De Gaza-demo die helemaal niet over Gaza ging

Den Haag was altijd de stad van vrede en recht. Nu is het de stad van de jihad en Jodenhaat.

De Gaza-demonstratie op de Hoefkade in de Haagse Schilderswijk liep gisteren compleet uit de hand. Het was geen Gaza-demonstratie maar een anti-Joodse pro-ISIS-demonstratie. Er werd eindeloos vaak geroepen dat de “vuile Joden uit de riolen” dood moesten (zowel in het Arabisch als in het Nederlands; het ging vaker over “de Joden” dan over Gaza), er werd gezwaaid met jihad-, kalifaat- én ISIS-vlaggen (door volwassenen en kleine kinderen), en een groepje journalisten werd lastiggevallen door tientallen omstanders. Omdat we foto’s maakten van de demonstratie. Ja, echt.

Lynch mob
Ik was erbij en ik deed er gisteren verslag van via Twitter, omdat ik me niet langer wilde laten intimideren door types die dat soort demonstraties bijwonen. Journalisten moeten gewoon verslag kunnen doen van demonstraties. Punt uit. GeenStijl-collega Annabel Nanninga werd op een gegeven moment zo ernstig bedreigd en lastiggevallen dat ze moest worden afgevoerd door de politie. Ik stond naast haar toen ze van alle kanten werd bedreigd door mensen die verwensingen naar haar riepen die ik hier niet zal herhalen. Het was een lynch mob. Het was afschuwelijk.

Een man van hooguit twintig jaar oud goot een blikje goedkope energiedrank over haar heen. Ik kreeg ook wat over me heen. De dader kwam ermee weg en de journalist werd afgevoerd door de politie. Met spoed. Althans, dat was het idee. Maar dat verliep niet helemaal zoals gewenst. De aanwezige agent raakte er ook door gefrustreerd. Het duurde maar en het duurde maar voor de gevraagde politiewagen er was. Hij klonk wanhopig toen hij tegen zijn collega’s zei: “Wat begrijpen jullie niet aan spoed?” Ik ben toen ook maar weggegaan, maar niet met de tweede politiewagen die aan kwam racen.

Van Aartsen
Het probleem van gisteravond was dat de politie totaal niet voorbereid was op de demonstratie die veel groter en grimmiger was dan vantevoren ingeschat. Daar konden de agenten zelf niet zoveel aan doen, denk ik. De politie kon gisteravond slechts één ding doen en dat was de veiligheid van de agenten zelf en de journalisten proberen te garanderen. Dan maar geen aanhoudingen wegens het bedreigen en het belemmeren van journalisten. Dan maar geen aanhoudingen wegens Jodenhaat. Dan maar geen aanhoudingen van moslims die hun gezichten probeerden te verbergen achter theedoeken en bivakmutsen.

Het probleem ligt bij burgemeester Jozias van Aartsen, de korpsbeheerder van Den Haag. De stad van vrede en recht die inmiddels de stad van jihad en Jodenhaat is geworden. Hij trad niet op. Meteen na afloop van de demonstratie beweerde Van Aartsen doodleuk dat er geen grenzen zijn overschreden tijdens de demonstratie. Belachelijk. Van Aartsen had de demonstratie nooit mogen toestaan. Heeft hij dan niet geleerd van 12 juli, toen een pro-Gaza-demonstratie ook al uit de hand liep met nazivlaggen, jihadvlaggen, antisemitische toespraken en Hitlergroeten?

Van Aartsen heeft niets gedaan. Niet vooraf en ook niet tijdens de demonstratie zelf, toen bleek hoe diep het antisemitisme en de haat jegens journalisten zit bij de demonstranten. En dat neem ik hem zeer kwalijk. Drie Haagse fracties hebben schriftelijke vragen aan Van Aartsen gesteld: PVV, Groep De Mos en CU/SGP. VVD, PVV, ChristenUnie en VNL hebben allemaal Kamervragen gesteld. Ik kijk met de grootst mogelijke belangstelling uit naar de antwoorden.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

27 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Jihadisten zijn geen fascisten, fascisten zijn te aardig en niet noodzakerlijkerwijs antisemiet, dit zijn nazi’s. Pure, onversneden nazi’s. 

  http://haralddoornbos.wordpress.com/2014/07/24/dutchiraqi-jihadist-from-town-of-almere-still-alive-syria-poses-with-eight-heads-on-terrible-photo/

   

  De nazi-vriend Jozias van Aartsen, want ja dat ben je wanneer je deze golf van Jodenhaat faciliteert en vervolgens wegkijkt is anno 2014 nog steeds de burgervader van de stad waar ons parlement zetelt. 

   

  Ik lees trouwens net dat Bart Schut er ook bij was. Ook hij verdient complimenten. Zonder Frank, Bart en Annabel zouden we zelfs niet weten dat de nazi’s weer onder ons zijn.

   

   

  Ook die Insure hierboven, vreselijk en typisch voor grote delen van ons PC-korps. “Snotter, snotter, Ja natuurlijk is het verschrikkelijk wat er…bladibla MAAR gullie bent net zo erg….snotter, snotter”. 

  Yeah right mensen die nazi’s ontmaskeren zijn net zo erg als de nazi’s zelf. Shoot the messenger. 

   

   

 2. louis-portugal

  Insure en de rotzooi die jij schrijft kun je OOK hier kwijt.

  Vrijheid van meningsuiting noemen wij dat.

 3. Insure

  Laat ik voorop stellen dat ik dit soort primitief gedrag verafschuw. Absoluut walgelijk wat er met Nanniga en Verhoef is gebeurd. Persoonlijk heb ik dan ook met hun te doen. Inhoudelijk eigenlijk totaal niet. Dat is eigenlijk ook al goed beschreven door iemand op Powned.nl. Dag in dag uit staat op dit soort sites( en ook Geenstijl) dat de Jihadisten fascisten zijn. Dat ze NSB’ers zijn. 

   

  Los van of dat waar is of niet. Je weet dan wat eventuele reacties kunnen zijn. Je weet wat er kan gebeuren. Nogmaals: het is schandalig dat bij die demonstratie de persvrijheid wordt ingeperkt. Dagelijke Standaard en Geenstjil moeten de rommel kunnen schrijven die ze willen. 

  Het is echter altijd hetzelfde patroon bij dit soort sites. Eerst enorme grove stellingen in nemen. Dan wordt vrijwel altijd de 2e wereldoorlog er bij gehaald. Dan flink geblaat over islam fascisten. Dan je beroepen op je vrijheid van meningsuiting en dan precies weer altijd de grootste malloten op dit soort demonstraties uit zoeken. Een protest wat WEL 100 demonstranten oplevert. Waarvan je het weet dat het totale radicalen zijn. 

   

  Hier precies hetzelfde. Je mag hier je mening uiten, maar als je D66’er bent dan ben je een landverrader die ons land weg geeft aan Brussel. De SP wordt hier Stalinistische partij genoemd. De PvDA schijnt een zuster organisatie te zijn van het Moslim broederschap. En zo blijven de beledigingen en verwensingen door gaan. Dat het volk dat doet is tot daar aan toe. Dat opiniemakers dat allemaal prima vinden, is een stuk erger. 

   

  De radicale moslims gebruiken geweld en dat is wel het verschil met de radicalen hier eigenlijk. Je ziet dat vaker. Aanhangers die totaal een obsessie hebben voor iets, worden langzamerhand net zo erg.

 4. dirkse

  Wie met jihad en Isis vlaggen zwaait dient a. een behoorlijke geldboete opgelegd te krijgen en b. een voorwaardelijke uitzetting. Bij herhaling van antidemocratische uitingen, verheerlijking van geweld  of andere uitingen van grove intolerantie : wegwezen.  

 5. pietkremer

  De macht zit in het getal. Wie de meeste man op de been kan brengen, heeft de macht in de publieke ruimte. Dat belooft niet veel goeds voor de toekomst. Demografisch kunnen zij waar zij de meerderheid vormen in een wijk, de macht overnemen, zolang de overheid onvoldoende tegenmacht op straat brengt. Maar dat doet de overheid niet uit angst voor Gazaanse toestanden. Dat draagt bij asan het gevoel van onoverwinnelijkheid van deze demonstranten. Wie jood is, voelt zich door van Aartsen in de steek gelaten. Rotterdammers zijn met Aboutaleb beter af.

 6. Knarsman

  Zo leer je de ware aard van moslims en de reactie (niet dus) van de politie en Van Aartsen (VVD) daarop pas goed kennen, De politie en Van Aartsen dus vooral door hun alweer getoonde lafheid. Die jodenhaat staat gewoon in de koran beschreven, niks nieuws onder de zon. Het enige nieuwe is dat moslims het nu luidruchtig scanderen in de westerse samenleving onder toeziend oog van delen van de overheid. Hoe diep kan je zinken? Zo diep dus.

 7. Caroline

  Er wordt vaak geschermd met het contract social dat zou bestaan. Daagelaten dat dat niet het geval is, mag duidelijk zijn dat als het wel bestond, het inmiddels door de staat is opgezegd. En gisteren was dat niet voor het eerst.

   

  Goed dat je erheen bent gegaan en verslag doet.

   

  Je meldde op twitter nog dat ze nu gingen springen. Daar begreep ik niets van, springen? Later bleek me dat er gevraagd werd aan iedereen die geen jood (‘wel moslim’ durfden ze kennelijk nog niet aan) was te springen, en dat iedereen sprong. Ik denk dat de ISIS-afdeling Syrië en Irak het op die manier aanpakken, en dan met stapels lijken tot gevolg. Van christenen in dat geval, maar uiteraard gewoon van iedereen die niet ‘hun soort’ is.

   

  Onthutsend is en blijft dat er mensen zijn die in deze doodscultus geen kwaad willen zien.

 8. Wilhelmson

  De west europese maatschappij ontspoort door het machtsstreven van een belangrijke aangroeiende bevolkingsgroep die zich enkel weet te identiferen met de Islam. Dat vind ik heel voorspelbaar, hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. De burgemeester van den haag kan hier ,met OF zonder politieke kleerscheuren, niets aan wijzigen. Zo werkt ons systeem.

 9. witwas

  Wat denkt u nu eigenlijk:  als sites als DS, Powned, GS hun toon matigen worden Islamisten en Jihadisten ineens fatsoenlijk en integreren ze in onze samenleving? U haalt oorzaak en gevolg, dader en slachtoffer volkomen door elkaar. Eerst roepen de jihadisten op tot het vermoorden van joden, de vernietiging van Israël en brengen zij de Hitlergroet. Pas dan schrijft de niet politiek correcte pers dat er een gelijkenis is met WO II. Niet andersom. Eerst jassen de eurofiele partijen het Verdrag van Lissabon door de kamer, tegen de wil van een meerderheid in het referendum van 2005. Vervolgens worden ze weggezet als landverraders, niet andersom. Zo kan ik nog wel even door gaan, maar waarschijnlijk zal ik u niet overtuigen. Zoek het uit, maar kom niet klagen als de godsdienst van de vrede ook uw leefomgeving bereikt en verziekt.

 10. Janbert

  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam

  ” Het meevoeren van borden met hakenkruizen bij een demonstratie tegen Israël schokt beschaafd Nederland. Maar dit openlijk vertoon van antisemitisme is een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie van moslims.

  Dit probleem is dat een afkeer van het beleid van Israël bij veel immigranten gekoppeld is aan een afkeer van Joden.

  Het is een diepgewortelde afkeer met een eeuwenlange traditie en een religieuze legitimatie. De Koran spreekt over Joden als ‘apen en zwijnen’.

  Elke keer toont beschaafd Nederland zich weer geschokt bij het openlijk vertoon van antisemitisme. Bijvoorbeeld als allochtone scholieren tegenover journalisten uiting geven aan hun waardering voor de Holocaust en Adolf Hitler.

  Maar wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn. Het is jammer, maar waar: de strijd tegen de Joden hoort bij de islam.

  De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.

  Door de massale immigratie is Nederland terug in de tijd geworpen. Het moet, ook wat betreft de rechten van vrouwen en homo’s, een strijd leveren die al lang gestreden leek.

  De roep om borden met hakenkruizen te verbieden is vooral een blijk van machteloosheid in de confrontatie met een fundamenteel probleem. Wat zeker niet helpt, is antisemitische uitingen buiten beeld houden uit angst ‘vooroordelen’ aan te wakkeren.

  Die vooroordelen blijken in het geval van de islam namelijk meestal realistische analyses op basis van onaangename feiten.”

  http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2014/7/Wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

 11. Caroline

  Insure heeft een zodanig moreel besef dat het hem/haar volgslagen blijkt te ontgaan dat het de grens is (die hij/zij kijkend over de dijken ongetwijfeld) die als onbetekend terzijde wordt geschoven, juist die grens is die er toe doet.

   

  “De radicale moslims gebruiken geweld en dat is wel het verschil met de
  radicalen hier eigenlijk. Je ziet dat vaker. Aanhangers die totaal een
  obsessie hebben voor iets, worden langzamerhand net zo erg.”

   

  En mensen die het land verraden, die worden nu eenmaal landverrader genoemd. Aangaande de SP heb je mogelijk een punt, die was (van oorsprong) Maoïstisch, maar ja, dat kort niet zo lekker af, en voor wat betreft het dodental ontloopt het maar enige tientallen miljoenen, dus dat mag de pret niet drukken.

