoe erg van god los kan een mens dan wel niet zijn, Frank? ‘Demutigen’ tot op het bot zou ik zo’n gedrag willen noemen.  

 48. Jasterke

   

   

  ach waren alle mensen wijs

  en integer bovendien

  de toekomst was niet grauw en grijs

  maar om naar uit te zien…

 49. peterdeRuyter

  @ Rinus:

   

  Het is een gotspé dat typen als Heymans zich ‘beklagen’. Ik hoorde Bosma, terecht na de stellingname van de gehele RTL redactie zeggen, dat deze zich als berichtgever voorgoed heeft gediswalificeerd. De boosheid was op film te zien op de RTL site,maar is er vrij snel vanaf gehaald. Iedereen, die geen faeces in zijn hersens heeft zitten, heeft kunnen zien hoe de MSM en de PO zich sinds de jaren eind tachtig ontwikkeld hebben, ihb de journalistiek. Uitzending na uitzending werden Fortuyn en later Wilders ,eerst Janmaat, gedemoniseerd en in vraaggegesprekken geinterviewd middels implicerende vragen, waarop alleen een verdedigend antwoord mogelijk is.Niet uitspreken was standaard, en in zg discussieprogramma’s zaten er ook horden gasttegenstanders aan tafel. Gearrangeerd natuurlijk. Het stuk van Verhoef tekent deze journalist zelf ten volle uit: onderdeel van de MSM en hielenllikkend naar het politiek correcte gedachten goed in de praktijk,om het vriendelijk te zeggen – met al haar trucs en die verslobte meneer Heymans en zijn onwaarachtige consorten krijg je daar dan ook nog eens bij. Getver, wat een valse huichelaars daar in Hilversum.

 50. Julius

  En Joost kan je nou niet bepaald anti-Wilders noemen. Of gaat ook hij nu verketterd worden?

   

  Als zelfs Joost Niemoller er al een stuk aan wijdt, dan kan je toch niet meer met droge ogen beweren dat Wilders niets te verwijten valt en alles en iedereen behalve hij schuld heeft? Het is beroerd gesteld met het zelfkritisch vermogen van de PVV en haar aanhang. 

   

  En als de pers Wilders voortaan geen aandacht meer schenkt dan wordt het janken omdat de pers Wilders negeert.

   

  Ach, drie nederlagen op rij en dan nog niet willen zien dat het misschien een ietsiepietsie aan Wilders zelf zou kunnen liggen en daar geen lering uit willen trekken..

   

  Dan is zo’n club ten dode opgeschreven.

 51. drnomad

  Jeetje wat komen de Greet-fundamentalisten toch weer met een onzin. Totaal de redelijkheid verloren, ééndimensionaal in Wilders-goed-niet-Wilders-fout, en blind voor alles wat niet in die dimensie past. Goedpraterij van Hans Janmaat.

  Als ik RTL was zou ik gewoon niet meer naar de feestjes van Wilders gaan, hem niet meer uitnodigen bij Frits op RTL Z, gewoon doodzwijgen. En de racisten/tokkies/nazi’s kunnen de pot op, het is toch nooit goed, dus laat maar compleet barsten.

  Graag nog wel even de verzorgingsstaat vernietigen, want het geld gaat naar figuren waar ik me totaal niet solidair mee voel…

 52. Non mi rabbio

  volgens de heer Heymans worden de journalisten ‘onderbetaald’. Dat is toch hun keuze om dit ‘slecht betaalde’ beroep uit te oefenen dan wel te verlaten? Ondanks de manier waarop de heer Wilders de pers zou behandelen, het is toch waanzinnig dat een journalist geen aandacht aan een persoon of (politiek) lichaam zou geven? Dat is toch zijn/haar functie? Indien een journalist slechts acte de presence zou geven bij instellingen/personen die hem ‘goed’ behandelen, dan is er toch sprake van beinvloeding, m.a.w. corruptie!? Zoals zo dikwijls is dit wederom een non-issue.

 53. Scarlatti

  Ik heb deze ‘journalist’ Jos Heymans, 21 september 2013 toegevoegd dat ie een POCO partijdige hielenlikker v d huidige en vorige poco linxe regeringen was en hij reageerde me toch verontwaardigd! 

  Waarom ik dat zei vroeg ie… hoezo hypocriet of iig geen zelfreflectie, maar WEER laat ie zien dat ik ook toen gelijk had! Ik denk dat t menneke een ‘napoleon-complexje’ heeft 

  Typisch dat hij zich nu zo beklaagt, TOEN was hij vreselijk ‘druk’ bezig te zorgen dat hij op dat podium kwam om maar zo DICHT mogelijk bij het spreekgestoelte, als een groepie, te kunnen zijn en hij was duidelijk te zien OPGETOGEN!
  Toen ik dat tegen hem zei, zag ik gelijk zijn ware gezicht tevoorschijn komen… 
  dat van een een sacherijnige oorwurm die geen kritiek gewend is of het als ongewenst beschouwt… je zult zoiets thuis hebben dag in dag uit… 

  en voor de rest is door zinnig denkende mensen àlles al gezegd over de NON kwaliteit van het vooringenomen hournaille die willens en wetens ogen en oren sluiten voor de realiteit, n.a.w. ook nog eens in opdracht vhun baasjes, de poco regeringen en de machthebbers zoals daar zijn o.a. joop vd ende wiens medewerkers NIET ànders mógen zijn dan LINX anders flakkert t bordje EXIT al op voor hen!

  Vandaar ook dat zielepoten als een engerd zoals pdl liedjes kunnen zingen dat ze zo blij zijn dat de HEER Geert Wilders ‘dood’ is, n àl de onbeschofte opmerkingen die dat soort denkt te kunnen bezigen.
  Het méér dan onbeschofte onderbreken als de HEER Geert Wilders aan het àntwoorden is notabene! 
  De vooringenomenheid van de ‘dames en heren pers’ DRUIPT er van af!

  Voor ìedereen die zich negatief uitlaat over de drijfveren, motieven, leidraad van de PVV van de HEER Geert Wilders heb ik eigenlijk maar één wens… en dat is dat zij aan den lijve en liefst hun èigen lijf, persoonljke ‘ontmoetingen’ en ‘ervaringen’ mogen meemaken zowel vanuit de ‘eu-iserings omgeving’ als vanuit de ‘islamiserings omgeving’… welke dat zijn, zijn goed te volgen via onpartijdige nieuwsverslaggevingen, weet u wel, die laten zien dat er met hoofden van ‘kuffars’ wordt gevoetbald, dat er mensen uit hun huizen gezet worden zodat de ‘azielige zoekers daarin geplaatst worden’ zoals in Zweden en zoals in ons eigen land al gebeurt met de ouderen huizen voor uiteraard alléén AUTOCHTONE oudere bewoners… Dit zie je niet gebeuren bij de islamitische verzorgingstehuizen, dààr worden onderhand hele dorpen voor gebouwd en reken maar niet dat die lui UIT die huizen gezet worden om die weer in te laten nemen door Polen, Roemenen etc etc..

  Het valt me zelf op dat voor iemand die niet veel nog toe te voegen had dit toch nog een heel stukje is geworden! 🙂 LOL
  Morgen zullen wij overigens ZIEN wàt de uitslag was van deze ‘Verkiezingen’

  Ik heb nog wel een advies voor jou en je ‘collega’s Jos Heymans, Bezin eer het WERKELIJK te laat is, doe niet langer mee aan het willoos napraten zoals in het Sprookje van de Kleren van de Keizer’ Doe waar de journalistiek oorspronkelijk voor BEDOELD was, het NEUTRAAL weergeven van zich afspelende FEITEN, want vergis je niet… de EU dikzakken/uitvreters en de islammers slaan JULLIE ECHT NIET over bij het hoofdje hakken en hun andere specialiteiten, ook al hebben jullie NOG zo’n KEURIG DHIMMIE gedrag vertoond jullie zijn en blijven in hun ogen net zo goed KUFFARS als wij ZELFSTANDIG denkenden! 

