Jodenhaat rukt op in Nederland

Het loopt gierend uit de hand met de Jodenhaat in Nederland.

Het was donderdagavond toen ik met eigen ogen zag hoe “pro-Gaza”-demonstranten aan de Hoefkade in de Haagse Schilderswijk antisemitische leuzen schreeuwden en woedend waren op “de vuile Joden uit de riolen”. De demonstranten deden geen enkele moeite hun Jodenhaat te verbergen voor de politie. De sfeer was zeer grimmig en op een gegeven moment – je kon er op wachten – liep het compleet uit de hand.

De politie deed niets want de politie was met veel te weinig man aanwezig, en burgemeester Jozias van Aartsen verklaarde een dag later dat er geen grenzen waren overschreden tijdens de demonstratie. Een gotspe. Door dit soort slap optredende burgemeesters voelen steeds meer Joden zich niet meer veilig in Nederland (het ontslag eisen van Van Aartsen kan hierrr).

Zeker 15 tot 20 vooraanstaande Joden hebben zelf persoonlijke beveiliging geregeld naar aanleiding van allerlei serieuze dreigementen en doodsbedreigingen aan hun adres. De Telegraaf geeft vandaag een uitstekend voorbeeld van de totale waanzin van de bedreigers die aan het dreigen zijn geslaan sinds Israël terugvecht tegen de terroristen van Hamas (de dreigementen zijn flink toegenomen sinds Israël de raketten van terreur niet langer pikt):

Een van hen is ondernemer Roland Kahn, die een mode-imperium in het binnen- en buitenland heeft opgebouwd als eigenaar van onder meer CoolCat. “Ik word enorm bedreigd. Ik word niet alleen uitgemaakt voor ‘vieze vuile Jood’ en met de dood bedreigd, ook mijn winkels zijn het mikpunt geworden. Ze dreigen die in brand te steken. Nu wordt mijn dochter die in Amerika woont ook nog eens bedreigd, mijn vriendin van islamitische afkomst eveneens. Ook mijn medewerkers hebben er last van. Een aantal Marokkaanse werknemers wordt zelfs bedreigd door hun eigen achterban omdat ze voor mij werken en achter mij staan. Deze mensen zijn heel verontwaardigd en boos.”

Laat ik het even kort samenvatten. Een eigenaar van een grote winkelketen wordt bedreigd omdat hij Joods is. Er wordt gedreigd zijn winkels in de fik te steken. En dan dit: zijn Marokkaanse werknemers worden óók bedreigd omdat zij voor een Jood werken. Zo radicaal zijn deze voorstanders van de “Palestijnse zaak” dus, dat ze zelfs mede-moslims bedreigen als zij voor een Jood werken.

Ik snap niet hoe die mensen denken. Denken ze werkelijk dat het bedreigen van Nederlandse Joden (hetzelfde gebeurt overigens in Frankrijk en Duitsland) goed is voor de “Palestijnse zaak”? Het is een kwestie van tijd voor synagogen en scholen in brand worden gestoken en Joden moeten onderduiken voor de Jodenhaat van groepen moslims die de kant van Hamas hebben gekozen. Want dat is wat ze doen als ze Joden met de dood bedreigen. Ze kiezen de kant van Hamas.

Niet voor niets eist Kahn, de eigenaar van CoolCat, dat de Nederlandse overheid de Jodenhaat moet stoppen en dat de hele Nederlandse samenleving moet meedoen. “Ik roep niet alleen de overheid, maar heel Nederland op om hun eigen democratie te beschermen.” Iedereen moet meehelpen. De overheid moet niet zo slap optreden tegen het oprukkende antisemitisme en de rest van Nederland moet laten zien dat wij antisemitisme niet pikken. We moeten ons uitspreken, net zoals de Duitse krant Bild gisteren: Nie wieder Judenhass!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

30 reacties

 1. Leo KarelJan

  Ook Verhoef is een Wilders demoniseerder! Zelfs veel Joden hebben Wilders bekritiseerd.

  Hopelijk ziet men nu in wie de werkelijke Jodenhaters en antisemieten zijn.

  Wilders IS DE ENIGE DIE HIER ECHT TEGEN OPSTAAT! Wordt wakker!

  De Jodenhaat komt van de islam en is daar structureel.