   

  Pret? Ja, eigenlijk wel, als ik zie hoe mijn land naar de gallemiezen gevoerd wordt, dan rest me -naast protest- weinig anders dan maar te lachen om wat er desondanks nog te lachen is. Joodse humor, zolang het nog mag.

 12. Karina

  Jullie moeten toegeven dat het ons verdomd makkelijk wordt gemaakt door islamieten om te kiezen voor PVV en zijn minder, minder.

  Begin nu niet over de ‘gematigden’. Daar zijn er veel te weinig van om hiervan een sprookje te maken.

 13. Wilhelmson

  Die bevolkingsgroep, want een groep is ze wel, krijg je niet weg. Maar haar religie -die er geen is – als gevaarlijke ideologie- die ze wel degelijk is- wettelijk verbieden kan wel.

  Alleen ontbreekt bij de politici de poltieke moed en de tijdsgeest om dat nu  te doen. Ook al is die tijdsgeest sterk aan het veranderen.

  Dit laatste zal alleen maar mogelijk zijn als het water aan de lippen staat en de remedie dan misschien te rijkelijk laat komt.

  Ontspoorde samenlevingen zijn per definitie geen ‘samen’levingen meer maar botsingen met allerlei vormen van geweld en onderdrukkingen, in het ergste geval oorlog en dood. 

  Heel apocalyptisch, maar dat is het dan voor de hippe jaren 60 generatie dan ook . Een generatie zonder kennis, zonder ervaring en een heel destructieve ideologie.

  DIt laatste zal dan wel als een lepeltje-lepeltje passen bij het eerst.

 14. De man uut Limburg

  Dat moslims alleen in groepen durven weet iedereen. Als ze alleen zijn, dan heb je geen kind aan hen. Dat kun je ook vergelijken met je Moslim buurman. Zolang hij als een van de weinige moslim in je buurt woont is er niks aan de hand, maar zo gauw de buurt groter bezet wordt met moslims, verandert er alles – ook voor jou als buurman. Dan worden ze agressief naar je toe. Dit geldt niet alleen voor een wijk maar ook voor een heel land. Er is een grafiek die aangeeft wat je kunt verwachten bij een zeker percentage aan moslims in je samenleving:

  Tot 5% islam in een samenleving –> sociale onrust, intolerantie en bedreigingen.
  5% tot 10% islam –> vrijheid van meningsuiting wordt aangetast, oorspronkelijke bewoners weggejaagd, segregatie en politieke onrust. HIER BEVINDEN WE ONS AL !!!

  10% tot 25% islam –> verregaande onlusten en destabiliteit van de samenleving.

  25% en meer islam –> Zie Kosovo en voormalig Joegoslavië.
  50% of meer islam: Totale dictatuur, verval van wetenschap, onderwijs, gezondheidszorg en welvaart. Andersdenkenden worden vervolgd, geïsoleerd of gedood. Zie Saoedi-Arabië, Iran, Pakistan etc.

  En zo gaat het op de hele wereldbol, overal waar de islam als sprinkhaan neerstrijkt gaan hele samenlevingen kapot.
  Nu is de vraag: welk weldenkend mens wil nog met het gezwel dat islam heet in dialoog?
  En verder: hoezo zou de islam in Nederland wel vreedzaam kunnen samenleven met de oorspronkelijke bevolking, terwijl dat op de hele wereldbol niet lukt?

  Kun je nog wat doen? Jazeker door het NU de kop in te drukken en een voorbeeld te nemen aan de helden van Deurne. Die wisten de groep Marokkanen (sympathisanten van overvalles van de plaatselijke juwelier) van tegengas te voorzien, waarna zij afdropen.

 15. Jessica

  veel plusjes voor Caroline.