  @geertwilderspvv Uitgelekte Foto. Persvak tijdens PVV-bijeenkomsthttp://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/amnesty_doet_niets.html

  oh en kijk eens Jos… die vréselijk hypocriete femke halsema vindt nu ineens dat ‘het Westen too little too late heeft gedaan ‘Volgens Halsema hebben ‘wij in het Westen’ hebben te weinig aandacht besteed aan het vrouwonderdrukkende karakter en de macht van Saoedi-Arabië.’ 

  Met geen woord van verontschuldiging aan het demoniseren alleen van en door haar van de PVV, van de HEER Geert Wilders!! POCO linx EIGEN.

  Ècht, dóe wat met het eventueel verworven Voortschrijdende Inzicht… 

  Mijn leus, ook voor deze EP Verkiezing was, Stem PVV, STEM LIJST 2 je redt er niet alleen je EIGEN leven mee… 

  Jij hebt n.a.w. NIET op de PVV gestemd, vraag straks ook niet om hulp dan als je ontdekken gaat dat de PVV het steeds al bij het rechte eind had en jij letterlijk je kop al ziet ‘rollen’ in hun alternatieve voetbal spel… Stèrkte! 
  en besef: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’

  ”Halsema ziet het nu ook: too little, too late tegen vrouwenonderdrukkers”

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11204/Meindert-Fennema/article/detail/3659715/2014/05/23/Femke-Halsema-ziet-het-nu-ook-too-little-too-late-tegen-vrouwenonderdrukkers.dhtml

   …

  Shalom!
  Scarlatti

 54. peterdeRuyter

  @ tipo:

   

  dank, heb ik niet goed teruggezocht!.

 55. CDlogo

  Mhoehahahahahahahah…hoernalist klaagt dat de PVV hem slecht behandeld…..man man man hoe zou dat nu toch komen ?????*proest*

 56. The Fox

  De huidige journalisten zijn slechts stenografen van het kartel van partijen die ons uitgeleverd hebben aan Rupsje Nooitgenoeg in Brussel. Controleren van de macht gebeurt al 20 jaar niet meer.

   

  Welke journalist komt met de scoop hoe het heeft kunnen gebeuren dat PvdA en VVD in 1 regering zit, terwijl ze tijdens de campagne de indruk gaven dat het de een was of de ander. Wie duikt er in de dinerafspraken van Rutte en Samson? Niemand, omdat je nooit meer mag praten met de zittende macht. Of je verliest al je subsidie (NPO).

   

 57. KeesvanD

  Laatste keer en dan houd ik er over op.

  Die reageerders hebben ook gelijk, en ook eenzijdig. Hoe je het ook wendt of keert: naast dat Wilders en de PVV fouten maken, is er een hetze. Als je eenzijdig zegt: het zijn de blunders (zoals jij vindt) dan is dat in ieder geval niet volledig.

  En deze eenzijdigheid van continu Wilders en PVV proberen te beschadigen en andere partijen veel minder, vind ik beschamend voor de PO (=belastinggeld), MSM en artikelschrijvers. Ook bij DDS, voorbeelden MvdG, DJvB, FV en dan vergeet ik er nog wat. 

   

 58. nog_1

  Dat stond in die laatste alinea. Dus als je dat niet bedoelt, wat bedoel je dan?

 59. rinus

  @peterdeRuyter. Genoten van je bijdrage hier. En gewoon opgesomd zoals het is (en al was).

   

  Verhoef is, net als zijn oud- PVV wegloop-vrienden rancuneus naar de PVV, en vooral de danig ”in de weg” zittende Geert Wilders. Nu de PVV het slecht heeft gedaan met verkiezingen zien de wolven hun kans natuurlijk schoon. Vandaar dit éénzijdige en partijdige vod waarin geestdriftig Jos Hermans wordt aangehaald. Er worden in de column van Heymans ”journalisten” opgeroepen om Wilders en de partij eigenlijk te boycotten. Dat zal Verhoef natuurlijk zeer aanspreken. Wilders wordt nu eenmaal door een handvol gezien als verrader van ”rechts”.