 2. HrDeKadt

  Op zich is het niks nieuws. Islam en Jodenhaat gaan hand in hand. Dat kan iedereen vrij makkelijk natrekken. Niet alleen de Koran of de navertellingen spreken boekdelen, maar de houding van menig moslim hieromtrent is klip en klaar. Er is niets lagers dan de Jood. Joden worden gewantrouwd, veracht en gemeden. Dat is in islam een standaard denkpatroon. Wordt in de media, in scholen en thuis in islamitische landen heel normaal gevonden.

   

  Nu komen moslims er ook in Europa mee naar buiten. Israel is het excuus, maar het gaat ‘gewoon’ om ingebakken geinstitutionaliseerde Jodenhaat. De Jood is de aardsvijand van moslims, zo wordt hen aangeleerd. Al die ‘protesten’ zijn voor moslims niets anders dan hun Jodenhaat nu eens eindelijk publiekelijk te ventileren in het westen.

   

  Kortom, zolang wij hier ‘extreem rechts’ verbieden en moslims toestaan te demonstreren hangt er iets scheef aan de muur. Als neo-nazi’s dit niet mogen maar moslims wel, dan moet je concluderen dat politici en bestuurders moslims voortrekken. Klaarblijkelijk mogen moslims meer dan neo-nazi’s. Waar is men bang voor eigenlijk?…

 3. Breinbrouwsels

  Nee, ik neem geen woord terug. Ik heb er vóór publicatie al de meest beledigende en met schuim bedekten uitgekrast.

  Het woord ‘snijlen’ in die zin over het telijf gaan van vaginae glieve te lezen als ‘snijden’.

 4. Breinbrouwsels

  Ik kan het niet eens zijn met de titel van dit stukje omdat je daardoor de indruk krijgt dat het hollandse boeren en boerinnetjes zijn die aan jodenhaat doen. Dat is niet zo. Ja, er zijn halvezooltjes te vinden die de joden menen te moeten haten net als hun helden, de Jodenhatende Aliens, waardoor ze zich net als de groepies van beroemde snuif- en spuitbandleden, graag willen laten neuken. Voor de kinderen die niet weten wat Aliens zijn: Aliens zijn buitenaardse buitenlanders die net als The Borg (daarover een volgende keer) het menselijke ras in een bepaald gebied willen assimileren. (Assimileren in dit verband is vrouwen doodgooien met stenen, snijlen met scheermessen op levende vagina’s, kleding van het lijf scheuren van vrouwelijke verslaggeefsters op teringpleinen, dat soort dingen). De titel zou dis moeten zijn: Jodenhatende Aliens rukken op in Nederland.

 5. peterdeRuyter

  Van Aartsen is voor mij het symbool van de verlating van de burger. Een ‘man’om van over te geven.Het systeem is kapot door leugen en bedrog (MSM & PO incluis), de enige manier waarop de alles veroorzakende Eenheidspartij nog zoveel stemmen trekt. Vanuit het huidige systeem en deze groep machthebbers zal geen oplossing komen. Steeds sterker rijdt de vraag of de politieke elite niet met andere middelen verwijderd moet worden,omdat ze land en volk volkomen kapot maken. En nee, niet alles is de schuld van Brussel. Het zijn nog steeds de regeringslijders (80% stemt op hun partijen) die de handtekeningen (zullen) zetten en geen instructies geven immigratiebeleid te wijzigen, boten te keren en een beleid van ‘nee, tenzij’ te voeren,en remigratie in te zetten. Als Italie en Griekenland 50 bootjes terugsturen is de lol er snel vanaf,maar een stukje  getekend papier – een misfit van een bedrag – wordt gewetenloos naar de letter tot onze ondergang uitgevoerd. Dat is opzet en ik deel daarin de visie van @ avander. Als dit kabinet bij monde van de heer Rutte morgen zou zeggen: er komt niemand meer onuitgenodigd in, wij gaan verdragen aanpassen -leuk ,schande of niet – omdat de samenleving kapot gaat, dan gebeurt dat. Maar hun agenda is anders, ze zijn trouwens te laf. Zij zijn de verraders in eigen kring ,waar Cicero voor waarschuwt. Het spel eindigt in bloed en tranen, dat staat voor mij vast, Breivik zal er kinderspel bij zijn geweest. Deze elites verdienen het schavot.

 6. BAYDEWEE

  @Two Ravens Black Kettle

  Helemaal mee eens!

  Kleine aanvulling punt 6, METTERUGWERKENDE KRACHT VAN 50 JAAR!  

 7. avander

  Waarom willen we de feiten niet accepteren voor wat ze zijn?

  Er wolrdt een ( verborgen ) agenda uitgevoerd, al decennia lang. De destabilisering van natie staten wereldwijd.
  En zeker in Europa waar de alles overheersende kliek in Brussel rücksichtsloos gestelde doelen nastreeft met oeroude methoden. Schep het probleem en laat het uit de hand lopen, maak de resp. bevolkingen radeloos en hulpeloos, en doe niets of doe het tegenovergestelde van wat de burger vraagt.
  Op het kookpunt ( nog niet bereikt! ) wordt het probleem eindelijk benoemd en vervolgens wordt de oplossing aangeboden. Die oplossing is het verborgen plan, één Europa, één politiemacht, één regering, één onderontwikkeld volk dat intussen zo gehersenspoeld is dat ze alles aanvaarden, als het maar weer rustig wordt.

  Het is hierom dat nitwitten hoge posities innemen in al onze instituties. Bewust wordt de bevolking gekleineerd, in de steek gelaten en gedemoraliseerd. We zijn nog niet rijp.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Getekend. Van Aartsen makes me sick to the stomach. And keep up the good work want waren jij, Annabel en Bart er niet bij dan was deze orgy van Jodenhaat weer in de zoveelste overvolle doofpot verdwenen. De MSM vindt het namelijk allemaal niet zo erg, laat staan de autoriteiten die het monopolie op geweld hebben maar deze alleen inzetten om de slachtoffers in de kladden te grijpen (of een eenzame Papoea) ipv. de daders.

  Laat de Joodse gemeeschap zien dat ze weliswaar volledig in de steek worden gelaten door de overheid en de geijkte wegkijk-Betermenschen maar niet door ons.

   

  Overigens zijn de oplossingen heel simpel

  1) terugkerende jihadisten uitleveren aan rechtmatige autoriteiten in irak en Syrië

  2) wannabe jihadisten netsjes laten vertrekken

  3) grenzen dicht voor een ieder die op jihad-vakantie gaat

  4) criminelen, incluis ronselaars en haatpredikers met dubbele paspoorten standaard het land uit

  5) opvang eigen regio

  6) Immigratie-systeem gestoeld op die van Australië, louter mensen toelaten die iets bijdragen en uit compatibele culturen. Mensen die de vrije westerse waarden wel onderschrijven.

   

  o ja

  7) kleuterpolitiemensen vervangen door echte politiemensen en door antisemieten en/of Chamberlain gebodysnatchde burgemeester inruilen voor echte burgermeesters

   

  Binnen een jaar of drie is alles opgelost en kunnen de niet criminele en met haat gevulde Nederlanders, allo en auto, er weer met frisse moed tegenaan om van dit land het mooiste land ter wereld te maken. Een land dat ten alle tijden de waarden van de Verlichting zal beschermen.

 9. Hans Kramer

  Antisemitisme, jodenhaat en links zijn synoniemen.

 10. Arie Bombarie

  Ongelofelijk maar waar: Frontaal Naakt, de website van warhoofd en “ik wordt voortdurend bedreigd” Peter Breedveld, beweert dat er tijdens de Gaza Demo in de Haagsce Schilderswijk niets is voorgevallen. Ja, dat het allemaal een vooropgezet plan was van Geen Stiijl medewerkster, Annabel Nanninga om Moslims weer eens in een verkeerd daglicht te plaatsen:

   

  Een journaliste aangevallen door moslimextremisten in Den Haag? De persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting in het geding? Waarom is dit geen wereldnieuws? Omdat het opgeklopte onzin is. Een tweede poging vanGeenStijl deze week om tijdens een Gaza-demo een rel uit te lokken.

   

  En verderop: Dat justitie en politiek zich over deze kwestie gaan buigen lijkt mij een goede zaak. Al snel zal zichtbaar worden welke vuile spelletjes GeenStijl speelt.

   

  http://www.frontaalnaakt.nl/archives/geenstijl-lokt-incident-gaza-demo-uit.html

   

  En hé, waar blijft Joop.nl van Francisco van Jole nou toch? Als er een website achter iedere boom racisme meent te ontwaren dan is het Joop toch? Of is antisemitisme onder Links tegenwoordig acceptabel?


 11. hulshagen

   GEEN ENKELE RECHTDENKENDE MENS HEEFT IETS TEGEN JODEN ..

   

    NOGMAALS, GOED DAT ZE ER ZIJN … EN VOOR ONS MEERDERE OGEN

   

    IN HET ZEIL HOUDEN… EN ACTIE NEMEN !!

