50PLUS verliest driekwart van alle stemmers

Geen categoriejun 01 2014, 11:30
De nieuwste De Hond-peiling geeft niet veel goeds aan voor de partij van Jan Nagel, Henk Krol en.. uh.. één Kamerlid die niet in de 50PLUS-fractie zit.
Zwaar weer voor de ouderenpartij van Jan Nagel. Nadat van de week de politieke pleuris uitbrak bij de partij - resumerend: Kamerlid werd uit de partij gezet, teruggehaald door het bestuur, fractievoorzitter daaropvolgend uit de partij gezet, weigert zijn zetel op te geven, overgebleven Kamerlid mag door die actie naam '50PLUS' niet dragen - hebben de kiezers hun buik ook volgekregen van alle intriges en LPF-taferelen. Alhoewel 50PLUS vorige week nog vier zetels had in de peiling, en op een haar na geen vertegenwoordiging in het Europees Parlement kreeg, daalt dat aantal nu naar slechts eentje.
En da's alweer een paar jaar niet meer voorgekomen, dat 50PLUS zó laag genoteerd stond. In bovenstaande grafiek kunt u zien dat we daarvoor helemaal terugmoeten naar april 2012. De Hond merkt droogjes op:

Na een hoogtepunt van 18 zetels in het voorjaar van 2013 is deze partij vrijwel terug bij af. Daarmee lijkt het electorale patroon van deze partij op die van Trots op NL tussen 2007 en 2010.

We herinneren ons vast nog wel hoe Rita Verdonks partij aanvankelijk een enorme rage was, maar na aanhoudend geblunder uiteindelijk daalde tot een score van vlak onder de kiesdeler bij de Tweedekamerverkiezingen van 2010. Ook 50PLUS lijkt nu dat lot beschoren te zijn. Ik maal er niet om, want als je het mij vraagt was deze partij van, voor en door graaibejaarden niks minder dan kwaadaardig.
Het is overigens wél jammer dat we zien dat die zetels terugvloeien naar het oude nest waar ze ook vandaan kwamen: VVD en PvdA. Beide regeringspartijen boeken deze week een winst, wat de gedoogcoalitie van VVD/PvdA/D66/CU/SGP deze week op 72 zetels plaatst: dichtbij een Kamermeerderheid dus. Maar dat mag de pret rond de teloorgang van het seniorensocialistische 50PLUS niet drukken, toch?
De gehele peiling: VVD 22 (+2), PvdA 13 (+1), PVV 22 (=), SP 20 (=), CDA 22 (+1), D66 25 (=), CU 8 (=), GL 7 (-1), SGP 4 (=), PvdD 5 (=), 50+ 1 (-3), PP 1 (=).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten