ISIS slacht 1700 sjiieten af

Foto:

Het beestachtige ISIS gaat helemaal los.

Nou ja, ‘beestachtig’ is niet de juiste term. Zelfs beesten gaan niet zo ver om een genocide te plegen. Voor ISIS is dat jammer genoeg het grote doel, naast het stichten van een soennitisch kalifaat natuurlijk.

Het ultieme bewijs? ISIS liet gisteravond laat weten dat het maar liefst 1700 sjiieten had afgeslacht. Stuk voor stuk zouden ze soldaten zijn geweest van Irak. De terroristische groepering die een significant deel van Irak in handen heeft zegt daarnaast ‘gratie’ te hebben verleend aan 3000 soennitische strijders. Dit betekent dat die soennitische soldaten het gezag van ISIS erkennen en wellicht zelfs om vergeving hebben gesmeekt.

Tel daarbij op dat hele garnizoenen zich hebben overgegeven aan ISIS en je komt al snel tot de conclusie dat soennitische soldaten gemene zaak maken met ISIS. Misschien hebben ze de moed niet om zelf genocide te plegen, maar ze vinden het wél prima dat ISIS het voor hen doet.

Hierboven één foto van één van de massaslachtingen. Kijk eens hoe de sjiieten geëxecuteerd worden: ze moeten allemaal op hun buik liggen. Op die manier hoeven de tere zieltjes van ISIS ze niet in de ogen te kijken als ze hen op brute wijze vermoorden. Eigenlijk zegt het alles over de lafaards die voor ISIS vechten. Ze willen wel een hele bevolkingsgroep uitmoorden maar kunnen het niet aan om te zien wat zo’n hoofdschot precies met een slachtoffer doet; hoe het licht in de ogen opeens uitdooft en een levend, ademend mens van het ene op het andere moment in een lijk verandert.

Als dit zo doorgaat (en dat gaat het; extremistische soennieten geloven namelijk dat sjiieten ketters zijn) kan je het Iran moeilijk kwalijk nemen als het zich hiermee bemoeit. Ik word er misselijk van dat ik het moet opschrijven, maar een Iraans avontuur vanwege het beschermen van de mensenrechten lijkt opeens niet totaal gestoord. Let wel: ik heb het dus over een bruut regime dat zijn eigen bevolking stelselmatig onderdrukt, homo’s ophangt, en vrouwen massaal als dieren behandelt. Dat regime is zo mogelijk minder erg dan de beesten van ISIS. 

Natuurlijk zou Iraans ingrijpen er ook meteen voor zorgen dat de balans van de macht verandert, wat bijzonder onwenselijk is. We moeten dat land immers isoleren. De gekke ayatollahs moeten niet meer, maar minder macht krijgen: hoe meer invloed en troepen ze in Irak hebben, des te meer ze zich met Syrië kunnen bemoeien én Hezbollah kunnen steunen, wat vervolgens ongetwijfeld allerlei aanvallen zal uitvoeren op Israël.

Daarom begint het steeds aantrekkelijker te worden voor het Westen (lees: NAVO) om toch maar in te grijpen. We kunnen het ons eigenlijk niet veroorloven om dit te laten gebeuren; een brandend Midden-Oosten dient onze belangen niet eens bijna, ook al niet omdat minstens 3000 ISIS-terroristen uit Europa komen. Het laat zich raden wat zij zullen doen als ze terugkomen in Frankrijk, Nederland, Engeland of Duitsland.

Tijd dus voor de NAVO om bij elkaar te komen en met elkaar te overleggen over de mogelijkheden. Niets doen lijkt niet langer een optie te zijn. Zoals Twitteraar en journalist Michael Weiss uitlegt:

De enige manier om het nog enigszins in de hand te houden is door in te grijpen. Doet het Westen niets, dan konden we weleens een afschuwelijke sektarische strijd zien waarin duizenden mensen op brute wijze worden afgeslacht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!