   

    ALS JE DAN VERWIJST NAAR DAT KLEINE STELLETJE ISLAM

    EXTREMISTEN … WAT BLIJKBAAR IN NL  DE HAND BOVEN HET HOOFD

    GEHOUDEN WORDT  .. (wat geen normaal mens begrijpt) … IS HET EINDE ZOEK

 12. Richard de II2

  Ik was zojuist op de betreffende plek op de Hoefkade. Precies op dat plekje zit een slijterij. Daarvan zijn alle ruiten ingeslagen. Dit soort religieus geweld wordt dus uit het nieuws gehouden.

 13. Ren@

  Misschien is het tijd om weer eens een bezoek aan een kinderspeelplaats te brengen, zo`n 15/20 jaar geleden konden ze daar al aardig de werkelijke bedoelingen uit de doeken doen. Kinderruzies werden beslecht met de dreigende woorden: wacht maar als wij hier de baas zijn, hu…. hoezo, nou mijn vader zegt het zelf!!

  Als burger kun je er niks mee, hooguit eens terug aan toen denken, verrek die jong waren toen al slimmer dan wij, met al ons politieke multiecultie geneuzel.

 14. Richard van Ravenstijn

  Volgens de Joodse minister Asscher ( natuurlijk PvdA ) is er niets aan de hand,

  gelukkig is de rest van Nederland niet stekeblind en te laf om het gevaar te onderkennen en te benoemen.

   

  Maar er is eigenlijk niets veranderd — de regering steunt reeds jaren terreurgroepen in het buitenland

  en kijkt weg van problemen in ons land — om misselijk van te worden.

 15. Jessica

  eens zo mooie rijke diverse Europa heffen zichzelf op en richten zichzelf ten gronde. De burgers hebben alleen de keuze uit pc establishment partijen. De nieuwe partijen worden door hen, met hulp van de MSM, gedemoniseerd en maken geen kans voordat alles verloren en kapot is.

 16. VanOldenbarnevelt

  Over twee weken ben ik er weer. Als u zo’n demonstratie organiseert tegen die tijd ben ik erbij. Benieuwd welke politici en anti rascisme goeroes u weet te strikken voor deelname. Van Bommel niet schat ik zo maar. Overigens: wanneer komt die anti discriminatie en rascisme juffrouw van de VN?

 17. hulshagen

    – GOED DAT DE JODEN AAN ONZE KANT STAAN

        (wie denk je dat er aan de andere zijde staat  =

        Irak –  Afghaninstan – Iran – Syrie (ok Assad misschien) –  ISIS – Afrikaanse (zogezegde

        moslim/islam strijders … nee enkel een stelletje war-lords … die enkel jonge meisjes

        ontvoeren en dorpjes terroriseren …ben  die organisatie naam al vergeten…)

        dan nog enkele = al qaida (is dat goed geschreven ?) –  en de rest van die meute ..

           ze hebben nu al zo ongeveer 200 verschillende namen … je ziet door

            het bos de bomen niet meer !

   

   –  GOED DAT ISRAEL (blijkbaar de enigen) IETS AAN DAT ISLAM EXTREMISTISCH

        GEDOE DURFT TE DOEN

   

        ELK ANDER LAND HOUD DE LIPPEN OP ELKAAR EN LIKT DE ISLAM  derrière

 18. janzwitser

  Wij NL-ers zouden een demo moeten organiseren, waarbij iedereen een grote Davidsster draagt met opschrift: Jodensymphatisant.

   

   

 19. pietkremer

  Iemand hierboven roept joden op om knokploegen te vormen om zichzelf en hun joodse buren en vrienden te beschermen. De joden in Nederland zijn helaas te gering in aantal om het zelf op te knappen. De islamitische jodenhaters zijn ver in de meerderheid. We hebben in Nederland de befaamde driehoek van burgemeester, commissaris van politie en officier van justitie weins taak het is om jpden tegen straatgeweld te beschermen. Maar van Aartsen doet denken aan die burgemeesters tijdens de bezetting. Die lieten de joden ook in de kou staan, maar hadden dan nog het excuus van overmacht. Dat excuus heeft van Aartsen niet. Als hij optreedt tegen jodenhaters, wacht hem niet het vuurpeloton. Als onze overheid geen drastische maatregelen noemt, zullen joden binnenkort weer moeten onderduiken. Tijd dat Rutte even tijd neemt om zich in een persconferentie ferm uit te spreken over die schandelijke jodenhaters. 

 20. Bob Fleumer

  We zouden met wat er nog van ons leger over is de hier levende antisemieten moeten stoppen met hetzelfde geweld dat zij bereidt zijn te gebruiken, overleggen, dat stadium is voorbij.