 16. IS-demo: Van Aartsen tevreden met zichzelf – De Dagelijkse Standaard

  […] Haag, Jozias van Aarsten, maandag enkele opvallende uitspraken over de anti-Joodse demonstratie (“dood aan de Joden”, IS-vlaggen) van 24 juli in de […]

 17. Berichten Trouw waren nep, maar shariawijk niet – De Dagelijkse Standaard

  […] namelijk bepaald niet de enige die schreef over Schilderswijk. Anderen hebben ook onderzoek gedaan (wij bij De Dagelijkse Standaard bijvoorbeeld) en baseerden zich wél louter op de feiten. Zij konden zich vinden in het beeld dat Ramesar […]

 18. Hamas verbiedt Palestijnse kindjes reis naar Israël – De Dagelijkse Standaard

  […] niet heb gehoord als ik per ongeluk weer eens in linkse kringen verkeer of mijn ogen uitkijk bij foute demonstraties. Als deze figuren niet zulke oogkleppen op zouden hebben, dan zouden ze zien dat Gaza inderdaad […]

 19. Steeds meer Joden naar Israël door antisemitisme – De Dagelijkse Standaard

  […] – hoewel het antisemitisme hier inderdaad uit de klauwen loopt, onder andere tijdens pro-ISIS-demonstraties op de Haagse Hoefkade – maar Frankrijk. De Fransen hebben niet alleen de grootste Joodse, […]

 20. Salafisten patrouilleren weer door Haagse Schilderswijk – De Dagelijkse Standaard

  […] dacht dat de Haagse gemeente en politie na de hete zomer vol pro-ISIS-demonstraties wel zou stoppen met de samenwerking met de salafisten van de As-Soennahmoskee, heeft het mis. […]

 21. Vandaag: polderjihadi’s demonstreren tegen opsluiting moslimterroristen – De Dagelijkse Standaard

  […] gaan demonstreren tegenover de Tweede Kamer vinden het maar niks dat hun ‘broeders’ en pro-ISIS-fans Abou Moussa (Azzedine Choukoud), Abou Yazeed (Oussama Chanou), Abu Suhayb (Rudolph Holierhoek) en […]

 22. ‘Polderjihadi Abou Hanief zelfmoordenaar van Fallujah’ – De Dagelijkse Standaard

  […] een bodywarmer met het ISIS-logo erop en hij schreeuwde met regelmaat van de klok dat de “vuile Joden uit de riolen” dood moesten. Ook deelde hij folders uit aan omstanders (hier rechts op de […]

 23. josef1952

  Ik denk dat je geen Wilders-aanhanger hoeft te zijn, om te snappen dat de massa-import van kansloze moslims ons gaat opbreken. Van enige toegevoegde waarde voor Nederland is geen sprake, men beperkt zich slechts tot het ontvangen van uitkeringen en het intimideren van gehele buurten door roofovervallen en ander afkeurenswaardig gedrag.

  Het zou goed zijn als elke moslim die niet op rechtmatige wijze in zijn/haar eigen levensonderhoud kan of wil voorzien, gewoon het land uit zetten.  Dit pappen en nathouden leidt slechts tot taferelen zoals in Den Haag!

 24. witwas

  Complimenten aan Verhoef en Nanninga voor hun aanwezigheid en verslaggeving. Positief is dat zelfs de NOS op Teletekst spreekt van anti-joods, anti-semitisme en het brengen van de hitlergroet. Hopelijk schudt dit ook de andere media wakker en hebben we binnenkort onze eigen Bild-voorpagina:

  http://www.bild.de/politik/inland/antisemitismus/wer-sind-die-neuen-juden-hasser-36967174.bild.html

  Als de publieke opinie zich keert zal de politiek wakker worden, want dan staan er zetels op het spel. Hopelijk blijft het dan niet alleen bij woorden!!!

 25. Two Ravens Black Kettle

  Laten we elkaar toch niks voorspiegelen. Josias van Aartsen is een hardcore antisemiet. Een hardcore antisemiet die in een komende oorlog braaf de Joden aan het uitroken zou zijn. gewoon om ‘de boel te sussen’.  Dit soort antisemieten zie je door de eeuwen heen. het zijn de NSB’rs van WOII, de heksenverbranders van de middeleeuwen en nu de bereidwillige henchmen van de Islam-fascisten.

  Hulde voor Frank verhoef en mevrouw Nanninga. Twee echte journalisten in een oceaan van excrementen, excrementen die zich vals tooien met het predikaat journalist. U kunt deze excrementen aan treffen in de MSM en de staatsomroep. 

  Zou je alleen Trouw en de Volkskrant lezen zou je niet eens weten dat er een golf van Jodenhaat door NL trekt. 

  Dus chapeau, Elsevier, chapeau DS, chapeau Geenstijl en chapeau onafhankelijek blogs.Het zal niet helpen want het Westers Schip is zinkende -mede dankzij de onvoorstelbare apathie van de -door PC dogma’s bedwelmde en gecastreerde Europeaan- maar ik waardeer de pogingen.

 26. Ludovic

  En de groot moefti van die criminele organisatie -de VVD- zag dat het goed was.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.