Rehwinkel (PvdA) vangt nu maar gewoon wachtgeld

Geen categoriemei 06 2014, 14:00
Voormalig burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel (PvdA) gaat toch niet naar Barcelona. Of wij even de portemonnee willen trekken.
Kent u die mop van die burgemeester die plotseling zijn baan opzegde om af te reizen naar een zonovergoten Barcelona? Hij ging niet. PvdA'er Peter Rehwinkel kreeg in 2013 een prestigieuze vrijwilligersbaan aangeboden in Spanje.
Hij wilde per 1 november stoppen als burgemeester van Groningen. Anderhalf jaar voor het einde van zijn ambtstermijn en met behoud van wachtgeld, waar toen veel ophef over was. Rehwinkel stortte schoorvoetend een schamele drie maanden wachtgeld terug in de gemeentekas.
Maar wat blijkt nu, een half jaar na de ophef om het vertrek van Rehwinkel? Rehwinkel gaat helemaal niet naar Barcelona. Er ligt helemaal geen functie voor hem te wachten bij de organisatie UCLG, een club van lokale overheden die zich inzet voor rampenbestrijding.
Rehwinkel zegt het zelf in de Volkskrant vandaag: hij had niet moeten vertrekken als burgemeester van Groningen als hij die functie had willen krijgen. Terwijl hij destijds zelf vond van wel. "'Ik meen echt dat mijn nieuwe functie niet te combineren was met het burgemeesterschap van een grote stad," aldus Rehwinkel in de krant.
Een belangrijk citaat, via Nu.nl:

Volgens de regels van de UCLG kon hij de beoogde functie echter alleen vervullen als zittend burgemeester. Rehwinkel zit nu dus niet in Barcelona, maar in Amsterdam en krijgt wachtgeld.

Dat laatste zit hem dwars. ''Ik moet zo snel mogelijk weer aan het werk,'' aldus de oud-burgemeester in het interview. Hij voert gesprekken met een reïntegratiebureau, maar heeft nog geen nieuwe baan gevonden.

Ja ja. Rehwinkel blijkt gewoon een ouderwetse zakkenvuller, want het was al veel langer bekend dat hij juist burgemeester had moeten blijven om de vrijwilligersbaan in Barcelona te kunnen krijgen. Zie bijvoorbeeld wat deze journalist vanochtend twitterde in reactie op de uitspraken van Rehwinkel:
PvdA'er Rehwinkel wilde dus een vrijwilligersfunctie in Barcelona met behoud van wachtgeld, en nu blijkt hij zelfs die functie niet te vervullen. Maar hij krijgt wel wachtgeld. Ongelofelijk. Hij werkt dus nul uur per week en vangt er nog een royaal salaris voor ook. Het is geen wonder dat steeds meer Nederlanders de PvdA de rug toekeren. Het lijkt wel alsof ze zich tegenwoordig nergens meer voor schamen bij die partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten