PvdA en VVD verwerpen pensioencommissaris

Gemiste kans

 

 

Regeringspartijen PvdA en VVD verwerpen de motie van CDA-politicus en specialist op het gebied van pensioenen, Pieter Omtzigt, waarin de aanstelling van een speciale commissaris wordt bepleit die de Brusselse pensioenplannen intrekt. Door de motie te verwerpen geven de regeringspartijen het verzet tegen de EU-pensioenplannen grotendeels op.

In de motie werd gevraagd om een transparante procedure omtrent de selectie van een nieuwe Eurocommissaris. Ook werd gesteld, dat bij de selectie van een nieuwe Nederlandse Eurocommissaris niet de politieke kleur maar de kwaliteit maatgevend moet zijn en werd de regering verzocht om bij de procedure omtrent de selectie van een nieuwe Eurocommissaris zorgvuldig te werk te gaan en de Tweede Kamer inhoudelijk te betrekken bij deze procedure en achteraf te informeren over het verloop ervan.

Inderdaad een gemiste kans, want nu staat de weg open naar Brusselse pensioenrichtlijnen, die doorgaans niet in het belang van Nederland uitpakken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.