De zomer is levensgevaarlijk

Dood door geur.

Ja, ja, het is me wat: lezen we van de week dat zonnebrandkreemuh helemaal niet tegen huidkanker helpt. Ha, net goed. Want de zomer, beste mensen, die is mooi hoor, maar het is ook het seizoen dat ranzige geurtjes door straten en langs stranden walmen. Een daarvan is dus antizonreuzel. Gadverdamme. Het goedje ruikt zo vreselijk quasi-vrolijk, naar frisse komkommertjes die zich gezellig in een pittoresk fabriekje laten versnijden en uitpersen om te dienen als zonafweer voor montere types die nooit een verjaardag vergeten. Terwijl het komkommergehalte waarschijnlijk even hoog is als het volumepercentage alcohol in Buckler.

Overigens moeten we ons niet zoveel aantrekken van dit soort onderzoekjes. Het nadeel van wetenschap (als we het onderzoek wetenschappelijk kunnen noemen) is namelijk dat ze in het beste geval progressief is en in minder eerbare gevallen voor ego en knaken bij elkaar gestapeld is. In ieder geval verandert de houdbaarheid van wetenschappelijke claims nogal. Maar dat wil niet zeggen dat we ze niet in ons voordeel kunnen gebruiken.

Op dit moment kunnen we daarmee barbecuende idioten om de oren slaan, want van die walmende terrascrematoria krijgen we ook kanker. Kijk, er zijn twee soorten barbecuen. Aan de ene kant heb je de extreme minderheid van mensen die met vuur en vlees kunnen omgaan en een Weber hebben. Aan de andere kant heb je mensen die in de openbare lucht vlees verbranden. Hun walmende kiloknallers zijn hartstikke slecht, want dodelijk ongezond. Dikke rookpluimen van knetterende kadavers zijn dan ook één van die zomergeuren die we moeten mijden als een konijn met rabiës.

De zomer is, kortom, een mooi seizoen. Alleen jammer van al die carcinogene geuren.

(Waar ik het eigenlijk over wilde hebben is een korte broek als substituut voor een lange broek onder een pak. Dat moet u dus niet doen. Beschaving heeft een heel hoog kookpunt en smelt niet ineens bij twintig graden en een waterig zonnetje. Dus gewoon die broek aantrekken, want elke stuk onbedekt been hoort of onder een boerka of op het Prokrustesbed. Anders krijgt u nog huidkanker.)

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.