50PLUS verliest driekwart van alle stemmers

De nieuwste De Hond-peiling geeft niet veel goeds aan voor de partij van Jan Nagel, Henk Krol en.. uh.. één Kamerlid die niet in de 50PLUS-fractie zit.

Zwaar weer voor de ouderenpartij van Jan Nagel. Nadat van de week de politieke pleuris uitbrak bij de partij – resumerend: Kamerlid werd uit de partij gezet, teruggehaald door het bestuur, fractievoorzitter daaropvolgend uit de partij gezet, weigert zijn zetel op te geven, overgebleven Kamerlid mag door die actie naam ’50PLUS’ niet dragen – hebben de kiezers hun buik ook volgekregen van alle intriges en LPF-taferelen. Alhoewel 50PLUS vorige week nog vier zetels had in de peiling, en op een haar na geen vertegenwoordiging in het Europees Parlement kreeg, daalt dat aantal nu naar slechts eentje.

En da’s alweer een paar jaar niet meer voorgekomen, dat 50PLUS zó laag genoteerd stond. In bovenstaande grafiek kunt u zien dat we daarvoor helemaal terugmoeten naar april 2012. De Hond merkt droogjes op:

Na een hoogtepunt van 18 zetels in het voorjaar van 2013 is deze partij vrijwel terug bij af. Daarmee lijkt het electorale patroon van deze partij op die van Trots op NL tussen 2007 en 2010.

We herinneren ons vast nog wel hoe Rita Verdonks partij aanvankelijk een enorme rage was, maar na aanhoudend geblunder uiteindelijk daalde tot een score van vlak onder de kiesdeler bij de Tweedekamerverkiezingen van 2010. Ook 50PLUS lijkt nu dat lot beschoren te zijn. Ik maal er niet om, want als je het mij vraagt was deze partij van, voor en door graaibejaarden niks minder dan kwaadaardig.

Het is overigens wél jammer dat we zien dat die zetels terugvloeien naar het oude nest waar ze ook vandaan kwamen: VVD en PvdA. Beide regeringspartijen boeken deze week een winst, wat de gedoogcoalitie van VVD/PvdA/D66/CU/SGP deze week op 72 zetels plaatst: dichtbij een Kamermeerderheid dus. Maar dat mag de pret rond de teloorgang van het seniorensocialistische 50PLUS niet drukken, toch?

De gehele peiling: VVD 22 (+2), PvdA 13 (+1), PVV 22 (=), SP 20 (=), CDA 22 (+1), D66 25 (=), CU 8 (=), GL 7 (-1), SGP 4 (=), PvdD 5 (=), 50+ 1 (-3), PP 1 (=).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. Henk

  Een partij heeft alleen maar kans van overleven als er sprake is van een visie op de maatschappij, waar veel mensen zich door aangesproken voelen. Als je 50plus bent, wil dat nog niet zeggen, dat je dan hetzelfde denkt als andere 50plussers. Bovendien straalt zo’n naam egoïsme uit, want de meeste 50plussers hebben ook (klein)kinderen en zouden zich dus ook moeten bekommeren om de toekomst van hun nageslacht. Dat 50plus van het toneel verdwijnt, zal ik als bijna 50-plusser niet rouwig om zijn.

   

  Valt het jullie trouwens niet op dat de Piratenpartij wel voorkomt in de peilingen van De Hond, maar Artikel 50 niet.

  Het zal toch niet zo zijn dat de Piratenpartij in Nederland meer aanhang heeft dan Artikel 50.

 2. The Fox

  Het goede nieuws is dat de peilingen voor de PvdA werkelijkheid zijn geworden bij de EP verkiezingen. Kortom de propaganda van de NPO en andere nuttige idioten lijkt een zeer beperkte invloed te hebben. Na decennia wanbeleid en kopen van doelgroepen begint de niet zo goed geinformeerde kiezer in te zien, waar deze bende voorstaat.

   

  Daarnaast blijft Samson op zijn post. En dat maakt het mogelijk om de partij  nog een keer af te straffen en de invloed verder te doen afnemen. Dat is hard nodig, want de PvdA ambtenaren zijn nog steeds aanwezig.

 3. tonzwart

  Niet echt prettig opgemerkt, “graaiende ouderen” . Dus iemand die stemt op een bepaalde partij, heeft als voornaamste reden” graaien”?
  Ik ben ook zo’n graaier met mijn AOW, maar ik zal nooit op 50+ stemmen wegens de aanwezigheid van dhr Nagel in het bestuur.