  Wij hebben een leger om de nederlandse bevolking te beschermen tegen geweld van buiten en binnen ons land.

  Wat heb je aan wetten als iedereen ze aan hun laars lapt?

  Dat werkt nog meer ellende in de hand.

   

 21. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] meevalt met de Jodenhaat in Nederland heeft de afgelopen zomer niet op zitten letten. De Jodenhaat rukt op in Nederland. Het antisemitisme is overal. We zien het anti-Joodse extremisme niet alleen binnen […]

 22. Tijd voor solidariteit met Israël – De Dagelijkse Standaard

  […] de Jodenhaat in Nederland toeneemt – het is wat dat betreft een herhaling van de periode voor de Tweede Wereldoorlog – en […]

 23. DDS wenst iedereen een fijne Kerstmis – De Dagelijkse Standaard

  […] MH17 werd neergeschoten boven Oost-Oekraïne, de bloeddorstige islamitische terreurorganisatie ISIS rukte op in Syrië en Irak, en de Jodenhaat in Nederland nam een vlucht. Kortom, het kwaad is de wereld nog niet […]

 24. Pro-Israël-demonstratie gaat niet door om veiligheid – De Dagelijkse Standaard

  […] gaan demonstreren voor Israël, voor eerlijke berichtgeving over het land, en tegen antisemitisme tijdens een solidariteitsbijeenkomst op de Dam in Amsterdam. Helaas wordt de hele bijeenkomst […]

 25. Kamer: extra geld beveiliging Joodse instellingen niet nodig – De Dagelijkse Standaard

  […] de antisemitische terreuraanslag bij het Joods Museum in Brussel gehad, we zien in Nederland de Jodenhaat oprukken… maar de Tweede Kamer heeft een motie verworpen waarin het kabinet van VVD en PvdA werd […]

 26. Antisemitisme naar recordniveau in Groot-Brittannië – De Dagelijkse Standaard

  […] Jodenhaat rukt overal in West-Europa op, ook in ons land. In Frankrijk waren Joden het doelwit van de antisemitische supermarktkiller Amédy Coulibaly. […]

 27. Marinus1984

  Ook getekend. Het moet nu maar eens ophouden.

  https://www.youtube.com/watch?v=YQMOxMtakgY

  Dit is al 12 jaar geleden en wat is er intussen aan gedaan?

  Niets..

 28. Pierre Lebon

  Er wordt helemaal NIETS in de brand gestoken.

  We ranselen de baardharigen gewoon terug hun hok in. Joden moeten zich veilig kunnen voelen in NL.

  We draaien het gewoon om. Eens kijken of zij ook beveiliging kunnen inhuren van hun uitkeringen.

 29. ave1949

  De geschiedenis herhaalt zich! Zie het verhaal van Coolcat eigenaar. We staan er weer bij en kijken ernaar. Een stelletje wijsneuzen is wel ineens Marokaan maar nu hoor je niemand. De EU staat voor vrede en veiligheid. Het heden begint een andere richting uit te wijzen. Zelf hebben we het laten gebeuren door de nieuwkomers niet als gelijke te behandelen maar ze te vertroetelen. Wat nog steeds doorgaat. Zie het arresteren van de Papoeavlag drager. Het is allemaal zo eenzijdig in dit land en de rest van Europa. We kunnen wachten op de uitbarsting. En intussen gaat de instroom van kansarme gelukszoekers maar door(ps echte asielzoekers welkom!). Nog een goede raad aan de Isis vrienden: als t hier zo slecht geregeld is wat let jullie het Kaifaat te gaan versterken.?
  Maak me zorgen over de toekomst. Veel overeenkomsten met 30-er jaren. Geen werk, geen geld,antisemitimse,landen zonder geld. Alle ingredienten aanwezig.

 30. dirk1940

  Nederlandse politici zijn veel te druk met vermeende misstanden in het buitenland. Als je jezelf druk moet maken over akkefietjes net om de hoek in de Schilderswijk…wat is daar nu voor eer aan te behalen? Ik heb een goede raad voor Joden en anderen die tegenwoordig niet op steun van politie en politici kunnen rekenen…vorm een knokgroep o.i.d.. Bij demonstraties, u weet welke ik bedoel, er op af met een aantal flinke knapen. Politie staat er bij en kijkt er naar. Daar heb je niets aan. Ik heb trouwens mr. Spong nog niet gehoord?

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.