Zonnepanelenporno

Alleen maar goed nieuws over zonnepanelen! Alles gaat uitstekend hier. Iedereen blij, alles duurzaam. Groen is mijn lievelingskleur. Feest!

Wat zegt u? Ze zijn alleen maar rendabel te krijgen vanwege subsidie? Niet zo mopperen! Een beetje staatsinmenging en gesmijt met belastinggeld zou de pret niet mogen drukken, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. nick87

  De revolutie gaat door, net zolang tot de conservatieven, die altijd tegen waren, zeggen dat ze het altijd al een goed idee vonden. Pas dan is de energie-revolutie voltooid.

 2. witwas

  Particulieren die zonnepanelen op hun huis plaatsen zou ik nou niet direct ondernemer willen noemen, maar per halverwege 2013 doet de belastingdienst dat dus wel. En dat levert een belastingvoordeel op ten opzichte van de situatie zoals die daarvoor bestond. Of dat subsidie mag heten: lekker belangrijk

 3. nog_1

  Iedere ondernemer mag zijn BTW terugvragen. Waarom zou dit bij zonnepanelen opeens subsidie moeten heten, maar bij andere investeringen niet?

 4. witwas

  Wie zonnepanelen aanschaft wordt tegenwoordig ondernemer voor de BTW dus de voorheffing (21% op panelen, 6% op montage) wordt in ieder geval terugontvangen. Omdat aan hefiing, als gevolg van de Kleine Ondernemersregeling, meestal niet wordt toegekomen is dit ook een vorm van subsidie.

 5. nog_1

  Die zijn afgeschaft op 8-8-2013, dus over welke subsidies heeft Tim het eigenlijk?

   

  http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-zonnepanelen-gesloten

   

  Zonnepanelen leveren gewoon (na een jaar of 7) winst op voor de eigenaar. Ook nu de subsidies zijn afgeschaft. Wie geld/mogelijkheid heeft ze te kopen is een dief van zijn eigen portemonnee als hij het niet doet.

 6. Guus d

  Er is nog meer wat de pret drukt: zonnepanelen brengen per kWh méér CO2 in de lucht dan kolencentrales:
  http://www.eike-klima-energie.eu/news-cache/klimakiller-solarstrom/

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.