 4. Haarscherp

  50Plus is opgericht door ex-VVD-er Henk Krol en ex-PvdA-er Jan Nagel als reactie om met name Geert Wilders en de PVV een kopje kleiner te maken. Het gedoe met ledenpartijen als bij 50Plus en na de moord op Pim Fortuyn bij de LPF en Rita Verdonk bij Trots, is de korrelatie te opvallend vanwege het werk van spindocters en mollen.

   

  Vandaar dat Geert Wilders en de PVV vooralsnog geen ledenpartij willen en de democratische legitimatie laten ze strategisch over aan de kiezer in het stemhokje. Verder is het inmiddels via Jan Hoedeman van de Volkskrant een publiek geheim het gespin met mollen van de AIVD bij het PVV gedoe, maar dat geheel terzijde.

 5. drnomad

  Hetzelfde patroon als bij Leefbaar Nederland, ook met Jan Nagel. Begint klein, Nagel trekt een bekende naam aan, scoort hoog in de peilingen. Dan gaat er iets mis met de bekende naam, en de virtuele wint zakt in elkaar.

 6. De man uut Limburg

  De media (verraders van het volk) gaan nu druk aan het werk om de volgende partij vele kopjes kleiner te maken. Die partij heet PVV en die willen ze ook zo naar beneden krijgen. De hulp van de Hond is wenselijk en let maar op dit gaat zo de komende weken verder.

  Alleen jammer voor die verraders dat er tussentijds altijd weer iets gebeurt dat ook zij niet in de hand hebben. Nu dan die syrieganger die 4 joodse mensen heeft vermoord. Daarmee wordt het gelijk van Wilders weer bevestigd en lukt het weer niet om zijn partij omlaag te krijgen. Tjonge tjonge, wat moeten ze nu weer bedenken?

  Dat 50Plus verdwijnt is geen probleem. Er moet niet een partij zijn die voor slechts een oudergroep opkomt. Het moet gaan om het algemeen belang. Ikzelf ben al vele jaren 50+ maar zal nooit om die reden op zo’n 50Plus partij stemmen. Nooit !

  Maar ook nooit meer op CDA VVD PVDA of D66 en dan wordt de spoeling dus dun.

 7. drnomad

  DKP (partij van Hero Brinkman) staat ook heel lang op het antwoord formulier bij MdH. Maurice maakt helaas een paar domme foutjes.

 8. rinus

  Ik ben ook de 50 al dik gepasseerd, maar voel me totaal niet aangesproken door die verwende babyboomers die even na 1945 geboren zijn. Ik heb ook helemaal niet het gevoel dat ik ”al” 55 ben. Ik zit ook helemaal niet in het kamp van de ”ouderen”. Zo’n iemand als oud-PvdAer Jan Nagel, die het gezicht was van het beruchte programma  ”in de rooie haan” van de Vara waar hij ook al eens de baas was. Nagel, die er destijds als Vara-man één missie had, het kapot maken (desnoods door de intrigant uit te hangen) van zeezenders zoals Veronica. Het is voor jongere mensen nu nauwelijks voor te stellen, maar deze ”piraten” waren het enige wat jongeren toen hadden qua radio. In 1974 kreeg Nagel eindelijk zijn zin. Ik heb en moet niets hebben van dit soort smerige linkse schertsfiguren. Opzouten ermee, en neem die Krol alsjeblieft ook gelijk mee.

   

  Nu anno 2014…….Nee, een politieke partij moet al helemaal niet op één doelgroep focussen. Daar zie je ook de hand van Jan Nagel. Als hij en zijn medebabyboomers maar kunnen graaien zoals al die linkse griezels altijd doen. Bij  de 50plus partij heb ik altijd het idee van ”na ons de zondvloed”. Als ”wij” ouderen er maar lekker van kunnen profiteren.

   

  Het is te hopen dat de partij verdwijnt, al zou ik als ik Tim was maar niet te vroeg juichen. Krol is de man achter de hand.

 9. mart

  Rinus,Ik ben ook lid van  50+ geworden,maar niet om te graaien,meer om mijn gedeeltelijk aow pensioentje  en  anderen veilig te stellen voor verdere plundering,o.a belasting verhoging.Niet alle pensionados hebben het breed,dat wil ik maar even uitleggen.Mart brasil.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.