   

  Ook Fortuijn wordt heel kort aangehaald. Want ”hij gaf wél gewoon interiews”.

   

  Helaas Frank, dat deed Wilders in het begin ook toen hij nog ”alleen” was, net als Pim. Maar ook Wilders had de muitende, scheldende, zelfs met journalisten vechtende LPFers nog op het netvlies staan. Maar toen was Fortuijn al afgemaakt. Camera’s mochten daarna bij de LPF overal komen. Ook zij waren heel open naar de media en we weten wat er van geworden is.

   

  Iedere LPFer werd door journalisten ”ondervraagd” op een manier die de partij altijd wel zou schaden. Allemaal vooringenomen vragen van het linkse plebs (links ja, want na onderzoek stemden 90% van journalisten 2002 PvdA) Door de LPF-kamerleden tegen elkaar uit te spelen en ze verschillende antwoorden te laten geven werd dat méde zo erg uitgebuit door de media dat de partij ter ziele gegaan.

   

  Maar daar stapt Verhoef natuurlijk wijselijk overhéén. Hij zou een LPF debacle maar al te graag willen. Al is het maar om zijn vrienden een steuntje in de rug te geven.

   

  Ps. Ik las nog ergens iets over ”dat hoort zo in een democratie”. Democratie? Welke democratie bedoel je hiermee?

 60. KeesvanD

  Lekker selectief lezen, he

  Maar ik wil het nog wel een keer herhalen: “Wilders kan en mag niets verweten worden”, “zoeken van schuldigen”

  En nogmaals het waarom: het artikel gaat over Jos Heijmans en zijn praat over de slechte behandeling.

  Jij haalt daar andere dingen bij.

  En inderdaad:

  – de TK verkiezingen van 2012 heeft de PVV verloren.

  – de GR verkiezingen van 2014 was niet beter dan de vorige.

  – de EV van afgelopen donderdag zullen ook een verlies opleveren

  Tevreden?

  Zo ja, wat vind jij van anti EU, anti Euro en anti immigratie?

   

 61. nog_1

  De EU moet snel democratisch worden en anders ben ik tegen. De Euro heb ik op zich geen problemen mee. En immigratie lig ik ook niet echt wakker van.

   

  De Wildersopmerking was gebaseerd wat ik enkele reaguurders hier heb zien doen. Die beweren dat het verlies iets te maken heeft met de media (of nog erger, het fantoom dat men MSM pleegt te noemen) en niet komt door de lijst met blunders die Wilders gemaakt heeft, van Catshuis tot aan ‘minder, minder, minder’ eb samenwerken met Le Pen.

   

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/05/journalist-rtl-pvv-behandelt-ons-slecht#comment-419707

   

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/05/wilders-houdt-de-pvv-klein#comment-419468

   

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/05/wilders-houdt-de-pvv-klein#comment-419471

   

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/05/wilders-houdt-de-pvv-klein#comment-419479

 62. nog_1

   Kennedy die trachtte de andere kant uit te sturen moest constateren dat zulks onmogelijk was en na zijn weigering om een bepaalde order te tekenen lag hij ineens dood in een auto in Dallas.’

   

  Graag bewijzen voor deze bewering.

   

  Deze stijl van argumenteren (met niet bewezen aannames) is niet erg overtuigend.

 63. François

  Julius (21:09) “François, Het lijkt erop dat je het na 3 nederlagen op rij eerder andersom moet zien”

  Ik heb het niet over de PVV, maar over de media. Leer nou eens begrijpend lezen man. Als de media haar werk deed, wist zelfs u meteen waar de Oekraïne-kwestie in de kern om draait (zie linkjes bij toetssteen 23:20). Maar dan moet u wel eerst leren lezen en een beetje denken. Dat is al heel wat.

 64. Julius

  “Journalist RTL: PVV behandelt ons slecht”

   

  Je maakt het wel een beetje ingewikkeld voor jezelf. Gewoon on-topic blijven anders raak je de draad kwijt.

   

  Als je het over de media in het algemeen wilt hebben dan moet je misschien even een leuk stukje schrijven op het Open Podium. 

   

  Je komt de laatste dagen een beetje verbeten over. Een beetje gefrustreerd zelfs. Niet zo’n lekker weekje achter de rug?

   

 65. François

  Julius (17:04) “Je maakt het wel een beetje ingewikkeld voor jezelf”

   

  Nee hoor, het is kennelijk allemaal weer veel te ingewikkeld voor Julius. Maar als u er kortsluiting van krijgt kunt u ook elders uw opwachting makan. Zal men er vast op prijs stellen.

 66. toetssteen

  http://www.wanttoknow.nl/overige/john-kennedy-liet-ons-order-11110-na-wauw/

   

  En hij weigerde te tekenen voor een oorlog in Vietnam, dat deed LB Johnson pal na de executie van Kennedy.

 67. Julius

  Inderdaad, veel te ingewikkeld. 

   

  Maar laat ik eens een heel eenvoudig vraagje stellen. Worden jij en je hardcoremaatje toets niet hoorndol van het zoeken naar allerlei irrelevante zaken om het maar niet over het daadwerkelijke onderwerp te hebben?

  Natuurlijk, ik begrijp de frustratie wel, het is nooit leuk om op het verkeerde paard te wedden en het wordt natuurlijk nog vervelender als zelfs Joost Niemoller en Jean Wanningen openlijk kritiek beginnen te spuien op jullie grote leider terwijl beide heren in de verste verte niet te betrappen zijn op Wilders-bashing. Ze dragen de PVV voor zover ik dat kan inschatten een bijzonder warm hart toe,

   

  Ik snap het wel, het moet een ontzettende rotweek zijn geweest maar begrijp nou toch eens een keer dat Wilders jullie geen stap verder in de gewenste richting gaat krijgen. Dat kunnen we zo langzamerhand toch wel concluderen.

   

  Wees een vent en draag je verlies. 

 68. toetssteen

  Met of zonder uw welnemen, u heeft het ook niet over het onderwerp, te weten: de PVV behandelt de journalisten slecht.

   

  Mijn mening erover heb ik al gegeven: Daar gaan de AIVD en de beveiliging over, dit hele item is alzo nonsens. Maar uw leeskunst kennende heeft u er weer eens finaal overheen gelezen. Niet vreemd natuurlijk als u zelf om 20:44 op 24/5 al maling heeft aan het onderwerp.

   

  Kortom, probeer eens iets te doen om uitleg te krijgen van de beveiliging in plaats van de PVV.

 69. Julius

  slikt alles voor zoete koek. Een klein kroegje met een hoekje voor wat journalisten. Dat vergt urenlange observatie om er zeker van te zijn dat Geert geen gevaar loopt.

  Oud marinier? Toets? Ik kan mijn lachen met moeite inhouden.

 70. Pimsch

  ik ben het eens met alle reacties van @Tipo

  Na de Neurenbergprocessen van 1946-1947 en de moord op Martin Luther King worden alle schoolkinderen onderwezen in het extreem tegenovergestelde van volk, ras, cultuur, religie, taal, habitat, traditie en geschiedenis.

  En het is de pers die dat er blijft inhameren in onze hoofden en harten. De pers is van plastic. Duindorp is echt.

   

 71. KeesvanD

  Over verloren verkiezingen heb ik jou niet “aangevallen”. Weer feiten verdraaien.

  Over jouw laatste alinea heb ik gereageerd.

   

 72. Frulen

  tipo op 24 mei, 2014 – 10:45

   

  Farage wordt in de Britse pers dan ook niet met Hiller vergeleken.

 73. tipo

  Bij de PVV dienen fractie-leden enkel als vulling van de ruimte, blijkbaar. Zelfs Hans Janssen mocht niet met journalisten spreken van de PVV op die bijeenkomst voordat Wilders om 23.00 uur gesproken had. Terwijl hij best een praatje wilde maken, want zo is die, als elk normaal mens. 

 74. KeesvanD

  Belachelijke laatste alinea van jou. Houd je bij de feiten.

  Jos Heijmans RTL 4, mede namens andere journalisten, klaagt. “Wilders behandelt ons slecht”.

  Dus niet: Wilders kan en mag niets verweten worden en zoeken van schuldigen van de verloren verkiezingen.

  Resultaat: Jij doet, net als de PO, MSM en het gros van de (DDS-)artikelschrijvers mee met alleen maar negatief zijn over Wilders en de PVV. Er is geen enkele objectiviteit te bespeuren.

  Doet Wilders dan in mijn ogen niks fout. Natuurlijk wel, het is een mens van vlees en bloed.

  Stem ik op de PVV: ja, omdat ik anti EU, anti Euro en anti immigratie (religie, werk en economische vluchteling) ben. Puur op inhoudelijke punten. Er is geen andere partij die deze punten heeft. En ja, een ander mag van mij op elke andere partij stemmen.

  Tot slot: ik schaam mij voor al die “landgenoten” die continu Wilders en de PVV bashen.

 75. nog_1

  Antwoord op punt 1;

   

  ‘Er is geen verschil tussen de Groene en de Telegraaf en alle nieuwsuitingen daartussen ligt,’

   

  Dat is niet waar, maar zelfs als het waar zou zijn zou dit komen door het feit damen aan winstmaximalisatie doet en dus schrijft voor hetzelfde grote mainstrem publiek.

   

  punt 2


  ‘We hebben enkel Staats-media.’ 

   

  Aantoonbaar niet waar. En geen van de bedrijven die je opoemt hebben een meerderheidsbelang in welk media dan ook.

   

  http://vorige.nrc.nl/article2505477.ece

 76. Altea-Hills

  Na 3 verloren verkiezingen !

  Zondag avond weten we het of de derde ook verloren is,maar verschiet er niet van dat er nog een een aap uit de mouw kan komen.

  Nee,niet die van Erdogan,waar D’66 zo’n ophef over maakte,en nu hoor je ze niet,want zij willen nog steeds zo’n dictator er bij hebben in dat meloch van een EUSSR.

  Maar als de meerderheid van de Nederlanders willen leven in een communisten staat EUSSR,dan zal het mijn tijd wel duren,maar wat te denken van de huidige 20 gers.

  Zij mogen onder het juk van de EUSSR leven,want die gaan in de komende periode de teugels aanhalen om hun heerschappij te verankeren,met alle gevolgen voor de komende generatie.

  Ze gaan eerst regelen dat ze belasting kunnen gaan heffen,dan gaat er een constante stroom geld naar de knoflook landen die het geleende geld van de noordelijke landen moet terug betalen,en ja,dat gebeurt met geld wat de EUSSR naar deze landen gaat overmaken.

  Dus gaan ze geld rond pompen,en dat leverd weer arbeids plaatsen op,maar de Henk & Ingrids in de Noordelijke landen mogen dan wel doorwerken tot hun 70 ste jaar om deze ongein te betalen.

  Prachtig toch hoe wij de komende generaties met veel ellende op zadelen,en daar kunnen ze in ieder geval geen Geert Wilders en de PVV stemmers de schuld van geven,zij hebben geprobeert om het tij te keren.

  Maar veel mensen hadden geen trek om te gaan stemmen,en zij die gingen stemmen,stemden in meerderheid op een Euro fiele partij,D’66.

  Dus niet meer lullen in Nederland,en zeker niet in mijn bij zijn,want ik zal ze hun oren dan wassen.

 77. nog_1

   Houd je bij de feiten’

   

  Die 3 verloren verkiezingen zijn de feiten

 78. drnomad

  Ik zou gewoon lekker wegblijven.

  De teneur moet toch zijn, Wilders kan de pot op. Gescheld op de journalistiek is er toch al, maar als je wegblijft bij Greet kost het je tenminste geen energie meer.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.